Švédsko U20 – Rusko U20 2:1 (kon.) | Kanada U20 – Finsko U20 1:5 (kon.)
konec
Kanada U20
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Finsko U20
Sobota 04.01.2014, 19:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Partner:
     
    59:55
    Finsko už se raduje, tohle už Kanada nestihne!
     
    59:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Někteří kanadští fanoušci už zklamaně opouštějí stadion, Finové vedou pár sekund před třetí sirénou už 5:1 a pevným krokem si jdou za finálovou účastí! Saku Mäenalanen přiťukl kotouč TEUVU TERÄVÄINENOVI, který od obranné modré čáry trefil prázdnou bránu! Asistence: Saku Mäenalanen.
     
    58:48
    Finové ustáli obrovský tlak, při němž se musel několikrát vyznamenat skvěle chytající brankář Saros, a o kousek při vyhození ze svého pásma minuli prázdnou bránu soupeře!
     
    58:10
    Gólman Juuse Saros ale potvrzuje, že na nejdůležitějším turnaji sezony má fantastickou formu! Kanadští střelci jej zasypali sprškou střel, ale trefili jen jeho betony! Gólman Fucale už je na střídačce a javorové listy zkoušejí hru bez brankáře!
     
    56:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A lídr Suomi TEUVO TERÄVÄINEN se nemýlí a takřka s neochvějnou jistotou zajistil svému týmu finálovou účast! Sjel si až k brance, nalákal si gólmana Fucaleho k jeho pravé tyčce, předvedl bekhendovou blafák a krásné skóroval do horní poloviny brány! Bez asistence.
     
    56:48
    Obrovské šance na obou stranách! Z levého kruhu pálil v nápřahu bez přípravy volný Aaron Ekblad a jeho dělovka zaduněla na betony přesunujícího se gólmana Sarose. V protiútoku se ocitl jeden z Finů a byl ve vyložené pozici podražen, jede se trestné střílení!
     
    55:29
    A teď to platí ještě více. Za bodyček vyfasoval 2 minuty Josh Mirrissey (CAN).
     
    51:06
    Trocha volného prostoru se otevřela na levém křídle před Joshem Andersonem, který rozkmital své brusle, najel si blíže k bráněn a mírně ze strany vyprášil u bližší tyče Sarosovy betony!
     
    44:08
    Mikko Lehtonen (FIN) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    39:19
    Aleksi Mustonen (FIN) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    35:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A ten platí, Kanada znovu nabrala dvougólové manko! RASMUS RISTOLAINEN využil za rozhozenou obranou soupeře volného prostoru u brankoviště gólmana Fucaleho a z mírného úhlu na levé straně vypálil tak tvrdě, že se kotouč odrazil z horní poloviny brány ven! Asistence: Mikko Vainonen, Henrik Haapala.
     
    35:36
    Finové zůstali u kotouče a předvedli další útok, po němž se radují za kanadskou bránou z gólu! Rozhodčí ale ukazuje, že bude volat videorozhodčímu!
     
    35:10
    Neskutečný zákrok předvedl Zachary Fucale! Zblízka dorážel úplně volný Artturi Lehkonen do odkryté brány, ale kanadský gólman předvedl tygří skok a chytil kotouč k obrovskému potlesku tribun!
     
    32:03
    Publikum je ve varu a po několika tvrdších zákrocích u mantinelu v kanadském pásmu Jonathan Drouin (CAN) vyfasoval dvě minuty. Kanadští příznivci se zlobí a díky jejich hučení to teď v Malmö Areně vypadá jako v obřím včelím úlu.
     
    31:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je obrovská vzpruha pro trápící se javorové listy, které umazávají polovinu ze své ztráty! Finové se dostali pod enormní tlak a zmatků v jejich obraně využil před brankovištěm Curtis Lazar, jenž chytrou zadovkou uvolnil volného JONATHANA DROUINA, který si vybruslil trochu do strany a přes hůl dezorientovaného gólmana Sarose skóroval do odkrytého koutu brány! Asistence: Curtis Lazar.
     
    29:08
    Obrovskou tutovku zahodil Teuvo Teräväinen, jenž měl na holi třetí gól Suomi! V samostatném úniku dělal gólmanu Fucalemu (CAN) blafák, při němž byl ale evidentně podražen, za což dostává maskovaný muž Kanady zasloužený trest, i když se to většině fanoušků nelíbí.
     
    27:17
    Neobešlo se to ale bez faulu, který může být alespoň částečnou útěchou pro papírového favorita zpoza "velké louže". Dvě minuty obdržel Aleksi Mustonen (FIN) za držení protihráče. Nic Petan (CAN) dostal osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    27:17
    Gólman Saros si užívá zasloužený potlesk tribun, snad čtyři Kanaďané na něj pálili z bezprostřední blízkosti za nestíhající finskou defenzivou, ale jeden z nejlepším brankářů na turnaji se roztáhl v brankovišti a kotouč za svá záda nepustil!
     
    26:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kanadské publikum je v Malmö Areně jako opařené, Suomi se ujímají dvoubrankového vedení! Skvělou práci odvedl první a úderný útok Finů, když ránu Teuva Teräväinena tečoval do Fucaleho betonů Saku Mäenalanen, ale k odraženému puku se dostal před bránou volný ARTTURI LEHKONEN, krásnou kličkou si přehodil puk na bekhend a ranou nad beton kanadského brankáře skóroval! Asistence: Saku Mäenalanen, Teuvo Teräväinen.
     
    24:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ledová sprcha pro Kanadu, Malmö Arenou se rozléhá libozvučná písnička Suomi! Julius Honka předložil exkluzivní pas do předbrankového prostoru na JONIHO NIKKA, který si srovnal puk na svou hůl a přesnou ranou zápěstím zblízka skóroval k pravé tyčce bezmocného gólmana Fucaleho! Asistence: Julius Honka.
     
    23:00
    Hokejovou parádu předvedl Jonathan Drouin, který si na modré čáře vymíchal krásnými kličkami dva protihráče a předložil mezi kruhy kotouč na Derricka Pouliota, jenž vypálil těsně vedle!
     
    22:10
    Obrovský tlak Kanady vypustil v několik střel z bezprostřední blízkosti, ale gólman Saros předvedl, proč je pro tým důležitý, když všechny projektily betony zneškodnil!
     
    21:37
    Javorové listy se usadily v útočném pásmu a dočkaly se přesilovky. Rasmus Ristolainen (FIN) vyfasoval 2 minuty za vysokou hůl.
     
    19:55
    Gólová šance pro favorita! Ostrou ránu vyslal z levého kruhu Scott Laughton, jehož ránu vyrazil Juuse Saros jen před sebe, odkud kanadští útočníci doráželi, ale na betony maskované opory Finů si nepřišli!
     
    18:00
    Tohle už ale bylo hodně nebezpečné! Kanadská defenziva na chvíli zaspala a málem toho využil před brankou úplně volný Saku Kinnunen, který bekhendem zakončil do betonů gólmana Fucaleho, odkud kotouč vyletěl nad horní tyčku!
     
    08:18
    Suomi manipulovaly s kotoučem za kanadskou bránou a vynutili si faul. Na trestnou lavici míří Matt Dumba (CAN) za podražení, což nese nelibě kanadská část publika.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 32. Drouin (Lazar) – 25. Nikko (Honka), 27. Lehkonen (Mäenalanen, Teräväinen), 36. Ristolainen (Vainonen, Haapala), 57. Teräväinen (TS), 60. Teräväinen (Mäenalanen)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba (A), Pelech, Morrissey, Bigras – Horvat, Laughton (C), S. Reinhart – Rychel, Gauthier, Anderson – Hudon, Drouin (A), Mantha – Leier, McDavid, Petan – Lazar.
    Finsko U20: Saros (Huuso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Mäenalanen, Teräväinen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Nättinen, H. Ikonen – Rauhala.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Marc Wiegand (SUI) – Andreas Kowert (GER), Eduard Metalnikov (RUS)

    Diváci: 11 544
    bahis siteleri