Vladivostok – Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Záhřeb 4:3 (1:0 po s.n.) | Novokuzněck – Spartak Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doněck 2:3 (kon.) | Lev – Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavl 5:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
SKA Petrohrad
Neděle 08.12.2013, 16:00 • Arena Riga (10 300) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Proti MIKSU INDRAŠISOVI byla už jenom prázdná branka, domácí forvard dobruslil až k odkryté kleci, a poté vší silou napálil kotouč do sítě. Jako kdyby snad touto tvrdou ránou chtěl jasně ukázat, kdo dnes zvítězil! Bez asistence.
     
    59:49
    Velký závar před Sedláčkovou brankou. Hostujícím hráčům se podařilo procpat kotouč až za Sedláčka, ale hlavní sudí Anisimov ukazuje jasně, že branku neuzná! Několik hokejistů SKA totiž bylo v brankovišti.
     
    58:56
    A děje se tak právě teď! Salák už je na střáídačce, SKA hraje v šesti!
     
    57:25
    Artis Abols, trenér Dinama, si vzal time-out, a to jen proto, aby si jeho svěřenci na chvíli odpočinuli. Během oddechového času totiž neřekl ani slovo.
     
    56:06
    Rychlá akce domácího celku, kterou zakončil tvrdou ránou Bukarts, Salák ale byl včas na svém místě. Český brankář tak i nadále dává šanci svému celku na body.
     
    55:15
    Jevgenij Ketov se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, následná střela se ale zastavila o síťku Sedláčkovy lapačky!
     
    53:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nevídané! I třetí přesilová hra dnešního utkání je potrestána gólem. Druhou přesilovkovou branku v zápase si připisuje SKA, jmenovitě kapitán hostujícího celku ILJA KOVALČUK, který napříhl podobně jako před chvíli Robinson. Ani Sedláček nemohl s touto střelou mnoho udělat. Asisitence: Dmitrij Kalinin.
     
    52:11
    Petrohrad má šanci se znovu dostat do kontaktu. Podruhé v utkání jde na trestnou lavici Kristaps Sotnieks (RIG).
     
    51:43
    Riga právě vstřelila branku!
    I domácí celek využívá hned první poskytnutou výhodu v podobě přesilovky, čímž tak odskakuje Petrohradu znovu na dvoubrankové vedení! MAT ROBINSON napřáhl na modré čáře a Salákovi svou dělovkou nedal šanci. Asistence: Sandis Ozolinš, Kyle Wilson.
     
    50:59
    Pavlovs dostal od Alexandra Kučerjavenka (PET) úder vysokou holí, proto i na Dinamo čeká první početní výhoda v zápase.
     
    49:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad první přesilovku v zápase využívá! Ilja Kovalčuk dlouho rozmýšlel, co s pukem udělá. Když uviděl, že si DMITRIJ KALININ sjel do prostoru levého kruhu, nabil mu a následně se s ním šel radovat. Kalininova rána totiž propadla Sedláčkovi pod betonem! SKA tak snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    48:16
    Až nyní přichází na řadu první vyloučení celého utkání. Anton Burdasov dostal pořádnou sekeru od Kristaps Sotnieks (RIG), což už neuniklo ani pohledu hlavního arbitra Bulanova.
     
    37:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad během chvíle ukrojil vedení Rigy o další branku! Obrana Dinama se znovu dopustila chyby, když si za svá záda nechala ujet hráče Petrohradu, tentokrát jmenovitě ANTONA BURDASOVA. Ten tváří v tvář Sedláčkovi zvolil střelu mezi betony, a ta se mu vyplatila. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    34:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Sedláček poprvé v utkání inkasoval! JEVGENIJ KETOV dostal fantastický pas mezi obránce od Šipačjova a v samostatném nájezdu proti českému brankáři ukázal, jak skvěle nacvičenou má bekhendovou kličku. Asistence: Vadim Šipačjov.
     
    29:58
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Petrohrad v čele s brankářem Salákem opravdu na ručník! Další blesk z čistého nebe a Dinamo vede 4:0! MIKS INDRAŠIS dostal před branku pas zpoza branky od Marcela Haščáka a střelou po ledě pokořil Saláka v kleci SKA. Asistence: Marcel Haščák.
     
    28:50
    Je až neuvěřitelné v jaké pohodě dnes Sedláček chytá! Ilja Kovalčuk jako by se už nemohl dívat na to, co se na ledě děje. Nabral puk na svou hůl a zpoza obránce vypálil. Sedláček se svým bravurním semaforem ale zabránil hvězdě SKA skórovat.
     
    28:11
    A další potlesk směřovaný Jakubu Sedláčkovi, který vyzrál na střelu z hole Makarova i na následnou dorážku Burdasova.
     
    27:54
    Kučerjavenko byl na brankovišti Sedláčka zcela nepokrytý, ale nedokázal trefit letící kotouč!
     
    23:01
    Hodně nebezpečně před Sedláčkem tečoval Panarin, ovšem puk nakonec mezi tři tyče branky DInama nenasměřoval.
     
    20:39
    Jukka Jalonen si vyžádal oddechový čas.
     
    20:39
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo dává třetí branku! Tohle nebyla zrovna nejlepší chvilka Alexandra Saláka, který pustil střelu GEORGIJSE PUJACSE mezi lapačkou a betonem. Favorizovaný SKA Petrohrad tak prohrává na ledě Rigy už o tři branky! Asistence: Marcel Haščák, Paul Szczechura.
     
    20:15
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Začátek druhé třetině téměř přesně kopíruje začátek té první! Přečíslení dva na jednohe, ve kterém byl Wilson a JURIS UPITIS! Autorem branky je nakonec druhý jmenovaný, který pokořil Saláka! Asistence: Kyle Wilson.
     
    16:47
    Velká šance, ve které byl Rustams Begovs! K tomu se odrazil kotouč, sám před Salákem ale zklamal. Zřejmě svou střelu otřel o boční síťku branky.
     
    08:21
    A další dva skvělé zákroky Sedláčka! Ketov nalezl na levém kruhu volného Šipačjova, Sedláček se však stihl přesunout, ba co víc, zlikvidovat i dorážku Ketova.
     
    00:28
    Riga právě vstřelila branku!
    Naopak první střela domácího celku brankou končí! Do přečíslední dva na jednoho se dostal Wilson s MARCELEM HOSSOU. Druhý jmenovaný dostal parádní pas a Salák neměl téměř sebemenší šanci zasáhnout! Asistence: Kyle Wilson, Juris Upitis.
     
    00:14
    Úvodní buly sice vyhrála Riga, ovšem díky špatné rozehrávce Ozolinše se do obrovské šance dostal Panarin, Sedláček se ale zaskvěl!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Hossa (Wilson, Upitis), 21. Upitis (Wilson), 21. Pujacs (Haščák, Szczechura), 30. Indrašis (Haščák), 52. Robinson (Ozolinš, Wilson), 60. Indrašis – 35. Ketov (Šipačjov), 38. Burdasov (Kovalčuk), 50. Kalinin (Kovalčuk), 54. Kovalčuk (Kalinin)


    Dinamo Riga: Sedláček (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš (C), Pujacs, Robinson, Redlihs, Sotnieks – Wilson, Hossa, Upitis – Haščák, Szczechura, Indrašis – Niživijs, Džerinš, Pavlovs – Bukarts, Begovs, Bicevskis – Kuzmenkovs. Trenér: Artis Abols.
    SKA Petrohrad: Salák (Nalimov) – Kalinin, Kutějkin, Semjonov, Čudinov, Alexandrov, Rjasenskij, Judin – Tichonov, Kovalčuk (C), Panarin – Ketov, Červenka, Šipačjov – Kučerjavenko, Makarov, Burdasov – Ponikarovskij, Sigarjov, Skačkov.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Michel, Menšich

    Diváci: 10 314
    bahis siteleri