Bayern – Hamburg 3:1 (kon.) | Hannover – Norimberk 3:3 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
Mohuč – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Augsburg – Braunschweig 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Sobota 14.12.2013, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezké odpoledne přeji u sledování německé nejvyšší fotbalové soutěže, která nese nějaký ten pátek název Bundesliga. Dnes budeme sledovat dva celky z opačných pólů tabulky. Domácí jsou až na jedenáctém místě, Dortmund poslední dobou ztrácí a propadl se až na třetí místo. První je stále Bayern Mnichov a druhý Leverkusen.
     
    Borussia Dortmund

    Aktuálně třetí tým tabulky prožívá velkou radost v Lize mistrů. Loňský finalista neměl ještě ve středu jistý postup, musel ho vybojovat až v posledním zápase, kdy byla jasná nutnost porazit Marseille. Povedlo se to až v hodině dvanácté, tři minuty před koncem poslal Dortmund do další fáze LM Kevin Großkreutz a jeho tým vyhrál 2:1.

    V domácí soutěži se prohlubuje ztráta na první Bayern Mnichov, který už činí deset, na druhý Leverkusen je pak rozdíl šesti bodů. A právě v minulém kole na sebe narazila tato dvě zmíněná mužstva.

    Leverkusen na soupeře nastoupil a již v osmnácté minutě vedl po gólu Songa. Poté Borussia marně bojovala o vyrovnání, navíc se dohrávala duel v deseti. Hubený výsledek už soupeř dokázal udržet a v duelu hraném de facto o šest bodů, dokázal uspět.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Domácí fotbalisté v poslední době vykazují solidní výsledky a mají i slušnou formu. Proto si brousí zuby i na dnešního favorita zápasu. Navíc je Hoffenheim střelecky produktivní, doma odehrál duel s Werderem, který skončil 4:4, v německém poháru porazil 3:1 Schalke a i poslední ligový mač nedopadl vůbec špatně.

    Duel se odehrál na půdě Frankfurtu a byl hodně vyrovnaný. Hosté šli v 46. minutě do vedení Schipplockem, za dvě minuty však vyrovnali domácí Joselum. Přesto reakce na sebe nenechala dlouho čekat a Hoffenheim si zajistil důležité tři body, když v 51. minutě zavěsil Firmino.

    Poslední dobou jsou fotbalisté TSG v dobré formě a dnešní soupeř to nebude mít vůbec lehké, navíc může hrát roli i to, že Dortmund má odehraný středeční přetěžký duel, sil proto mnoho zřejmě nebude. Nechejme se překvapit, čeká nás každopádně zajímavé utkání.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední zápas mezi těmito celky se datuje k loňské sezóně. V květnu dokázal Hoffenheim zaskočit soupeře a díky proměněným penaltám vyhrál na horké půdě 2:1.

    Dortmund – Hoffenheim 1:2 (1:0)

    Branky: 6. Lewandowski – 77. Salihović (pen.), 82. Salihović (pen.)
     
    Rozhodčí

    Zwayer – Borsch, Pelgrim.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan – Volland, Rudy, Polanski, Firmino, Herdling – Schipplock.
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm – Blaszczykowski, Şahin, Reus, Kehl (C), Aubameyang – Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodčí: Zwayer – Borsch, Pelgrim.
     
    Vše je připraveno na začátek zápasu, v chladném sobotním dni jsou hráči již řádně nažhaveni a můžeme jít na to.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Začátek patří prozatím hostům, kteří vybojovali první standardku. Faulován byl Reus obráncem Toljanem.
     
    3
    To nevypadalo vůbec špatně a po přihrávce Firmina na Schipploka jsme mohli vidět první gólovou šanci zápasu, ale praporek sudí hatí radost domácího týmu. Dle záběrů to byl hraniční ofsajd.
     
    4
    Reus nabral na vidle Casteelse a bude se kopat směrem na Langerakovu svatyni.
     
    5
    Jenže rozehrávka Hoffenheimu moc nevyšla a už se řítil do šance Lewandowski, ale tomu v poslední moment překazil zakončení kapitán Beck. Vůbec to nevypadalo špatné, možná však hostující hráč prováhal moment, kdy už měl střílet.
     
    6
    Borussia je stále u míče a snaží se zatlačit svého soupeře.
     
    7
    Proč to nezkusit, Lewandowski se opřel z dvaceti metrů do míče a Grahl musel po míči zaskočit. Nakonec ho nadvakrát likviduje, přičemž mu nadělal problémy, když před ním poskočil.
     
    8
    Další akci hostů zastavuje jasný ofsajd, do kterého uvízl Aubameyang.
     
    8
    Schipplock chtěl projít přes dva obránce soupeře, ale nepovedlo se mu to. Chtěl vybojovat v presu alespoň roh, to se však nestalo a kopat se bude od Langerakovy brány.
     
    9
    Dortmund má problémy v obraně, již podruhé do ní vletěl nikým nehlídaný Schipplock, jenže může žehrat na nešikovnost, míč mu totiž uskočil a domácí hráč jej nedokázal zpracovat na své kopačky.
     
    10
    Radost Dortmundu je předčasná, z hranice vápna vypálil Reus a propálil domácího brankáře. Ta rána byla naprosto přesná a mohla znamenat vedení, jenže v ofsajdu byl Lewandowski a branka nemůže být uznána.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Kevin Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    12
    Rozhodčí pouští faul na Lewandowskiho, který chtěl potáhnout míč po pravé straně. Nakonec leží na trávníku a míč je v autu.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Marco Reus (Borussia Dortmund).
     
    15
    Schipplock je hodně aktivní a snaží se dostávat za obranu soupeře, nyní se mu to nepodařilo, neboť dobře zakročil Durm.
     
    16
    Pořádně se přitvrdilo, nyní příšlápl Herdling kotník Reusovi, který zůstává ležet na studeném zeleném pažitu. Sudí však kartu nevytahuje.
     
    16
    Obrovská šance hostů a v ní Reus, který se rychle oklepal a dostal se do ideální pozice k zakončení. Borussia totálně vyšachovala obranu soupeře a po pasu Lewandowskiho pálil právě Reus, ale do jeho rány se v poslední moment vrhl ještě obránce a zabránil odkopem jasnému gólu. Brána byla prakticky prázdná.
     
    18
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Je zde první branka utkání. Jak už jsem říkal, Dortmund má dnes velká okna v obraně a toho využil SVEN SCHIPPLOCK. Ten si našel přesný centr Firmina, pádil sám po pravé straně na brankáře Langeraka a technickou střelou si jej vyběhnuvšího obhodil a trefil se naprosto s přesností a chladnokrevností sobě vlastní. Asistence: Roberto Firmino.
     
    18
    A rázem máme nečekaný stav utkání a hosté musí začít hrát ještě víc aktivněji. Přeci jen se jim vymstila tutovka Reuse, který mohla uklízet do prázdné brány. Pravidlo nedáš – dostaneš se tak v tuto chvíli potvrdilo. Schipplock rázem otevřel skóre.
     
    20
    Reus ale nehraje špatné utkání. Nyní se tlačil před Grahla, ale ten v klíčový moment uklidil centr do rukavic a podržel svůj tým.
     
    21
    Kdepak, Lewandowski kličkoval, kličkoval, až se na Vestergaarodvi ukličkoval. Diváci svého obránce ocenili bouřlivým potleskem za perfektní defenziviní zákrok.
     
    22
    Borussia chce očividně s výsledkem něco udělat, teď se dostává pozvolna do tlaku, ale bojují hodně srdnatě a navíc je patré, že budou hrát na rychlé kontry.
     
    23
    Sahin pouze odevzal míč do prostor, kde jsou fotbalisté Hoffenheimu.
     
    24
    Velká šance domácích na přidání druhého gólu. Pořádný závar si vytvořila trojice Firmino, Schipplock a Polanski. Obrana hostů nestíhala a nakonec nechala z hranice vápna vypálit posledně jmenovaného. Polský reprezentant trefuje břevno Langerakovy brány. To byla skutečně tutovka, která zaváněla druhým gólem v síti zaskočených hráčů Borussie.
     
    25
    Hostům nelze upřít snaha, to ani náhodou, ale domácí zatím velice dobře brání.
     
    26
    Teď se dějí věci u Grahla, hosté se dožadují penalty. Situace byla ve vápně hodně nepřehledná, až divoká.
     
    27
    Penalta se nekoná, Grahl před Lewandowskim zasáhl čistým způsobem, navíc tam ještě Reus něco reklamoval, každopádně se bude kopat od brány domácích.
     
    28
    Dortmund tečou nervy, je vidět a cítit nervozita. Poslední akci jsou podrážděni, navíc ani výsledek jim příliš nehraje do karet.
     
    29
    A těch faulů a kouskování hry je příliš mnoho. Domácím to vadit asi nebude, ale Dortmund se nemůže dostat do nějakého trvalejšího tlaku. Soupeř zatím bourá plány favorita tohoto mače.
     
    30
    Míč u Grahla, ke kterému se dostal kulatý nesmysl po špatné přihrávce Kehla.
     
    31
    Standardka pro hosty...
     
    32
    ...na centr Sahina reagoval zaběhnutím za obranu Kehl a ten měl hodně prostoru, aby zakončil. Jenže jednak se netrefil do míče a jednak byl v ofsajdu. Podle záběrů opět poměrně sporném.
     
    33
    Pumelice Sahina z pětadvaceti metrů končí vysoko nad, kouč Klopp je kroutí hlavou. Zatím nemůže být spokojen, to ani náhodou.
     
    34
    Zhruba deset minut před koncem poločasu jsou u míče stale hosté, ale soupeř čistí prostor takovými drobnými přestupky.
     
    35
    Teď už jsou zase u míče modří, kteří trpělivě čekají na šanci.
     
    36
    Reus tvrdě narazil do zdi jménem Vestergaard. Dánský fotbalista tam stál jako sloup a nepustil před sebe řítícího se protihráče.
     
    37
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Zatím není co řešit. Obrana hostů nepracuje tak, jak by si kouč Klopp představoval a důkazem je další výpad do děravého ementálu. Fantasticky to udělal Firmino, který se neunáhlil, počkali si na vhodnou pozici a poslal míč na Rudyho. Ani on však nepálil a počkal si volného KEVINA VOLLANDA. Ten byl na pravé straně vápna, udělal kličku bekovi a poslal expres rekomando Langerakovi. Vymalováno, 2:0. Asistence: Sebastian Rudy.
     
    38
    Teď už to budou mít hosté velice těžké a složité. Musí hru jednoznačně otevřít a něco s výsledkem co nejdřív udělat.
     
    39
    Času je sice ještě dost, ale domácí si dělají co chtějí a v útoku je to zatím pořádný fičák. No, nechtěl bych být o přestávce v kabině Borussie. Tam bude zřejmě veselo.
     
    40
    Ještě pět minut do konce poločasu a Hoffeinheim drží míč na kopačkách.
     
    41
    Roh pro Dortmund, už si jde pro míč Lewandowski.
     
    42
    Ještě se exekuce chvilku pozdžela, neboť probíhalo drobné ošetřování.
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A pak už gól, ale jaký přátelé. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG využil fatálního zaváhání brankáře Grahla, kterému vypadl zdánlivě jasný míč z rukou. Od rohového praporku centroval Lewandowski, v pokutovém území nikdo nikde, ale kiks jako blázen a kontaktní branka je na světě. Aubameyang tak v podstatě dostal jen takový předvánoční dárek ke svým kopačkám a trefil se do prázdné brány. Asistence: Robert Lewandowski.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty a hostům evidentně narostla křídla.
     
    45+2
    Hosté ještě zkoušeli nebezpečně centroval Lewandowskim, ale už se zřejmě nic nestane.
     
    První poločas skončil.
     
    Zajímavé utkání sledujeme v Hoffenheimu. Domácí vedli již 2:0 a ještě trefili břevno. Kouč Klopp jen klopil hlavu, protože jeho tým působil v obraně hodně komicky. Přesto až tak taková bouře v kabině být nemusí. K jakés takés šanci pomohl svou chybou brankář Grahl, jemuž vypadl míč z rukavic, spadl přímo na kopačky Aubameyanga a ten v poslední minutě poločasu vykřesal naději Dortmundu pro přijatelný výsledek.
     
    Tak tedy první poločas 2:1, sledujeme pěkný fotbal a doufejme, že v něm budeme pokračovat i nadále. Start druhé části je plánován na zhruba 16:33.
     
    Za pár chvil odstartuje druhý poločas, 30150 diváků se těší na podobný vývoj, který probíhal v prvním dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval a zdá se, že oba trenéři ponechali stejné sestavy.
     
    48
    Firmino se ukličoval, chtěl kombinovat, ael obránce Durm byl připraven zakročit..
     
    48
    Teď z toho bude ovšem roh.
     
    49
    Centr Vestergaarda propadl sice na Schipplocka, ale ten posílá míč hodně mimo.
     
    50
    Domácí stále pokračují v útočném pojetí hry, Dortmund je přišpendlen do vlastní obranné ulity. Stále se ještě nedostal za vlastní polovinu.
     
    50
    Až teď dostal přihrávku Lewandowski, jenže byl nachytán do ofsajdové pasti.
     
    51
    Opět v akci Dortmund, který vybojoval Reusem rohový kop.
     
    52
    Zahrál jej Kehl, ale míč nenašel nikoho v pokutovém území a obrana v poklidu odvrací.
     
    53
    Zatím je to takové neurované, sledujeme velké množství nepřesností.
     
    54
    Hosté chtějí kombinovat, momentálně mají více ze hry, ale proti dobře pracují obraně se těžko Borussia prosazuje.
     
    55
    Hráči Hoffenheimu jsou zatím všudě blíž, jako nyní Rudy, který obral o míč dotírajícího Sahina.
     
    56
    Reus si přiťukl s Lewandowskim, který se dostal za hranici velkého vápna a chystal se rychle vypálil, jenže znovu u něj byl některý z obránců domácích v pravý čas.
     
    57
    Na druhé straně se urodil brejk, který táhl Firmino, ale ani on se nedostal přes obranu. Čistým skluzem jej obral o balon Friedrich.
     
    58
    Už to není tak pohledné utkání, jako v prvním poločase. Oba týmy se soustředí spíše na obranu. Především domácí prozatím výtečně brání.
     
    59
    Borussia bude zahrávat standardku zhruba ze třiceti metrů. Fanoušci hostů jsou ve varu, ve svém sektoru dělají parádní atmosféru a hráči se mohou cítit jako doma.
     
    60
    Nakonec to vzal na sebe Reus, který prostřelil zeď, ale míč šel zhruba metr vedle pravé Grahlovy tyče. Takže nic pro něj nebezpečné se nestalo.
     
    61
    Dortmund se sice snaží s výsledkem něco udělat, ale takhle to moc nepůjde. Těch chyb v rozehrávkách je obrovské množství. Dvě tři přihrávky a už jsou žlutí bez míče.
     
    62
    A Hoffenheim logicky nikam nepospíchá, snaží se hrát trpělivě a občas vyrazit do brejku. Jeden se málem povedl, jenže Herdling byl v ofsajdu.
     
    63
    Dlouhý nákop předvedl Vestergaard, který jen práskl do míče, aby zabránil útoku soupeře a málem našel rozběhnutého Schipplocka. Ale ten míč nedokázal doběhnout, navíc se provinil útočným faulem.
     
    64
    Borussia otevírá obranu a svou sílu chce vrhnout do útoku.
     
    65
    Nebezpečná střela Aubameyanga, který zahrával trestný kop z pětadvaceti metrů. Grahl se pořádně zapotil, protože letící míč před ním zaplaval a musel rychle reagovat na změnu směru. Nakoneci si poradil. Slušná šance Dortmundu, ale skóre se nemění.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Jonas Hofmann.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jakub Blaszczykowski, přichází Henrich Mchitarjan.
     
    67
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté v poslední době měli tlak a šance. Před malou chvílí nebezpečně pálil střídající Mchitarjan, kterého ale konečky prstů vychytal Grahl. Následně po rohu už kapituloval. Şahin našel ve vápně ŁUKASZE PISZCZEKA a jeho hlavička končí v síti. Je vyrovnáno a Dortmund se dočkal. Asistence: Nuri Şahin.
     
    68
    A začínáme zase od začátku, najednou musí začít hrát i domácí. Možná hráli až moc pasivně a díky tomu je vyrovnáno.
     
    69
    Střídat budou i domácí, ale až za pár chvil.
     
    69
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sven Schipplock, přichází Sejad Salihović.
     
    71
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kai Herdling, přichází Fabian Johnson.
     
    72
    Domácí jsou stále jako opaření a mají velké problémy. Najednou je Dortmund všude.
     
    73
    Obrovská šance Mchitarjana, který utekl po levé straně a byl už sám na velkém vápně. Zvolil však špatné zakončení, těsně minul Grahlovu bránu. Celá situace se asi dala řešit podstatně lépe, ale tutovka to byla obrovská.
     
    74
    Hosté chtějí vyhrát, mají k tomu další velké šance. Nyní pálil z hranice vápna Lewandowski a Grahl byl hodně nejistý. Míč letěl přímo na něj, jenže mu podklouzl pod rukami a nakonec se došoural na tyč. Poté se brankář stihl rychle vrátit a míč zalehnout před dobíhajícím Hofmannem.
     
    75
    Na druhé straně jsme viděli dobrou střelu Salihoviče, který vypálil ze standardky. Míč však šel doprostřed brány, kde si Langerak bezpečně poradil.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Manuel Friedrich (Borussia Dortmund).
     
    79
    Žlutou kartu dostává Eugen Polanski (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    80
    Na karty 2:2, na střídání 2:2, na góly taktéž 2:2. Deset minut před koncem zápasu stále Borussia tlačí do vrat soupeře. Bude to ještě zajímavé.
     
    81
    Pozadu nechtějí zůstat ani domácí, Firmino si chtěl jít pro penaltu, upadl totiž v souboji s Fridriechem, ale vše bylo dle rozhodčích v pořádku.
     
    82
    Hodně se přitvrdilo, utkání je pořádně nervózní.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Nuri Şahin (Borussia Dortmund).
     
    84
    Centr Lewandowskiho na Şahina neprošel zcela ideálně, přesto se tento hráč dostal k zakončení, leč šlo vysoko nad.
     
    85
    Pět minut před koncem poločasu je stále stav 2:2, Polanski chtěl zaútočit, ale byl v ofsajdu.
     
    86
    Mohlo být rozhodnuto. Stejně jako Mchitarjan, tak i teď se do podobné střelecké pozice dostal Reus. A pálil také k levé tyči, chybělo tomu opravdu málo a míč skonči v síti. Tak nakonec hosté ještě budou litovat neproměněných šancí, protože ve druhém poločase jich měli víc.
     
    87
    Nakonec to nemusí platit, protože tutovku měl i domácí hráč. Konkrétně Volland dostal zpětnou přihrávku na malé vápno a tam trestuhodně přestřeluje Langerakovu bránu.
     
    88
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Julian Schieber.
     
    90
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Tobias Strobl.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+1
    Už se blíží závěr zápasu, hraje se ve středu hřiště. Dortmund ještě bojuje a chtěl by přidat vítěznou branku.
     
    90+2
    Už se hraje poslední minuta a hosté nebezpečně zahrozili. Centr z levé strany poslal Schieber a Grahl musel do vzduchu. Měl sice problémy, ale nakonec míč chytá.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu. Sledovali jsme zajímavý zápas, který nakonec přinesl zřejmě zaslouženou dělbu bodů. Oba týmy hrály velice útočně a diváci se mohli bavit výborným fotbalem. Borussia vyrovnala Pisczekem a poté mohla výsledek totálně otočit, ale proti byl Grahl. I když nebyl dvakrát jistý, jednou mu pomohla i tyč, ale nakonec další gól nepřipustil. Pochválit je však třeba i Hoffenheim, který také několikrát zahrozil a i on mohl klidně vyhrát.
     
    Nakonec se tak nestalo a výsledek je 2:2. Pro tuto chvíli se loučím, díky za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit na počtenou. (17:26:03)

    Roman Zajíček

    Branky: 18. Schipplock (Firmino), 37. Volland (Rudy) – 44. Aubameyang (Lewandowski), 67. Piszczek (Şahin)

    Karty:   11. Volland (HOF), 79. Polanski (HOF) – 14. Reus (DOR), 77. Friedrich (DOR), 83. Şahin (DOR)


    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan – Volland, Rudy (90. Strobl), Polanski, Firmino, Herdling (71. Johnson) – Schipplock (69. Salihović).
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm – Blaszczykowski (66. Mchitarjan), Şahin, Reus (88. Schieber), Kehl (C), Aubameyang (66. Hofmann) – Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodčí: Zwayer – Borsch, Pelgrim

    Diváci: 30150
    bahis siteleri