Omsk – Riga 5:2 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Lev 1:4 (kon.)
Jekatěrinburg – HC Slovan 8:1 (kon.) | N.Novgorod – Novokuzněck 5:0 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 4:3 (2:1 po s.n.)
Dynamo Moskva – Chabarovsk 5:4 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 5:1 (kon.) | Petrohrad – Nižněkamsk 2:1 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Doněck – Ufa 4:2 (kon.) | Záhřeb – Čeljabinsk 4:5 (1:2 po s.n.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
8:1 (3:0, 2:0, 3:1)
HC Slovan Bratislava
Neděle 24.11.2013, 12:00 • Kulturní a zábavní komplex Uralec, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    V dobré formě hrající Slovan Bratislava zavítá na půdu Jekatěrinburgu, kterému se naopak v poslední době vůbec nedaří. Hosté by možná mohli zlepšenými výkony zavelet k útoku na postupovou osmičku, domácí naopak potřebují bodovat, aby z ní naopak ve své konferenci nevypadli.
     
    Avtomobilist měl ještě na začátku listopadu naprosto úchvatnou formu, jenže poslední trip mu vůbec nevyšel. Uhrál jen pouhý bod za prohru v prodloužení v Praze, se Lvem přitom prohrál v pátek 1:3. Mužstvo je, lidově řečeno, pod dekou, a především v útoku se mu vůbec nedaří – vždyť za poslední čtyři zápasy dokázal vstřelit vždy pouze jeden jediný gól.
     
    Slovan naopak celkem úspěšně zahrál doma, porazil Jugru, Jekatěrinburg i Omsk a podlehl pouze Astaně. Právě začínající trip započal rovněž dobře, v Chanty-Mansijsku vyhrál po nájezdech 1:0. V dobrém rozpoložení je přitom i gólman Jaroslav Janus, který vychytal svou druhou nulu v sezóně.
     
    Pro bratislavský celek je Jekatěrinburg jedním z nejoblíbenějších soupeřů vůbec, loni ho porazil v obou případech a letos, teprve před týdnem, dokonce už potřetí v řadě. Právě Janus má na tohoto soupeře dobré vzpomínky, ve všech třech zápasech za 180 minut inkasoval jen dvakrát.
     
    Hosté by si měli dát největší pozor na útočníka Fjodora Malychina, který má na svém kontě již jedenáct vstřelených branek, a ačkoli se v poslední době veze se špatnými výkony celého týmu, pořád může být velkou hrozbou. Vysoce produktivní je rovněž obránce Sami Lepistö, jenž nasbíral již čtrnáct kanadských bodů. Uvidíme, kdo se nakonec objeví mezi třemi tyčemi, jak Kovář, tak Lobanov nejsou v úplně nejlepší pohodě.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Trjamkin, Gusev, Lepistö, Viklund, Antonov, Megalinskij, Žuravljov, Arkalov – Stewart, Lewandowski, Jefimov – Lazarev, Malychin, Černov – Simakov, Jemelejev, Děmagin – A. Strelcov, V. Strelcov, Golyšev

    HC Slovan Bratislava: Janus (Godla) – Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš, Matoušek, T. Mikúš – Netík, J. Mikúš, Bartovič – Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, Ölvecký, Hudáček – Daňo, Šťastný, Bakoš

    Rozhodčí: Zacharov, Ščenjov – Gorděnko, Tomilov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Netík nepřezval přihrávku úplně nejlépe, je z toho na úvod zakázané uvolnění Slovanu.
     
    01:27
    Oba brankáři si připsali po dvou úspěšných zákrocích. Nejprve Stewart bekhendem prověřil Januse, o pár chvil později pak Kovář z blízkost vychytal Vondrku.
     
    01:59
    Bližňák pálil z levého rohu kluziště, odtud Kováře výrazněji ohrozit nemohl. Slovan se stále drží v útočném pásmu.
     
    02:44
    Domácí se snažili vymíchat se soupeřem v útočném pásmu, nakonec ale pásmo ztratili. A Viklund musel pro puk až do středního pásma.
     
    03:49
    Avtomobilist je nyní více u puku, Janus ale zasahovat více nemusel. Obrana hostů zatím pracuje velmi dobře.
     
    04:19
    Vondrka si sjížděl před branku pro přihrávku, ta ale byla nepřesná. Soupeř se tak dostával do brejku, nezakončil ho ale gólově.
     
    05:04
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí rozjeli před brankou Januse velký kolotoč a ten brzy poznal, jak moc se mu z něho točí hlava. Nevěděl, kam dřív skočit, až ho nakonec bezmocně ležícího v brankovišti překonal dorážkou po střele z otočky ze strany Golyševa volný ALEXANDR STRELCOV. Asistence: Anatolij Golyšev.
     
    06:41
    První lajna nyní operovala za brankou Januse, nakonec byl možná Lewandowski lehce faulován, rozhodčí však zatím nevylučují. Slovan vyhodil jen za cenu icingu.
     
    08:51
    Kovář zatím může být mezi třemi tyčemi v pohodě, moc nebezpečných střel na něj ze strany Slovanu neletělo.
     
    09:27
    První vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedá za hákování Daňo (SBA).
     
    10:10
    Janus musí poděkovat obraně, domácí se během této početní výhody nedostali k jediné vážnější střele.
     
    10:29
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    IGOR JEMELEJEV dostal nádhernou přihrávku přes celé kluziště od Viklunda, od modré čáry si sjel směrem k Janusovi, jenž jeho dělovku z blízkosti do své výstroje nezachytil. Obrana Slovanu v tento moment v oslabení naprosto zaspala. Asistence: Tobias Viklund.
     
    11:14
    Kovář si poradil s nájezdem Kukumberga, který nakonec v rychlosti nepřihrával doleva na spoluhráče, s bekhendovým blafákem však na českého gólmana nevyzrál.
     
    11:47
    Škoula se snažil nahodit od modré směrem na Kováře, ten si však s jeho nahozením poradil. Na druhé straně se těsně předtím dostal do úniku Jemelejev, proboural se středem kluziště, z blízkosti tentokráte Januse nepřekonal.
     
    14:13
    Další zakázané uvolnění ze strany Slovanu. Hosté se zatím směrem dopředu vůbec neprosazují.
     
    15:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nádherná kombinace na straně domácích, ALEXEJ SIMAKOV vlastně zakončoval do prázdné branky. Dostal přesnou přihrávku před brankoviště od Děmagina z levé strany, měl před sebou jen marně se natahujícího Januse, jenž jeho střelu zkrátka už nezachytil. Asistence: Sergej Děmagin.
     
    15:39
    Dvě minuty nyní dostává za hru vysokou holí domácí A. Strelcov (JEK).
     
    15:56
    Kukumberg se dostal k puku na levém kruhu, odtud vypálil, pouze však do připraveného Kováře.
     
    16:21
    Jekatěrinburg se zatím brání velmi dobře. Stojí za ním i velmi dobrá kulisa, která mu samozřejmě dost pomáhá.
     
    17:39
    Domácí v plném počtu.
     
    18:38
    Vondrka se snažil kombinovat v útočném pásmu, jenže do jízdy nenašel vůbec nikoho, až nakonec úplně snadno o puk přišel.
     
    19:27
    V. Strelcov nyní operoval před Janusem, ten pro jistotu nahození sebral do lapačky. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:52.
     
    Slovanu tahle třetina vůbec nevyšla. Nepotvrdil, že se mu na tohoto soupeře dlouhodobě daří, a díky třem snadně vstřeleným brankám ze strany soupeře bude mít v dalších dvou dějství co dělat, aby manko stáhl. Avtomobilist hraje uvolneně, v útoku je kreativnější a narozdíl od Januse si zatím v bráně počíná skvěle i Kovář.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Slovan půjde hned zkraje druhé třetiny do čtyř. I když se Bartovič (SBA) vzteká, rozhodčí viděli jeho sekání.
     
    20:45
    Hosté se dostali do brejku, Simakov (JEK) tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu a za hákování si půjde odsedět minimálně dvě minuty.
     
    21:26
    Stewart měl možná už přihrávat, ze středu kluziště si před Januse sjížděl Lewandowski, ten ovšem puk od svého spoluhráče nedostal.
     
    22:30
    Hosté v plném počtu.
     
    22:45
    Domácí v plném počtu.
     
    23:05
    Malychin, nejproduktivnější hráč domácích. zatím není moc vidět. Tentokráte jen provětral lapačku Januse. Předtím měl však Slovan k vyrovnání asi nejblíže! Kukumberg ovšem z vyložené pozice poloprázdnou branku přestřelil.
     
    24:21
    Miklík se dostával s dvěma protihráči do útočného pásma, nakonec vystřelil přes obránce Megalinského, pouze však do připraveného Kováře.
     
    25:28
    Hduáček na pravé straně nevěděl, co s pukem, a tak ho poslal na Kováře. Ten ovšem s tímhle pokusem nemohl mít větší problémy.
     
    26:22
    Tak teď měli hosté velkou kliku. Černov nejprve na Januse z blízkosti nevyzrál, ale pak se před ním objevil ještě jednou a nikým neaatakovaný mohl vymýšlet ještě dál. Naštěstí pro Slovan se puk po skrumáži za brankovou čáru nedostal.
     
    27:45
    Avtomobilist i nadále hraje jako z partesu! Rozhodčí signalizovali vyloučení, v tu chvíli ale dostal parádní přihrávku Lewandowski, který sám před Janusem mířil pouze nad.
     
    27:47
    Vondrka (SBA) je dalším vyloučeným na straně hostů, odchází na dvě minuty na trestnou lavici za podražení.
     
    28:41
    Megalinskij si sjížděl k tyčce, byl ovšem tvrdě atakován jedním ze soupeřů. Ruský bek byl z téhle situace vykolejený a nakonec srazil Janusovu svatyni.
     
    29:10
    Miklíkovi se nyní podařilo vyhodit puk do bezpečí, domácí tak budou muset zakládat nový útok.
     
    29:33
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka domácích. Lewandowski vyhrál buly pro NIKITU TRJAMKINA, který se s ničím nemazlil a od modré čáry tahem poslal puk přesně pod břevno. Asistence: Eduard Lewandowski.
     
    30:45
    Slovan i na své lavičce vypadá hodně skleslý, nedaří se mu téměř vůbec nic. Nevypadá to, že by sebral zbytky psychických sil a s výsledkem ještě něco udělal.
     
    31:18
    Škoulova rána bekhendem nemohla nastavené skóre v žádném případě zmenit. Kovář bez problému zasáhl.
     
    32:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Slovan dostal búra. Tohle byla další hokejová lahůdka ze strany Jekatěrinburgu. Lewandowski přihrál krásně ke druhé tyčce na ALEXEJE JEFIMOVA, který měl dostatek času na zpracování a následnou jednoduchou střelu nad beton Januse. Asistence: Eduard Lewandowski, Anthony Stewart.
     
    34:54
    Také Viklund zkusil, jakou má střelu od modré čáry. Janus, který i přes pět obdržených gólů zůstává stále mezi třemi tyčemi, dobře zasáhl.
     
    35:04
    Mojžíš (SBA) dostává dvě minuty za hru vysokou holí. Stewarta trefil hokejkou do obličeje.
     
    36:16
    Lazarev nahazoval puk za branku, na modré čáře puk nezachytil jeho spoluhráč. A tak se Slovan osvobodil.
     
    36:29
    Lepistö (JEK) se dopustil hákování, i on je tak dalším vyloučeným.
     
    37:04
    Hosté v plném počtu.
     
    38:00
    Dvě minuty do konce druhé třetiny. Předpokládá se, že ta třetí se dohraje už jen z povinnosti, o vítězi je prakticky již teď rozhodnuto.
     
    38:29
    Domácí v plném počtu.
     
    38:50
    Miklík (SBA) tuhle třetinu nedohraje, rozhodčí opět vylučují. Hákování, to je přestupek, kterého se dopustil slovenský útočník.
     
    39:44
    Avtomobilist opět pěkně zakombinoval. Viklund přihrál na Černova, ten ještě puk vracel před branku na Lazareva, jenž z blízkosti z vyložené pozice trestuhodně minul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:44.
     
    Ani druhá třetina nepřinesla pro Slovan nic dobrého, Jekatěrinburg je na ledě stále jasně lepším týmem a směřuje za pohodlným vítězstvím. Pokud v závěrečném dějství výrazně nic nepokazí, neměl by se o tři body v žádném případě bát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hosté v plném počtu.
     
    41:10
    Gusev se snažil přihrát po mantinelu na svého spoluhráče, tomu ovšem podjely brusle. A je z toho pouze icing.
     
    41:31
    Mojžíš dostal nabito na modrou čáru, odkud vypálil směrem na Kováře. Ten ovšem na puk dobře viděl, neměl větší problémy.
     
    42:25
    Antonov za brankou dlouho nevěděl, na koho má rozehrát, střídání trvalo Jekatěrinburgu poměrně dlouho.
     
    43:26
    Vyloučení na obou stranách, Malychin (JEK) a Šťastný (SBA) měli nějaký spor a pustili se do sebe. Oba jsou potrestání na dvě minuty za sekání.
     
    44:20
    Bližňák vystřelil skrytý pokus přes Megalinského, Kovářova lapačka ale zasáhla včas a v pohodě.
     
    45:16
    Slovan právě vstřelil branku!
    Kovář čisté konto nakonec neudrží. MICHAL VONDRKA předvedl pěknou individuální akci, prošel kolem jednoho obránce, kterým byl zezadu faulovaný, i přesto dokázal v krkolomné pozici dostat puk pod betony domácího gólmana. Bez asistence.
     
    45:26
    Oba týmy v plném počtu.
     
    45:38
    Avtomobilist si zbytečně komplikuje situaci. Za hrubost nyní odchází na trestnou lavici Stewart (JEK).
     
    46:13
    Bartovič si sjel do pravého kruhu, odkud forhendem vypálil, opět jen do jistého Kováře.
     
    46:44
    J. Mikuš kombinoval na modré čáře se Štajnochem, druhý jmenovaný nakonec poslal pumpu na Kováře, jenž ale dokázal znovu dobře zasáhnout.
     
    47:32
    Sersen vyslal poslední střelu téhle přesilovky, která pro Slovan nedopadla dobře. Pokus slovenského beka skončil jen vedle.
     
    47:38
    Domácí v plném počtu.
     
    49:25
    Arkalov se snažil dorážet před Janusem, před ním byla opět menší skrumáž. Slovan se ale nakonec v pohodě ubránil.
     
    50:30
    Oba týmy v posledních minutách jen ztěží ohrožovaly branky soupeře. Kovář s Janusem si tak můžou na chvilku odpočinout.
     
    51:15
    Megalinskij za brankou přemýšlí, komu puk přihraje. Nyní se hraje nahoru dolů, bez nějakého přerušení.
     
    52:18
    Mojžíš si sjížděl pro přihrávku do pásma, byl ovšem v ofsajdu. Předtím z dobré pozice z pravé strany pálil A. Strelcov, fantasticky betonem ale zakročil Janus.
     
    54:03
    Další neúspěšný pokus Slovanu dostatxse do útočného pásma. Hosté jsou v závěrečných chvílích zápasu úplně bez šťávy.
     
    55:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hráči Slovanu vedou diskuze s rozhodčími, ale gól platí. Před Janusem bylo hodně horko, domácím se nakonec vyplatil důraz, konkrétně ANTONU LAZAREVOVI, který puk dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Tobias Viklund, Fjodor Malychin.
     
    55:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostům se rozhodně nepojede k dalšímu utkání dobře, Avtomobilist si dělá, co chce. Jefimov nyní objel branku, našel u druhé tyčky úplně volného ILJU ARKALOVA, jenž přidává sedmý zásah domácích. Asistence: Alexej Jefimov.
     
    55:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:48
    Jekatěrinburg kombinuje ve svém obranném pásmu, něpotřebuje už nikam spěchat. Komplexem Uralec nyní prochází mexická vlna.
     
    58:02
    Senzační zákrok Kováře! Slovan se řítil do brejku dva na jednoho, ale český gólman fantasticky zakročil u tyčky proti střele z první.
     
    58:12
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tohle je pro Slovan velká ostuda. Trjamkin přihrál bekhendem na ARŤOMA ČERNOVA, jenž se objevil sám před ležícím Janusem a pohodlně zakončil do prázdného místa. Asistence: Nikita Trjamkin.
     
    59:02
    Viklund (JEK) se ještě posadí na dvě minuty na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Jeden z nejostudnějších výkonů Slovanu v KHL znamenal drtivou porážku na půdě Jekatěrinburgu. Ten svému soupeři naložil hned osmkrát, zajímavé je, že nám utkání nabídlo hned osm různých střelců. Za hosty se prosadil pouze Vondrka, a to navíc za již rozhodnutého stavu, kdy snižoval na 5:1.
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (14:30:01)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 6. A. Strelcov (Golyšev), 11. Jemelejev (Viklund), 16. Simakov (Děmagin), 30. Trjamkin (Lewandowski), 33. Jefimov (Lewandowski, Stewart), 55. Lazarev (Viklund, Malychin), 56. Arkalov (Jefimov), 59. Černov (Trjamkin) – 46. Vondrka


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Trjamkin, Gusev, Lepistö, Viklund, Antonov, Megalinskij, Žuravljov, Arkalov – Stewart, Lewandowski, Jefimov – Lazarev, Malychin, Černov – Simakov, Jemelejev, Děmagin – A. Strelcov, V. Strelcov, Golyšev
    HC Slovan Bratislava: Janus (Godla) – Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš, Matoušek, T. Mikúš – Netík, J. Mikúš, Bartovič – Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, Ölvecký, Hudáček – Daňo, Šťastný, Bakoš

    Rozhodčí: Zacharov, Ščenjov – Gorděnko, Tomilov
    bahis siteleri