Swansea – Manchester City 2:3 (kon.) | Sunderland – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Brom – Newcastle 1:0 (kon.)
Arsenal – Cardiff 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:1 (kon.) | Fulham – West Ham 2:1 (kon.)
Liverpool – Hull City 2:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:3 (kon.) | Stoke – Everton 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – Tottenham 1:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Hull City AFC
Středa 01.01.2014, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Liverpoolu do roku 2014 vstupují hladkou výhrou 2:0 nad Hullem. Hladkou zejména proto, že soupeř nepředvedl na Anfield Road absolutně nic a svěřenci Brendana Rogerse se na tříbodový zisk příliš nenadřeli. Skóre otevřel v 37. minutě Daniel Agger hlavou po centru Coutinha od rohového praporku a když krátce po změně stran udeřil parádní střelou z přímého volného kopu Luis Suárez, zápas už se jen dohrával. (17:53:23)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Coutinho mohl završit zápas fantastickou brankou, kdy svůj individuální průnik zahájil ještě na vlastní polovině, obešel několik soků a ocitl se zcela osamocen před McGregorem, který ale vytáhl parádní zákrok a zamezil další inkasované brance.
     
    90+1
    Huddlestone přihrál do pokutového území Fryattovi, ovšem ten se také neprobil přes Škrtela.
     
    90
    I k druhému dějství sudí Pawson přidává dvě nastavené minuty.
     
    89
    Do další rychlé akce domácích se hnala trojice Touré, Moses a Suárez, ovšem Kolo Touré to se Suárezem příliš překombinovali a obránci z Pobřeží Slonoviny už utekl míč za brankovou čáru.
     
    89
    Hosté pokračují v naprosto zoufalém výkonu a jejich první rozehrávka pravidelně končí u domácích fotbalistů.
     
    87
    Suárez se z obrovské dálky pokusil znovu překonat McGregora přímo ze standardní situace, ovšem tentokrát vystřelil mnoho metrů nad hostující branku a místo gólové radosti se tak pouze chytil za hlavu.
     
    86
    Curtis Davies podrazil pronikajícího Suáreze a stejně jako jeho kolega ze stoperské dvojice Bruce, si právě na hvězdném útočníkovi soupeře vykoledoval žlutou kartu.
     
    85
    Hosté si pořádně zkomplikovali rozehrávku na hranici vlastního pokutového území, k jejich štěstí sudímu Pawsonovi neuniklo nedovolené počínání Hendersona.
     
    83
    Maynor Figueroa se přidává do zástupu hráčů, kteří nasměroval svoji střelu k rohovému praporku a i míč z jeho slabší pravačky doputoval dokonce za postranní čáru, z čehož rezultuje autové vhazování Liverpoolu.
     
    81
    Na druhé straně si našel střeleckou pozici Luis Suárez, ale i jemu střela vůbec nesedla a dokonce se dokutálela za protější postranní čáru. Situace, kterou vídáme mnohdy spíše na českých trávnících, se tak může stát i možná nejlepšímu světovému fotbalistovi současnosti.
     
    80
    Po Chesterově centru do pokutového území byl Daviesovi odpískán faul na Škrtela a hostující obránce poté rozhodčímu Pawsonovi za jeho verdikt pořádně vyčinil.
     
    79
    Nepovedlo se to ani Fryattovi, jehož rána z dvaceti metrů byla nadražena vysoko do vzduchu, poté se do míče opřel Elmohamady, ovšem výrazně minul branku Simona Mignoleta.
     
    78
    Na střelecké pokusy už vedou domácí 12:2, mezi tři tyče pak směřovalo pět jejich střel, oproti tomu hosté ještě nijak Mignoleta neohrozili.
     
    77
    Hosté získali možnost rohového kopu, ovšem jejich další útočné snažení končí pouze útočným faulem.
     
    76
    Další z navrátilců v domácím dresu jde na hřiště, Moses ale oproti Gerrardovi vynechal pouze zápas na hřišti Chelsea a to ještě z důvodu klauzule ve smlouvě. Místo na pažitu mu uvolňuje Sterling.
     
    75
    Suárez se v obklíčení tří protihráčů neprobil do pokutového území, do odraženého míče se opřel Coutinho, ovšem spíše než brankáře McGregora ohrozila jeho rána rohový praporek.
     
    73
    O poznání povedenější byl individuální průnik Coutinha, jeho projektil z dvaceti metrů ale pouze vyprášil rukavice boxujícího brankáře McGregora.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Agger (Coutinho), 50. Suárez

    Karty:   39. Suárez (LIV) – 22. Bruce (HLL), 86. Davies (HLL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:3.
    Liverpool FC: Mignolet – Johnson (55. Touré), Agger (C), Škrtel, Cissokho – Sterling (76. Moses), Henderson, Leiva, Coutinho, Aspas (62. Gerrard) – Suárez.
    Náhradníci: Jones – Kelly, Touré, Gerrard, Rossiter, Alberto, Moses.

    Hull City AFC: McGregor – Chester, Bruce, Davies, Elmohamady – Meyler (59. Boyd), Huddlestone, Koren (C) (59. Graham), Livermore, Figueroa – Sagbo (59. Fryatt).
    Náhradníci: Harper – Rosenior, Fayé, Boyd, Quinn, Graham, Fryatt.

    Rozhodčí: Pawson – Kirkup, Halliday