Bayern – Hamburg 3:1 (kon.) | Hannover – Norimberk 3:3 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
Mohuč – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Augsburg – Braunschweig 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Sobota 14.12.2013, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Tobias Strobl.
     
    88
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Julian Schieber.
     
    87
    Nakonec to nemusí platit, protože tutovku měl i domácí hráč. Konkrétně Volland dostal zpětnou přihrávku na malé vápno a tam trestuhodně přestřeluje Langerakovu bránu.
     
    86
    Mohlo být rozhodnuto. Stejně jako Mchitarjan, tak i teď se do podobné střelecké pozice dostal Reus. A pálil také k levé tyči, chybělo tomu opravdu málo a míč skonči v síti. Tak nakonec hosté ještě budou litovat neproměněných šancí, protože ve druhém poločase jich měli víc.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Nuri Şahin (Borussia Dortmund).
     
    79
    Žlutou kartu dostává Eugen Polanski (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    77
    Žlutou kartu dostává Manuel Friedrich (Borussia Dortmund).
     
    74
    Hosté chtějí vyhrát, mají k tomu další velké šance. Nyní pálil z hranice vápna Lewandowski a Grahl byl hodně nejistý. Míč letěl přímo na něj, jenže mu podklouzl pod rukami a nakonec se došoural na tyč. Poté se brankář stihl rychle vrátit a míč zalehnout před dobíhajícím Hofmannem.
     
    73
    Obrovská šance Mchitarjana, který utekl po levé straně a byl už sám na velkém vápně. Zvolil však špatné zakončení, těsně minul Grahlovu bránu. Celá situace se asi dala řešit podstatně lépe, ale tutovka to byla obrovská.
     
    71
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kai Herdling, přichází Fabian Johnson.
     
    69
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sven Schipplock, přichází Sejad Salihović.
     
    67
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté v poslední době měli tlak a šance. Před malou chvílí nebezpečně pálil střídající Mchitarjan, kterého ale konečky prstů vychytal Grahl. Následně po rohu už kapituloval. Şahin našel ve vápně ŁUKASZE PISZCZEKA a jeho hlavička končí v síti. Je vyrovnáno a Dortmund se dočkal. Asistence: Nuri Şahin.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jakub Blaszczykowski, přichází Henrich Mchitarjan.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Jonas Hofmann.
     
    65
    Nebezpečná střela Aubameyanga, který zahrával trestný kop z pětadvaceti metrů. Grahl se pořádně zapotil, protože letící míč před ním zaplaval a musel rychle reagovat na změnu směru. Nakoneci si poradil. Slušná šance Dortmundu, ale skóre se nemění.
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A pak už gól, ale jaký přátelé. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG využil fatálního zaváhání brankáře Grahla, kterému vypadl zdánlivě jasný míč z rukou. Od rohového praporku centroval Lewandowski, v pokutovém území nikdo nikde, ale kiks jako blázen a kontaktní branka je na světě. Aubameyang tak v podstatě dostal jen takový předvánoční dárek ke svým kopačkám a trefil se do prázdné brány. Asistence: Robert Lewandowski.
     
    37
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Zatím není co řešit. Obrana hostů nepracuje tak, jak by si kouč Klopp představoval a důkazem je další výpad do děravého ementálu. Fantasticky to udělal Firmino, který se neunáhlil, počkali si na vhodnou pozici a poslal míč na Rudyho. Ani on však nepálil a počkal si volného KEVINA VOLLANDA. Ten byl na pravé straně vápna, udělal kličku bekovi a poslal expres rekomando Langerakovi. Vymalováno, 2:0. Asistence: Sebastian Rudy.
     
    24
    Velká šance domácích na přidání druhého gólu. Pořádný závar si vytvořila trojice Firmino, Schipplock a Polanski. Obrana hostů nestíhala a nakonec nechala z hranice vápna vypálit posledně jmenovaného. Polský reprezentant trefuje břevno Langerakovy brány. To byla skutečně tutovka, která zaváněla druhým gólem v síti zaskočených hráčů Borussie.
     
    18
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Je zde první branka utkání. Jak už jsem říkal, Dortmund má dnes velká okna v obraně a toho využil SVEN SCHIPPLOCK. Ten si našel přesný centr Firmina, pádil sám po pravé straně na brankáře Langeraka a technickou střelou si jej vyběhnuvšího obhodil a trefil se naprosto s přesností a chladnokrevností sobě vlastní. Asistence: Roberto Firmino.
     
    16
    Obrovská šance hostů a v ní Reus, který se rychle oklepal a dostal se do ideální pozice k zakončení. Borussia totálně vyšachovala obranu soupeře a po pasu Lewandowskiho pálil právě Reus, ale do jeho rány se v poslední moment vrhl ještě obránce a zabránil odkopem jasnému gólu. Brána byla prakticky prázdná.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Marco Reus (Borussia Dortmund).
     
    11
    Žlutou kartu dostává Kevin Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    10
    Radost Dortmundu je předčasná, z hranice vápna vypálil Reus a propálil domácího brankáře. Ta rána byla naprosto přesná a mohla znamenat vedení, jenže v ofsajdu byl Lewandowski a branka nemůže být uznána.

    Roman Zajíček

    Branky: 18. Schipplock (Firmino), 37. Volland (Rudy) – 44. Aubameyang (Lewandowski), 67. Piszczek (Şahin)

    Karty:   11. Volland (HOF), 79. Polanski (HOF) – 14. Reus (DOR), 77. Friedrich (DOR), 83. Şahin (DOR)


    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Süle, Vestergaard, Toljan – Volland, Rudy (90. Strobl), Polanski, Firmino, Herdling (71. Johnson) – Schipplock (69. Salihović).
    Náhradníci: Casteels – Johnson, Abraham, Strobl, Salihović, Elyounoussi, Modeste.

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Friedrich, Sarr, Durm – Blaszczykowski (66. Mchitarjan), Şahin, Reus (88. Schieber), Kehl (C), Aubameyang (66. Hofmann) – Lewandowski.
    Náhradníci: Weidenfeller – Kirch, Günter, Hofmann, Mchitarjan, Großkreutz, Schieber.

    Rozhodčí: Zwayer – Borsch, Pelgrim

    Diváci: 30150
    bahis siteleri