Brno – Teplice 3:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
3:2 (0:0)
FK Teplice
Pondělí 21.10.2013, 18:00 • Městský stadion Srbská - Brno • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezký podvečer přeji z brněnského stadionu v Srbské ulici. Dnes budeme sledovat dohrávku jedenáctého kola nejvyšší fotbalové soutěže – Gambrinus ligy. Po třítýdenní odmlce zaviněnou poháry a reprezentační kvalifikací se potkávají dva celky z opačných pater tabulky. Teplice jsou třetí, zatímco Zbrojovka předposlední.
     
    FK Teplice:

    Loňský nezdar je zdá se zapomenut. Tepličtí zatím zažívají fantastickou sezónu. V ní se vyšvihli do popředí tabulky a dokonce dýchají vedoucímu duu na záda. Pokud dne vyhrají, mohou dokonce přeskočit v poslední době matně hrající Plzeň.

    Kromě skvělých výsledků svěřenci kouče Ščasného baví svojí kombinační hrou a různými parádičkami. Do klubu před sezónou přišli Eugene Salami, Nivaldo a Franci Litsingi, čímž výraznou měrou přispěli k herní pohodě. Do klubu skvěle zapadli a spolu s Mahmutovičem představují hrozbu takřka pro každého. Důkazem mohou být zápasy se Slavii (0:7), Příbramí (0:4) a s Bohemians (5:1).
     
    FC Zbrojovka Brno:

    Brňané mají na svém kontě pouze sedm bodů a šrám z prvního pohárového zápasu na Žižkově, kde podlehli 0:1. O tom, že je trápí koncovka, není třeba obsáhleji diskutovat. Kouč Kotal jen může doufat, že jeho svěřencům pomohla dlouhá pauza a nyní už je potřeba sbírat body. Proti Teplicím to bude ale pořádná zkouška ohněm.

    Kromě nevyrovnaných výkonů a předposlední příčky se sedmi body ji také trápí absence klíčových hráčů. Kapitán Zavadil by již měl být v pořádku, to však neplatí o Pavlu Mezlíkovi, či Marku Kaščákovi, případně Aleši Schusterovi. Do hry by tak mohla nastoupit také nedávno nová akvizice v podobě zkušeného Pavla Košťála.
     
    Vzájemné zápasy:

    5.8. 2012 se oba celky potkaly zde na Srbské a urodila se remíza 1:1. Poslední vzájemný mač se datuje k 25. listopadu 2012 a Teplice díky Chovancovi a Mahmutovičovi dokázaly vyhrát 2:0.

    Naposledy Brňané tohoto soupeře porazili 12. září 2010 a bylo to na Stínadlech. Doma je tato statistika ještě vousatější. Poslední výhra se datuje k 20. říjnu 2003, což je prakticky deset let. Dnes nejsou hráči Zbrojovky rozhodně favoritem duelu, leč mohou jen překvapit a potrápit ve skvělé formě hrající Severočechy.
     
    FK Teplice:

    Grigar – Matula (C), Kaufman, Nivaldo, Klein – Litsingi, Hošek, Vachoušek, Jindráček – Ljevakovič, Mahmutovič.

    Náhradníci: Slavík – Krátký, Čajič, Táborský, Salami.

    Trenér: Zdeněk Ščasný.
     
    FC Zbrojovka Brno:

    Hladký – Buchta, Janotka, Košťál, Pernica – Pašek, Hyčka, Fischer, Zavadil (C), Lutonský – Skalák.

    Náhradníci: Doležal I. – Avdič, Husár, Frejlach, Přerovský, Markovič, Kroupa.

    Trenér: Václav Kotal.
     
    Rozhodčí:

    Tomáš Kocourek – Ivo Nádvorník, Jiří Jiřík.

    Čtvrtý rozhodčí: Miroslav Zelinka

    Delegát: Miroslav Liba
     
    Hráči nastupují na hřiště, za pár chvil tento duel jedenácté kola bude rozhodčím Tomášem Kocourkem zahájen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První nákop na domácí bránu vyslal Martin Jindráček, ale byl tam faul a brankář Hladký bude mít možnost rozehrávky od své svatyně.
     
    2
    Jiří Skalák v ofsajdu, na míč si také sáhne brankář Grigar, který pošle míč od své brány.
     
    2
    Jindráček si pomohl útočným faulem, obránce Janotka upadl na zelený pažit a znovu je odpískán přestupek proti pravidlům.
     
    3
    Do slibné střelecké pozice se dostával Milan Lutonský, ale do jeho rány se vrhl jeden z teplických obránců a míč na Grigara proto nemohl projít.
     
    4
    Kaufman malinko podcenil centr Skaláka, ale ve vápně nikdo z hráčů Zbrojovky nebyl a teplický gólman má míč ve svých rukavicích.
     
    5
    Před Litsingim zakročil kapitán Pavel Zavadil, který se po zranění vrátil naplno do ostrého zápasu.
     
    6
    Sledovali jsme lehce nepřehlednou situaci, která zaváněla ofsajdem. Za obranu se dostal Jindráček s Mahmutovičem, ale ani jeden z nich nedokázal zakončit. Respektive teplický kanonýr ano, leč velice nepřesně. O šanci proto nemůže být vůbec řeč.
     
    7
    Na druhé straně to zkusí Brno. U míče Pavel Zavadil, hlavní motor brněnské zálohy.
     
    9
    Obrovská šance Zbrojovky již v deváté minutě. Z pravé strany odcentroval Skalák na připraveného Milana Lutonského, ten však z malého vápna trestuhodně přestřeluje Grigarovu bránu! Brněnský mladík to myslel dobře, ale míč až příliš nadzvedl a šel proto nad teplickou branku.
     
    10
    Následně znovu Lutonský, který si celou akci zopakoval po stejné trase, jenže s daleko horší zakončením.
     
    11
    Poslední minuty patří Brno. Centry létají z jedné a druhé strany, Teplice mají v obraně co dělat. Nyní se za defenzivu hostů dostával Janotka, jeho akci však přerušilo postavení mimo hru.
     
    12
    Každopádně, kdo očekával útočné manévry Teplic, zatím se toho nedočkal. Zbrojovka je aktivnější a má více ze hry.
     
    13
    Janotka fauloval zkušeného Vachouška, který by se jinak řítil v nebezpečné akci na brankáře Hladkého. Rozhodčí Kocourek proto udělil žlutou kartu.
     
    14
    Poté jsme viděli dva nebezpečné centry od třetího týmu tabulky. Alois Hyčka je sice postavou menší, ale dokázal Hladkéhmu pomoci s ubráněním soupeřova výpadu. Především Mahmutovič se hlásil o míč. Naštěstí pro Brno se k němu nedostal.
     
    15
    Teplice zůstávají u míče, znovu tam byl faul ve středu hřiště.
     
    16
    Pokud se podíváme na tribuny zdejšího stadionu, dá se odhadnout, že zde může být kolem 2500 diváků. Uvidíme, kolik a jaký počet nakonec nahlásí pořadatelé.
     
    18
    Pašek faulován na levé straně hřiště Martinem Kleinem. Kapitán Zavadil si chystá míč ke standardce.
     
    18
    Centr Zavadila prošel až před brankáře Grigara, který ale je v nefotbalové pozici a bude muset střídat. Není to díky tomuto zákroku, něco jej trápilo již před nějakou dobou.
     
    19
    Takže Tomáš Grigar má pro dnešek dohráno. Zřejmě to bude problém s tříslem a na jeho místo musi jít Martin Slavík.
     
    20
    První dotek s míčem si připsal Martin Slavík. V pohodě pokryl centr Skaláka, který ale dnes nehraje vůbec špatně a jeho centry dělají problémy teplické defenzivě.
     
    21
    Výborná akce Brna. Zavadil centroval na zadní tyč, kde se málem dostal obránce Janotka, ale chyběl mu kousek k ideálnímu zakončení.
     
    22
    No, mohla z toho být obrovská šance Teplic. Nivaldo ale nedokázal přihrát na úplně volného Mahmutoviče. Navíc výborně zasáhl obránce Pernice, jenž musel zakročit. Jiný hráč už před Hladkým nebyl, proto se mohl urodit hodně smrtící brejk. Teplice jej však nedokázaly zhodnotit a Mahmutovič vyčítá svému kolegovi, že na něj neposlal přihrávku.
     
    24
    Hosté ukázali, že se s nimi musí počítat. Až mají dnes marodů plný kufr, na střídačce dokonce jen pět hráčů (teď už po zraněném Grigarovi pouze čtyři), útočnou sílu mají skvělou. Již třicet gólu vstřelili hosté v doposud odehrané soutěži. Zbrojovka jich dala téměř třikrát méně.
     
    25
    Postupem času se do hry dostávají Teplice. Litsingi vystartoval a chtěl se dostat za obranu Zbrojovky, sudí Nádvorník jej zastavil zvednutým praporkem.
     
    26
    Hošek zaváhal a Brňané budou kopat rohový kop.
     
    27
    Janotkova přihrávka na Zavadila ještě prošla, centr brněnského kapitána už nikoliv.
     
    28
    Na druhé straně chyboval pro změnu Košťál, jenž hlavičkoval pouze do Jindráčka, ten si vzal míč na starost a mířil na poloprázdnou brněnskou bránu. Tu však netrefil! Znovu byl volný ve vápně Mahmutovič, k míči se však nedostal.
     
    30
    Na velké šance máme tedy stav 2:2, z brněnského pohledu zahodil tutovku Lutonský, na druhé straně netrefil prostor mezi třemi tyčemi Jiráček.
     
    31
    Brno opět obléhalo teplické území a resultovala z toho střela Pavla Zavadila. Ta však byla sražena Nivaldem a bude z toho další rohové kopy. Celkově zatím 3:0.
     
    32
    Zavadilův centr neprošel na Košťála, jenž se rval k hlavičce. Jeho záměr přerušila žlutomodrá obrana.
     
    34
    Poslední minuty jsou takové rozhárané, chybí přesnost v rozehrávce.
     
    35
    Zase dlouhý centr na Mahmutoviče, brankář Hladký výborně čte hru a takové možnosti Teplic očekává. Přeci jen už to takto zkoušeli svěřenci Zdeňka Ščasného několikrát.
     
    36
    Pěkný centr Paška, který zvládl souboj s Kaufmanem. Ihned napálil míč do vápna, kde byl Zavadil, leč před ním v pravý moment zasáhl Matula.
     
    37
    Lutonského střela po rohu nemohla Slavíkovi nadělat nikterak velké problémy. Každopádně si teplický brankář připisuje další zákrok.
     
    38
    Dva ofsajdy v řadě si připsaly Teplice. Jeden byl však hodně sporný a mohl se klidně pustit. Zbrojovka měla štěstí.
     
    39
    Lutonský fauloval ve středu hřiště Matulu, bude se kopat směřem k brankáři Hladkému.
     
    40
    Faulovaný Ljevakovič a Teplice mají k dispozici další standardku. Nicmémě z obrovské vzdálenosti.
     
    41
    Ještě zhruba pět minut do konce poločasu, Zbrojovka výborně brání a snaží se hrát na rychlé brejky. Jeden nyní táhl Zavadil...
     
    42
    Přihrál na Janotku, jehož centr proletěl vápna a adresáta nenašel.
     
    43
    Tvrdá bomba Ljevakoviče měla dobré parametry. Mnoho nechybělo a míč zapadl k pravé tyči brněnské brány. Hladký by plachtil vzduchem marně.
     
    44
    Teď bylo pro Brno ještě hůř. Jindráček se dostal před Buchtu, který podcenil skákající míč a pádil sám na brankáře Hladkého. Ten ho fantasticky vychytal, leč po tomto zákroku domácího gólmana se míč dostal zpět k Jindráčkovi a ten trefuje tyč! Při Zbrojovce stáli všichni svatí.
     
    45
    Ljevakovič inkasuje žlutou kartu a v těchto statistikách je stav 1:1.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec poločasu.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas a byl velice zajímavý. I když branka nepadla, mohla klidně padnout. Na brněnské straně zahodil největší tutovku Lutonský, na druhé straně zahrozil Jindráček, ale ani nadvakrát nedopravil míč do sítě. Nejprve ho Hladký vychytal, posléze za ním zazvonila tyč. Tak tedy první část hry 0:0.
     
    Duel bude pokračovat v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Václav Kotal poprvé střídá. Místo Milana Lutonského nastupuje srbský fotbalista Miroslav Markovič.
     
    47
    Klasika v podání Teplic. Nákop na Mahmutoviče a znovu ofsajd. Košťál čte dobře hru a opět to díky němu soupeři nevyšlo.
     
    48
    Centr Paška propadl až na kopačky Aloise Hyčky, který pořádně prověřil pevnost rukavic brankáře Slavíka. Ten perfektním zákrokem podržel svůj tým od pohromy.
     
    49
    Domácí jsou i nadále v tlaku. Faulován byl navíc Pašek, kterého museli hosté faulovat. Hříšníkem byl Milan Matula. Dá se očekávat, že se k míči postaví Pavel Zavadil.
     
    50
    Bude to zhruba z osmnácti metrů.
     
    50
    Střela Zavadila šla na bránu, chtěl technicky obstřelit zeď, ale byla tečovaná teplickou zdí. Bude z toho rohový kop.
     
    50
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení. Měli ve druhé části více ze hry a nyní se mohou radovat. Po rohu se dostal k míči Zavadil a krásným centrem našel hlavičkujícího PAVLA KOŠŤÁLA, jenž svůj první start v dresu brněnské Zbrojovky korunoval úvodním gólem. Asistence: Pavel Zavadil.
     
    51
    A dějí se věci. Hyčka podcenil míč a do tutovky se dostal Litsingi. Jenže netrefil z ideální pozice prostor mezi třemi tyčemi. Divákům se musí tento zápas líbit, stále se něco pod Špilberkem děje.
     
    52
    Zbrojovka i nadále pokračuje v útočném stylu, Hyčka dostal výbornou přihrávku, ale nedokázal zpracovat míč.
     
    54
    Druhá žlutá z brněnského pohledu. Hyčka zajel ostře do Vachouška a sudí Kocourek tahá žlutý kartonek.
     
    56
    Posléze další karta. Štepán Vachoušek fauloval rozběhnutého Paška a ani v tomto případě nebylo co řešit.
     
    58
    Teplice právě vstřelily branku!
    Domácím vydrželo vedení pouze osm minut. Nivaldo poslal pěkný centr za obranu a ten propadl až na FRANCI LITSINGIHO. Dvakrát si pohrál s míčem, udělal kličku a přesně umístěnou střelou k pravé Hladkého tyči s naprostým přehledem vyrovnává. Asistence: Santos Nivaldo.
     
    59
    O rušivé momenty není nouze. Další dobrou šanci měl střídající Miroslav Markovič, jehož bomba vyprášila rukavice brankáři Slavíkovi.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a sledujeme stále pěkný zápas. Na obou stranách padlo po jedné brance.
     
    61
    Hodně nepřesnou střelu nyní vyslal Litsingi, ale svou sedmigólovou sbírku prozatím o další zářez nerozšířil.
     
    62
    Hosty vstřelená branka nakopal a nyní jsou lepším mužstvem. Zbrojovka musí v obraně hlásit stav ohrožení.
     
    63
    Bývalý hráč Zbrojovky Josef Kaufman byl faulován Markovičem a Teplice se opět dostanou k míči.
     
    65
    Skalákova loženka, kterému přihrál Markovič. Kmenový hráč Sparty se dostal až před brankáře Slavíka, který mu však vystavil reflexivním zákrokem stopku. Bude z toho alespoň roh pro Brno, celkově je to již 7:0 na tyto standardní exekuce.
     
    66
    Po rohu se už nic zvláštního nestalo, Teplice jsou u míče a mohou jít do útoku.
     
    68
    Brno právě vstřelilo branku!
    Skvělý zápas pokračuje. ALOIS HYČKA dostal citlivou přihrávku od Pavla Zavadila, dostal se na hranici velkého vápna a tvrdou bombou překonal Slavíka, který si sice na míč sáhl, ale nedokázal ho natolik zkrotit, aby jej odrazil mimo tři tyče. Domácí fanoušci jsou v euforii, cítí, že by to po deseti letech mohlo konečně vyjít. Asistence: Pavel Zavadil.
     
    69
    Brno hraje i nadále při velké chuti. Pašek hraje velký zápas, svým centrem hledal Skaláka, tomu chyběl kousek. Následně Skalák pálil z dálky a chtěl přelobovat Slavíka, o nějaký ten kousek se to nepovedlo. I tak to byl znovu velký průván v hostující obraně.
     
    71
    Teplice střídají. Ze hry odešel dnešní smolař zápasu Martin Jindráček, na jeho místo jde zkušený útočník Ivo Táborský.
     
    72
    Hyčka vybojoval rohový kop, centr musel Litsingi odvrátit do bezpečí. Na rohy již 8:0 pro Brno.
     
    73
    Zavadilův centr zaváněl nebezpečnou akcí, míč proskotačil vápnem, ale tam už nikdo.
     
    73
    Ještě je třeba dodat, že Alois Hyčka vstřelil první prvoligovou branku své kariéry. A ještě jeden poznatek, Pavel Zavadil má již dvě asistence.
     
    75
    Brno právě vstřelilo branku!
    Pavel Zavadil mohl mít třetí asistenci. Jenže jeho bombu po standardce vyrazil Slavík před sebe a všudybyl DAVID PAŠEK korunoval svůj fantastický výkon třetí brankou v teplické síti. Přespurtoval dva nic netušící obránce ve žlutých dresech a svou brankou rozburácel brněnský stadion. Bez asistence.
     
    76
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alves Freitas Santos Nivaldo, přichází Eugene Salami.
     
    77
    Utkání sleduje 3612 určitě spokojených diváků, kteří určitě nelitují své účasti na dnešním mači.
     
    79
    Žlutou kartu inkasuje hostující kapitán Milan Matula.
     
    80
    Výtečný zákrok Václava Hladkého, který překazil střílený centr Litsingiho na Mahmutoviče. Brněnský brankář se po míči vrhl jako hladový pes a špičkou rukavic zabránil takřka jistému snížení Teplic.
     
    82
    Ivo Táborský v postavení mimo hru. Zbrojovka chystá střídání, uvidíme, koho Václav Kotal pošle do hry.
     
    83
    Pašek faulován ve středu hřiště, Zavadil bude rozehrávat.
     
    84
    Markovič si zkušeně došel pro faul, Zavadil si jde pro míč a bude zahrávat další trestný kop.
     
    85
    Zase to zkusil ostrou přízemní střelou, ta trefila však pouze zeď.
     
    86
    9:0 na rohy, další bude zahrávat Pavel Zavadil.
     
    86
    Odehrál ho na krátko a drží tak čas. Teplice se ho ale ujaly a budou nyní rozehrávat.
     
    87
    Skalák odvedl výtečný výkon a nyní se jde ohřát na střídačku. Místo něj nastupuje Martin Husár.
     
    88
    Ještě jedna změna v týmu Václava Kotala. Dohrál David Pašek, nastupuje Karel Kroupa.
     
    89
    Táborský zahrál rukou a Teplicím už mnoho času nezbývá. Brno je hodně blízko k důležitým třem bodům do tabulky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Kocourek nastaví nad rámec zápasu dvě minuty.
     
    90
    Mahmutovič vybojoval faul a osmnáct metrů před vápnem bude Vachoušek rozehrávat.
     
    90
    Trefil je zeď a pro Teplice je z toho vůbec první roh zápasu. Následovat bude druhý po vyboxování brankáře Hladkého.
     
    90+3
    A třetí roh pro Teplice.
     
    90+3
    Teplice právě vstřelily branku!
    V posledních vteřinách je tu ještě snížení. Po zmatcích v brněnské obraně nejprve hlavičkoval Klein, jenž prodloužil na FRANCI LITSINGIHO a ten snad silou vůle překonal podruhé brankáře Hladkého. Natlačil se až před jeho bránu a důrazně zakončil. Čas už hostům asi stačit nebude. Asistence: Martin Klein.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, brněnský tým po deseti letech dokázal Teplice na domácí půdě porazit. Zbrojovka bojovala, dřela a dalo by se říci, že tři body jsou zasloužené. Měla více ze hry, a ačkoliv ještě v závěru snížil svým druhým gólem Litsingi, nebylo to celku z předních příček nic platné. Všechny branky padly ve druhém poločase a diváci si rozhodně přišli na své.
     
    Z Brna se pro tuto chvíli loučím s konstatováním, že Zbrojovka Brno dokázala porazit silné Teplice 3:2 a získala tři body. (19:56:13)

    Roman Zajíček

    Branky: 50. Košťál (Zavadil), 68. Hyčka (Zavadil), 75. Pašek – 58. Litsingi (Nivaldo), 90+3. Litsingi (Klein)

    Karty:   13. Janotka (BNO), 54. Hyčka (BNO) – 45. Ljevakovič (TEP), 56. Vachoušek (TEP), 79. Matula (TEP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4.
    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Janotka, Košťál, Pernica – Pašek (88. Kroupa), Hyčka, Fischer, Zavadil (C), Lutonský (46. Markovič) – Skalák (87. Husár).
    Náhradníci: Doležal I. – Avdič, Husár, Frejlach, Přerovský, Markovič, Kroupa.

    FK Teplice: Grigar (19. Slavík) – Matula (C), Kaufman, Hošek, Klein – Nivaldo (76. Salami), Litsingi, Vachoušek, Jindráček (71. Táborský), Ljevakovič – Mahmutovič.
    Náhradníci: Slavík – Krátký, Čajič, Táborský, Salami.

    Rozhodčí: Kocourek – Nádvorník, Jiřík

    Diváci: 3612
    bahis siteleri