AC Sparta Praha U17 – Manchester United U17 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha U17
3:0 (2:0)
Manchester United U17
sk Středa 30.10.2013, 16:00 • NTC Poprad • Přípravný zápas
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu bol už o niečo vyrovnanejší ako ten prvý, no aj v druhom dejstve boli úspešnejší futbalisti Sparty Praha, ktorí navýšili svoj náskok o ďalší gól. Ten v 54. minúte vsietil sparťanský kapitán Matěj Pulkrab, ktorý bol osamotený a bez problémov zneškodnil gólmana Byrneho. Výrazne treba pochváliť vystriedaného pražského gólmana Došeka, ktorý urobil svojim súperom poriadne problémy. Sparta Praha si teda spod Tatier odnáša zaslúžené víťazstvo proti favorizovanému Manchesteru United.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského Národného tréningového centra.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:58:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal pražský hráč Císařovský, no ten z tesnej blízkosti napokon trafil len dobre postaveného gólmana Byrneho, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    89
    Sparta si v závere zápasu vybojovala rohový kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Wiesner. Jeho dobrý center však hlavami zblokovali obrancovia Manchesteru do bezpečia. Následne sa k zakončeniu dostal Křtěn, no jeho delovka skončila len tesne nad manchesterskou bránou.
     
    88
    Došek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát vo svojom náručí zachytil loptu po strele od Gribbina z pravej strany. Následne sa do útoku presúvajú Sparťania.
     
    87
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát tvrdo pálil Dunne, no jeho delovka napokon smerovala len tesne nad bránu pražského gólmana Došeka. Ten v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    86
    Tuanzebe sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol nie veľmi úspešný, keďže loptu stratil proti pozornému Březinovi. Ten zakladá ďalší útok Sparty Praha.
     
    85
    Tréner Manchesteru United posiela na trávnik ďalšie striedanie. Namiesto Jordana Thompsona nastupuje do hry oddýchnutý Warren.
     
    84
    Tuanzebe sa dostal k lopte po nepresnej prihrávke od Čmelíka a následne sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť. Manchesteru sa však zatiaľ nedarí zaútočiť.
     
    83
    Gólman Došek si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Tentokrát dokázal vyraziť nad svoju bránu delovku od Delarneyho z pravej strany, ktorý sa pri lopte ocitol úplne osamotený.
     
    82
    Spoza manchesterského pokutového územia tentokrát tvrdo pálil Mustedanagič, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad bránou Manchesteru United.
     
    81
    Manchester United sa snaží dostať pred bránu gólmana Došeka systémom nakopávaných centrov, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Pozorná pražská obrana je v týchto chvíľach v strehu.
     
    80
    Po peknom prienikovom centri od Thompsona sa k lopte na pravej strane dostal Delarney, ten si síce zasekol jedného z pražských obrancov, no napokon nedokázal loptu prepašovať cez pozorného Trampotu.
     
    79
    Manchester United mal k dispozícii rohový kop na pravej strane, ktorý bol zahrávaný nakrátko a následne loptu odcentroval McTominay. Jeho center však skončil len za postrannou čiarou.
     
    78
    Gomes posielal z centrálnej časti dobrý center pred bránu Sparty, kde si nabiehal Delarney, no ten bol napokon úspešne zastavený pozorným Březinom, ktorý upokojuje temo hry.
     
    77
    Červení diabli sa snažia zaútočiť, no nedarí sa im v tom. Futbalisti Manchesteru United sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu ani v týchto chvíľach.
     
    76
    Manchester United sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď z tejto pozície pálil Redomond! Jeho delovka však napokon skončila len tesne vedľa pražskej brány. Medzitým poslali červení diabli na trávnik ďalšie striedanie – do hry nastupuje Gomes.
     
    75
    Futbalisti Manchesteru United sú pri lopte na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Po nepresnom centri od Mitchella sa však k lopte dostali len Pražania
     
    74
    Po ľavom krídle zaviezol puk do útočného pásma Gribbin, no ten bol napokon neúspešný, keďže ho dokázal bez problémov zneškodniť pozorný Urban.
     
    73
    Lopta sa opäť nachádza prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí. Pri lopte sú pozorní hráči Sparty, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    72
    Sparta Praha posiela na trávnik ďalšie striedanie. Namiesto dvojgólového strelca a kapitána Pulkraba nastupuje do hry Mustedanagič.
     
    71
    Manchester poslal na trávnik nové posily. Do hry nastupuje dvojica hráčov James Dunne a Callum Gribbin.
     
    70
    Michal Dosoudil zneškodnil pri prieniku Mitchella, za čo si odniesol jasnú žltú kartu. Na rad prichádza priamy kop Manchesteru United.
     
    70
    Pulkrab sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, no napokon narazil na aktívneho Rileyho. Ten sa však previnil len nedovoleným faulom, po ktorom majú loptu v moci hráči Sparty Praha.
     
    69
    Gólman Došek si na svoje konto pripísal hneď dva dobré zákroky, keď nadvakrát zneškodnil Delarneyho, ktorý sa snažil presadiť z ľavej strany pražského pokutového územia. Pozorný gólman mladíckej Sparty však loptu svojimi nohami zblokoval do bezpečia.
     
    68
    Lopta sa momentálne nachádza prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po nepresnom centri od Rileya sa k lopte dostal pozorný Urban.
     
    67
    Do zakončenia na hranici manchesterského pokutového územia sa tentokrát dostal Cabadaj, no jeho projektil skončil len tesne nad bránou gólmana Byrneho, ktorý zasahovať nemusel.
     
    66
    Pražský gólman Došek sa napokon po krátkom ošetrovaní pozviechal a momentálne sa pripravuje k odkopu od vlastnej brány. Uvidíme, čo sa Manchesteru podarí za tohto nepriaznivého stavu vymyslieť.
     
    65
    Rashford sa dostal do skvelej gólovej šance, keď sám bežal na gólmana Došeka, no táto situácia bola napokon klasifikovaná ako ofsajd. Rashford však narazil do gólmana Došeka a ten bude musieť byť ošetrovaný.
     
    64
    Na znak nesúhlasu odkopol loptu nešportovo aj Filip Hašek, ktorý vidí druhú žltú kartu dnešného stretnutia.
     
    64
    Prvú žltú kartu v dnešnom zápase obdržal sparťanský hráč Štěpán Urban, ktorý predviedol naozaj zbytočné protesty.
     
    63
    Tuanzebe ukázal opäť svoje kvality, no tentokrát len tvrdým útočným faulom zastavil brániaceho sa Grobára. Následne sú pri lopte futbalisti Sparty Praha, ktorí útočia.
     
    62
    Sparta Praha opäť zneškodnila manchesterskú defenzívu. Následne sa k lopte na pravej strane dostal Čácha, ktorý chcel nájsť pred gólmanom Byrneom Hašeka, no ten bol dobre tiesnený a o loptu napokon prišiel.
     
    61
    Cabadaj sa s loptou dobre presúval po ľavej strane a následne ju odcentroval pred bránu Manchesteru United, kde sa k nej dostal len pozorný Tuanzebe, ktorý svojho súpera bez problémov odstavil.
     
    60
    Vystriedaný Weisner sa mohol dostať do skvelej gólovej šance, keď po centri od Císařovského bežal na manchesterskú bránu sám, no asistent hlavného rozhodcu ho v poslednej chvíli zastavil kvôli ofsajdu.
     
    59
    Priamy kop zahrával Mitchell, ktorý odcentroval loptu k vzdialenejšej žrdi, kde si na hlavičkové zakončenie naskakoval Reid, no jeho projektil skončil len mimo bránkoviska Sparty Praha.
     
    58
    Tuanzebe sa s loptou dobre presúval po pravej strane, no napokon bol asi meter od pražského pokutového územia faulovaný. Na rad prichádza priamy kop pre červených diablov!
     
    57
    Sparta sa dostala do skvelej gólovej šance, no napokon nedokázala skórovať. Po peknej krátkej prihrávke od Hašeka sa k zakončeniu dostal Pulkrab, no jeho delovka napokon trafila len jedného z obrancov Manchesteru United.
     
    56
    Sparta Praha posiela na trávnik dve nové posily. Do hry nastupuje dvojica hráčov Tomáš Wiesner a Michal Dosoudil.
     
    55
    Sparta Praha sa momentálne musí brániť, no červení diabli stále nedokážu proti pražskej defenzíve niečo zaujímavé vymyslieť. Klub spoza rieky Moravy sa bráni veľmi dobre.
     
    54
    Sparta Praha U17 dáva gól!
    Sparťania sa po obrovskom zaváhaní manchesterskej defenzívy dostávajú už do trojgólového vedenia! Po nepresnom centri od jedného z manchesterských obrancov sa k lopte dostal pražský kapitán MATĚJ PULKRAB, ktorý prízemnou strelou bez problémov zneškodnil gólmana Byrneho.
     
    53
    Riley chcel dobrou prienikovou prihrávkou vysunúť dopredu Delarneyho, no aj tento center bol na vystriedaného útočníka Manchesteru United pridlhý. Následne sa k lopte dostal len gólman Došek.
     
    52
    Červení diabli sú pri lopte na vlastnej polovici ihriska, kde si loptu dobre prihrávajú. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí útočiť, keďže Sparta bráni naozaj skvelým pozičným spôsobom.
     
    51
    Thompson sa dostal k lopte na hranici pražského pokutového územia, následne ju poslal na ľavú stranu, kde si nabiehal Delarney, no ten bol na tento jemný center prikrátky. Lopta napokon skončila až za bránou Sparty Praha.
     
    50
    Po dobrom centri od Scotta sa do zakončenia mohol dostať Delarney, no ten bol v šprintérskom súboji napokon len príliš pomalý a o loptu v kľúčových momentoch prišiel.
     
    49
    Thompson chcel dopredu vysunúť vystriedaného Delarneyho dobrou prienikovou prihrávkou, no to sa mu napokon nepodarilo. Pozorný Urban bol aj tentokrát v strehu a loptu odkopol do bezpečia.
     
    48
    Po ľavej strane sa dobre presúval manchesterský kapitán Redomond, no ten bol napokokon neúspešný. Pred pražskou bránou narazil na pozorného Březinu, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil.
     
    47
    Sparta Praha je momentálne pri lopte na vlastnej polovici ihriska a momentálne si loptu takticky prihráva zo strany na stranu. Českí hráči sa nikde neponáhľajú, veď predsa dvojgólový náskok je dvojgólový náskok.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali výkop k dispozícii futbalisti Manchesteru United, ktorí sa okamžite vydali smerom pred gólmana Roušala. Rýchly únik Mitchella však neprekvapil pozorného Grobára, ktorý ho od lopty odstavil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Cez polčasovú prestávku sme mohli vidieť rozdávanie a následné súťaže o symbolické tričká so vzorom dnešného zápasu. O malú chvíľu sa začína druhé dejstvo dnešného zápasu.
     
    V úvode prvého polčasu ukázali svoje herné kvality mladíci Manchesteru United, no tí napokon neboli až takí úspešní ako ich súperi z českej metropoly. Už v 15. minúte sa mladícky výber Sparty Praha dostal do vedenia po delovke od Filipa Hašeka spoza hranice manchesterského pokutového územia. Následne sa červení diabli snažili vyrovnať, no proti pozornej pražskej obrane na čele s gólmanom Roušalom neboli úspešní. Naopak v 38. minúte Sparťania udreli opäť, keď po dobrom centri od Čmelíka zakončoval hlavičkou kapitán Matěj Pulkrab.

    Podarí sa Manchesteru United v druhom polčase zabrať naplno a ukázať svoje herné kvality na medzinárodnej klubovej úrovni?
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V závere prvého polčasu sú pri lopte hráči Sparty Praha, ktorí už len upokojujú tempo hry dobrými prihrávkami v strede ihriska. Ani Manchster United už príliš nenapáda rozohrávku svojich súperov.
     
    44
    Tentokrát z centrálnej časti zakončoval Thompson, no jeho projektil napokon trafil len pozorného Grobára, ktorý zakladá ďalší postupný útok Sparty Praha.
     
    43
    Joe Riley ukázal svoje individuálne schopnosti na pravom krídle, keď sa zbavil dvoch hráčov Sparty, no napokon narazil na pozorného Svátu, ktorý ho už cez seba nepustil. Je potrebné poznamenať, že Riley mal na ľavom krídle voľného Mitchella.
     
    42
    Červení diabli sú proti pražským mladíkom zo Sparty zatiaľ bezmocní. Česi hrajú oveľa lepšie a dávajú Angličanom poriadne zabrať. Po nepresnom centri od Thompsona sa k lopte dostal pozorný Březina.
     
    40
    Lopta sa nachádza na kopačkách hráčov Sparty Praha, ktorí sa snažia vsietiť aj svoj tretí gól. Po peknom centri od Cabadaja sa však tentokrát k lopte dostali len pozorní hráči Manchesteru United.
     
    39
    Manchester United je pri lopte a momentálne sa snaží zaútočiť. Nepresné prihrávky anglického klubu však zatiaľ divákov neoslňujú. Pražania sú na hernom koni a ich dvojgólový náskok je viac než skvelý.
     
    38
    Sparta Praha U17 dáva gól!
    Pražskí mladíci sa proti favorizovanému Manchesteru United dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po peknom centri z ľavej strany od Čmelíka sa k hlavičkovému zakončeniu dostal pražský kapitán MATĚJ PULKRAB, ktorý umiestnil svoj projektil nechytateľne k pravej žŕdke Byrneho brány.
     
    37
    Červení diabli zaberajú v závere prvého polčasu a očividne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí. Jordan Thompson sa snažil presadiť cez stred, no napokon proti Březinovi neuspel.
     
    36
    Po presne načasovanej prienikovej prihrávke od Croskeryho sa k lopte dostal Riley, ktorý tvrdo pálil, no gólman Roušal bol v strehu a loptu vyrazil do bezpečia. Následne sa však táto situácia odpískala ako ofsajd.
     
    35
    Croskery sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, no napokon príliš dlho premýšľal a proti pozornému Svátovi sa mu nepodarilo uspieť. Sparta Praha momentálne ťaží zo skvele zabezpečenej defenzívy.
     
    34
    Futbalisti Manchesteru United sa dostali na súperovu polovicu, kde si loptu veľmi dobre prihrávali, no napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Sparta Praha sa zmocnila lopty a snaží sa zaútočiť.
     
    33
    Mitchell sa dostal k lopte na pravej strane pražského pokutového územia, následne sa zbavil jedného obrancu, no na ďalších dvoch už nemal nárok. Následne sú pri lopte futbalisti Sparty Praha.
     
    32
    Mustedanagič predviedol, prečo je v Sparte cenený. Dostal sa k lopte v strede ihriska, následne skvelými kľučkami zneškodnil dvoch bezmocných hráčov Manchesteru. Škoda pre Prahu, že takéto kvality zatiaľ nepredviedol v pokutovom území.
     
    31
    Obrancovia Sparty Praha upokojujú tempo hry dobrými prihrávkami pred vlastnou bránou. Po krátkej chvíli sa však chcú zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí, keďže Manchester veľmi dobre napáda pražskú rozohrávku.
     
    30
    Po dobrom centri od Reida sa k lopte dostal Mitchell, no ten bol napokon zastavený zodvihnutou vlajočkou čiarového rozhodcu, ktorý avízoval jasný ofsajd. Lopta putuje na stranu Sparty.
     
    29
    Rohový kop Sparty odišiel zahrávať Grobár, ktorý loptu odcentroval na stred, kde si na hlavičku doskakoval Čmelík. Tento center bol však aj na jeho výskok príliš vysoký a lopta po jeho jemnej hlavičke skončila len mimo manchesterskej brány.
     
    28
    Pražania sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď z hranice pokutového územia pálil Pulkrab, no jeho delovka bola napokon od jedného z manchesterských obrancov zblokovaná len na rohový kop.
     
    27
    Rashford sa dostal s loptou na hranicu českého pokutového územia, no napokon nebol veľmi úspešný, keďže ho dvojica pražských obrancov od lopty s veľkým prehľadom odstavila.
     
    26
    Sparťania sa dostali do skvelej gólovej šance v prečíslení, no napokon nedokázali prekonať gólmana Byrneho! Po presne načasovanej prihrávke od Pulkraba z ľavej strany sa k zakončeniu dostal Hašek, no jeho delovka smerovala len nad manchesterskú bránu.
     
    25
    Po pravom krídle sarýchlo presúval manchesterský hráč Riley, no ten napokon nebol úspešný, keďže ho od lopty veľmi dobrým sklzom odstavil pozorný Březina. Následne do útoku smeruje Sparta.
     
    24
    Čmelík bojoval o loptu na ľavej strane v šprintérskom súboji proti Tuanzebemu a napokon sa síce k nej dostal, no nedokázal ju trafiť a odcentrovať pred bránu gólmana Byrneho. Na rad prichádza odkop od brány anglického klubu.
     
    23
    Manchester United sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť, no pražská defenzíva je naozaj veľmi pozorná. Tentokrát sa cez stred snažil presadiť Mitchell, no jeho únik bol na hranici pokutového územia zastavený až trojicou Sparťanov.
     
    22
    Grobár sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, následne chcel pekným krátkym centrom nájsť kapitána Pulkraba, no napokon sa mu to nepodarilo. Pulkrab bol na spracovanie lopty príliš pomalý a do útoku môžu smerovať "červení diabli".
     
    21
    Hráči Manchesteru United rozohrali rohový kop nakrátko, následne poslali loptu za hranicu pražského pokutového územia, kde nekompromisne pálil Mitchell, no jeho delovka napokon smerovala len tesne mimo pražskej brány.
     
    20
    Manchesterský kapitán Redomond ukázal svoj herný dôraz na pravej strane pražského pokutového územia, keď sa obtočil okolo dvoch pražských obrancov a následne tvrdo zakončoval. Gólman Roušal bol však v strehu a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    19
    Reid odcentroval loptu z polovice ihriska s myšlienkou nájsť v útoku svojho spoluhráča Croskeryho, no napokon sa mu to nepodarilo. Futbalisti Sparty Prahy sa síce musia brániť, no momentálne sa im to darí veľmi dobre.
     
    18
    Pri lopte sú momentálne hráči Manchesteru United, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Sparta Praha sa v jednogólovom vedení bráni veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    17
    Tentokrát sa únikom cez ľavé krídlo snažil presadiť Rashford, no ani ten neuspel. Zbavil sa síce jedného z pražských obrancov, no napokon ho od lopty úspešne odstavil pozorný Sváta.
     
    16
    Manchester United sa však očividne nevzdáva a stále bojuje. Mitchell potiahol loptu po ľavom krídle, no jeho nepresný center napokon skončil len na kopačkách pozorného Čmelíka.
     
    15
    Sparta Praha U17 dáva gól!
    Pražský tím sa dostáva do vedenia po skvelej útočnej kombinácii! Po dobrom centri od Grobára z pravej strany sa do zakončenia dostal FILIP HAŠEK, ktorý svojou delovkou z hranice pokutového územia prekonal bezmocného gólmana Byrneho strelou k pravej žŕdke jeho brány.
     
    14
    Pražský gólman Roušal si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát ho strelou z hranice pokutového územia ohrozil manchesterský kapitán Redomond, no gólman Sparty sa po lopte dobre hodil a napokon ju zachytil vo svojom náručí.
     
    13
    Grobár zahral loptu od rohovej vlajočky dobrým centrom do centrálnej časti, kde si na hlavičku naskakoval Pulkrab, no ten bol napokon neúspešný, keďže jeho zakončenie smerovalo len tesne vedľa Byrneho brány.
     
    13
    Grobár ukázal svoj herný dôraz v centrálnej časti, keď tvrdo zakončoval, no pozorný Reid zblokoval jeho delovku len za vlastnú bránu. Na rad prichádza prvý rohový kop Sparty, ktorý bude zahrávať spomínaný Grobár.
     
    12
    Hašek sa rozhodol zakončovať z hranice manchesterského pokutového územia, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa ľavej žŕdky Byrneho brány.
     
    11
    Po peknom centri z ľavej strany od Čmelíka sa do zakončenia pred gólmanom Byrneom mohol dostať Pulkrab, no ten bol na dosiahnutie tejto lopty len príliš ďaleko. Sparta Praha však stále ostáva pri lopte.
     
    10
    Reid bol pri lopte na vlastnej polovici ihriska pri ľavej postrannej čiare, no následne obdržal faul od svojho súpera Čmelíka. Ten musí odovzdať loptu Manchesteru United, ktorý sa snaží bleskovo zaútočiť.
     
    9
    Riley predviedol skvelý únik po pravom krídle, po ktorom však narazil na pozorného Čmelíka, ktorý svojho súpera bez problémov odstavil od lopty. Následne sú pri lopte futbalisti pražskej Sparty, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    8
    Croskery sa snažil predrať cez stred a ohroziť gólmana Roušala, no napokon sa mu to nepodarilo. Spomínaný manchesterský hráč napokon nedokázal prejsť cez dobre postaveného Cabadaja.
     
    8
    Pražský kapotán Pulkrab ukázal svoj herný dôraz a tentokrát sa dostal do zakončenia na pravej strane. Jeho strelecký pokus však gólman Byrne videl veľmi dobre a po dobrom hodení sa loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    7
    Práve Marcus Rashford by sa mohol stať budúcou veľkou hviezdou "červených diablov"! Tentokrát sa na ľavej strane zbavil dvoch pražských obrancov, následne odstavil aj toho tretieho, no jeho zakončenie skončilo len v náručí gólmana Roušala.
     
    6
    Pražský kapitán Pulkrab sa dostal do zakončenia na hranici manchesterského pokutového územia v ľavej časti a napokon tvrdo zakončoval. Gólman Byrne bol však v strehu a loptu s prehľadom zachytil vo svojom náručí.
     
    5
    Rashford ukázal svoj herný dôraz, keď prešiel cez dvoch hráčov Sparty a následne chcel z pravej strany zakončovať, no nepodarilo sa mu to, keďže pozorný Sváta sa pri ňom pristavil a následne ho obral o loptu.
     
    4
    Rashford obdržal loptu v centrálnej časti, následne dlho neváhal a skvelou prienikovou prihrávkou sa snažil nájsť Mitchella. Ten bol však už neúspešný, keďže táto prihrávka bola na neho len príliš dlhá.
     
    3
    Cabadaj sa snažil pretlačiť loptu cez obranu súpera, no napokon sa mu to nepodarilo. Jeho pozorný spoluhráč Mustedanagič však odrazenú loptu zachytil a z veľkej vzdialenosti napokon aj vystrelil. Jeho strelecký pokus však letel len nad bránu Manchesteru United.
     
    2
    Mitchell sa skvelou kľučkou zbavil svojho prithráča Svátu na ľavej strane, následne loptu odcentroval na Rashforda, no ten si už mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a proti pozornému Pulkrabovi o loptu prišiel.
     
    1
    Riley sa s loptou dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na dvojicu pozorných pražských obrancov, ktorí ho od lopty odstavili. Dopredu postupuje mládežnícky tím Sparty Praha.
     
    1
    Úvodný výkop v tomto zápase mali k dispozícii hráči českej Sparty Praha. K lopte sa dostal Mustedanagič, ktorý poslal smerom dopredu tvrdý center. Napokon sa však k lopte dostal len pozorný gólman Byrne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Futbalisti oboch tímov sa dostávajú na svoje pozície, zápas sa bude môcť o malú chvíľu začať.
     
    Hráči oboch tímov odkopli do hľadiska približne 30 lôpt, čo hodnotíme ako veľmi pekné gesto smerom k diváckemu obecenstvu.
     
    Ján Telenský predviedol veľmi pekný príhovor, v ktorom opísal svoj sen spojiť geotermálnu energiu so štadiónom (NTC Poprad má prvý trávnik v Európe, ktorý je vyhrievaný geotermálnou energiou). Tento príhovor bol zakončený slovami "dnes fandím Spartě!".

    Podarí sa jeho obľúbenému českému tímu práve dnes zvíťaziť?
     
    Prezident Slovenského futbalového zväzu – Ján Kováčik sa napokon na dnešný zápas nemohol dostaviť.
     
    -3
    Trojica rozhodcov a hráči oboch klubov sa pomaly dostávajú na hraciu plochu. Na rad prichádza slávnostné zahájenie tohto zápasu v znení majiteľa Aquacity Poprad Jána Telenského!
     
    -10
    Na trávniku národného tréningového centra v Poprade sa momentálne predvádza škótska hudobná kapela s trinástimi gajdošmi, mnohými gajdami, bubnami a typickými škótskymi hudobnými nástrojmi.

    Organizátori dnešného stretnutia zvolili túto kapelu práve preto, aby vzdali poctu manažérovi Manchester United – Sir Alexovi Fergusonovi, ktorý pochádza zo Škótska.
     
    -13
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    AC Sparta Praha U17: Došek – Křtěn, Wiesner, Čácha, Císařovský, Urban, Dosoudil

    Manchester United U17: Dorrington – Gomes, Rathbowe, Dunne, Gribbin, Warren, Barratt, Delarney, Whelan, L. Thompson.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    AC Sparta Praha U17: Roušal (46. Došek) – Sváta, Hašek, Březina, Grobár, Pulkrab ("C"), Čmelík, Trampota, Cabadaj, Mustedanagič, Janoušek

    Manchester United U17: Byrne – Scott, Reid, Tuanzebe, J. Thompson (85. Warren), Riley, Redomond ("C""), Croskery, Rashford, Mitchell, McTominay
     
    Podľa dostupných informácií sú vstupenky na tento zápas takmer vypredané. To znamená, že tento zápas v NTC Poprad bude mať peknú divácku účasť (predpoklad 2000+)!
     
    Mladíci anglického klubu Manchester United sú momentálne na prípravnom kempe v Poprade, kde sa tieto budúce futbalové hviezdy pripravujú po psychickej, ale najmä fyzickej stránke.
    Hráči Manchesteru absolvovali v pondelok 28. októbra prípravný zápas v Ružomberku proti domácim rovesníkom. "Červení diabli" napokon zdolali mladíkov Ružomberka výsledkom 3:0 (1:0) po jednom góle Thompsona a dvoch góloch Dearnleyho.
     
    Srdečne Vás vítam pri prípravnom zápase, ktorý bude prvý v histórii novopostaveného Národného tréningového centra v Poprade!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna NTC Poprad, kde proti sebe v priateľskom stretnutí od 16:00 nastúpia tímy AC Sparta Praha U17 a Manchester United U17.

    Manchester United je anglický futbalový klub, ktorého hráči sú po celom svete známi ako "červení diabli". Je to najúspešnejší anglický klub vôbec v celej histórii. Jeho domácim štadiónom je Old Trafford v severoanglickom Manchesteri. Klub bol založený pod menom Newton Heath LYR F.C. v roku 1878 a do ligy vstúpil v roku 1892.
    V najvyššej anglickej súťaži hráva od roku 1938 s výnimkou sezóny 1974/75. Priemerná návšteva na štadióne je aj napriek tomu najvyššia v celom Anglicku od sezóny 1964/65.
    Manchester United je úradujúci anglický majster zo sezóny 2010/11. Klub je jedným z najúspešnejších v histórii anglického futbalu.
    Od novembra 1986, keď sa stal manažérom Sir Alex Ferguson, vyhrali 23 veľkých trofejí. V roku 1968 sa stal prvým anglickým klubom ktorý vyhral Európsky pohár majstrov, keď vo finále porazil Benficu 4:1. Druhý európsky titul získali v roku 1999 ako súčasť slávneho treble a tretí v roku 2008. V roku 2009 neuspeli vo finále proti Barcelone.
    Klub drží rekord v počte anglických titulov, keď ich vyhral 19 a takisto rekord v počte víťazstiev v FA Cupe, ktorý vyhral celkovo 11 krát.
    Od 90. rokov je Manchester jedným z najbohatších klubov na svete a klubom s najvyššími tržbami.

    AC Sparta Praha je pražský futbalový klub. Je to najúspešnejší a najpopulárnejší český futbalový klub. Sparta získala viacero titulov z československej a českej ligy. Za svoju vyše 110 rokov dlhú históriu pôsobilo v klubu veľa rôznych reprezentantov.
    História futbalovej Sparty začala v roku 1893, keď založilo niekoľko nadšencov športový klub s názvom AC Královské Vinohrady na pražských Maninách. Okrem futbalu sa tu konala aj cyklistika a korčuľovanie. Po dvoch rokoch sa však klub rozhádal a odišla z neho skupina odbojníkov na čele s Karlom, Otom a Josefom Malečkovými. Tí založili 16 novembra 1893 klub AC Královské Vinohrady. Vinohrady boli vtedy ešte samostatné mesto za hranicami Prahy.

    Ktorému z mladíckych tímov U17 sa počas najväčšej udalosti roka v tejto kategórii (MS U17 v SAE) podarí vyhrať na podtatranskej pôde?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Branky: 15. Hašek, 38. Pulkrab, 54. Pulkrab

    Karty:   64. Urban (SPARTA U17), 64. Hašek (SPARTA U17), 70. Dosoudil (SPARTA U17)


    AC Sparta Praha U17: Roušal (46. Došek) – Sváta, Hašek, Březina, Grobár, Pulkrab ("C"), Čmelík, Trampota, Cabadaj, Mustedanagič, Janoušek
    Náhradníci: Došek – Křtěn, Wiesner, Čácha, Císařovský, Urban, Dosoudil

    Manchester United U17: Byrne – Scott, Reid, Tuanzebe, J. Thompson (85. Warren), Riley, Redomond ("C""), Croskery, Rashford, Mitchell, McTominay
    Náhradníci: Dorrington – Gomes, Rathbowe, Dunne, Gribbin, Warren, Barratt, Delarney, Whelan, L. Thompson
    bahis siteleri