Swansea – Manchester City 2:3 (kon.) | Sunderland – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Brom – Newcastle 1:0 (kon.)
Arsenal – Cardiff 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:1 (kon.) | Fulham – West Ham 2:1 (kon.)
Liverpool – Hull City 2:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:3 (kon.) | Stoke – Everton 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – Tottenham 1:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Hull City AFC
Středa 01.01.2014, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Coutinho mohl završit zápas fantastickou brankou, kdy svůj individuální průnik zahájil ještě na vlastní polovině, obešel několik soků a ocitl se zcela osamocen před McGregorem, který ale vytáhl parádní zákrok a zamezil další inkasované brance.
     
    86
    Curtis Davies podrazil pronikajícího Suáreze a stejně jako jeho kolega ze stoperské dvojice Bruce, si právě na hvězdném útočníkovi soupeře vykoledoval žlutou kartu.
     
    76
    Další z navrátilců v domácím dresu jde na hřiště, Moses ale oproti Gerrardovi vynechal pouze zápas na hřišti Chelsea a to ještě z důvodu klauzule ve smlouvě. Místo na pažitu mu uvolňuje Sterling.
     
    73
    O poznání povedenější byl individuální průnik Coutinha, jeho projektil z dvaceti metrů ale pouze vyprášil rukavice boxujícího brankáře McGregora.
     
    62
    Ovace ve stoje na Anfieldu! Do hry je připraven po čtyřzápasové přestávce místní legenda Steven Gerrard, jemuž přepouští místo na hřišti Iago Aspas.
     
    59
    Ty střídání jsou nakonec hned tři, Fryatt nahrazuje Sagba, Danny Graham slovinského kapitána Roberta Korena a přichází i George Boyd místo Meylera.
     
    55
    Zřejmě nějaké zdravotní potíže nedovolují v zápase pokračovat Glenu Johnsonovi, pravého člena domácího obranného kvarteta nahradí velmi zkušený Kolo Touré.
     
    50
    Liverpool právě vstřelil branku!
    LUIS SUÁREZ se s ničím nepáral a posílá míč rovnou do horního rohu hostující branky, Allan McGregor plachtil vzduchem marně!
     
    45+1
    Další branku měl na kopačce Coutinho, který si nádherně zpracoval dlouhý pas Hendersona, položil si na zem Chestera a následnou ránu vypálil jen pár centimetrů vedle hostující branky. Tady by McGregor neměl sebemenší šanci zasáhnout.
     
    42
    Obrovská příležitost Liverpoolu! Vše začalo dalším důrazným soubojem Bruce se Suárezem, po evidentně nedovoleném zákroku hostujícího obránce ponechal sudí Pawson Liverpoolu výhodu, Aspas na hranici pokutového území přiťukl míč do volného prostoru Hendersonovi a jeho pumelice z dvaceti metrů proletěla jen těsně vedle hostující branky.
     
    39
    Další z mnoha soubojů Suáreze s Brucem tentokrát sudí Pawson posoudil jako nedovolený ze strany Suáreze, jehož počínání je oceněno žlutou kartou.
     
    37
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Teď už se domácí radují oprávněně! Na přesný centr Coutinha si naskočil DANIEL AGGER a hlavičkou o zem z deseti metrů překonává Allana McGregora!
     
    25
    Nádherná fotbalová akce domácích! Dlouhý nákop Cissokha Suárez hlavou šikovně prodloužil do zcela otevřeného prostoru, kam si od levé postranní čáry naběhl Raheem Sterling a prchal vstříc brankáři McGregorovi, z úhlu jej ale prostřelit nedokázal. Během pár sekund Liverpool dokázal přenést hru od vlastního pokutového územím až k bezprostřední blízkosti McGregora.
     
    22
    Bruce podkopl Suáreze a jeho počínání ocenil sudí Pawson žlutou kartou.
     
    19
    Domácí už se sekundu radovali ze vstřelené branky, to když si na centr Coutinha naskočil Suárez a hlavou nekompromisně překonal McGregora, ovšem pozornému pomeznímu sudímu Hallidayhovi neunikl těsný ofsajd uruguajského šutéra.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Agger (Coutinho), 50. Suárez

    Karty:   39. Suárez (LIV) – 22. Bruce (HLL), 86. Davies (HLL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:3.
    Liverpool FC: Mignolet – Johnson (55. Touré), Agger (C), Škrtel, Cissokho – Sterling (76. Moses), Henderson, Leiva, Coutinho, Aspas (62. Gerrard) – Suárez.
    Náhradníci: Jones – Kelly, Touré, Gerrard, Rossiter, Alberto, Moses.

    Hull City AFC: McGregor – Chester, Bruce, Davies, Elmohamady – Meyler (59. Boyd), Huddlestone, Koren (C) (59. Graham), Livermore, Figueroa – Sagbo (59. Fryatt).
    Náhradníci: Harper – Rosenior, Fayé, Boyd, Quinn, Graham, Fryatt.

    Rozhodčí: Pawson – Kirkup, Halliday