Olomouc – Warriors Brno 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | Hr. Králové – Liberec 2:1 (2:0 po s.n.)
Chomutov – Sparta 4:6 (kon.) | Třinec – Havířov 13:1 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 4:0 (kon.)
Ústí n/L – Písek 5:6 (kon.) | Žďár n/S – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 13.10.2013, 10:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hezké nedělní dopoledne, vítám vás u sledování mládežnického hokeje. Dnes pro vás budu komentovat utkání HC Rebel Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav, jež proběhne v rámci 8. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Havlíčkův Brod se v poslední době hodně trápí. Během uplynulých tří kol se pokaždé musel sklonit před svým soupeřem, přičemž nevybojoval ani jeden bod. Jednoznačně padl na ledě Hradce Králové (1:7), doma nestačil na Liberec (3:5) a naposledy prohrál i na Slavii (1:6).
     
    Mladá Boleslav nevstoupila do nového soutěžního ročníku vůbec dobře, když po čtyřech porážkách neměla na kontě ani jeden bod. Potom si ale spravila chuť, když doma přehrála České Budějovice 4:3 a překvapivě vyloupila brněnskou Kometu (1:2). V minulém kole doma nestačila na Jihlavu, s níž prohrála 2:4.
     
    Dnešní zápas je pro oba soupeře velmi důležitý. Sportovní terminologií řečeno, hraje se dnes o šest bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (od 44. Hanák) – Vála, Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Březina, Vlach, Beran, Michalička, Michálek (C), Chymo, Jílek, Donda, Holenda.

    BK Mladá Boleslav: Krofta (Škoda) – Mlčoch, Vodseďálek, Rečinský, Píč, Chládek, Jirásek – Foerster, Netušil, Musliu, Křížek, Dlabola, Hošek, Cyrany, Kaltounek, Outrata (C), Jeník, Dvořák, Řípa.

    Rozhodčí: Ondřej Polák – Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý.
     
    Na ledě už je i trojice delegovaných rozhodčích. Začátku zápasu už tak nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Rebelové sice vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale uprostřed hřiště o kotouč přišli a vpřed se hnali hosté. Zastavilo je postavení mimo hru.
     
    00:40
    Oba týmy se vydaly rychle směrem vpřed, ale žádná nebezpečí z toho pro gólmany, havlíčkobrodského Davida Marka a boleslavského Michala Kroftu, nevzešlo.
     
    00:58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro Rebely, kteří rychle nabírají jednogólové manko! Michal Mládek vyslal hezkou nahrávkou kupředu JANA JENÍKA, který se ocitl za havlíčkobrodskou obranou a zblízka v mírném úhlu na levé straně nedal brankáři Markovi nejmenší šanci zasáhnout, protože poslal kotouč dělovkou ke vzdálenější tyčce! Asistence: Michal Chládek.
     
    01:45
    Dvakrát v krátkém časovém sledu se vhazuje před bránou gólmana Marka. Ten nejdříve přerušil hru, když zachytil nahozený kotouč. Potom vyhodili jeho spoluhráči na zakázané uvolnění.
     
    02:10
    Kupředu se řítil ve středním pásmu brodský kapitán David Michálek, ale nechal za sebou puk. Při útočném výpadu neuspěli ani hosté, brodská obrana byla pozorná na obranné modré čáře.
     
    02:40
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, kde si krátkými nahrávkami vyměňuje kotouč. K ohrožení mladoboleslavské brány se zatím jeho hráči neprobili. Puk je hlavně u mantinelů.
     
    03:30
    Hra je teď značně neurovnaná. Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, přičemž bleskově mění svého majitele. Nyní útočí Mladoboleslavští.
     
    04:00
    Ale ani oni si zatím nenašli cestu k tomu, aby prověřili pozornost brankáře Davida Marka. I brodská obrana odvádí teď dobrou práci a drží hru hlavně u hrazení.
     
    04:15
    Petr Foerster se nemazal s kotoučem v prostoru levého kruhu a opřel se do něj. Střela mu ale vůbec nesedla a brankář Marek neměl nejmenší problém zasáhnout.
     
    04:50
    Mladí Rebelové mají v těchto chvílích na své straně územní převahu, ale vůbec se jim nedaří vyzrát na mladoboleslavský obranný val, který je zatím pevný. Soupeřovy útočníky vůbec nepouští do předbrankového prostoru.
     
    05:25
    Až teď dostal trochu více a času k zakončení útočník Vojtěch Veverka, který vypálil z mírného úhlu na levé straně. Brankář Krofta ale utěsnil prostor u přední tyčky a přerušil hru.
     
    06:00
    Oba soupeři se chtějí zatím prezentovat útočnou aktivitou, ale na ledě v těchto minutách jednoznačně dominují obě pozorné obrany. Gólmani mají minimum práce.
     
    06:32
    Parta z Kotliny se usadila u mladoboleslavské branky a za svou aktivitu je odměněna přesilovou hrou. První vyloučeným hráčem utkání se stává Richard Píč (MBL) za hákování.
     
    06:45
    Domácí kombinují kolem mladoboleslavské branky a snaží se o častou střelbu ze všech možných pozic útočného pásma. Brodským projektilům ale schází větší přesnost.
     
    07:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnání, Rebelové svou přesilovku rychle využívají! Hosté čelili obrovskému tlaku, při němž nestihla mladoboleslavská obrana pokrýt nehlídané DAVIDA MICHÁLKA, který obdržel před brankoviště nahrávku od Patrika Hrabaně, a svižnou ranou bez přípravy propálil gólmana Kroftu! Asistence: Patrik Hrabaň.
     
    08:00
    Kotouč se teď rychle stěhuje po ledové ploše, ale brankáři se zapojují do hry jen minimálně, protože jim úlohu značně usnadňují obě pevné defenzivy.
     
    08:44
    Havlíčkův Brod si vytvořil souvislou územní převahu a dokázal prověřit pozornost brankáře Krofty, který musel ve své náruči ukrýt projektil z hole Mirka Březiny, jenž zakončoval k bližší tyčce z kruhu.
     
    09:05
    Dopředu se vydali i mladí hokejisté z města automobilů, ale prohráli souboj v rohu brodského pásma. Nyní už musejí znovu formovat své obranné šiky.
     
    09:30
    Mladí bojovníci z Kotliny diktují tempo hry, ale Středočeši se velmi dobře brání a pozorně střeží prostor před svým gólmanem Kroftou, kam s pukem nikoho z havlíčkobrodského tábora nepouští.
     
    10:05
    Vědět teď o sobě dal boleslavský kapitán Vojtěch Outrata, který rychle obkroužil bránu a zkusil zasunout kotouč k bližší tyčce. Zde však čekaly Markovy betony.
     
    10:35
    Tentýž hráč se ocitl na konci rychlého protiútoku, který hosté rozjeli po zisku kotouč ze svého pásma. Střelou z bezprostřední blízkosti ale minul pravou Markovu tyčku!
     
    11:15
    Zahanbit se nechtějí nechat ani domácí Rebelové, ale jejich útok se i tentokrát rozbíjí o mladoboleslavskou obrannou hráz. Hraje se především ve středu pole.
     
    12:00
    Hráči obou týmu svádějí urputný a dlouhý souboj o kotouč v rohu brodského pásma. Rozhodčí zatím kotouč vidí a nemá důvod přerušovat hru.
     
    12:40
    Mladá Boleslav teď přitlačila na pilu a hýří nebezpečím. rebelové k soupeřovým střelcům zatím rychle přistupují a nedopřávají jim čas ani prostor, ale i přesto zblízka zakončil nepovedenou ranou Petr Foerster, jehož ránu schoval brankář Marek do výstroje.
     
    13:30
    Hosté stále drží útočné pásmo a postupnou kombinací motají hlavu havlíčkobrodské obraně, která teď neví, kam dřív skočit. Brankář Marek ale zatím zůstává v klidu, žádné střely na něj nelétají.
     
    14:20
    Až teď se dokázali Rebelové vymanit z pevného objetí svého středočeského soupeře a po zisku kotouče hru přesunuli alespoň do středního pásma.
     
    14:55
    Kroni Musliu nic složitého nevymýšlel na vrcholu pravého kruhu a svižnou ranou provětral pravý beton brankáře Marka. Havlíčkův Brod vyhazuje na icing.
     
    15:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši korunují svůj mohutný tlak vstřelenou branou a znovu se ujímají zaslouženého vedení! V útočném pásmu se dostal ke kotouči JAN DVOŘÁK a přesnou ranou z mírného úhlu na pravé straně procedil kotouč za Markova záda! Bez asistence.
     
    16:35
    Havlíčkův Brod se pokouší bleskově odpovědět, ale vůbec se mu nedaří přesunout hru z rohu mladoboleslavského pásma do prostoru, odkud by mohl zakončit.
     
    17:25
    Tak teď měli domácí pořádné štěstí! Robin Netušil adresoval zpoza branky přesný pas na hůl Kroniho Muslia, který několik kroků před brankovištěm pálil bez přípravy zápěstím těsně nad horní tyčku!
     
    18:05
    Další hezká akce hostů. Mladá Boleslav vyšachovala bleskovou kombinací havlíčkobrodskou obranu a zblízka střílel Jan Jeník. Brankář Marek se rychle přesunul v brankovišti schoval puk v náruči!
     
    18:26
    Karta se otočila, nyní v Kotlině sledujeme útočnou snahu Havlíčkova Brodu. Ten si zatím ale příliš neví rady s pečlivou obranou svého soupeře.
     
    19:12
    Hosty zastavilo v útočném postupu vpřed odpískané zakázané uvolnění, Rebely pro změnu nepřesnost na útočné modré čáře. Hrát mohou Mladoboleslavští.
     
    19:46
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše, ale žádná střelba z toho nepramení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe hostům z Mladé Boleslavi, kteří se dostali do vedení po trefě Jana Jeníka. Za Rebely sice dokázal odpovědět kapitán David Michálek, ale pomyslné misky vah strhl zpět na stranu Středočechů Jan Dvořák. Před prostřední částí, jež začne asi v 10:46, vede Mladá Boleslav v Havlíčkově Brodě 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Rebelové sice chvíli po vhazování posunuli kotouč do útočného pásma, ale to musejí rychle vyklidit, protože čárový má zdvihnutou paži kvůli postavení mimo hru.
     
    20:47
    Pozornost gólmana Krofty prověřil Jiří Vlach, který se dostal k puku na vrcholu kruhu a pálil k bližší tyčce, kde našel připravenou náruč mladoboleslavského muže s maskou.
     
    21:10
    Štiplavou ránu vyslal od modré čáry z mohutného nápřahu Jiří Kopic, ale puk proletěl hodně daleko od brány gólmana Krofty. Rebelové musejí rychle zpět.
     
    22:00
    Havlíčkův Brod teď odrážel útok Mladé Boleslavi a po zisku kotouče si pomohl vyhozením přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění. Buly pro Markově pravici.
     
    22:40
    Vojtěch Veverka vyšel vítězně ze souboje ve středním pásmu a přesunul kotouč do rohu mladoboleslavského pásma, kde jej proti přesile dokázal udržet. Rebelové si ale nic nebezpečného nakonec nevytvořili.
     
    23:15
    Havlíčkův Brod má zatím o něco více ze hry. Častěji drží kotouč na svých holích a manipuluje s ním v prostoru kolem gólmana Krofty, kterého však ohrožuje minimálně.
     
    24:00
    Vpřed vyjeli i hosté, ale ani oni nenašli recept na zkonsolidovanou obranu svého soupeře. Vše se teď stěhuje do mladoboleslavského pásma.
     
    24:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle nevypadá pro havlíčkobrodské barvy vůbec dobře, hosté odskakují už na dvoubrankový rozdíl! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Kroni Musliu – Robin Netušil – VOJTĚCH OUTRATA, přičemž posledně jmenovaný dostal zpoza brány přesnou nahrávku a svižnou ranou uklidil kotouč do sítě! Asistence: Robin Netušil, Kroni Musliu.
     
    25:30
    Hosté jsou na koni a i nadále hýří útočnou aktivitou. Havlíčkův Brod se musí v těchto chvílích soustředit především na zadní vrátka, i když by při dvoubrankovém manku potřeboval hlavně útočit.
     
    26:05
    Obrázek hry se nemění, Mladá Boleslav stále operuje s kotoučem na holi v útočném pásmu a obrana Rebelů v čele s gólmanem Markem se musí mít neustále na pozoru.
     
    26:40
    Havlíčkův Brod na chvíli vyvezl kotouč pryč ze svého území, ale na dlouho si od mladoboleslavského tlaku odpočinout nemohl. Hosté se rychle nasunuli zpět k Markově bráně.
     
    27:00
    Skvěle brankář Marek! Po dalekonosné střele od modré čáry si poradil i s nepříjemnou ranou z bezprostřední blízkosti, proti níž si musel lehnout na led!
     
    27:30
    Středočeši si zatím počínají na jedničku podtrženou,. Skvěle zahušťují prostor ve středním pásmu, přes kterého svého soka z Vysočiny vůbec nepouštějí.
     
    27:50
    Až teď se havlíčkobrodská družina nastěhovala do Kroftovy blízkosti, ale dlouho se v tomto prostoru neohřála. Mladá Boleslav přesunula hru zpět do brodského pásma.
     
    28:27
    Na konci rychlého protiútoku zakončoval z prostoru mezi kruhy zápěstím Jan Jeník, který poslal ze své hole puk doprostřed brankoviště, kde čekal se svou náručí brankář Marek.
     
    28:40
    Dlouhé a nepřesné nahození do útočného pásma nestihl dojet útočník David Donda a píská se zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. Vhazování po levé ruce brankáře Marka.
     
    29:15
    Rebelové se stále horko těžko prosazují proti mladoboleslavské obraně, jež si počíná i nadále velmi zodpovědně. brankář Krofta se do hry prakticky vůbec nezapojuje a jen nezúčastněně sleduje dění před sebou.
     
    29:50
    Josef Pilný teď mohl využít zaváhání mladoboleslavské obrany při rozehrávce, ale o kotouč byl odzbrojen dříve, než s ním stihl něco vymyslet.
     
    30:20
    Tohle nevypadalo pro havlíčkobrodské mladíky vůbec špatně! Při přečíslení 2 na 1 předložil před branku hezkou nahrávku Jiří Vlach na Viktora Michaličku, který pohotově zakončoval bekhendem, ale mířil jen těsně nad horní tyčku!
     
    31:20
    Na druhé straně bylo také pořádně rušno a brankář Marek znovu musel předvést své umění. Zblízka zakončoval Marek Mlčoch, ale jen do pozorného strážce brodského brankoviště.
     
    32:00
    Hra je teď plná nepřesností, jež zabraňují na té či oné straně vzniku zajímavější příležitosti. Kotouč se zdržuje především v prostoru středního pásma.
     
    33:00
    Rebelové teď měli obrovské štěstí! Při rychlém útoku zakončoval Petr Foerster, ale brankář Marek v pádu kotouč vyrazil betonem. Brzy potom pálil jeden z hostů, zřejmě Ondřej Vodseďálek, z mezikruží do pravé Markovy tyčky!
     
    33:50
    Hosté pokračují v enormním tlaku na havlíčkobrodského brankáře Marka, který předvádí skvělé zákroky. Nyní uchránil svůj tým od jisté pohromy, když zblízka pálil úplně volný mladoboleslavský útočník!
     
    34:15
    Domácí se po dlouhé době dostali do útočného pásma, ale zde drží kotouč jen v prostoru za bránou, odkud jen horko těžko ohrozí brankáře Kroftu.
     
    35:00
    Hráči obou týmů nyní bojují především o střední pásmo.
     
    35:10
    Havlíčkův Brod se opět protlačil do útočného území, jenže zde se znovu neohřál příliš dlouho a byl obranou Středočechů zahnán zpět do středu pole.
     
    35:46
    Kotouč po boji ve středním pásmu opustil hrací plochu. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    35:55
    David Michálek nabral v útočném pásmu rychlost a z mírného úhlu na levé straně vyslal něco mezi nahrávkou a střelou. Viktor Michalička před brankou nezasáhl rychle letící kotouč!
     
    36:30
    Havlíčkův Brod na chvíli sevřel svého soupeře ze středu Čech do pevného objetí, ale v předbrankovém prostoru nepřetlačil mladoboleslavskou obranu.
     
    36:50
    Nevyšlo to ani individuálně, když si Patrik Hrabaň sjel těsně před branku a svižnou ranou bekhendem o kousek minul vzdálenější horní roh branky!
     
    37:30
    Parta z Kotliny ubránila rychlý protiútok svého soupeře a v útočném pásmu se probila k zakončení. Sražená střela doplachtila do ochranné sítě.
     
    37:57
    Obrovskou šanci teď zazdil první střelec dnešního utkání Jan Jeník, který se objevil úplně sám před brankářem Markem, ale ze vzdálenosti několika kroků trestuhodně minul pravou Markovu tyčku! Potom neuspěl z kruhu ani Kroni Musliu, jenž mířil nepřesně.
     
    38:16
    Havlíčkův brod má ideální možnost vrátit se zpět do zápasu. Hosté měli na ledě příliš mnoho hráčů a trest odpykává David Jirásek (MBL).
     
    38:40
    Havlíčkův Brod svírá svého soupeře v pevném objetí.
     
    38:57
    Hosté přečkali hodně těžké chvíle bez úhony a po zisku kotouče rychle vyhodili.
     
    39:05
    Domácí už jsou zpět v útočném pásmu.
     
    39:22
    Jiří Benák vyslal od modré čáry svižnou a přesnou střelu, jíž gólman Krofta vyrazil od tyčky jen k Viktoru Michaličkovi, který nedokázal přes ucpaný prostor dorazit kotouč k přední tyči!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hosté vstoupili do prostřední části hodně aktivně a navýšili svůj hubený náskok, když se trefil kapitán Vojtěch Outrata. Rebelové zlepšili svůj herní projev chvíli před druhou sirénou, ale kýženého snížení nedosáhli. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 11:29, vede Mladá Boleslav v Kotlině 3:1.
     
    Rebelové budou mít k dispozici ještě 16 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    Hlavní rozhodčí ještě něco řeší s havlíčkobrodským trenérem Milanem Chalupou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Další hezkou ránu vyslal od modré čáry obránce Jiří Benák, který mířil k tyčce, ale brankář Krofta vytáhl skvělý zákrok lapačkou, do níž kotouč zaletěl! Hosté v plném počtu.
     
    41:02
    Tak tohle by mohlo mladé Rebely hodně mrzet! Na útočné modré čáře si počkal na nahrávku nikým nehlídaný Jiří Vlach, který si sjel až před branku a zblízka trefil betony gólmana Krofty!
     
    41:16
    Havlíčkovu Brodu to teď po zisku kotouče zaskřípalo při přechodu do útočné fáze. Nahozený puk skončil jen na zakázaném uvolnění. Buly před brankářem Markem.
     
    41:35
    Hosté se sice nemohou s pukem dostat do příznivější palebné pozice, ale stále drží kotouč v útočném pásmu, což jim za dvoubrankového vedení úplně stačí.
     
    41:39
    Michal Němec (HBR) – 2 minuty – zdržování hry.
     
    41:50
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování a okamžitě vyhodil.
     
    42:02
    Odrazil i další útok svého soupeře a znovu se osvobodil dlouhým odpálením kotouče.
     
    42:25
    Mladá Boleslav se zatím v přesilovce trápí, nedaří se jí vybojovat postavení v útočném pásmu.
     
    42:40
    Až teď se usadila v útočném pásmu.
     
    42:51
    A hned z toho bylo pořádně nebezpečí! Od modré čáry tvrdě vypálil Zdeněk Křížek a gólman Marek viděl puk až na poslední chvíli. Nakonec jej dokázal schovat pod rukavici před dotírajícím Michalem Chládkem!
     
    43:10
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rebelové už to teď budou mít s útokem na bodový zisk hodně těžké, prohrávají už o tři branky! Vojtěch Outrata posunul kotouč před brankoviště na ONDŘEJE KALTOUNKA, který mírně ze strany propálil brankáře Marka, jenž se nestihl v brankovišti přesunout! Asistence: Vojtěch Outrata.
     
    43:10
    Brankáře Davida Marka nahradil v brodském brankovišti jeho kolega Miroslav Hanák.
     
    43:33
    Jiří Kopic (HBR) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    44:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jako kdyby mě mladí Rebelové slyšeli a chtěli mě přesvědčit o opaku! Při vlastním oslabení odvedl pořádný kus skvělé práce Jiří Vlach, který se natlačil tělem za obránce Mladé Boleslavi, z úhlu postrčil kotouč dlouhou holí před bránu, kde číhal DAVID MICHÁLEK, a před prázdnou bránou, z níž brankář Krofta vyjel proti Jiřímu Vlachovi, pohodlně skóroval! Asistence: Jiří Vlach.
     
    45:43
    Fantastický zákrok gólmana Hanáka! Ten na poslední chvíli vyrazil betonem k mantinelu ránu Kroniho Musliy, který pálil úplně sám z bezprostřední blízkosti!
     
    46:20
    Útočná akce Středočechů předčasně skončila, protože se hosté dopustili postavení mimo hru. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    47:17
    Hosté teď měli obrovské štěstí, že neobdrželi třetí branku. Rebelové si vytvořili obrovský tlak a brankář Krofta musel skvělými zákroky hasit počínající požár. David Jirásek (MBL) vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    47:58
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili a mohou litovat toho, že Vojtěch Outrata v samostatném úniku trestuhodně minul z bezprostřední blízkosti brodskou bránu!
     
    48:35
    Domácí jsou už v útočném pásmu. a
     
    48:50
    Brankář Krofta opět předvedl, že je správným mužem na svém místě! Rebelové na něj stříleli ze vzdálenosti několika kroků, ale mladoboleslavská maskovaná opora se roztáhla v brankovišti a nepustila puk za svá záda!
     
    49:25
    Hosté už jsou v plném počtu, ale velký tlak Havlíčkova Brodu neotupuje.
     
    50:00
    Mladá Boleslav se v těchto chvílích soustředí především na pozornou obranu a čeká na vhodnou příležitost k rychlému protiútoku, které jí dnes vychází.
     
    50:30
    Havlíčkobrodská družina vyhrála souboj o puk ve středním pásmu a v hojném počtu se hnala vpřed, ale zastavilo ji odpískané postavení mimo hru.
     
    50:50
    Hosté se ocitli v situaci 2 na 2, ale havlíčkobrodská obrana nebezpečí zažehnala. Puk je stále v pásmu Rebelů, ale Středočeši nemají kotouč plně pod kontrolou.
     
    51:10
    Znovu se přerušuje. Tentokrát kvůli zakázanému uvolnění Rebelů.
     
    51:24
    Pošťuchování u mantinelu v mladoboleslavském pásmu končí vyloučením na obou stranách pomyslné barikády. Jan Řečický (MBL) dostal 2 minuty za držení protihráče, Viktor Michalička (HBR) se provinil proti hokejovým pravidlům hrubostí.
     
    52:00
    Jiří Benák zavezl kotouč do rohu boleslavského pásma, kde o něj bojuje v obležení protihráčů.
     
    52:15
    Tentýž hráč se potom při postupném kombinaci dostal do koncovky, když od modré čáry tvrdě vypálil, ale jeho rána postrádala větší přesnost. Hosté vyhodili na icing.
     
    52:44
    Vojtěch Outrata prošel havlíčkobrodskou obranou jako nůž máslem až před gólmana Hanáka, mezi jehož betony nenašel svou střelou zblízka mezírku!
     
    53:10
    Jiří Vlach nahodil kotouč za mladoboleslavskou branku, kde o něj se svými spoluhráči bojuje. Zatím bez úspěšného výsledku.
     
    53:40
    Viktor Michalička nahazoval z kruhu kotouč do předbrankového prostoru, ale zde našel hůl jen svého protihráče.
     
    54:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Rebelové ještě zdaleka neřekli své poslední slovo a snižují už na nejtěsnější rozdíl! přetlačovanou u mladoboleslavské branky vyhráli domácí a do puku se v mírném úhlu na levé straně opřel LUKÁŠ BERAN, který propálil brankáře Kroftu! Bez asistence.
     
    54:56
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě, ale mladoboleslavská obrana si dává na zadní vrátka dobrý pozor. Nepouští Rebely do předbrankového prostoru.
     
    55:20
    Havlíčkův Brod stále tahá v posledních minutách za delší konec pomyslného provazu, ale musí si dávat pozor na nebezpečné protiútoku Středočechů.
     
    56:00
    Gólman Krofta měl zakrytý výhled a měl pořádné štěstí, že kotouč neletěl mezi jeho tři červené tyče!
     
    56:50
    Mladá Boleslav stále musí čelit obrovskému tlaku, brankář Krofta má spoustu práce s tím, aby uhájil nejtěsnější náskok Středočechů. Rebelové se ženou za vyrovnáním.
     
    57:24
    Skvěle Miroslav Hanák! Vojtěch Outrata a Zdeněk Křížek si počínali hodně důrazně před jeho brankovištěm, ale puk za záda brodského gólmana neprocpali! Druhý jmenovaný navíc skončil v brance, píská se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:41
    Havlíčkův Brod vyhodil kotouč přes celou délku ledového kolbiště a hlavní rozhodčí odpískal zakázané uvolnění. Buly před brankou Miroslava Hanáka.
     
    58:00
    Hosté získali u mantinelu svého pásma puk a ženou se vpřed.
     
    58:19
    Domácí se ale stihli rychle vrátit a získat kotouč.
     
    58:40
    Mladá Boleslav teď hraje přesně to, co v danou chvíli potřebuje. Drží kotouč na svých holích daleko od gólmana Krofty a šetří v útočném pásmu čas.
     
    58:51
    Havlíčkův Brod si bere oddechový čas. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:57
    Rebelové se usadili v útočném pásmu a vyslali do hry šestého hráče místo gólmana Hanáka. Vehementně se natlačili do brankoviště a jsou vykázáni z pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    58:57
    Buly ve středním pásmu, brankář Hanák se vrátil do brány.
     
    59:02
    Viktor Michalička teď byl bráněn jednoznačně z hranicí pravidel, rozhodčí trestuhodně nepíská.
     
    59:31
    Rebelové v šesti zavřeli svého soupeře u jeho brány a mohutně prověřovali gólmana Kroftu, který odolává. Hosté vyhodili na icing. Oddechový čas hostů.
     
    59:36
    Další vyhození hostů na zakázané uvolnění, jež bylo zároveň pokusem trefit prázdnou bránu. Kotouč ale proletěl daleko od brány.
     
    59:40
    Další vyhození hostů po vhazování.
     
    59:57
    Je konec, tohle už Rebelové nestihnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dnešní velmi atraktivní a napínavé utkání končí vítězstvím Mladé Boleslavi, jež nakonec s vypětím všech sil uhájila nejtěsnější vedení a připisuje si všechny body za výhru 4:3. Já vám děkuji za pozornost a dovoluji si vás pozvat na on-line přenos mého kolegy Luboše Váchy, který pro vás bude od 13:00 komentovat zápas staršího dorostu rebelů s Chrudimí. Přeji vám hezký zbytek víkendu. (12:08:12)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Michálek (Hrabaň), 45. Michálek (Vlach), 55. Beran – 1. Jeník (Chládek), 16. Dvořák, 25. Outrata (Netušil, Musliu), 44. Kaltounek (Outrata)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (od 44. Hanák) – Vála, Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Březina, Vlach, Beran, Michalička, Michálek (C), Chymo, Jílek, Donda, Holenda.
    BK Mladá Boleslav: Krofta (Škoda) – Mlčoch, Vodseďálek, Rečinský, Píč, Chládek, Jirásek – Foerster, Netušil, Musliu, Křížek, Dlabola, Hošek, Cyrany, Kaltounek, Outrata (C), Jeník, Dvořák, Řípa.

    Rozhodčí: Ondřej Polák – Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý

    Diváci: 150
    bahis siteleri