Freiburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Frankfurt – Sandhausen 4:2 (kon.)
Augsburg – Bayern 0:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
4:2 (1:0)
SV Sandhausen
Středa 04.12.2013, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z osmifinále Německého poháru mezi Eintrachtem Frankfurt a Sandhausenem. Utkání začíná v 20:30.
     
    EINTRACHT FRANKFURT se topí v krizi, nedělní zápas v Bundeslize s Werderem čeká na ligovou výhru už devět zápasů. Tato nepříznivá série znamená jediné, Eintracht je na patnácté pozici s jedenácti body pouze o skóre před Freiburgem. Jediným světlým okamžikem tak zůstává tažení v Evropské lize, kde si již Frankfurt zajistil účast v jarní fázi. Nyní si může spravit chuť i možným postupem v domácím poháru.
     
    SV SANDHAUSEN je na tom daleko lépe než Eintracht. Poslední dobou prohrává jen málokdy a momentálně vyhrál dva zápasy za sebou doma s Paderbornem a venku s Ingolstadtem. Ve druhé Bundeslize poměrně solidní osmé místo, což je zatím značný úspěch vzhledem k tomu, že v minulém nováčkovském ročníku skončil Sandhausen na sestupovém místě a v druhé lize se udržel jen díky odebrání licence Duisburgu.
     
    VÁCLAV KADLEC (EINTRACHT FRANKFURT) – Český útočník je pevnou součástí základní sestavy Eintrachtu. Celkově vstřelil šest branek (4 Bundesliga, 2 Evropská liga). V posledních zápasech se mu ale střelecky příliš nedaří.
     
    TRENÉŘI PŘED ZÁPASEM:

    ARMIN VEH (FRANKFURT) – Každý od nás očekává vítězství. To je důvod, proč je nás velký tlak. Čtvrtfinále je pro nás velmi důležité. Je to pro nás velký cíl a samozřejmě chceme postoupit. (zdroj: bundesliga.de)

    ALOIS SCHWARTZ (SANDHAUSEN) – Cítíme se v roli outsidera velmi dobře a na osmifinále proti Eintrachtu se velmi těžíme. Viděl jsem remízu Frankfurtu proti Schalke a mohu jen konstatovat, že to je zatraceně nebezpečný tým a jeho hráči mají velkou kvalitu. (zdroj: svs1916.de)
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jung, Zambrano, Flum, Oczipka – Schwegler – Inuj, Rode – Barnetta – Joselu, Kadlec.
    Náhradníci: Wiedwald, Djakpa, Kempf, Rosenthal, Lanig, Schröck, Lakić.

    SV Sandhausen: Riemann – Schauerte, Olajengbesi, Schulz, Achenbach – Zimmermann, Linsmayer – Stiefler, Tüting, Thiede – Blum.
    Náhradníci: Knaller, Kisterl, Ulm, Kulovits, Klotz, Kluft, Löning.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Markus Häcker, Rene Rohde – Christian Gittelmann.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání rozehráno, hosté ze Sandhausenu se ihned hnali ohrožovat frankfurtskou branku, ale jejich akce rychle skončila.
     
    2
    Danny Blum měl trochu volného prostoru a tak se rozhodl vystřelit, nebyl však v úplně výhodné pozici a ani střelu mu ideálně nesedla.
     
    3
    Domácí si po mizérii v lize potřebují nutně vylepšit sebevědomí, které prozatím čerpají z povedeného tažení v Evropské lize.
     
    4
    Dlouhý nákop Schweglera na hrot útoku přišel pouze do moci brankáře Riemanna, který následně mohl rozehrát akci hostů.
     
    5
    Frankfurt začíná získávat poziční převahu, což se ale před začátkem utkání čekalo. Sandhausen bude jistě vyčkávat trpělivě na svoji šanci.
     
    Oczipka obklíčený u rohového praporku hostí hned dvěma protihráče. Nakonec to skončilo ztrátou míče.
     
    6
    Sandhausen se nebojí zaútočit. Thiede s po přihrávce prosazoval na pravém křídle, jeho následný centr před bránu byl ale zblokovaný.
     
    7
    Vypadalo to, že Kadlec byl sestřelený Linsmayerem, nakonec se ale píská proti Frankfurtu. Rozhodčí byl této situaci blízko.
     
    8
    Na začátku utkání nesledujeme žádnou divočinu, úvod se zatím nese v poměrně opatrném duchu.
     
    9
    Stadion ve Frankfurtu rozhodně není vyprodán, o skvělou atmosféru se ale starají oba kotle, jak ten domácí, tak i ten hostující.
     
    10
    Ani nadvakrát se teď Zimmermannovi nepovedlo odcentrovat před bránu. Obrana Frankfurtu zapracovala dobře.
     
    10
    Kadlec se na pravém křídle prohnal kolem Achenbacha a ten ho musel zastavit pouze za cenu faulu...
     
    11
    Oczipkův centr prodlužoval ještě hlavičkou Joselu, před bránou ale přišel faul na brankáře.
     
    11
    Rode měl před sebou poměrně dost prostoru a dostal se ke střele zhruba z dvaceti metrů. Střela to nebyla špatná, ale točila se od brány. Brankář Riemann se ale na své spoluhráče hodně zlobí, že nechali Rodemu dostatek prostoru ke stele.
     
    12
    Tak ať už zamýšlel brankář Riemann cokoliv, nebylo to šťastné řešení. Jeho stoper měl situaci poměrně pod kontrolou. Riemann ale přesto vyběhl až za hranici velkého vápna a míč chtěl odkopnout. Střetl se ale právě se svým spoluhráčem a k balónu se dostal Joselu, který se obloučkem pokoušel míč poslal do prázdné brány. Nakonec ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    14
    Po rychlé kombinaci se nyní zkoušel prosadit Kadlec, jeho střela z pravé strany šla však těsně nad břevno. Český reprezentant by se opět potřeboval trefit. Už pět zápasů v řadě neskóroval.
     
    15
    Až na individuálně chyby zatím nemá Sandhausen v obraně nějaké větší problémy. Ty se mohou projevit až v pokročilé fázi utkání, kdy už třeba nebude tolik sil.
     
    16
    Obrovská šance Sandhausenu! Domácí obrana propadal v ofsajd systému. A na bránu se řítil Thiede. Ten pak předložil gólovou přihrávku Stieflerovi, který ale trestuhodně netrefil dobře míč a z obrovské šance nic nezbylo. Frankfurt měl velké štěstí.
     
    17
    Frankfurt zahrával rohový kop, po kterém se sice neprosadil, ale nadále zůstal u míče. Z pravé strany pak přišel pas do vápna, který se před bránou snažil tečovat Kadlec.
     
    19
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Favorit otevírá skóre. Rychlá akce Eintrachtu šla přes pravou stranu, kde se po přihrávce uvolnil Václav Kadlec, jenž poté narýsoval perfektní přihrávku ke vzdálenější tyči na JOSELUA, který zamířil do prázdné brány.
     
    20
    Tak to vidíte. Sandhausen mohl vést, místo toho ale prohrává, což značně komplikuje jeho plány udržet co nejdéle bezbrankový stav.
     
    21
    Blum teď poněkud vystrašil brankáře Trappa svoji střelou. Ta nebyla nikterak nebezpečná, ale Trappovi vyskočil míč z rukavic a musel ho krotit až na podruhé.
     
    22
    Hra se na chvíli přerušila. Na hřišti museli být po vzájemném souboji ošetřováni hráči. Byla to ale chvilková záležitost.
     
    23
    Eintracht samozřejmě nemusí nyní nikam spěchat. může v poklidu držet hru a trpělivě vyčkávat na moment, kdy udeří. Úvodní gól ho jistě uklidnil.
     
    24
    Domácí teď okupovali hostující tým před vlastním týmem. Následně přišla přihrávka do vápna na Kadlece, ale neměla ty správné parametry a byla o trochu delší, než bylo potřeba.
     
    25
    Do útoku se dostali i hosté a po faulu Schweglera vybojovali standardní situaci...
     
    26
    ...Dobrý střílený centr, který zamířil přímo do brány. Brankář Trapp ale vyboxoval míč do bezpečí.
     
    27
    Následně se urodil rychlý protiútok, který táhl Kadlec. Ten našel ve středu hřiště Barnettu, který napřáhl ke střele. Ta však byla tečována na pravou stranu vápna přímo k Joseluovi, jenž střílel z voleje nad bránu hostí.
     
    28
    Joselu opět v zakončení. Tentokrát hlavičkoval po centru Oczipky z levé strany. Hlavičkový pokus zatím jediného střelce utkání však rozhodně neměl gólové parametry.
     
    29
    Brankář Trapp musel rychle z brány pro přihrávku, která mířila na Stieflera. Trapp to nakonec stihl, ale hosté budou zahrávat rohový kop...
     
    30
    ...Centr mířil na přední tyč, kde se situací bez problémů poradila obrana Frankfurtu.
     
    31
    Velmi dobrá kolmice do vápna na nabíhajícího Thiedeho, tomu chybělo k míči opravdu málo. To je pro hosty škoda. Zatím se ale neprezentují vůbec špatně.
     
    32
    Joselu si narazil s Barnettou, ale jeho záměry dobře přečetla obrana Sandhausenu.
     
    33
    Blum pálil z větší dálky a se svým pokusem štěstí neměl. Přízemní pas šel hodně vedle brány.
     
    34
    Eintracht se snaží kontrolovat hru a kombinuje v okolí středového kruhu.
     
    35
    Profesorská kombinace se ale Frankfurtu příliš nevyplatila a domácí ztratili míč. Na konci této ztráty byla střela hostů, která šla ale pouze nad bránu.
     
    37
    Standardní situace Sandhausenu neskončila výraznějším úspěchem, Frankfurt si poradil poměrně snadno s centrem do vápna.
     
    38
    Hosté se samozřejmě jedním gólem nenechají zlomit. Stále cítí šanci na úspěch a jen tak to nevzdají.
     
    39
    Frankfurtu se daří držet delší čas míč na kopačkách, dopředu ale výrazně nespěchají.
     
    40
    Chytrá a překvapivá přihrávka uvolnila na pravém křídle Inuje, ten se řítil k vápnu. Jeho zpětná přihrávka však nikoho ze spoluhráčů ve vápně nenašla.
     
    41
    Schauertův centr z rohového kopu našel ve vápně Bluma, který se v důrazném souboji dostal k hlavičce. Jeho pokus šel nad bránu.
     
    42
    Je tu ošetřování. Právě v hlavičkovém souboji s Blumem totiž utržil nějakou bolestivou ránu Zambrano.
     
    43
    Jung přihrával z pravé strany na hranici vápna Joseluovi, který šikovně nechával míč za sebou. Ovšem netušil, že se za ním nebude nacházet žádný jeho spoluhráč.
     
    44
    Vypadá to, že první půle už se dohraje bez nějakých větších vzruchů před oběma bránami.
     
    První poločas skončil.
     
    Frankfurt zatím potvrzuje roli favorita a po první půli vede nad druholigovým Sandhausenem 1:0. V gólově akci hrál i výraznou roli Václav Kadlec. Právě on byl asistentem na Joselovu branku z 19. minuty. Ještě předtím měl ovšem Sandhausen obrovskou šanci, jenže Stiefler správně netrefil míč před prázdnou bránou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O přestávce jsme nezaregistrovaly žádné změny. Oba týmy tedy ve stejných sestavách jako v první půli.
     
    47
    Jung poslal z pravé strany přízemní pas zhruba někam na penaltu, ale Inuj v dobré pozici promáchl.
     
    48
    Inuj se dostal za obranu a byl rozhozen těsně před velkým vápnem Olajengbesim, po čemž se následně již ve vápně skácel japonský hráč k zemi. Těžko říct, jestli to mohl Inuj ustát. Penalta!
     
    49
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Důvěru zahrávat penaltu dostal JOSELU a zahrál ji s přehledem. Gólmana poslal k druhé tyči.
     
    49
    Seyiu Olajengbesi (SDH), dostává žlutou kartu za protesty. Posouzení jeho zákroku jako penaltového se mu vůbec nelíbilo.
     
    51
    Takhle v úvodu druhé půle dostat gól to je určitě nepříjemné. Ovšem horší je, že Sandhausen už prohrává o dvě branky.
     
    52
    Barnetta zahrával přímý kop a jeho střela nebyla vůbec špatná. Mířila k levé tyči, ale brankář Riemann byl u ní včas.
     
    54
    Těžké říct, jestli se ještě hosté odhodlají k nějakému boji. Přece jen dvě branky už je podstatné manko vzhledem k tomu, jací soupeři proti sobě stojí.
     
    56
    Hosté poprvé střídají. Ze hry odchází Marco Thiede a na hřiště přichází Björn Kluft.
     
    57
    Nebezpečný centr hostí do vápna musel brankář Trapp v těžké pozici boxovat na rohový kop...
     
    58
    ...Rohovému kopu se Frankfurt ubránil. Sandhausen ale zůstává nadále aktivní.
     
    60
    Sandhausen napnul všechny síly do útoku, zatím se mu ale nedaří podle představ. Frankfurt je zkušený tým, ví, jak si svůj náskok pohlídat.
     
    61
    Nyní sledujeme boj převážně ve středu hřiště, bojuje se o každý metr a o každý míč.
     
    62
    Stiefler se hodně diví, ale je mu pískán faul a s tím už nic nenadělá. U míče Frankfurt.
     
    63
    Blum dostal dobrou přihrávku na levém křídle, kde měl dostatek prostoru proto, aby poslal pas do vápna. Ten se mu ale vůbec nepovedl.
     
    64
    Sandhausen právě vstřelil branku!
    Kuriózní situace ještě dělá z utkání drama. SEBASTIAN RODE dostal přihrávku na hranici vlastního vápna, kde byl však pod tlakem protihráče, a tak dával naslepo malou domů. Ovšem přihrával do míst, kde brankář Trapp vůbec nebyl a byl z toho vlastenec. To se jen tak nevidí.
     
    65
    Sandhausen střídá. Do hry jde Frank Löning, který střídá Manuela Stieflera.
     
    66
    Sandhausen právě vstřelil branku!
    Ve Frankfurtu se tedy dějí věci. Pár okamžiků a je vyrovnáno. Rohový kop Sandhausenu byl sice odvrácen, ovšem pouze na hranici vápna, kde si míč zpracoval SIMON TÜTING a střelou z halfvoleje se trefil parádně ke vzdálenější tyči.
     
    67
    Frankfurt poprvé střídá. Ze hry jde Tranquillo Barnetta a na hřiště vstupuje Jan Rosenthal.
     
    68
    Co udělá jeden vlastenec s utkáním. Frankfurt mohl být při vedení 2:0 v naprostém klidu. Nic nenasvědčovalo dramatické zápletce. Vše změnil vlastní gól Rodeho.
     
    69
    Frankfurt chce samozřejmě vedení zpět. Zambrano se netradičně tlačil dopředu. Jeho centr z pravé strany ale nikoho neoslovil.
     
    70
    Sandhausen zahrával přímý kop, který byl následně tečován na roh...
     
    71
    ...Rohu se Frankfurt dokázal ubránit.
     
    72
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Trenér Frankfurtu si může zhluboka oddechnout! A může za to VÁCLAV KADLEC. Ten se před vápnem dostal k míči a svojí přízemní střelou se trefil přesně k tyči a vrací Eintrachtu vedení.
     
    73
    Stále však není nic rozhodnutého. Sandhausen bude ještě pořádně zlobit.
     
    74
    Přízemní střela Linsmayera z větší dálky skončila těsně vedle frankfurtské levé tyče.
     
    73
    Daniel Schulz (SDH) fauloval a vidí žlutou kartu. Pro hosty druhá v tomto utkání.
     
    76
    Hra se nám nyní trochu uklidnila. Sandhausen ale stále v útočné aktivitě, nemůže se však propracovat do nějaké výraznější šance.
     
    78
    Sandhausen kombinuje na polovině soupeře, ale zatím to k ničemu nevede. Navíc byl teď faulovaný Rode a u míče bude Frankfurt.
     
    79
    Nejprve to vypadalo, že Oczipka bude spíše na levé straně přihrávat, ale nakonec střílel. Bude z toho rohový kop...
     
    80
    ...Frankfurt se dostal k hlavičce ale ke gólu to nevedlo.
     
    80
    Rychlý protiútok Frankfurtu. Vše vypadalo ztracené, ale Joselu našel ve vápně zpětnou přihrávkou Inuje, který trefil tyč!
     
    81
    Okénka se budou objevovat v obraně Sandhausenu s blížícím se koncem samozřejmě častěji. Pro domácí to bude dobrá možnost na pojistku.
     
    83
    Frankfurt se drží s míčem daleko od své brány. Navíc měl teď Inuj další šanci. Po centru z pravé strany pálil ve vápně, ale trefil jen protihráče před sebou.
     
    84
    Poslední střídání hostů. Ze hry odchází Matthias Zimmermann a na hřiště na posledních pár minut nastoupí Nico Klotz.
     
    86
    Ze strany Sandhausenu to už nevypadá na nějaký drtivý tlak. Hosté se ovšem v tomto utkání rozhodně nemají za co stydět.
     
    88
    Utkání se blíží ke svému konci a Franfkurt drží situaci pevně ve svých rukou.
     
    89
    Centr Frankfurtu z levé strany, na který jen těsně Joselu nedosáhl, jinak by hlavičkoval v dobré pozici.
     
    89
    Takaši Inuj dnes dohrál a na poslední vteřiny přichází na zelený pažit Stephan Schröck.
     
    90+1
    Závěrečný tlak Sandhausenu. Ten se ale zatím omezuje na pár centrů do vápna a zblokované střely.
     
    90+2
    Domácí zahrávali standardní situaci, na kterou šel i brankář. Po centru do vápna reklamovali hosté ruku jednoho z hráčů domácích...
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    ...Nicméně ruka pískána nebyla. A Eintracht tak mohl jít do rychlého protiútoku a také na prázdnou bránu vzhledem k tomu, že brankář Riemann šel na standardní situaci. JOSELU tak zakončoval do prázdné brány a kompletuje hattrick.
     
    90+3
    Předchozí střelec ještě vystřídá. Ze hry tedy odchází Joselu a do hry naskočí opravdu na posledních pár vteřin Srdjan Lakić.
     
    Konec zápasu.
     
    Když dával Joselu ve 49. minutě na 2:0, vypadalo to, že Eintracht má zápas pod kontrolou. Jenže nakonec to bylo ještě drama. Nejprve si dal Rode vlastence a o chvíli později vyrovnával Tüting. Vítězství Frankfurtu nakonec zařídil v 72. minutě Kadlec a v nastavení ho potvrdil Joselu.
     
    Václav Kadlec odehrál dobrý zápas. Připsal si vítězný gól a připsal si také asistenci u prvního gólu Frankfurtu.
     
    S konstatováním, že Frankfurt postupuje do čtvrtfinále se s vámi loučím a přeji pěknou dobrou noc. (22:28:49)

    Zdeněk Plánka

    Branky: 19. Joselu, 49. Joselu (pen.), 72. Kadlec, 90+2. Joselu – 64. Rode (vla.), 66. Tüting

    Karty:   49. Olajengbesi (SDH), 73. Schulz (SDH)


    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jung, Zambrano, Flum, Oczipka – Schwegler (C) – Inuj (89. Schröck), Rode – Barnetta (67. Rosenthal) – Joselu (90+3. Lakić), Kadlec.
    Náhradníci: Wiedwald, Djakpa, Kempf, Rosenthal, Lanig, Schröck, Lakić.

    SV Sandhausen: Riemann – Schauerte (C), Olajengbesi, Schulz, Achenbach – Zimmermann (84. Kister), Linsmayer – Stiefler (65. Löning), Tüting, Thiede (56. Kluft) – Blum.
    Náhradníci: Knaller, Kisterl, Ulm, Kulovits, Klotz, Kluft, Löning.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Markus Häcker, Rene Rohde – Christian Gittelmann
    bahis siteleri