Žilina – Piešťany 3:4 (1:2 po s.n.) | Martin – Poprad 1:2 (2:3 po s.n.) | Trenčín – Skalica 4:5 (kon.)
Banská Bystrica – Zvolen 1:6 (kon.) | Košice – Nitra 4:3 (kon.)
po s.n. (2:3)
HK VITAR Martin
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HK Poprad
sk Úterý 10.12.2013, 17:00 • ZŠ Martin • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad.
    Gól strelil PETER HREHROČÁK.
     
    Peter Hrehorčák sa trošku prekvapujúco rozbehol proti Čechovi, ktorému to hodil pomedzi betóny do siete ! Je rozhodnuté !
     
    Adam Lapšanský krásne oklamal Jakuba Čecha a vyrovnal !
     
    Jaroslav Markovič sa nemýlil, Sidorov poslal puk pomedzi betóny do siete !
     
    Juri Stals to skúsil strelou, puk Čechovi po jeho pokuse prepadol za chrbát !
     
    Lukáš Klíma backhandom prekonal Sidora, parádny blafák domáceho hráča §
     
    Stretnutie sa rozhodne až v samostatných nájazdoch. Vyrovnaný zápas tak bude mať dramatické rozuzlenie. Čo je však dôležité, Kroták si po skončení predĺženia vyšliapol na Ďatelinku, za čo dostal desať minútový trest. Kapitán Kamzíkov tak na nájazd nemôže ísť !
     
    64:32
    Fujerík sa výborne uvoľnil, dostal sa až do zakončenia, jeho tiahlu strelu dokázal Sidro výborne zlikvidovať.
     
    58:30
    Martin dal gól!
    Domácim sa predsa len podarilo vyrovnať. Martinský tréner Babka sa rozhodol odvolať brankára, skúsil to v šestici. Martinu vabank vyšiel ! Markovič prehral buly, puk však šťastne prepadol k DOMINIKOVI FUJERÍKOVI, ktorý si pred bránou prehodil puk na forhend a Sidora prekonal. Asistencia : Jaroslav Markovič.
     
    56:30
    Obrovský závar pred bránou Sidora, ktorý si z delovkou od kruhu výborne poradil, obrana hostí sa následne obetavo poskladala do bránkoviska, puk do siete jednoducho nedovolila dostať !
     
    55:30
    Tupý v ideálnej streleckej pozícii zaváhal, netrafil bránu ! Začína ma napínať pocit, že by Martinčania nedali gól počas presilovej hry, ani keby ju hrali do rána.
     
    53:51
    Už mi to pripadá tak, akoby si Popradčania hovorili, že darujme Martinčanom presilovku, tí sa v nej aj tak nepresedia. Tretí faul v krátkom čase za sebou na strane Kamzíkov predviedol Takáč.
     
    53:40
    Po veľkej chybe Markoviča sa Pavkovček dostal do samostatného nájazdu, v ktorom hosťujúci hráč neuspel. Brankár Čech si opäť poradil, drží akcie svojho tímu vysoko.
     
    51:25
    Vo veľmi dobrej streleckej pozícii Martinčania neuspeli, z ľavého kruhu netrafili priestor troch tyčí.
     
    49:48
    Za vyhodenie puku odišiel na trestnú lavicu Kroták. Domáci dostali ďalšiu exkluzívnu možnosť na vyrovnanie. Podarí sa im prelomiť smolu, ktorú majú počas presilových hier v tomto zápase ?
     
    46:52
    Radoslav Suchý odišiel na trestnú lavicu za krosček. Presilová hra pre Martinčanov.
     
    43:00
    Popradčania už dvíhali ruky, nič však z toho nebolo ! Po Stalsovej práci prebral puk Sýkora, ktorý našiel skvelou prihrávkou v bezprostrednej blízkosti domácej brány Lapšanského, ktorý však poslal puk len do v pokľaku pripraveného Čecha.
     
    40:30
    Stals v obrovskej tutovke neuspel, strelu jediného úspešného strelca zápasu fantasticky vychytal Čech, ktorý tak nedovolil, aby sa Martin dostal do komplikovanej situácie.
     
    40:10
    Po chybe v domácej rozohrávke sa do zakončenia dostal Sýkora, ktorého prudkú strelu Čech neudržal. Pre domácich to napokon dopadlo dobre, Popardčania sa k dorážkam nedostali.
     
    39:45
    Markovič výborne zapracoval v rohu klziska, nabil do výbornej streleckej pozície Dírerovi, ktorý pohotovo zakončil mimo pravej tyči Sidorovej brány.
     
    38:10
    Keď už na nejakú strelu Sidor nestačí, pomôže mu konštrukcia brány. Po druhý raz v druhej tretine zazvonila tyčka na hosťujúcej svätyni, tentoraz to bolo po pekne mierenej strele Brcka.
     
    36:36
    Juris Stas je späť na ľadovej ploche. Martinská presilová hra dvoch hráčov sa skončila.
     
    36:20
    Ďatelinkova bomba od modrej čiary Sidora neprekvapila. Pred popradským brankárom nikto neclonil, nik mu neznepríjemňoval situáciu. Sidor na puk dobre videl a nemal problém zasiahnuť.
     
    35:40
    Na druhej strane mal dobrú šancu Vaic, po ktorej skončil Čech natalačený v bráne.
     
    35:10
    Brcko nikým nekrytý nedokázal vyrovnať, Sidor si svoje miesto v bráne Kamzíkov opäť zastal.
     
    34:36
    Sily na ľadovej ploche sa však vyrovnajú. Príliš aktívny Stals si pomohol nedovoleným bránením. Čaká nás hra štyroch proti štyrom.
     
    33:52
    Na lavicu hanby si za napadnutie sadá Matej Dírer.
     
    31:30
    Je to paradox, no je to realita. Ďalšia tutovka Popradčanov počas vlastného oslabenie. Kroták ukázal svoj skvelý prehľad, Vaica našiel fantastickou prihrávkou v bezprostrednej blízkostí Čecha. Lubomír Vaic však neuspel !
     
    31:00
    Hra Martinčanov v početnej výhode sa mi vôbec nepáči. Dvojica Lapšanský a Stals sa dostali do prečíslenia, druhý menovaný to vzal na seba, strelou švihom však trafil len výstroj Čecha.
     
    29:53
    Martin Belluš sa v strednom pásem dopustil sekania. Ďalšia početná prevaha v prospech Martinčanov.
     
    27:00
    Poprad odkukal fintu svojho súpera, takisto zle prestriedal a bude hrať v dvojminútovom oslabení. Na trestnej už sedí Jakub Drábek.
     
    24:28
    Andrej Thémer si odišiel na lavicu hanby odpykať kolektívny trest za zlé striedanie. Martinčania hrali v šestici, Popradčania majú k dispozícii presilovú hru.
     
    22:45
    Po tvrdej strele Ďatelinka sa k dorážke dostal Markovič, zdalo sa mi, že Poprad zachránila od inkasovaného gólu konštrukcia brány !
     
    20:35
    Poprad dal gól!
    Adam Lapšanský nám ukázal svoju skvelú prácu s hokejkou, do šance ho domáci nepustili, Ďatelinka mal jasný puk, no namazal len JURISOVI STALSOVI, ktorý si vylepšil streleckú pozíciu a švihom prekonal Čecha v domácej bráne ! Asistencie : Adam Lapšanský a Tomáš Sýkora.
     
    19:45
    V záverečných sekundách sa ešte hostia dostali do veľmi dobrej šance ! Svoj motor naštartoval v strednom pásme Stals, Poprad sa opäť dostal do prečíslenia dvoch proti jednému, no prihrávka Stalsa letela nad ľadom a Lapšanský tak nedokázal vystreliť !
     
    18:08
    Domáci si nedali pozor na Paukovčeka, ktorý sa po naskočení na ľad z trestnej lavice dostal spoločne s Krotákom do prečíslenie dvoch proti jednému. Druhý menovaný tvrdo vypálil, Čech vyrazil na zadný mantinel.
     
    16:06
    Lukáš Paukovček dostal menší trest za vrazenie. Presilová hra pre Martinčanov.
     
    07:00
    Matej Bírer výborne zapracoval, získal puk na útočnej modrej čiary, preštrikoval sa až k backhandovému zakončeniu, ktoré Dušan Sydor vytesnil mimo troch tyčí !
     
    03:50
    Krásna akcia Popradu zmenu stavu nepriniesla ! Puk zaviezol do pásma Lapšanský, ktorý sa prešmykol okolo mantinelu, našiel na modrej Fabiana. Obranca hostí našiel pred bránou úplne voľného Stalsa, ktorý však v tutovke neuspel. Netrafil ani bránu !

    Michal Bakoš

    Branky a nahrávky: 59. Dominik Fujerík (Jaroslav Markovič) – 21. Juris Stals (Adam Lapšanský, Tomáš Sýkora), rozh. náj. Peter Hrehročák


    HK VITAR Martin: Čech – Ďatelinka, Nitriansky, Novotný, Perniš, Brcko, Tupý, Fillo, Pacalaj – Fujerík, Galamboš, Markovič, Klíma, Jurášek, Rožník, Cíger, Themár, Dírer, Valach, Žáčik, Šugár.
    HK Poprad: Sidor – Gaborčík, Suchý, Šterbák, Jáchym, Fabian, Makovský, Vojsovič – Stals, Sýkora, Lapšanský, Štrauch, Takáč, Hrehorčák, Takáč, Vaic, Mlynarovič, Kroták, Paukovček, Drábek, Belluš.

    Rozhodčí: Lokšík, Gavalier – Smerek Jung.
    bahis siteleri