Skalica – Žilina 3:2 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (po pr.) | Nitra – Martin 3:1 (kon.)
Zvolen – Piešťany 1:5 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 22.11.2013, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení fanúšikovia športu, po dlhšom čase vás vítame pri textovom prenose našej najvyššej hokejovej súťaže z košickej Steel arény. V zápase 23. kola tu domáci "oceliari" privítajú banskobystrických "baranov" a vám zo stretnutia určite neunikne nič podstatné. Na úvod si povedzme niečo o aktuálnej situácii oboch celkov.

    HC Košice vstupuje do stretnutia z líderskej pozície. Košičania o prvú priečku v tabuľke po uplynulom kole prišli a "prepožičali" ju Nitre, ale iba na pár dní. Utorkový vložený zápas aktuálnych vicemajstrov s mladíkmi slovenskej reprezentácie do 20 rokov bol z košického pohľadu víťazný a zverenci trénera Tomka sa tak so ziskom 50 bodov nachádzajú na úplnom vrchole extraligovej tabuľky.

    Hosťujúca Banská Bystrica drží so svojím dnešným súperom krok a stráca naňho iba 5 bodov, pričom nutno zdôrazniť, že Košičania majú na svojom konte o jeden odohraný zápas viac. Zverenci trénera Vladimíra Országha by teda v prípade riadneho víťazstva mohli náskok východniarov skresať už na iba 2 body.

    Košice a Banská Bystrica sa v aktuálnej sezóne už stretli, a to dokonca dvakrát. V doterajšom priebehu ročníka sa doposiaľ z výhry tešil vždy domáci celok. Zatiaľ čo v stretnutí 5. kola Košice Banskobystričanov doma zdolali 4:2, v nasledujúcom vzájomnom súboji pod Urpínom sa už lepšie darilo domácim, ktorí zvíťazili 4:3.

    Toto stretnutie je aj v ponuke stávkových kancelárií. Tie na zisk troch bodov jednoznačne favorizujú domáci tím, na ktorý vypísali kurz iba približne 1,5. Na výhru Banskej Bystrice je to až 4,2 a remízu po šesťdesiatich minútach hry ohodnotili bookmakeri kurzom 4,5.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Nagy, Bartoš, Bicek (A) – Jenčík, Pašek (A), Spilar – Jokeľ, Boltun, Hinďoš – Sojčík, Marcinko, Češík, Hrnka

    HC 05 Banská Bystrica: Kalemba – Bambúch (A), Saracino, Meland, Macháček, Styk, Zošiak, Devečka – Kafka, White, Handlovský – Macík, Hudec (C), Kadura – Lunter, Zigo, Matúš Chovan – Dolník, Heizer (A), Hegyi

    Rozhodca: J. Konc – Jobbágy, Smrek.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa môže o malý moment začať. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Antona Tomka, ich súper z Banskej Bystrici v bielej kombinácii. Taktické pokyny "baranom" bude z lavičky dávať kouč Vladimír Országh.

    Pred úvodným buly ešte jedna doplňujúca informácia: Vedenie HC Košice sa rozhodlo odmeniť svojich priaznivcov za podporu a fanúšikovia pri vstupe dostali sympatický darček – plagát A-mužstva HC Košice s kalendárom na rok 2014.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči hosťujúceho celku a okamžite sa s pukom stiahli na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ chceli rozohrávať. Následne ich ale zastavil ofsajd.
     
    00:30
    Košičania okamžite získali útočné pásmo a bola z toho prvá veľká šanca! Bicekovu strelu ešte tečoval Nagy a Kalemba puk iba vyrazil. Tam bol dotieravý Bartoš, ale gólmana lapajúceho puk na ľade nedokázal prekonať.
     
    01:10
    Druhá útočná formácia pohrozila na opačnej strane. Domáci dali pred bránou priveľa priestoru Hudecovi, na ktorého smerovala prihrávka od zadného mantinelu, no v ťažkej pozícii nedokázal puk sklepnúť za Hylákov chrbát,
     
    01:48
    Hostia striedali a situáciu trochu podcenili! V strede klziska získal puk na svoju hokejku jenčík a okamžite si to namieril na bránu, ale Kalemba priestor pri bližšej žrdi vykryl.
     
    02:39
    Začalo sa poriadne rýchlo a diváci sa dnes určite majú na čo tešiť. Puk už nebezpečne ohrozil gólmanov oboch celkov a to je za nami iba úvod stretnutia.
     
    03:28
    Meland získal puk vo vlastnom obrannom pásme a hru okamžite presunul na opačnú polovicu klziska. V situácii dvoch na dvoch sa rozhodol strieľať a neprihrávať Kadurovi. S týmto pokusom si domáci brankár poradil.
     
    04:20
    Domáci v ďalšej skvelej príležitosti! Spilar získal puk v útočnom pásme pri mantineli na ľavej strane a okmažite si ho hodil pred bránu. Tam však Kalemba zakročil svojim betónom a vykryl odkrytú časť siete.
     
    05:00
    Lenže Košičania v pásme ešte ostali a Kalemba mal opäť veľa roboty! Pred bránou sa z ničoho nič ocitli domáci Boltun s Hinďošom a gólman "baranov" mal čo robiť, aby puk zázračnými zákrokmi za svoj chrbát nepustil.
     
    06:19
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú zaváhanie hosťujúcej defenzívy, ktorá si nerozumela v rozohrávke. Marcinko nabil JURAJOVI CEBÁKOVI a ten ranou z pravého kruhu otvára skóre stretnutia, Asistenciu si pripisuje Tomáš Marcinko.
     
    06:43
    Banská Bystrica dala gól!

    Ale na opačnej polovici sledujeme okamžitú odpoveď! Stretnutie má poriadne grády a tempo a puk zo svojej brány už vyťahuje aj Hylák. Meland sa neulakomil na strelu z uhla, nabil pred bránou stojacemu PETROVI KAFKOVI a ten poľahky vyrovnáva. Asistencia: Eric Meland.
     
    07:39
    Diváci skutočne nemôžu ľutovať príchod do najmodernejšej haly východného Slovenska. Na ľade nestíhajú sledovať množstvo akcií a kombinácií.
     
    08:15
    Banskobystričania mali problémy s rozohrávkou vďaka vysokému košickému forčekingu. Napokon puk cez stred klziska previezol White, ale cez modrú čiaru už neprešiel.
     
    08:51
    Hosťujúci "barani" sa naďalej nevedia prebojovať do pásma pred Hyláka, ale tempo hry stále neustáva. Aktívni domáci vysoko napádajú každp rozohrávku súpera.
     
    09:21
    Pomer striel je aktuálne 8:7 v prospech aktuálnych vicemajstrov, hra na ľadovej ploche je skutočne veľmi vyrovnaná.
     
    09:58
    Dominik Hegyi chcel hru rýchlo presunúť na útočnú polovicu, ale puk iba napálil do stredu klziska. Tam ho jeho spoluhráči iba tečovali a odišli striedať.
     
    10:35
    Košičania opäť v útoku. Spilar aktívne napádal hostí, ale puk sa mu pri mantineli vybojoval nepodarilo.
     
    11:12
    Domáci gólman Hylák teraz zvolil veľmi odvážnu rozohrávku, resp. zákrok a po puk vykorčuľoval veľmi ďaleko zo svojej svätyne. Všetko však pre domácich dopadlo bez inkasovaného gólu, český brankár situáciu zvládol.
     
    11:59
    Dej sa aktuálne odohráva v strede klziska. V týchto chvíľach musíme pochváliť o niečo aktívnejších hostí, ktorí sa však nevedia prebojoval k streleckému zakončeniu.
     
    12:57
    Pomer striel je v týchto chvíľach stále priaznivejší pre domácich – 9:8. Hra na ľadovej ploche je ale vyrovnaná, no v zakončení sa teraz nedarí ani jednému z celkov.
     
    13:39
    Banská Bystrica sa natlačila pred Hyláka a domáci gólman toho veľa vidieť nemohol. Obrana mu ale pomohla a puk do priestoru troch žrdí nepustila.
     
    14:35
    Košičania si vypracovali dobrú príležitosť! natlačili sa pred Kalembu a strelu od útočnej modrej čiary tečoval Jenčík, ale hosťujúci gólman si s pukom poradil.
     
    15:02
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Jenčík.
     
    15:26
    Hostia okamžite uasdení pred Hylákom, ale domáci ich tam odmietajú pustiť k streleckému zakončeniu.
     
    15:54
    Naopak, Košičania vo vlastnom oslabení unikli na opačnej polovoci klziska. Puk si posúvali Češík a Marcinko, ale hosťujúca obrana ich v útočnom pásme zastavila.
     
    16:23
    Hra sa vrátila pred Hyláka. Hostia majú puk vo svojej moci a znepríjemňujú Košičanom život, tí sa musia neustále brániť.
     
    17:02
    Domáci sú v plnom počte, tlaku súpera sa dokázali ubrániť.
     
    17:34
    A už v hre piatich proti piatim mohli Košičania opäť vyhrávať! Pri ľavej žrdi si na puk počkaj Pašek, ale v čistej príležitosti sa tam odrazu zjavila lapačka Kalembu a skóre sa nemení.
     
    18:20
    Čas do konca úvodnej dvadsaťminútovky sa kráti. Košičania sa po zahodenej tutovke pokúšajú situáciu napraviť a ostávajú v útočnom pásme.
     
    18:50
    Hostia už ale žiaden presný zásah inkasovať nechcú. Puk s prehľadom vyhadzujú mimo Kalmebu a odchádzajú striedať.
     
    19:32
    V tejto časti hry sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nič nestane. Hostia držia puk na hokejke a do útoku postupujú už iba opatrne, gól do šatne by im rozhodne nepomohol.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Diváci v nej videli rýchly hokej na oboch stranách a viacero pekných príležitostí. Góly však padali iba v samom úvode, v zvyšnej časti hry už ani Hylák a ani Kalemba puk za svoj chrbát nepustili.

    Druhá tretina začína približne o 18:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Prvé vhadzovanie v strednej časti hry získali na svoje hokejky domáci a okamžite sa stiahli za Hyláka.
     
    20:38
    Košičania by radi rozohrali útočnú akciu, ale hostia sa prezentujú nepríjemným forčekingom a aktuálnym vicemajstrom sa nedarí preniknúť cez stred klziska.
     
    21:20
    banskobystrickí hokejisti naďalej ukážkovo vykrývajú priestor v okolí stredového kruhu a domáci už na to musia mať poriadne nervy. Nie a nie sa prebojovať k strele na Kalembu.
     
    21:53
    Hostia získali puk a zaviezli ho na útočnú polovicu. Tam ich Košičania iba zatlačili k mantinelom, no hráči v bielych dresoch bojovali ďalej. Lunterovi bol odmenou zásah do tváre, ktorý ale rozhodcovia ako nedovolený neohodnotili.
     
    22:32
    Aj Košičania po dlhšom čase v útoku. Spilar mal puk na hokejke a pokúšal sa ho ešte hodiť na stranu niektorému zo spoluhráčov, ale k nemu sa už kus čiernej gumy nedostal. Barani sa bezproblémovo ubránili.
     
    23:15
    Pomer striel je doposiaľ 16:13 v prospech domácich hokejistov, skóre však ostáva aj naďalej nezmenené.
     
    23:50
    Košičania ostávajú pred Kalembom a snažia sa ho všemožne ohroziť. Nepomohli ani pokusy striel od mantinelov, ani clonenie pred bránou.
     
    24:31
    Na puk si po čase siahol aj domáci brankár Hylák. Bol to pravdepodobne handlovský kto ho iba poľahky nahodil do priestoru košickej svätyne a s tým brankár nemohol mať žiaden problém.
     
    25:03
    Bezprostredne po výhernom buly hostí v ich vlastnom útočnom pásme sme od modrej čiary sledovali tvrdú ranu v podaní urasteného Bambúcha, ale Hylák si poradil a puk zneškodnil betónom.
     
    25:46
    Bol to pravdepodobne domáci Spilar, kto sa prezentoval svojou rýchlosťou. Puk si predhodil v útočnom pásme pred bránu, tam ale presne zakončiť nedokázal.
     
    26:24
    Aj napriek tomu, že sa skóre nemení sledujeme naďalej veľmi aktívny prístup z oboch strán. Stretnutie je vyrovnané a spĺňa všetky parametre extraligy.
     
    27:10
    Domáci sa pomerne so šťastím dostali až do útočnej tretiny keď si tam po puk nakorčuľoval Marcinko, ale bránený a v rýchlosti nedokázal presne zakončiť.
     
    28:13
    Ani jednému z celkov sa aktuálne snaha uprieť nedá, ale stretnutie si už žiada presný zásah. Uvedomujú si to aj hráči na ľadovej ploche a pokúšajú sa o útočenie.
     
    28:53
    Prianie divákov mohol vyslyšať Bartoš. Košičania v trojici vnikli do útočného pásma, kde bola hosťujúca defenzíva a napokon takmer od modrej čiary pálil spomínaný Bartoš, ale puk do siete neprešiel.
     
    29:32
    "Oceliari" pôsobia v týchto momentoch o čosi aktívnejšie, no v zakončení sledujeme naďalej iba trápenie, a to na oboch stranách.
     
    30:05
    Košičania neustále nasťahovaní v útočnej tretine, ale diváci už začínajú pískať. Nie a nie presadiť sa proti zatlačeným "baranom". Tí v žiadnom prípade ešte myšlienky na trojbodový zisk z hlavy nevypustili.
     
    31:37
    Košičania sa v zakončení i naďalej trápia. Bol to Šeda, kto mohol využiť voľný puk v pásme, ale bol zastavený iba za cenu nedovoleného zákroku. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za faul lakťom hosťujúci Handlovský.
     
    32:00
    Hostia sa bezproblémovo bránia. Puk ďaleko od ich brány a Košičania sa poň budú musieť vrátiť.
     
    32:27
    Košičania síce zaviezli puk do útočného pásma, ale tam streleckým zakončení Kalembu neohrozili.
     
    32:56
    Hostia sa bránia skutočne ukážkovo, puk vysúvajú do stredu klziska a gólman Kalemba si môže vydýchnuť.
     
    33:17
    Presilovková hra domácich sa kráti, ale zverenci trénera Tomka sa v nej iba trápia a nedokážu ohroziť brankára Banskej Bystrice.
     
    33:37
    Hostia v plnom počte, vo vlastnom oslabení sa ubránili bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    34:12
    Hrá sa už v päticiach na oboch stranách, ale ani to žiadne zaujímavé situácie neprináša.
     
    35:00
    Presne 5 minút ostáva do konca strednej časti hry, ale na ľade v týchto chvíľach nevidíme nič vzrušujúce. Oba celky zakladajú na defenzíve a to zabraňuje nebezpečným streleckým pokusom.
     
    35:39
    Na ľade stále nič nové. Diváci sa v týchto chvíľach pravdepodobne trochu nudia, bezgólová tretina ich zrejme nezaujala.
     
    36:17
    Domáci bojujú. Puk zaviezol do útočnej tretiny po pravej strane Kolba, ale iba ho nahodil na zadný mantinel, kde nebol nik z jeho spoluhráčov.
     
    36:38
    Budeme svedkami ďalšieho vylúčenia na strane hostí. Na trestnú lavicu odchádza za držanie protihráča Hudec.
     
    36:52
    Hostia hneď v úvode posielajú puk cez všetky čiary.
     
    37:28
    Košice dali gól!

    Prekrikovačka v Steel aréne zabrala a domáci sú znovu vo vedení. Do medzikružia si nádherne nakorčuľoval DUŠAN PAŠEK a puk nechytateľne zavesil nad ľavé rameno Kalembu. Asistencie: Jiří Bicek a Richard Jenčík.
     
    37:28
    Hosťujúci Hudec odchádza z trestnej lavici a spokojný určite nie je. Banská Bystrica hrá v plnom počte.
     
    38:23
    Banskobystričania sa okamžite pokúšajú o gólovú odpoveď. Hru presunuli pred Hyláka, ale ten puk za svoj chrbát odmieta pustiť.
     
    38:40
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Sojčík.
     
    39:01
    Bude sa telefonovať! Košičania vo vlastnom oslabení využili zaváhanie hostí, LADISLAV NAGY unikol obrane a prekonal gólmana Kalembu.
     
    39:01
    Tak nie, skóre sa napokon nemení! Ťažko povedať, čo v situácii bolo proti pravidlám, ale videorozhodca mal k dispozícii množstvo opakovaných záberov a jeho rozhodnutie je smerodajné-
     
    39:01
    Tak puk napokon za čiaru ani neprešiel! Nagyovu strelu zastavila iba horná žrďka, z nášho pohľadu situácia nebola jednoznačná a ruky nad hlavu dokonca zodvihli nie len diváci, ale aj samotný strelec.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej časti hry sú vo vedení domáci hokejisti. Táto tretina už toľko hokejovej krásy nepriniesla a všetko dôležité sa udialo až v jej závere, kedy druhý gól do Kalembovej siete počas vlastnej presilovky zavesil Pašek. Domáci diváci oslavovali ešte raz, ale v poslednej minúte hry po úniku v oslabení Nagyovu strelu zastavila iba konštrukcia brány.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    V úvode tretej tretiny získali puk na svoje hokejky hosťujúci hráči, ktorí musia útočiť.
     
    40:40
    Dohrávaná presilovková hra Banskej Bystrice sa skončila, domáci už hrajú v plnom počte.
     
    41:39
    Druhá časť hry sa začalo podobne ako končila tá prvá. Na oboch stranách neustále viazne zakončenie.
     
    42:29
    Opatrný hokej na oboch stranách pokračuje. Ani jeden z celkov nechce smerom dopredu nič riskovať a divákom sa takýto herný prejav pomaly ale isto prestáva páčiť.
     
    43:15
    Pomer striel je zatiaľ jednoznačne pozitívnejší pre Košice, ktoré v tejto štatistike vyhrávajú 28:20. O ničom to však nenasvedčuje, výkon oboch celkov je zrovnateľný.
     
    43:59
    Hru sprevádza na oboch stranách aj množstvo väčších či menších nepresností. Takto presný zásah neuvidíme.
     
    45:03
    Po ľavej strane s pukom na hokejke vnikol do pásma Sojčík, ale v zakončení sa pošmykol a dorážať chcel ešte Marcinko. Kalemba mal situáciu plne pod kontrolou a puk zneškodnil.
     
    45:37
    Na opačnej polovici ľadovej plochy si na kus čiernej gumy siahol aj Hylák, ale takisto nešlo o nebezpečnú situáciu. Domáci brankár puk smerujúci do priestoru troch žrdí prikryl lapačkou.
     
    45:53
    Košice dali gól!

    Domáci štadión oslavuje! RICHARD JENČÍK si našiel pozíciu v medzikruží a po prihrávke nechytateľne vypálil. Asistencie: Gabriel Spilar a Juraj Cebák.
     
    46:55
    Domáci štadión si želá ešte jeden presný zásah v sieti súpera. ale ten by už hostí pravdepodobne definitívne poslal do kolien. Takto Banská Bystrica ešte nádej na bodový zisk stále živí.
     
    47:43
    V týchto chvíľach vidíme na ľadovej ploche hernú prevahu domácich hokejistov, ktorí si však musia dávať pozor na nebezpečné pokusy o protiútoky v podaní ich súpera.
     
    49:00
    Košičania momentálne bránia svoj dvojgólový náskok a stačí im to. Naopak, Banskobystričania by ešte radi zamiešali karty, ale proti defenzíve aktuálnych vicemajstrov to budú mať ešte mimoriadne náročné.
     
    50:20
    Záverečná časť hry sa preklenula do svojej druhej polovice a všetko nasvedčuje víťazstvu domácich. Tí majú viac z hry a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    50:55
    Brankár Hylák si z času na čas siahne na puk, ale rovnako ako v tomto prípade sa nejedná o nič nebezpečné a dvojgólový náskok bez problémov stráži.
     
    52:02
    Bicek sa zjavne baví! S pukom na hojkejke v ľavom kruhu v útočnej tretine niekoľkokrát zamiešal a napokon ho napálil k bližšej žrdi Kalembovej brány. Hosťujúci brankár priestor vykryl.
     
    52:34
    Na opačnej strane nemožno nespomenúť aktivitu banskej Bystrice. Nastrelený puk od útočnej modrej čiare hostia ešte tečovali, ale brankár Košíc predvádza ďalší z kategórie spoľahlivých zákrokov.
     
    53:00
    Bude sa vylučovať. Zo strany hostí sa hákovaním previnil Handlovský a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    53:25
    Košice dali gól!

    Domácich nebolo treba dlho presviedčať a okamžite zvyšujú svoj náskok. Kalemba ostal po zákroku ežať na zemi, čo využil na zasunutie puku do odkrytej časti brány PETER BARTOŠ. Asistencie: Ladislav Nagy a Jiří Bicek.
     
    53:25
    Hosťujúci hráči hrajú v plnom počte a nad bodovým ziskom už môžu zrejme definitívne prestať uvažovať. Trojgólový domáci náskok sa bude mazať len veľmi ťažko.
     
    55:03
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza Klouček na dve minúty za hákovanie.
     
    55:30
    Domáci sa pohodlne bránia, puk posielajú cez všetky čiary.
     
    55:55
    Banská Bystrica sa síce nasťahovala do pásma, ale na Hyláka vystreliť nedokázala.
     
    56:30
    Banskobystrické trápenie v presilovke pokračuje, hostia musia puk dolovať až za Kalembom.
     
    57:03
    Hostia v plnom počte.
     
    58:06
    Presilová hra Banskej Bystrice je minulosťou a už je takmer isté, že domáci si pripíšu tri body.
     
    58:52
    Stretnutie sa už iba dohráva, domáci majú všetko pod kontrolou.
     
    59:30
    Dnešné stretnutie sleduje 4521 divákov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil domácim víťazstvom. Ďakujeme za poroznosť. (20:03:47)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 7. Cebák (Marcinko), 38. Pašek (Bicek, Jenčík), 46. Jenčík (Spilar, Cebák), 54. Bartoš (Nagy, Bicek) – 7. Kafka (Meland)


    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Nagy, Bartoš, Bicek (A) – Jenčík, Pašek (A), Spilar – Jokeľ, Boltun, Hinďoš – Sojčík, Marcinko, Češík, Hrnka
    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Bambúch (A), Saracino, Meland, Macháček, Styk, Zošiak, Devečka – Kafka, White, Handlovský – Macík, Hudec (C), Kadura – Lunter, Zigo, Matúš Chovan – Dolník, Heizer (A), Hegyi

    Rozhodčí: J. Konc – Jobbágy, Smrek

    Diváci: 4521
    bahis siteleri