Vladivostok – Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Záhřeb 4:3 (1:0 po s.n.) | Novokuzněck – Spartak Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doněck 2:3 (kon.) | Lev – Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavl 5:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
SKA Petrohrad
Neděle 08.12.2013, 16:00 • Arena Riga (10 300) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, budu se těšit u dalších online přenosů. (18:25:52)
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 8:13 (29:39)
    Vhazování: 8:13 (29:32)
    Nejvíce času na ledě:
    RIG: Kyle Wilson – 7:45 (19:00)
    PET: Ilja Kovalčuk – 9:10 (22:19)
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    RIG: Mat Robinson – 21:50
    PET: Ilja Kovalčuk – 22:19
     
    Oku lahodící střetnutí mezi Dinamem Riga a SKA Petrohrad je u konce! Domácí mužstvo porazilo favorita výsledkem 6:4. Ale tyto tři body byly nakonec možná víc vydřené, než se na první pohled zdálo. Až ve třetí části totiž přišla první vyloučení. Hned to první využil deset minut před koncem třetí části Kalinin, jenž snížil na rozdíl jedné branky. Robinson však také v přesilovce vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Dalším přesilovkovým gólem ale Kovalčuk ukrojil náskok Rigy znovu jen na rozdíl jedné branky. SKA sice tlačilo, ale už to nebylo nic platné. Gólem do prázdné branky nakonec potvrdil výhru Dinama Indrašis, jenž se tak dnes do listiny střelců zapsal dvakrát.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Proti MIKSU INDRAŠISOVI byla už jenom prázdná branka, domácí forvard dobruslil až k odkryté kleci, a poté vší silou napálil kotouč do sítě. Jako kdyby snad touto tvrdou ránou chtěl jasně ukázat, kdo dnes zvítězil! Bez asistence.
     
    59:49
    Velký závar před Sedláčkovou brankou. Hostujícím hráčům se podařilo procpat kotouč až za Sedláčka, ale hlavní sudí Anisimov ukazuje jasně, že branku neuzná! Několik hokejistů SKA totiž bylo v brankovišti.
     
    59:38
    22 vteřin před koncem základní hrací doby se domácí pokusy trefit odkrytou branku, to se ale nepovedlo, a proto se píská icing. Arénou zní: "Dinamo, Dinamo".
     
    58:56
    A děje se tak právě teď! Salák už je na střáídačce, SKA hraje v šesti!
     
    58:38
    Hostujícímu mužstvu se pomalu krátí čas, dá se očekávat, že za pár chvil poputuje Alexander Salák na střídačku.
     
    57:57
    Ketovovi se nepodařilo přejít přes modrou čáru, následně neprostrčil puk na Šipačjova, proto se mohl dopředu vydat Niživijs, ten ale daleko nedošel.
     
    57:25
    Artis Abols, trenér Dinama, si vzal time-out, a to jen proto, aby si jeho svěřenci na chvíli odpočinuli. Během oddechového času totiž neřekl ani slovo.
     
    57:25
    Petrohradská první formace teď v pásmu Rigy vytvořila velký tlak, a proto domácím nezbylo nic jiného, než odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    56:55
    Tichonov zpoza branky hledal před brankovištěm stojícího Kovalčuka, ten se ale nakonec k puku nedostal.
     
    56:06
    Rychlá akce domácího celku, kterou zakončil tvrdou ránou Bukarts, Salák ale byl včas na svém místě. Český brankář tak i nadále dává šanci svému celku na body.
     
    55:15
    Jevgenij Ketov se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, následná střela se ale zastavila o síťku Sedláčkovy lapačky!
     
    54:29
    Na ledě je teď často k vidění první formace Petrohradu, Kovalčuk nyní nahrával na Panarina, ten se ale do kotouče nedokázal trefit.
     
    53:56
    Opravdu fantastický zápas, který musí způsobovat fanouškům jak jednoho, tak druhého celku obrovské nervy.
     
    53:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nevídané! I třetí přesilová hra dnešního utkání je potrestána gólem. Druhou přesilovkovou branku v zápase si připisuje SKA, jmenovitě kapitán hostujícího celku ILJA KOVALČUK, který napříhl podobně jako před chvíli Robinson. Ani Sedláček nemohl s touto střelou mnoho udělat. Asisitence: Dmitrij Kalinin.
     
    52:11
    Petrohrad má šanci se znovu dostat do kontaktu. Podruhé v utkání jde na trestnou lavici Kristaps Sotnieks (RIG).
     
    51:43
    Riga právě vstřelila branku!
    I domácí celek využívá hned první poskytnutou výhodu v podobě přesilovky, čímž tak odskakuje Petrohradu znovu na dvoubrankové vedení! MAT ROBINSON napřáhl na modré čáře a Salákovi svou dělovkou nedal šanci. Asistence: Sandis Ozolinš, Kyle Wilson.
     
    50:59
    Pavlovs dostal od Alexandra Kučerjavenka (PET) úder vysokou holí, proto i na Dinamo čeká první početní výhoda v zápase.
     
    50:32
    Sedláček měl zakrytý výhled, čehož se snažil využít obránce Alexandrov. Jeho rána ale proletěla těsně vedle pravé tyče rižské branky.
     
    50:00
    Marcel Haščák obětavě padl do rány Romana Červenky, Riga následně vyhazuje kotouč do střední zóny.
     
    49:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad první přesilovku v zápase využívá! Ilja Kovalčuk dlouho rozmýšlel, co s pukem udělá. Když uviděl, že si DMITRIJ KALININ sjel do prostoru levého kruhu, nabil mu a následně se s ním šel radovat. Kalininova rána totiž propadla Sedláčkovi pod betonem! SKA tak snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    48:40
    Střela Romana Červenky vypadala hodně nebezpečně, nakonec však díky bloku domácích hráčů až k Sedláčkovi nedoletěla.
     
    48:16
    Až nyní přichází na řadu první vyloučení celého utkání. Anton Burdasov dostal pořádnou sekeru od Kristaps Sotnieks (RIG), což už neuniklo ani pohledu hlavního arbitra Bulanova.
     
    48:00
    Burdasov se před brankou snažil najít Makarova, který zůstal chvíli nehlídaný, ovšem nakonec se Burdasov ke střeleckému pokusu nedostal.
     
    47:24
    Džerinš dobře napadá rozehrávku SKA, teď s ním měl nemalé potíže obránce Jurij Alexandrov. I přesto však dokázal obránce Petrohradu rozehrát do středního pásma na své spoluhráče.
     
    46:34
    Petrohradští od první minuty třetí části útočí, co to je dá. Ale domácí hokejisté se vidiny vítězství proti vedoucímu celku tabulky celé KHL nechtějí vzdát, proto drží hostující hráče co nejdále od své klece.
     
    45:47
    Sedláček měl problémy se Skačkovem, který se mu snažil clonit ve výhledu, i přesto si ale mladý český gólman s ránou od modré čáry poradil.
     
    45:22
    Za zmínku určitě stojí to, že se v dnenším utkání zatím ani jednou nevylučovalo. Je pravda, že rozhodčí mají poměrně volný metr, oba celky však hrají velice čistě.
     
    45:00
    Dnešní utkání sleduje 10 314 diváků.
     
    44:36
    Salák si nyní musel připsat jen takový rutinní zákrok, svou vyrážečkou poslal střelu ze střední zóny do rohu kluziště.
     
    43:55
    Tichonov s Kovalčukem teď zatopili před brankou Jakuba Sedláčka, ten ale v tomto případě odolal náporu soupeře.
     
    43:00
    Šipačjov se mezi kruhy pooušel tečovat Červenkovu ránu, na svých zádech měl však přilepeného obránce Redlihse, který mu nic nedovolil.
     
    42:13
    Salák ukazuje, že se holí hrát nebojí, teď totiž pomohl za svou brankou svým spoluhráčům, a to i přesto, že se na něj hnal jeden ze soupeřů.
     
    41:38
    Po Burdasovově pokusu se ke kotouči dostal Niživijs, tomu ale na levém křídle puk ujel, a tak se k puku dostává zase hostující celek.
     
    41:00
    První formace se výrazněji v pásmu Rigy neprosadila, proto se může dopředu vydat mužstvo z hlavního lotyšského města.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 12:15 (21:26)
    Vhazování: 11:13 (21:19)
    Nejvíce času na ledě:
    RIG: Krisjanis Redlihs – 7:54 (13:32)
    PET: Maxim Čudinov – 7:20 (14:11)
     
    Čtyřicet minut ze zápasu je za námi. Dinamo Riga se překvapivě dostalo do čtyřbrankového vedení, když se hned v první minutě druhé třetiny prosadili Upitis a Pujacs, na které v polovině utkání navázal Indrašis. Dlouho domácí celek šlapal jako hodinky, poté se ale v jeho obraně otevřela dvě okénka, která dokázalo SKA potrestat dvěma góly. O ty se postarali Ketov a o tři minuty později Burdasov. Po druhé periodě tak vede Riga nad Petrohradem 4:2.

    Třetí třetina startuje zhruba v 17:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    První formace Petrohradu si ve zbytku druhé části dokázala vytvořit tlak. Ten ale zakončila dá se říct téměř bezvýznamná rána Panarina, která branku netrefila.
     
    39:01
    Panarin se pokusil nahrát do palebné pozice Kovalčukovi, ovšem to se mu díky obětavému lehnutí jednoho z obránců Dinama nepovedlo.
     
    38:12
    Na rodzíl jedné branky mohl dát Šipačjov, ovšem v tomto případě byl český brankář v kleci Dinama proti.
     
    37:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad během chvíle ukrojil vedení Rigy o další branku! Obrana Dinama se znovu dopustila chyby, když si za svá záda nechala ujet hráče Petrohradu, tentokrát jmenovitě ANTONA BURDASOVA. Ten tváří v tvář Sedláčkovi zvolil střelu mezi betony, a ta se mu vyplatila. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    36:40
    Indrašisovi se nepodařilo napoprvé vypálil přes jednoho z obránců SKA. Následně se však dostal do lepší šance, ve které musel Salák ukázat své reflexy.
     
    36:00
    Juris Upitis sice vyslal na Saláka tvrdou střelu, byla však z velké dálky, Salák navíc na ránu dobře viděl, proto ji s klidem lapil do své rukavice.
     
    34:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Sedláček poprvé v utkání inkasoval! JEVGENIJ KETOV dostal fantastický pas mezi obránce od Šipačjova a v samostatném nájezdu proti českému brankáři ukázal, jak skvěle nacvičenou má bekhendovou kličku. Asistence: Vadim Šipačjov.
     
    34:30
    Marcela Hossu, který se postaral o úvodní branku utkání, nyní zastavil čárový rozhodčí, jenž ukázal na modrou čáru ve znamení postavení mimo hru.
     
    34:11
    Salák musel přikrýt kotouč po další akci domácího celku, tu měl nyní na svědomí Begovs.
     
    33:15
    Další podobná rána, která mířila hodně vysoko, se ale pouze odrazila od Salákova ramene. Kotouč se ale díky dobré práci obránce Semjonova nedostal na hůl jednoho z útočníku Dinama.
     
    33:10
    Marcel Haščák by rád ke dvěma přesným asistencím přidal i branku. Střelu z pravého kruhu si ale Alexander Salák pohlídal, a to i přesto, že letěla nepříjemně nad rameno.
     
    32:26
    K další ráně z pravého křídla teď natáhl Marcel Hossa. Salák se za pukem jenom ohlédl, naštěstí pro něj ale nemusel zasahovat, protože černá guma letěla mimo jeho svatyni.
     
    31:56
    Jevgenij Skačkov vyslal na Jakuba Sedláčka spíše propagační pokus, který brankáře Dinama v žádném případě nemohl překvapit.
     
    31:28
    Dinamo Riga stále hraje velice dobře a obětavě ve svém obranném pásmu, tak jako to dělalo doposud. To je základ úspěchu Dinama v dnešním utkání.
     
    30:35
    Roman Červenka se snažil svou tvrdou střelou z levého kruhu vrátit Petrohradu ztracené sebevědomí, jenže rána příklepem mířila jenom vedle branky Sedláčka.
     
    29:58
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Petrohrad v čele s brankářem Salákem opravdu na ručník! Další blesk z čistého nebe a Dinamo vede 4:0! MIKS INDRAŠIS dostal před branku pas zpoza branky od Marcela Haščáka a střelou po ledě pokořil Saláka v kleci SKA. Asistence: Marcel Haščák.
     
    28:50
    Je až neuvěřitelné v jaké pohodě dnes Sedláček chytá! Ilja Kovalčuk jako by se už nemohl dívat na to, co se na ledě děje. Nabral puk na svou hůl a zpoza obránce vypálil. Sedláček se svým bravurním semaforem ale zabránil hvězdě SKA skórovat.
     
    28:31
    Andris Džerinš se svou střelou neuspěl, byla totiž zablokována, a k Salákovi tak ani neprošla.
     
    28:11
    A další potlesk směřovaný Jakubu Sedláčkovi, který vyzrál na střelu z hole Makarova i na následnou dorážku Burdasova.
     
    27:54
    Kučerjavenko byl na brankovišti Sedláčka zcela nepokrytý, ale nedokázal trefit letící kotouč!
     
    27:32
    Po dlouhé době musel zasahovat také Salák. Rychlá kombinace na jeden dotek byla zakončena Paulem Szczechurou, český reprezentant ale byl se svým velkým tělem včas na správném místě. Salák to má v dnešním zápase dost těžké, v tempu příliš není, ale když už se na něj domácí ženou, jedná se většinou o nebezpečnou situaci.
     
    26:56
    Jevgenij Ketov nahazoval směrem na Sedláčkovu branku, ale v brankovišti se nenacházela žádná z holí některého hráče SKA.
     
    26:01
    Ani kapitán a největší hvězda Petrohradu Ijla Kovalčuk si zatím na gólovou radost musí nechat zajít chuť, jeho rána z levého kruhu totiž proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    25:26
    Kutějkinova rána od modré čáry se odrazila od Sedláčkových betonů mezi kruhy, tam se po dorážce natahoval Panarin, díky dobré práci Rekise se k ní ale nedostal.
     
    24:58
    Niživijs s Džerinšem na útočné zteči neuspěli, u kotouče tak jsou znovu hráči Petrohradu.
     
    24:34
    Domácí se nyní museli na chvíli vymanit z chvilkového náporu SKA, proto raději jenom posunuli do středního pásma.
     
    23:48
    Ozolinšovi se sice nepodařilo rozehrát dobře, ale Petrohradští se s pukem také příliš dlouho nepomazlili. Nakonec se však s kotoučem dostal do pásma Rigy Makarov, jenže stejně jako všechny ostatní šance končí na zdi jménem Jakub Sedláček.
     
    23:01
    Hodně nebezpečně před Sedláčkem tečoval Panarin, ovšem puk nakonec mezi tři tyče branky DInama nenasměřoval.
     
    22:45
    Ani Tichonovova rána z pravého kruhu mladého českého brankáře nevystrašila. Domácí aréna se baví!
     
    21:50
    Zato Jakub Sedláček si i nadále tento zápas užívá. Nepřekvapila ho ani tečovaná střela Dmitrije Kalinina, jenž nahazoval puk od modré čáry.
     
    21:27
    Hosté jsou hodně zaskočení. Alexander Salák ale stále zůstává v brance, Jalonen zřejmě ví, že kdyby nasadil do branky nezkušeného Nalimova, situace by se tím výrazně nezlepšila.
     
    20:39
    Jukka Jalonen si vyžádal oddechový čas.
     
    20:39
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo dává třetí branku! Tohle nebyla zrovna nejlepší chvilka Alexandra Saláka, který pustil střelu GEORGIJSE PUJACSE mezi lapačkou a betonem. Favorizovaný SKA Petrohrad tak prohrává na ledě Rigy už o tři branky! Asistence: Marcel Haščák, Paul Szczechura.
     
    20:15
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Začátek druhé třetině téměř přesně kopíruje začátek té první! Přečíslení dva na jednohe, ve kterém byl Wilson a JURIS UPITIS! Autorem branky je nakonec druhý jmenovaný, který pokořil Saláka! Asistence: Kyle Wilson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9:11
    Vhazování: 10:6
    Nejvíce času na ledě:
    RIG: Marcel Huščák – 7:16
    PET: Jurij Alexandrov – 6:56
     
    Dinamo Riga vede nad favorizovaným Petrohradem po první třetině 1:0, když se už po 32 vteřinách hry dokázal střelecky prosadit Marcel Hossa. Jakub Sedláček v brance lotyšského celku je zatím bezchybný, uvidíme, jak se mu bude dařit v dalším průběhu utkání.

    Druhá třetina startuje přibližně v 16:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Odehrávají se poslední vteřiny úvodního dějství, na puku jsou zadáci Dinama Riga, kteří zřejmě odejdou do kabiny za jednobrankového vedení.
     
    18:51
    Čudinov se dostal k puku, když se nacházel v prostoru u pravé tyče domácí klece. Zadák SKA si vybruslil, ale trefit branku Rigy se mu nepovedlo.
     
    18:12
    Jeden z méně známých hráčů SKA Petrohrad útočník Skačkov se sám vystavil do postavení mimo hru, Sedláček tak nyní moh zůstat v klidu.
     
    17:03
    Sedláček je zatím naprosto bezchybný, puk se na něj lepí, nic mu nevypadává. I střela z hole Sigarjova nakonec skončila v náručí bývalého brankáře Zlína.
     
    16:47
    Velká šance, ve které byl Rustams Begovs! K tomu se odrazil kotouč, sám před Salákem ale zklamal. Zřejmě svou střelu otřel o boční síťku branky.
     
    16:20
    Červenka se snažil nahrávkou do brankoviště najít hokejku Šipačjova, obránci Dinama ale byli v těchto místech v početní převaze, proto je puk z jejich pohledu nyní v bezpečí.
     
    15:48
    Český souboj mezi Romanem Červenkou a Jakubem Sedláčkem nyní vzešel lépe pro brankáře Dinama Riga. Ten zachytil kotouč do lapačky. Vhazování po jeho levici.
     
    15:12
    Panarin nahrál na modrou čáru na hokejku Alexandrova, ten chtěl do lepší pozice vybídnout Kovalčuka, ten ale upadl, proto se ke střele nedostal.
     
    14:33
    Robinsonova rána od levého hrazení se mezi tři tyče branky Alexandra Saláka nevlezla, u puku jsou hráči hostujícího mužstva.
     
    13:56
    Dinamo zatím dobře pracuje ve středním pásmu, proto nemají šikovní hráči Petrohradu mnoho prostoru ke kombinaci.
     
    13:07
    Anton Burdasov se snažil překvapit Sedláčka rychlým zasunutím za bližší tyč, český brankář však měl beton a vyrážečku na správném místě.
     
    12:23
    Ketovovi se nepodařilo prostčit kotouč na Romana Červenku, který naopak musí obrátit a vrátit se, aby zabránil blížícímu se nebezpečí ze strany domácího mužstva.
     
    11:58
    Jeden z hráčů Petrohradu zahrál vysokou holí, bude se vhazovat před Salákem.
     
    11:24
    Dinamo má ve svých útočných snahách jen takové záblesky, vícero šancí před Salákem si nedokáže vybojovat. O moc lépe na tom však není ani SKA.
     
    10:33
    Zatím se hraje bez vyloučení, i když zákrok na Sigarjova se teď jako čistý zrovna nejevil, rozhodčí však situaci posoudili jinak.
     
    09:50
    Nahození Pujacse o mantinel zachytili za Salákovou klecí jenom obránci SKA, proto se musí pětka v rudých dresech vracet zpět do svého obranného pásma.
     
    09:15
    Bukarts se nedostal k puku, který k němu směřoval. Proto se dopředu ženou borci v bílých dresech.
     
    08:21
    A další dva skvělé zákroky Sedláčka! Ketov nalezl na levém kruhu volného Šipačjova, Sedláček se však stihl přesunout, ba co víc, zlikvidovat i dorážku Ketova.
     
    07:52
    Na druhé straně si musel připsat zákrok loňský finalista české extraligy Jakub Sedláček, proti Šipačjovovi si ale věděl rady a sklidil ovace publika.
     
    07:13
    Před Salákem nyní bylo pěkně horko. Několik střel létalo kolem jeho branky, jedna z nich ho dokonce trefila, a za to mohl býr Salák opravdu rád, protože měl zcela zakrytý výhled.
     
    06:23
    A další přerušení hry, Dinamo je opět v postavení mimo hru. Tentokrát čárový rozhodčí zastavil ofenzivní choutky Mikse Indrašise.
     
    06:03
    Hosté se nedovoleně osvobodili, když vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění, proto se hra stěhuje před českého reprezentanta Alexandra Saláka.
     
    05:41
    Maris Bicevskis byl ale v další akci zastaven píšťalkou čárového sudího, k nelibosti domácích fanoušků se tak píská postavení mimo hru.
     
    05:20
    Petrohradští mají problém dostat se do pásma Dinama, to totiž dobře brání a hrozí z rychlých protiútoků.
     
    04:10
    Paul Szczechura se vydal na útok podél levého mantinelu, v útočném pásmu předal na Indrašise, který ale už nebyl v ideálním střeleckém úhlu. Ke střele se pak ale dostal Haščák, zotočky ale Saláka nepokořil.
     
    03:20
    Ke slovu se však dostala první pětka petrohradského SKA. Artěmy Panarin se proháčkoval přes dva hráče až mezi kruhy, mezírku mezi Sedláčkovými betony ale netrefil.
     
    03:00
    Riga zatím hraje velice sympaticky, slavného soupeře se nezalekla.
     
    02:18
    Na ledě je třetí formace SKA, která se sice chvíli udržela v pásmu soupeře, následně však o kotouč přišla. Puk doklouzal až k Salákovi, jenž kotouč odehrál pomocí mantinelu.
     
    01:44
    Petrohradší se ale v následujících vteřinách drží na puku a vypadá to, že co nevidět bude Jakub Sedláček v zápřahu.
     
    00:28
    Riga právě vstřelila branku!
    Naopak první střela domácího celku brankou končí! Do přečíslední dva na jednoho se dostal Wilson s MARCELEM HOSSOU. Druhý jmenovaný dostal parádní pas a Salák neměl téměř sebemenší šanci zasáhnout! Asistence: Kyle Wilson, Juris Upitis.
     
    00:14
    Úvodní buly sice vyhrála Riga, ovšem díky špatné rozehrávce Ozolinše se do obrovské šance dostal Panarin, Sedláček se ale zaskvěl!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na modrých čarách, aby si poslechly nejdříve ruskou, a poté lotyšskou hymnu.
     
    Dnes se můžeme těšit na souboj českých brankářů! Jakub Sedláček vs. Alexander Salák.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš (C), Pujacs, Robinson, Redlihs, Sotnieks – Wilson, Hossa, Upitis – Haščák, Szczechura, Indrašis – Niživijs, Džerinš, Pavlovs – Bukarts, Begovs, Bicevskis – Kuzmenkovs. Trenér: Artis Abols.

    SKA Petrohrad: Salák (Nalimov) – Kalinin, Kutějkin, Semjonov, Čudinov, Alexandrov, Rjasenskij, Judin – Tichonov, Kovalčuk (C), Panarin – Ketov, Červenka, Šipačjov – Kučerjavenko, Makarov, Burdasov – Ponikarovskij, Sigarjov, Skačkov. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Michel, Menšich.
     
    Vítejte u sledování zápasu nejlepší evropské hokejové ligy světa Kontinentální hokejové ligy. Ze širokého výběru nedělních zápasů KHL bude jedním z nejsledovanějších určitě zápas mezi Dinamem Riga a SKA Petrohrad. Souboj jednoho z překvapení sezóny proti nejžhavějšímu favoritovi na zisk Gagarinova poháru startuje od 16:00.
     
    DINAMO RIGA:
    Mužstvo z hlavního lotyšského města je zřejmě největším překvapením letošní sezóny. V minulém ligovém ročníku se totiž Dinamo Riga umístilo na poslední příčce Západní konference, navíc bylo třetím nejhorším mužstvem celé soutěže. Ale letos? Riga má 62 bodů, což ji řadí o skóre na čtvrtou pozici, třetí CSKA Moskva má akorát lepší skóre. Zatím to tedy vypadá, že v Rize uvidí fanoušci vyřazovací boje, Dinamo však nesmí polevit. Ukázat se proti Petrohradu je pro svěřence trenéra Artise Abolse jedinečná příležitost. Zápasem proti SKA zakončí Riga čtyřzápasovou sérii domácích utkání, ve kterých získala zatím jen tři body.

    Poslední tři utkání Dinama:
    Dinamo R. – Mytišči 1:2
    Dinamo R. – Jaroslav 4:1
    Dinamo R. – Čerepovec 1:2

    Nejproduktivnější hráči Dinama R.:
    Kyle Wilson (Ú) – 34 bodů (14+20), 34 zápasů
    Marcel Hossa (Ú) – 31 bodů (14+17), 34 zápasů
    Paul Szczechura (Ú) – 20 bodů (12+8), 34 zápasů

    Brankářská jednička:
    Mikael Tellqvist (SWE) – prům. 1,68 – úsp. 93,7 – ČK: 2
     
    SKA PETROHRAD:
    To, že Petrohrad vede celou KHL, není zřejmě žádným překvapením. Poté, co před sezónou posílily movitý klub hvězdy Ilja Kovalčuk, Roman Červenka či Alexander Salák, se není ani čemu divit. SKA chce letos jediné, a to Gagarinův pohár, nic jiného nebere. V základní části zatím vede Západní konferenci a celou soutěž. Se 75 body má dvoubodový náskok na Dinamo Moskva, druhý tým ligy. Mužstvo finského kouče Jukky Jalonena je na západním tripu. Zápasy proti Lvu Praha a Slovanu Bratislava dokázalo SKA vyhrát na nájezdy, proti CSKA Moskva však nedalo ani branku. Jak se bude dařit Petrohradu v hlavním městě Lotyšska?

    Poslední tři utkání Petrohradu:
    Lev Praha – Petrohrad 3:4 s.n.
    Slovan Bratislava – Petrohrad 2:3 s.n.
    CSKA Moskva – Petrohrad 2:0

    Nejproduktivnější hráči Petrohradu:
    Ilja Kovalčuk (Ú) – 30 bodů (12+18), 29 zápasů
    Jonas Enlund (Ú) – 29 bodů (8+21), 35 zápasů
    Viktor Tichonov (Ú) – 25 bodů (15+10), 35 zápasů

    Brankářská jednička:
    Alexander Salák (CZE) – prům. 1,53 – úsp. 94,2 – ČK: 3
     
    ČESKOSLOVENSKÉ ZASTOUPENÍ:
    Jakub Sedláček (B), CZE – Riga
    Marcel Hossa (Ú), SVK – Riga
    Marcel Haščák (Ú), SVK – Riga
    Alexander Salák (B), CZE – Petrohrad
    Roman Červenka (Ú), CZE – Petrohrad
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Hossa (Wilson, Upitis), 21. Upitis (Wilson), 21. Pujacs (Haščák, Szczechura), 30. Indrašis (Haščák), 52. Robinson (Ozolinš, Wilson), 60. Indrašis – 35. Ketov (Šipačjov), 38. Burdasov (Kovalčuk), 50. Kalinin (Kovalčuk), 54. Kovalčuk (Kalinin)


    Dinamo Riga: Sedláček (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš (C), Pujacs, Robinson, Redlihs, Sotnieks – Wilson, Hossa, Upitis – Haščák, Szczechura, Indrašis – Niživijs, Džerinš, Pavlovs – Bukarts, Begovs, Bicevskis – Kuzmenkovs. Trenér: Artis Abols.
    SKA Petrohrad: Salák (Nalimov) – Kalinin, Kutějkin, Semjonov, Čudinov, Alexandrov, Rjasenskij, Judin – Tichonov, Kovalčuk (C), Panarin – Ketov, Červenka, Šipačjov – Kučerjavenko, Makarov, Burdasov – Ponikarovskij, Sigarjov, Skačkov.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Michel, Menšich

    Diváci: 10 314
    bahis siteleri