Pittsburgh – Toronto 3:1 (kon.) | Columbus – Winnipeg 2:3 (kon.) | Ottawa – St. Louis 3:2 (po pr.)
Colorado – Dallas 6:2 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
St. Louis Blues
Úterý 17.12.2013, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí minutu před koncem prodloužení rozhodují! Hrdinou se stává mladý obránce CODY CECI, který střílí svůj premiérový gól v NHL! Ceci nahodil od modré kotouč na branku a ten zapadl za záda Elliotta, který přes stínící hráče vůbec nic neviděl.
     
    63:12
    Hosté oslabení ustáli a jsou kompletní.
     
    61:11
    Velká šance pro domácí rozhodout! Derek Roy zahákoval Spezzu a Senators budou hrát přesilovou hru 4 na 3!
     
    57:05
    Další domácí ztráta ve vlastním pásmu! Přečíslení 2 na 1 uhasil Karlsson, který vložil hůl do přihrávky Morrowa.
     
    47:52
    Domácí jeli ve čtyřech proti dvěma obráncům! Ceci ale přidržel puk trochu déle, než bylo zdrávo, a už mohl nahrát pouze Turrisovi, který z úhlu Elliotta nepřekonal.
     
    45:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je srovnáno! Ottawa předvedla rychlý přechod do útoku, na jehož konci byla nádherná přihrávka Kyla Turrise, která přesně našla hůl před brankou volného BOBBYHO RYANA, jenž rychlou bekhendovou kličkou pokořil Elliotta. Asistence: Kyle Turris a Mika Zibanejad.
     
    41:10
    Tak na trestnou lavici ještě usedli i domácí MacArthur a hostující Stewart, tito hráči však inkasovali jen dvouminutové tresty.
     
    41:10
    Dlouhou a vyrovnanou bitku museli přerušit až rozhodčí, kteří oba aktéry roztrhli. Následují pětiminutové tresty pro Neila i Jackmana.
     
    41:10
    A máme tu dohrávku předchozího incidentu. Domácí Neil si to rozdává s Jackmanem!
     
    39:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté klasickým gólem do šatny otáčí skóre a střelcem je opět CHRIS STEWART. Po závaru před Lehnerem se za brankou dostal ke kotouči Derek Roy, který ho poslal na hůl Stewarta a ten zblízka překonal Lehnera podruhé – 1:2! Asistence: Derek Roy a Brenden Morrow.
     
    36:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácí obraně ujel CHRIS STEWART. Naznačil kličku do bekhendu, čímž si Lehnera roztáhl a pak poslal puk mezírkou mezi jeho betony do sítě. Asistence: Derek Roy.
     
    35:47
    Lehner nyní zachránil Senators před vyrovnáním! Hosté se dostali do situace 2 na 1, Oshie nahrál Steenovi, který měl před sebou poloodkrytou branku. Lehner se však přemístil bleskurychlým skluzem a téměř jistému gólu nadvakrát zabránil!
     
    30:17
    Obrovský závar před brankou hostí! Puk za brankovou čáru však nedostal z bezprostřední blízkosti Conacher a po něm ani Pageau, který měl přitom dost času zamířit!
     
    29:28
    Michálek se po přihrávce Spezzy ocitl sám před Elliottem, puk po jeho zakončení propadl těsně vedle tyčky!
     
    26:06
    Spezzova střela z pravého kruhu končí na vzdálenější tyči Elliotovy branky!
     
    14:06
    Po komerční přestávce si zahrají přesilovku domácí. Turrise poslal na mantinel Jackman a je vyloučen.
     
    10:55
    Bouwmeester si sjel do střelecké pozice, Lehner vyráží do rohu.
     
    06:55
    Přesilovku si vyzkouší i Sens, vyloučen je Morrow za hákování.
     
    06:34
    Hosté si připravili největší možnost až po skončení početní výhody. Po velké skrumáži před brankovištěm se snažil procpat puk za Lehnera Morrow, ale domácí brankář ho vychytal.
     
    04:31
    Na trestnou lavici opět odchází Zach Smith, tentokrát za hrubost.
     
    04:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři nyní pořádně přitopili pod kotlem a ujímají se vedení! Nejprve obranou Blues krásně pronikl Turris, ale toho ještě vychytal Elliott a stejně si vedl o chvíli později i proti bekhendu Karlssona. Vyražený puk však za brankou dojel Bobby Ryan poslal ho mezi kruhy na najetého JEANA-GABRIELA PAGEAUA a ten střelou zápěstím otevřel skóre! Asistence: Bobby Ryan a Erik Karlsson.
     
    00:24
    Hosté si hned zahrají přesilovku, vyloučen je Zach Smith za faul na Steena.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Pageau (Ryan, Karlsson), 46. Ryan (Turris, Zibanejad), 64. Ceci – 37. Stewart (Roy), 40. Stewart (Roy, Morrow)


    Ottawa Senators: Lehner (Anderson) – Karlsson, Cowen, Corvo, Wiercioch, Ceci, Phillips – Condra, Spezza, MacArthur – Ryan, Turris, Conacher – Neil, Pageau, Greening – Zibanejad, Smith, Michálek. Trenér: Paul MacLean
    St. Louis Blues: Elliott (Halák) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Colaiacovo – Oshie, Backes, Steen – Stewart, Roy, Morrow – Tarasenko, Berglund, Pääjärvi – Cracknell, Lapierre, Porter. Trenér: Ken Hitchcock

    Rozhodčí: Hebert, Kowal – Cherrey, McElman
    bahis siteleri