Šamorín – Trnava B 2:1 (kon.) | Šaľa – Michalovce 0:0 (kon.) | Dubnica – Bardejov 1:1 (kon.)
R. Sobota – Senec 2:1 (kon.) | L. Mikuláš – Podbrezová 1:2 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:1 (1:0)
FC Spartak Trnava B
sk Sobota 28.09.2013, 15:00 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Pohľad na tabuľku Ligy bez motívu, hovorí, že Šamorín ma na konte prehier číslovku štyri. Čudujete sa? Niet sa čomu. Šamorínu nejde hra podľa predstáv fanúšikov ani trénera. Mužstvo sa ničí, nedáva góly, trápi sa. Futbalisti Šamorína naposledy vyfasovali na „ďalekom“ východe v Michalovciach trojku, čo ich posunulo v tabuľke nižšie a dokonca ich už bodovo preskočila aj juniorka Spartaka Trnava. Práve Juniori trnavského Spartaka budú súperom v 11. kole v Pomlé. Bodovo sa na Šamorín doťahuje Dubnica, ktorá v prípade zisku všetkých bodov v súboji s Bardejovom môže bodovo dohnať Šamorín, tomu však pád „zatiaľ“ nehrozí , len vďaka lepšiemu skóre.
     
    Michalovce na lavičke s trénerom Jozefom Bubenkom hrajú oku lahodiaci futbal, najmä na domácej tráve. Šamorín bol dobrým sparingpartnerom na rozohratie sa Michaloviec pred Slovnaft Cupom. V Slovnaft Cupe boli Michalovčania viac ako rovnoceným súperom Ružomberčanom, ktorí zvíťazili "iba" na pokutové kopy. Z prehry v Michalovciach netreba mať ťažkú hlavu, veď z ligy nikto nevypadáva, tak prečo lamentovať?
     
    Šamorín v sobotu čaká nesmierne ťažký súper. Juniori Spartaka Trnava majú nakročnené k úspechu. Štyri výhry katapultovali Juniorku Trnavy na siedme miesto. To však nie je všetko, trojbodový náskok pred Šamorínom je uctyhodný a veľavravný. V sobotu však budú "musieť" Šamorínčania bodovať a to je voda na mlyn trnavskej Juniorke. Keď musíš je to dvakrát ťažšie, uvidíme akú taktiku pripraví tréner Libor Fašiang.
     
    Sobota je hracím dňom, kedy sa na štadióne v Pomlé bude z tribúny ozývať to známe SOMORJA, SOMORJA, ktoré je hnacím motorom pre domácich hráčov. Proti Bardejovu to však bolo platné, ako keby ste dali mŕtvemu kabát. Na kulisu,ktorá je vždy famózna sa však teší aj súper, ktorému sa hrá lepšie pred fanúšikmi ako bez nich. Tipovať si netrúfnem. Bude to duel o jednom góle? Kto z áčka Trnavy sa objaví v zápise Juniorky? Nech je tak, alebo tak, tipnem – neberte ma však vážne. Môj tip 1
     
    Fantastické jesenné počasie je na juhu SLovenska, v Šamoríne svieti slniečko a teplota je cca 17-18 stupňov Celzia. Všetko je pripravené na duel 11. kola Ligy bez motívu medzi ŠTK 1914 Šamorín vs FC Spartak Trnava juniori.
     
    O hodinu dá hlavný rozhodca povel k výkopu dnešného duelu, ktorému vládne fantastické počasie. Skvelých 17-18 stupňov Celzia, dáva záruku, že môžeme byť svedkami kvalitného duelu. Hracia plocha, hodiny, lavičky náhradníkov sú pripravené na dnešný duel v ktorom by už mohli "konečne" domáci zabrať.
     
    Zostavy práve "ťukajú" do počítača a tak si musíte chvíľu počkať kým vám ich vyexpedujem do komentára. Sám som zvedavý, kto z "A" mužstva si našiel miesto v zostave Juniorov.
     
    Z amplionov na štadióne sa šíri neidentifikovateľná hudba z ktorej sa dvíhajú vlasy na hlave, ale nechajme to tak,. niečo musí byť aj negatívne. A v tomto prípade je to len hudba, ktorá mi, ozaj žily netrhá
     
    Len tak pre zaujímavosť, uvediem, že v ligovej tabuľke Ligy bez motívu je už iba jedna NULA, tá je na konte víťazstiev posledného mužstva Liptovského Mikuláša, tú by bolo potrebné zmazať, aby nebila do očí pri pohľade na tabuľku. Je to ale neuveriteľné nevyhrať žiaden duel z desiatich.
     
    Hracia plocha je plná hráčov, pripravujúcich sa na dnešný duel 11. kola Ligy bez motívu, žial to nemôžem povedať, že by sa tribúna na štadióne natrieskala do praskunutia skôr opak je pravdou. Do začiatku nám zostáva niečo viac ako pol hodiny. Nablázku nie je žiaden futbalový duel Dunajská Streda hrá zajtra doma so Slovanom, Lužná hrá v Rači takže predpoklad plných tribún by tu mohol byť. Počasie ako vyšité na futbal v jeseni.
     
    Všetko čo bolo na trávniku je v kabinách, ja už mám zostavy a hneď si ich budete môcť prečítať aj Vy. Do začiatku nám zostáva niečo viac ako desať minút.
     
    VITAJTE! Pri priamom textovom prenose stretnutia 11. Kola Ligy bez motívu. Stretnutie ŠTK 1914 Šamorín vs Spartak Trnava Juniori vám bude komentovať Fajták Jozef, ktorý vám praje príjemné chvíle strávené pri počitači.
     
    Zostavy duelu 11. kola Ligy bez motívu:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Julius, 3 Pončák Vladimír, 4 Marušín Tomáš, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 7 Vaško Peter, 9 Javorina Miloš, 10 Jančovič Denis, 11 Gligorov Filip, 13 Kliment Andrew, 17 Stojanovič Andrev
    Náhradníci: Lavička náhradníkov: 1. Jamroškovič Lukáš, 2 Gregora Patrik, 8 Čemba Lukáš, 12 Seybou Sidibe, 14 Cvejič Lazar, 19 Špánik Andrej, 21 Fulmek Ernest.

    FC Spartak Trnava B: 22 Hrvnák Michal, 2 Banovič Patrik, 3 Klabník Martin, 5 Mečiar Martin, 7 Tomovič Filip, 8 Richnák Róbert, 12 Zvolenský Peter "K", 15 Rehák Matej, 17 Bališ Boris, 25 Deket Filip, 29 Ciprys Radoslav
    Náhradníci: Lavička náhradníkov: 9 Bočko Martin, 16 Kočiš Martin, 20 Solár Marek, 27 Peševski Dejan

    Rozhodca: JONÁŠ, Mikulaj, Pozor.
     
    Z útrob štadióna som počul píšťalku, ktorou zvoláva hlavný rozhodca hráčov k nástupu na trávnik štadióna v Šamoríne – Pomlé.
     
    Hlavný rozhodca Jonáš spolu so svojími asistentmi privádzajú aktérov dnešného duelu do stredového kruhu, kde prebehne tradičný rituála, podávania si rúk, losovanie o strany. V Šamoríne je všetko O.K.
     
    Domáci tradične v bielo modrých dresoch, hostia z Trnavy v tradičných dresoh červeno-čírnych a biele trenírky.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Domáci zariadili úvodný výkop, pri lopte však juniorka Trnavy, lopta sa pohybuje v strede hracej plochy.
     
    2
    Tribúna ani zďaleka nie tak preplnená ako pri iných dueloch, fanúšik futbalu dnes zostal doma. To nie je dobré znamenie. Vásledky poslednzých duelov sa odzrkadlili na dnešnej návšteve. Fanúšik futbalu si radšej pozrie v TV film Vlčie Diery. Nuž čo? Sme na Slovensku...
     
    5
    Na trávniku prebieha futbal bez motívu, zatiaľ sa zdajú byť domáci aktívnejší, hostia sa stiahli pred Hrivnáka a je to betón.
     
    6
    Hrivnák má loptu pod kontrolou a nikde sa neponáhla, nakoniec ju poslal do stredu hracej plochy bez adresy, ktorému spoluhráčovi ju adresoval.
     
    8
    Bališ Boris, sa dostal k lopte, ktorú poslal do veľkého vápna, tam však kraľuje domáci brankár Pentek.
     
    9
    Stojanovičová centrovaná lopta, bez adresy skončila za bránkovou čiarov. Brankár hostí ju posiela opäť bez adresne pred veľké vápno domácich.
     
    10
    Gligorov v dnešnom stretnutí videl prvú Žltú kartu, za faul na prenikajúceho hráča Spartaka.
     
    14
    Domáci v snahe prekonať brankára sa uchylujú k samostatným akciám, nepremyslene sa pokúšajú o streľbu na bránu, nič z toho však nefunguje. Domáci sa aj naďalej strelecky trápia.
     
    17
    Prvá šanca domácich po ktorej sa mohlo kričať góol. Po pravej strane potiahol loptu Cmarko, ktorý našiel na päťke Gligorova, ten mal loptu na dlhú nohu.
     
    18
    Tomovič je striedaný už v prvom polčase, nahrádza ho Dejan Preševski.
     
    21
    Gligorov, ktorý potiahol loptu pred velké vápno trnavského Spartaka sa ulakomil na strelu, trafil len jedného z obrancov hostí, je z toho rohový kop, ktorý nič nerieši. V pokutovom území boli spoluhráči volní, no k lopte sa nedostali.
     
    24
    Cmarko sa snažil prebiť cez obranu hostí, nakoniec sa mu to podarilo, dostal sa do šance, ktorú si sám vypracoval vystrelil, no brankár hostí Hrivnák má po tejto akci čistejšie rukavice, ktorému vypráši peknou strelou Cmarko.
     
    27
    Hostia po hrubej chybe Peševského prišli o loptu vzápätí sa dopsutili faulu po ktorm nasledoval priamy kop z ktoreho zavesil hlavou PONČÁK Vladimír.
     
    29
    Po góle, domáci ožili dostali sa do ďalšej šance z ktorej nič nebolo.
     
    30
    Hostia sem neprišli bezhlavo brániť, dostali sa pred Penteka a zo značky pokutového kopu volejom skúšal šťastie Ciprys, ktorého lopta nemala správny smer. Šanca na vyrovnanie to však bola.
     
    34
    O tom, že simulovať sa oplatí sa presvedčil hosťujúci obranca Banovič, ktorý neuveriteľným spôsobom prifilmoval stret s útočníkom domácich. Rozhodca ho odmenil kartou žltej farby.
     
    37
    Domáci sú v týchto chvíľach jednoznačne lepší, Cmarko sa dostal do blízkosti brány, neulakomil sa na strelu prihral Gligorovi, tenMezovskému, ktorý vystrelil no Hrivnák si miesto v bráne zastal na výbornú.
     
    39
    Marušín, za stredovou čiarou fauloval hosťujúceho hráča Filipa Deketa, ktorého zdravotný stav si vyžiadal ošetrenie, nakoniec ho odnášajú na nosidlách. Marušín videl Žltú kartu
     
    43
    Zranený Deket Filip sa na trávnik už nevráti, dnešný duel pre neho konči na hracej ploche ho nahradí Kočiš Martin
     
    44
    Sekundová ručička na ciferníku odrátava posledné sekundy v prvom polčase v ktorom domáci vedú o jeden gól, ktorý dal 27 minúte duelu Pončák.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Hlavný rozhodca ukončil porvý polčas duelu 11. kola Ligy bez motívu. Domáci v ňom vedú o jeden gól. Tréner hostí bol nútený dva krát striedať, na hre hostí sa to však neprejavilo. Domáci sú lepším mužstvom aspoň o ten jedinný gól, aj napriek sľubne vyzerajúcimi šancami v prvom polčase.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas v Šamoríne je realitou... Pri lopte hostia, ktorí získali výhodu rohového kopu, odišiel ho zahrávať Mečiar, na bližšiu tyč na hlavu Klabnika, ktorý loptu posúval hlavou ďalej, lopta si však nenašla spoluhráča.
     
    49
    To sa jednoducho nedá opísať aký slabý futbal sa hrá v Šamoríne, možno sa to časom zlepší...
     
    54
    Z ničoho nič a je vyrovnané. K strele z dobrých 20 metrov sa odhodlal hosťujúci RICHNÁK RÓBERT, ktorý to nádherne trafil a nedal šancu domácemu brankárovi ktorý na loptu nedočiahol.
     
    56
    Domáci tréner sa rozhodol z hry stahnúť Jančoviča, pre ktorého je to koniec v dnešnom stretnutí, na trávnik naskočil Čemba.
     
    57
    Šamorín mal výhodu rohového kopu. Z pravej strany ho zahrával filištínksky Mezovský , ktorý našiel hlavu DENISA JAVORINU, ktorého nechali trestuhodne hostia úplne volného na päťke. Loptu hlavou poslal do siete bezmocného Hrináka, ktorý zostal v role štatistu.
     
    66
    Marušín z veľkej dialky oproboval, a Hrivnák mal problém s lkoptou, ktorá pred nim zaplávala a nakoniec a skočila tesne pred ním, Nakoniec loptu vytlačil na rohový kop. Po ktorom nezapršalo.
     
    68
    Domáci po inkasovanom góle na 1:1 sa zchopili, sú lepším mužstvom a nakoniec sa im podarilo dať gól na 2:1, po hrubej chybe hosťujúcej obrany, ktorá nechala autor gólu úplne volného v priestore malého vápna.
     
    72
    Domáci sa dokážu dostať na dostrel brány, skúšajú to z každej možnej situácie no gól nie a nie dať. Koncovka by si zaslúžila repasovať.
     
    73
    Aj keď bol MARUŠÍN, častým strelcom gól sa mu nepodarilo dať, zato však videl dve Žlté kary po ktorej videl zákonite kartu ČERVENÚ.
     
    76
    Po druhej ŽK videl hosťujúci GREGORA červenú kartu po ktorej opúšťa hraciu plochu a stretnutie sa pre neho skončilo.
     
    80
    Na jednej i druhej strane po jednom vylúčenom, na trávniku viac preistoru pre kombináciu, hostia sa dostali do šance ale Ciprys zbrklo prišiel o loptu.
     
    84
    Mezovský a Gligorov opäť v tutovke zlyhali. Domáci Gligorov sa rútil sám na brankára Hrivnáka, pred velkým vápnom priťukol loptu Mezovskému, ktorý nedokázal z núkajúcej sa šance ani na dva krát prekonať Hrivnáka, domáci získali "iba" rohový kop, po ktorom sa skóre nemenilo.
     
    87
    Na striedanie je pripravený Cvejič Lazar, ktorý vystrieda Mezovského. Ten za potlesku schádza z hracej plochy.
     
    90+
    V Šamoríne sa bude nadstavovať jedna minúta k riadnemu hraciemu času.
     
    Koniec zápasu.
     
    Šamorín sa bodovo dotiahol na Juniorov Spartaka, ktorý nedokázal na pôde Šamorína bodovat. Videli sme veľmi priemerný duel. Na jednej tej domácej strane z množstvom mepremenených šancí, na druhej strane odovzdaný výkon Spartakovcov. Viťazstvo domácich je po dlhom čase zaslúžené. Všetkým vám fanúšikom textových prenosov prajem prijemný podvečer a dočítania priatelia. (16:47:50)

    Jozef Fajták

    Branky: 27. Pončák, 57. Javorina – 54. Richnák

    Karty:   10. Gligorov (SAM) – 34. Banovič (TTB)   73. Marušín (SAM) – 76. Gregora (TTB)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Julius, 3 Pončák Vladimír, 4 Marušín Tomáš, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 7 Vaško Peter, 9 Javorina Miloš, 10 Jančovič Denis, 11 Gligorov Filip, 13 Kliment Andrew, 17 Stojanovič Andrev
    Náhradníci: Lavička náhradníkov: 1. Jamroškovič Lukáš, 2 Gregora Patrik, 8 Čemba Lukáš, 12 Seybou Sidibe, 14 Cvejič Lazar, 19 Špánik Andrej, 21 Fulmek Ernest.

    FC Spartak Trnava B: 22 Hrivnák Michal, 2 Banovič Patrik, 3 Klabník Martin, 5 Mečiar Martin, 7 Tomovič Filip, 8 Richnák Róbert, 12 Zvolenský Peter "K", 15 Rehák Matej, 17 Bališ Boris, 25 Deket Filip, 29 Ciprys Radoslav
    Náhradníci: Lavička náhradníkov: 9 Bočko Martin, 16 Kočiš Martin, 20 Solár Marek, 27 Peševski Dejan

    Rozhodčí: JONÁŠ, Mikulaj, Pozor
    bahis siteleri