Německo U20 – Norsko U20 3:1 (kon.) | Kanada U20 – Rusko U20 1:2 (kon.) | Švédsko U20 – Finsko U20 2:3 (po pr.)
konec
Německo U20
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Norsko U20
Neděle 05.01.2014, 12:00 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemné nedělní poledne, srdečně vás vítám z Malmö Isstadionu u sledování on-line přenosu rozhodujícího duelu o udržení v elitní skupině mistrovství světa do dvaceti let, v němž se střetnou Německo a Norsko. Utkání začíná v 12:00.
     
    Německo – Norsko 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
    Bitvu o udržení v elitní skupině začal lépe nováček z Norska, který v úvodní dvacetiminutovce sice nedokázal využít ani jednu ze tří přesilových her, ale v prostřední části už se mohl radovat. V přesilové hře mu zajistil vedení Martin Ronnild, na kterého před druhou sirénou navázali Didrik Svendsen a Andreas Klavestad. Zaskočení Němci už se na odpověď nevzmohli a led Malmö Areny opouštěli smutní.
     
    Norsko – Německo 3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
    Černé orlice měly nůž na krku. Pokud nechtěly sestoupit z elitní skupiny, musely bezpodmínečně vyhrát. Zápas se ale pro ně neodvíjel vůbec dobře, když už ve 4. minutě prohrávaly po trefě Jorgena Karteruda. Bleskově se ale postavily zpět na nohy a góly z holí Svena Zieglera a Leona Draisaitla otočili na 2:1. Norové ale nesložili zbraně, ve 2. třetině brankami Simena Nielsena a Tima Robina Johnsgarda překlopili pomyslné misky vah zpět na svou stranu. Třetí dvacetiminutovka však patřila Němcům, kteří udeřili po slepených zásazích Markuse Eisenschmida a Leona Draisaitla. Hubený náskok už tentokrát nepustili a slavili veledůležité vítězství 4:3.
     
    Karty jsou před rozhodující bitvou rozdány jasně. Vítěz bere vše a poraženému zbudou jen oči pro pláč. Vítěz si totiž udrží příslušnost mezi světovou smetánkou, zatímco poražený spadne do I. divize a jeho místo zaujme postupující Dánsko.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Tiffels, Kahun – Tuomie, Eisenschmid (A), Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Herpich.

    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš (SVK), Marcus Linde (SWE) – Kenji Kosaka (JPN), Joonas Saha (FIN).
     
    Sestavy jsou takřka totožné jako v předešlém utkání, jen u Němců došlo k nucené změně, když Lukase Lauba, který dostal trest do konce zápasu, nahradil ve druhém útoku Patrick Klopper.
     
    Ochozy Malmö Isstadionu jsou značně prořídlé a registrujeme v nich stejné tváře jako v předešlém souboji. Vypadá to, že se jedná o rodinné příslušníky hráčů. Není se čemu divit, hlavní program dnešního dne proběhne na ledě Malmö Areny, kde se bojuje o medaile.
     
    Mírnou psychickou výhodu může mít Německo díky tomu, že minulý zápas vyhrálo 4:3.
     
    „Věděli jsme, že když prohrajeme, že je konec. Řekli jsme si, že do zápasu půjdeme tvrdě, což jsme udělali. Ze začátku nám to šlo dobře, ale potom Norové překvapivě vedli. Nakonec jsme ještě zabojovali a otočili jsme to,“ oddechl si po minulém utkání německý útočník Dominik Kahun, který se narodil v České republice.
     
     
    Hráči obou týmu už jsou na ledě.
     
    Vše je připraveno ve středovém kruhu na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Po úvodním vhazování se kotouče ujali Norové a ihned se nastěhovali do útočného pásma.
     
    00:25
    Jejich útok ale díky důraznému zákroku za německou bránou soupeř odrazil a z brejku dokázal zakončit, když od levého mantinelu vyprášil Svendsenovy betony Leon Draisaitl.
     
    01:05
    Oba týmy podnikly útočné výpady, které ale nebyly úspěšné. Kotouč teď mají na svých holích u brány norští obránci a zakládají novou útočnou akci.
     
    01:30
    Vpřed se vydali i seveřané, ale stejně jako jejich soupeř si vylámali zuby na poctivé defenzivě. Oba gólmani zatím mají minimum práce a do hry takřka vůbec nemusejí zasahovat.
     
    02:10
    Velké šance na norské straně! Z levého kruhu pálil těsně vedle bližší tyčky Didrik Svendsen, od modré čáry potom protáhl vyrážečku gólmana Cüppera Magnus Haugen!
     
    02:50
    Němci se snaží odpovědět stejnou mincí a svírají svého soupeře ze Skandinávského poloostrova v hloubi jeho obranného pásma. Nedaří se jim však zakončit.
     
    03:25
    Černé orlice mají na své straně v těchto chvílích značnou územní převahu, ale přes pevný obranný blok Norska se marně probíjejí k přesnějšímu zakončení.
     
    04:03
    Dalekonosnou ránu zlikvidoval svými betony gólman Svendsen a rozehrál na své beky.
     
    04:17
    Tak teď měli obrovské štěstí Němci! Po ráně Jorgena Karteruda, jíž gólman Cüpper vyrazil betony, se k několika dorážkám probil Markus Soberg, ale kotouč za čáry neprocpal!
     
    04:45
    Německo je zřejmě z nejhoršího venku, přečkalo nepříjemnou chvíli bez úhony a nyní už se snaží samo něco vymyslet v útočném pásmu. Defenziva seveřanů náporu odolává.
     
    05:07
    Německo, které hraje v bíločerných dresech, se sice protlačilo přes zahuštěný střed pole až do soupeřova území, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    05:53
    Němci sevřeli svého soupeře do pevného objetí a zakončil z levého kruhu Maximilian Kammerer, ale jeho ránu zmařil svou lapačkou gólman Svendsen, před jehož brankovištěm se potom strhla krátká pošťuchovaná.
     
    06:05
    Bíločerní jsou v posledních minutách o něco aktivnější a brankář Svendsen má o něco více práce než jeho protějšek Marvin Cüpper. Buly ve středním pásmu, blíže modré čáře Norska.
     
    06:17
    Útočník Dominik Kahun, který se narodil v České republice, nic složitého nevymýšlel a z prostoru pravého kruhu rychle vypálil. Jeho projektil brankář Svendsen dobře viděl a kotouč od první tyče vyrazil do bezpečí.
     
    06:56
    Také další kotouč vyletěl na norskou bránu z pravého kruhu, ale i tentokrát si Joachim Svendsen, jenž je na turnaji svému týmu velkou oporou, u přední tyčky bez problémů poradil. V Malmö Isstadionu zatím panuje komorní atmosféra.
     
    07:15
    Po delší době se nastěhovali do útočného pásma i Norové, kterým se však zatím nepovedlo vystřelit. Němci jsou vzadu pozorní.
     
    07:27
    Tim Bender (GER) obdržel 2 minuty za krosček. Jeden z členů realizačního týmu Německa na to reagoval vzteklým úderem do plexiskla na střídačce.
     
    07:55
    Skandinávci rozjeli v útočném pásmu svůj přesilovkový kolotoč, ale německou obranu si k zakončení nerozhýbali a soupeř vyhodil.
     
    08:17
    Při vlastním oslabení nebezpečně zahrozil Frederik Tiffels, který si srovnal v levém kruhu kotouč na hůl, čímž ušetřil cenné vteřinky z německého trestu, a nastřelil u bližší tyčky Svendsenovu výstroj.
     
    08:50
    Norsko se v přesilovce hodně trápí, naopak Německo předvádí prvotřídní obranu a seveřanům nic nedovoluje.
     
    09:15
    I další dvě norské akce skončily neúspěchem, německá defenziva si poradila na jedničku a všechny projektily, které letěly na bránu, dokázala zblokovat.
     
    09:45
    Černé orlice dokázaly přečkat soupeřovu přesilovku s nulou na kontě a nyní už se samy pokoušejí něco nebezpečného vyprodukovat ve Svendsenově blízkosti.
     
    10:12
    V zadních řadách si ale počínají zodpovědně i mladíci ze země proslavené fjordy. Dobře hlídají předbrankový prostor, který je nejvíce nebezpečný.
     
    11:03
    Norové se usadili v útočném pásmu, ale vzmohli se jen na slabou střelu od pravého mantinelu, jež nemohla gólmanu Cüpperovy u přední tyče nadělat starosti.
     
    11:40
    Dominik Kahun teď vyzkoušel pozornost gólmana Svendsena, když na něj vypálil z levého kruhu. Opora Norska je ale i nadále bezchybná a drží čisté konto.
     
    12:14
    Seveřané vybojovali kotouč a rychle přesunuli děj hry na druhou stranu ledové plochy, kde vypálil z mezikruží do náruče gólmana Cüppera rozjetý Ludvig Hoff.
     
    12:29
    Bíločerní ustáli útočný výpad svého soupeře bez úhony, když vyhráli přetlačovanou u hrazení a kotouč vyvezli až do rohu norského pásma.
     
    12:51
    V defenzivě si ale vedli svědomitě i Skandinávci a zahrozili zásluhou Martina Ronnilda, jehož sraženou ránu z mezikruží schoval brankář Cüpper v lapačce.
     
    13:20
    Dvě norské rány v krátkém časovém sledu. Erlend Lesund zakončil od modré čáry jen těsně vedle, Simen Nielsen vzápětí vyprášil z mezikruží Cüpperovy betony.
     
    14:00
    Karta se otočila, nyní tahají za delší konec pomyslného provazu Norové, kteří mají na své straně značnou územní převahu a ostřelují německou bránou, ale jen nepřesnými projektily.
     
    14:35
    Němci hru dokázali v těchto chvílích vyrovnat. Častěji se probíjejí ke kotouči a dostávají se s ním do útočného pásma, odkud ohrožují brankáře Svendsena.
     
    15:19
    Střelecké příležitosti na obou stranách. Ze strany stříleli v blízkosti levého mantinelu Parker Tuomie a Patrick Klopper, ale jen do Svendsenových betonů. Při norském branku vyslal dělovku zleva Martin Ronnild, ale jen do Cüpperových chráničů.
     
    15:52
    Německu to zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze a vyhodilo kus černé gumy přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly po Cüpperově pravici.
     
    16:10
    Za bránou se ujal kotouče Simen Nielsen, vybruslil si do lepší palebné pozice a z mírného úhlu na pravé straně nenašel skulinku u přední tyčky, kde byl připravený Marvin Cüpper.
     
    16:33
    Německo přesunulo děj hry k brankáři Svendsenovi, jenže zde se neprotlačilo k zakončení kvůli tomu, že norská defenziva si počínala velmi svědomitě.
     
    17:00
    Frederik Tiffels teď vyprášil betony gólmana Svendsena, když se do kotouče opřel vší silou v prostoru pravého kruhu. Němci zůstávají u puku a tlačí seveřany u jejich brány.
     
    17:30
    Němci byli v tlaku a fanoušci Norů vycítili, že hráči potřebují jejich pomoc. Malmö Isstadionem se tak začal rozléhat hlasitý pokřik "Norge!".
     
    18:15
    Rychlá útočná akce Norska byla přerušena hvizdem hlavního sudího, který nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    18:55
    Magnus Nilsen se prezentoval hezkou individuální akcí, když ve středu pole převzal kotouč, sjel si do kruhu a vyprášil Cüpperovy připravené betony.
     
    19:25
    Dlouhou přetlačovanou u mantinelu svého pásma sice vyhrály po tuhém boji černé orlice a vyvezly puk od své brány, ale Norsko už je zpět se svým útokem.
     
    19:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro norské barvy, soupeř jim vstřelil důležitý gól do šatny! Při rychlém výpadu do rozhozené obrany vypálil z levého kruhu tvrdou ránu FREDERIK TIFFELS, jenž sice nastřelil jen Svendsenovy betony, ale pro kotouč si dojel a zblízka jej zametl za bezmocného brankáře! Asistence: Leon Draisaitl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dlouho to vypadalo, že v úvodní dvacetiminutovce se vstřelené branky ani na jedné straně pomyslné barikády nedočkáme. O něco aktivnější byli v posledních sekundách Norové, ale paradoxně inkasovali, když se při rychlém protiútoku prosadil po rychlé dorážce Frederik Tiffels. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 12:45, vede Německo nad seveřany těsně 1:0.
     
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Německo – 10
    Norsko – 10
     
    Hráči už jsou zpět na ledové ploše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Norové se ihned po vhazování ocitli pod tlakem. Od modré čáry tvrdě vypálil Dominik Tiffels, ale vyprášil jen betony pozorného gólmana Svendsena.
     
    20:55
    Norové sice vyvezli kotouč, ale znovu byli zatlačeni do defenzivy. Tentokrát zakončoval z pravého kruhu Dorian Saeftel, ale našel jen Svendsenovy betony.
     
    21:20
    Jorgen Karterud ztratil rovnováhu při přechodu du útočného pásma a upadl, ale ke střele z pravé strany se potom probil rozjetý Ludvig Hoff (NOR), který to vzápětí přehnal s důrazem u brankáře Cüppera a dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    21:48
    Norsko dvakrát v krátkém časovém sledu získalo kotouč a vyhodilo přes celou délku ledové plochy.
     
    22:10
    Německo se zatím při početní převaze hodně trápí, vůbec se mu nedaří dostat puk pod kontrolu a zavézt jej do útočného pásma. Naopak Skandinávci si počínají skvěle, když nejenže vyhazují, ale i vyvážejí kotouč do soupeřova území.
     
    22:30
    Ani tentokrát nebylo Němcům přáno. Sice se už konečně dostali do útočného pásma, ale jen za cenu postavení mimo hru. Rozhodčí vhodí puk zpět na led ve středním pásmu.
     
    23:00
    Ne, tuhle přesilovku si černé orlice za rámeček rozhodně nedají. Po další nepřesnosti se červenobílí znovu osvobodili.
     
    23:14
    Sven Ziegler tvrdě vypálil mezi kruhy, ale vylámal si se svou ranou zuby na pozorném brankáři Svendsenovi, jenž byl uprostřed brankoviště připravený k zásahu.
     
    23:36
    Od modré čáry se opřel do kotouče z velkého nápřahu Fabio Wagner, ale trefil jen protihráče před sebou, který tak mohl do brejku. Ten ale nevyřešil dobře, Němci se stihli vrátit.
     
    24:05
    Norsko si nechtělo ve svém pásmu komplikovat zbytečně situaci a vyhodili podél pravého mantinelu na icing.
     
    24:36
    Po vhazování v útočném pásmu vyslal rychlou střelu z mezikruží Parker Tuomie, ale do jeho projektilu vložil svou hůl norský hráč a vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    24:46
    Německo ostřeluje gólmana Svendsena ze všech možných pozic útočného pásma, ale počíná si přitom hodně nepřesně a kotouče většinou létají jen do plexiskla či zadního mantinelu.
     
    25:22
    Norové sice neúspěšně zaútočili, ale o nic lépe si nepočínal ani jejich soupeř. Seveřané vzápětí založili rychlou akci, jenže dopustili se postavení mimo hru a Jorgen Karterud tak v útoku pokračovat nemohl.
     
    25:31
    Vyloučeni jsou Magnus Fischer (NOR) a Vladislav Filin (GER) na 2 minuty za hrubost, když si rozdílné názory vyměnili prostřednictvím svých pěstí.
     
    26:13
    Norsko se sice ubránilo a hnalo se s pukem vpřed, jenže před Svendsenovým brankovištěm zůstal ležet Leon Draisaitl a bude se znovu vylučovat. Na lavici hanby usedl Erlend Lesund (NOR) za vysokou hůl.
     
    26:25
    Němci už kombinují v útočném pásmu.
     
    26:35
    Dominik Kahun přiťukl kus černé gumy do pravého kruhu na Leona Draisaitla, ale ten nasměroval puk jen do zadního plexiskla a Norsko vyhodilo.
     
    27:05
    A oba hráči si po dobytí útočného pásma svou spolupráci zopakovali. Tentokrát vypálil lídr Německa přesně, ale neprostřelil Svendsenovy betony.
     
    27:32
    Tomie Parker se ocitl chvíli sám mezi kruhy a ihned tvrdě vypálil. Gólman Svendsen předvedl skvělý zákrok a betonem zabránil jisté pohromě!
     
    28:05
    Tim Bender a Janik Möser zakončili od modré čáry, ale první vystřelil úplně nepřesně a druhý zaduněl jen na připravené Svendsenovy betony. Norové se asi ubrání.
     
    28:40
    Norsko už se pokouší dotáhnout nepříjemnou ztrátu, ale vůbec si zatím nedovede poradit s poctivou obranou Němců, jež si kolem gólmana Cüppera počíná skvěle.
     
    29:30
    Dominik Kahun vedl rychlý německý protiútok, při němž zkusil štěstí z mezikruží. Jeho jedovka ale skončila jen těsně vedle levé Svendsenovy tyčky.
     
    30:05
    Dominik Kahun znovu v akci a vymyslel to náramně! Naznačil střelu, když se objevil sám mezi kruhy, čímž nalákal gólmana Svendsena k přední tyčce, a vzápětí nečekaně nahrál před brankoviště na volného Frederika Tiffelse, jenže ten tuto pobídku nečekal a puk se mu zamotal mezi brusle!
     
    30:35
    Norové míří vpřed.
     
    31:03
    Po nepřesné ráně ze strany zůstali seveřané u kotouče a zblízka tvrdě zakončil Tim Robin Johnsgard, ale neprocedil kotouč přes Cüpperovy betony.
     
    31:30
    Na opačné straně kluziště vystřelil zápěstím z mezikruží Sven Ziegler, jenže nepropálil gólmana Svendsena, jenž si pohlídal prostor u své pravé tyčky!
     
    32:06
    Norové si vynutili na svém soupeři enormní tlak a vydatně teď zasypávají gólmana Cüppera nepříjemnou sprškou střel. Těm však schází větší přesnost.
     
    32:23
    Norský tlak pokračuje. Buly po levé ruce brankáře Marvina Cüppera.
     
    32:40
    Dominik Tiffels nadvakrát v obrovské příležitosti! Nejdříve z jízdy tvrdě vypálil mezi kruhy jen těsně vedle, ale po jeho ráně se puk rychle odrazil od zadního mantinelu zpět k brankovišti a německý zadák dorážel k bližší tyči do Svendsenových betonů!
     
    33:10
    Přihlížíme teď svižnému a atraktivnímu hokeji. Hraje se s minimem přerušení, přičemž se oba týmy rychle střídají v útočné aktivitě a často zakončují.
     
    33:35
    Andreas Klavestad převzal kotouč na modré čáře, kde si počkal, až jeho spoluhráči najedou před bránu a začnou clonit gólmanu Cüpperovy, který i přes zakrytý výhled vyrazil betony puk do rohu pásma.
     
    34:05
    Dorian Saeftel (GER) – 2 minuty hákování.
     
    34:20
    Po vhazování brzy práskl do kotouče na modré čáře Erlend Lesund, ale jeho dělovka jen prověřila pevnost betonů gólmana Cüppera a v hledišti to jen zahučelo.
     
    34:42
    Norové mají obrovský tlak. Od modré čáry zakončil i další hráč, ale i on mířil jen do Cüpperových betonů. Němcům se nedaří vyhodit.
     
    35:05
    Gólman Cüpper přečkal hodně těžké chvíle a pořádně podržel svůj tým, když zmařil několik ran z bezprostřední blízkosti, když jeho obránci prohráli přetlačovanou před brankovištěm!
     
    35:27
    Jorgen Karterud vypálil z vrcholu kruhů a za brankáře Cüppera chytal jeho spoluhráč, když vytěsnil bruslí kotouč od pravé Cüpperovy tyčky nad bránu!
     
    35:55
    Mattias Norstebo udeřil do kotouče v mohutném nápřahu, ale svou pumelici neprocedil přes hradbu těl, jež stála v předbrankovém prostoru.
     
    36:30
    Norsko vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    37:10
    Skandinávci jsou teď na ledě jasným pánem a diktují tempo hry. Často drží puk ve své moci poblíž německé brány a gólmana Cüppera nenechávají moc vydechnout.
     
    37:28
    Endre Medby vypálil z prostoru levého kruhu, ale brankář Cüpper se nachytat na švestkách nenechal a od bližší tyčky vyrazil betony kotouč do bezpečí.
     
    37:53
    Andreas Klavestad nic nevymýšlel a tvrdě vypálil od levého mantinelu. Ztroskotal na betonu brankáře Cüppera, který kotouč vytěsnil na druhou stranu pásma.
     
    38:30
    Norsko stále tlačí, ale čas na vyrovnání, které je pro něj stěžejně důležité k udržení v elitní skupině mistrovství světa dvacetiletých, s emu zoufale krátí.
     
    39:05
    Skandinávci ještě drží útočné pásmo, v zadních řadách už hrají na velké riziko.
     
    39:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pro norské hráče je vymalováno, Německo odskakuje s velkou pravděpodobností na rozhodující dvougólový rozdíl! Seveřané ztratili při útočné aktivitě kotouč a jejich soupeř založil rychlý útok, při němž Leon Draisaitl posunul kotouč mezi kruhy na volného DOMINIKA KAHUNA, jenž zápěstím z ideální pozice prostřelil padajícího gólmana Svendsena a na norské střídačce se ozývá vzteklé mlácení holí do mantinelu, ale pro hráče ze severní Evropy ještě není nic ztraceno! Asistence: Leon Draisaitl, Frederik Tiffels.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je u konce, po jejím skončení se ještě strhla v rohu německého pásma tvrdá bitka, po níž rozhodčí vylučují.
     
    Norsko to bude mít ve třetím dějství hodně těžké, po ráně Dominika Kahuna inkasovalo dnes už podruhé těsně před sirénou a prohrává s Německem o dvě branky. Třetí třetina začne přibližně v 13:32.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Německo – 8 (18)
    Norsko – 8 (18)
     
    Návštěva utkání odpovídá tomu, že v Malmö Areně za chvíli začínají mnohem zajímavější souboje. Počet návštěvníků odhaduji na stovku.
     
    Už je vidět, že mistrovství světa do dvaceti let ve švédském Malmö končí. S blížící se závěrečnou sirénou záchranářského duelu Německo – Norsko už organizátoři odstraňují výzdobu útulného Malmö Isstadionu.
     
    Rozhodčí už jsou na ledě, čekáme ještě na hráče.
     
    A i ti už přijíždějí na hrací plochu, vše je připraveno na začátek 3. třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Norští fanoušci cítí, že jejich hráči potřebují pomoci. Z ochozů se tak při německém útoku ozývá "Norge, Norge!".
     
    40:34
    Jens Tönjum hned dvakrát zakončil. Nejdříve z levé strany minul vzdálenější tyčku, ale ve druhém případě z mezikruží důkladně vyprášil Cüpperovy betony!
     
    41:05
    Norsko bylo na chvíli zatlačeno ke své bráně, ale Němcům nic nebezpečného nedovolilo a nyní už znovu buší do obranného bloku černých orlic.
     
    41:41
    Seveřané na svého soupeře vlétli jako utržení ze řetězu, ale trápí je nepřesná koncovka. Tu teď předvedl i Němec Parker Tuomie, jenž nezamířil přesně z levého kruhu.
     
    42:15
    Tlak Norů teď trochu opadl. Němci dokázali vyrovnat hru a daří se jim držet kotouč u soupeřovy brány, což jim za vedení 2:0 pochopitelně hraje náramně do karet.
     
    42:45
    Gólmani jsou teď bez práce, do hry se zapojují jen velmi zřídka. Jejich spoluhráči v poli jim hodně usnadňují situaci, když spoustu střel obětavě blokují.
     
    43:10
    Norsko vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    43:43
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ledová sprcha pro Norsko, naopak příznivci Němců se radují! Gólman Joachim Svendsen, který celý turnaj skvěle držel svůj tým a patřil k jeho nejlepším hráčům, si vybral slabou chvilku v nejhorší možný moment, když mu betony propadla nepovedená rána PATRICKA KLOPPERA, jež na něj vyletěla z pravého kruhu, a maskovaný muž seveřanů se na sebe hodně zlobí! Asistence: Vladislav Filin, Fabio Wagner.
     
    44:20
    A Norsku už nepřeje ani tolik potřebné štěstí, V úniku vypálil zblízka rozjetý Jens Tönjum, ale svou střelou jen zazvonil na levou Cüpperovu tyčku!
     
    45:00
    Hraje se dlouho bez přerušení. Skandinávci rozhodně neskládají zbraně a tlačí v ofenzivní fázi pořádně na pilu. Německo se musí mít v defenzivě neustále na pozoru.
     
    45:30
    Stále se nepřerušilo. Přihlížíme v ochozech Malmö Isstadionu útočnému snažení Norů, které ale zatím nedopadá na úrodnou půdu.
     
    46:15
    Hra má rychlý spád a plynulost, stále rozhodčí nezadul do píšťalky. Němci zodpovědně hlídají svůj komfortní náskok, přičemž z ideálních příležitostí při protiútocích neopomíjejí pozlobit soupeřovu obranu.
     
    47:00
    Norsko se zkouší probít do útočného pásma, jenže bíločerní v těchto chvílích skvěle hlídají svou modrou čáru a protihráče do Cüpperovy blízkosti nepouštějí.
     
    47:25
    Jens Tönjum nezaskočil ranou z úhlu u bližší tyčky připraveného Marvina Cüppera a psychické rozpoložení seveřanů teď dokonale dokumentoval, když po přerušení hry vztekle postrčil německého hráče.
     
    47:35
    Jorgen Karterud měl na holi jiskřičku naděje pro norské barvy, když držel puk při přečíslení 2 na 1. I přesto, že mohl nahrávat, vzal situaci na sebe a vyprášil zblízka Cüpperovy betony!
     
    48:10
    Němci jsou pod velkým tlakem. Ludvig Hoff ze strany vyprášil betony gólmana Cüppera, vzápětí od modré čáry střílel nepřesně Andreas Klavestad.
     
    48:35
    A další rána na německou bránu. Tentokrát se o ni postaral jeden z tahounů Norska, aktivní útočník Jorgen Karterud, který se uvolnil mezi kruhy a nastřelil Cüpperovy betony!
     
    49:10
    Norský útok je přerušen pronikavým hvizdem hlavního arbitra, jenž po přerušení nařídil vhazování ve středním pásmu, blíže modré čáře Německa.
     
    49:28
    Simen Nielsen se opřel do kusu černé gumy na pravém kruhu a vyprodukoval projektil, s nímž si brankář Cüpper u bližší tyčky poradil a přerušil hru.
     
    49:55
    Obrázek hry se nám na ledě Malmö Isstadionu nemění. Stále sledujeme útočnou aktivitu Skandinávců, kteří se ale proti pevné defenzivě bíločerných trápí.
     
    50:20
    Další střelecký pokus mladíků ze země proslavené populárními fjordy. Projektil od levého mantinelu vyrazily Cüpperovy betony do rohu německého pásma.
     
    50:50
    Němcům se povedlo otupit tlak svého severského soka. Nyní operují s pukem na svých holích a protlačují se i do koncovky. Názorně to předvedl Leon Draisaitl, jeho pumelici bez přípravy z pravé strany vyrazil od přední tyče gólman Svendsen lapačkou.
     
    51:40
    Erlend Lesund jako správný kapitán zavelel k útoku a od modré čáry střílel, jenže jeho rána skrumáží v předbrankovém prostoru neprošla a byla tečována do rohu pásma.
     
    52:25
    Nováček elitní skupiny bojuje jako lev a neskládá předčasně své zbraně. Ostrou ránu vyslal zprava Jens Tönjum, jenže gólman Cüpper dnes chytá ve velké pohodě.
     
    52:30
    Utkání sleduje 157 diváků.
     
    52:55
    Němci podnikli po zisku kotouče bleskový výpad a zakončili, když se o to z levého kruhu postaral Leon Draisaitl, U přední tyčky skvěle zasáhl gólman Svendsen.
     
    53:28
    Červenobílí se zabydleli v útočném pásmu a ohrozili německou bránu. Na svědomí to měl Erlend Lesund, jenže brankář Cüpper měl dobrý výhled a na ráně si pochutnal svou náručí.
     
    53:55
    Zahanbit se nechtějí nechat ani černé orlice. Při bleskovém útoku vypálil z pravé strany německý kapitán Markus Eisenschmid, ale minul přední tyčku!
     
    54:25
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se seveřané dočkali a Malmö Isstadionem se rozléhá jejich gólový song "Heja, Norge!". Gólman Cüpper znovu vyrazil nepříjemnou ránu Anderse Henriksena z bezprostřední blízkosti svými betony, ale jen k MAGNUSU FISCHEROVI, jenž z dorážky před odkrytou bránou snížil! Asistence: Anders Henriksen, Simen Nielsen.
     
    54:40
    Frederik Tiffels (GER) – 2 minuty – vražení na hrazení.
     
    55:15
    Norsko má na své straně obrovský tlak a pálí na německou bránu jednu ránu za druhou, ale ve většině případů jim schází přesnost.
     
    55:40
    Němci přeci jen získali puk a vyhodili.
     
    56:17
    Norsko má stále obrovský tlak, brankář Cüpper musí držet dvoubrankový náskok svého týmu jen za cenu skvělých zákroků.
     
    57:00
    Němci jsou asi z nejhoršího venku, když přečkali obrovský nápor svého skandinávského soupeře a přesunuli hru do, pro svého gólmana Cüppera, bezpečnějších končin hřiště.
     
    57:20
    Norsko si bere oddechový čas. Při přerušení hry se ozval vtipný pokřik jednoho z fanoušků "Where is the music!", když místní DJ zapomněl pustit hudbu.
     
    57:20
    Vhazování ve středním pásmu, blíže modré čáře Němců. Je trochu překvapivé, že gólman Svendsen ještě nebyl odvolán na střídačku a Norové to nezkoušejí v šesti.
     
    57:47
    Asi věděli proč, protože Martin Ronnild v přečíslení 2 na 1 na hrál před bránu volnému Christofferu Raschovi, který zblízka ztroskotal na lapačce ležícího gólmana Cüppera, jenž si vysloužil zasloužený potlesk tribun! Norové hrají power-play!
     
    58:15
    Němci se musejí bránit u své brány, Norové vydatně buší do jejich obranného bloku. Zatím jim ke kýženému úspěchu chybí častější a přesnější střelba.
     
    58:42
    Do puku se chtěl opřít v levém kruhu volný Magnus Nilsen, ale kotouč takřka vůbec nezasáhl. Němci získali puk a o kousek minuli prázdnou bránu. Icing.
     
    59:04
    Tohle se seveřanům nepovedlo, jejich dlouhé nahození končí na zakázaném uvolnění a nálada je aktuálně na jejich střídačce na bodu mrazu.
     
    59:18
    Norsko nepřešlo přes střední pásmo.
     
    59:20
    Němci vyhodili jen na icing. Buly po Cüpperově levici.
     
    59:24
    Norsko drží pásmo.
     
    59:38
    Christoffer Rasch tvrdě vypálil z mezikruží do Cüpperových betonů a byl vzápětí evidentně podražen, ale rozhodčí už vylučovat nebude. Norové drží pásmo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Norsko sice dokázalo v závěrečném dějství snížit na dvoubrankové manko, jenže i přes závěrečný tlak už na víc nedosáhlo. Němečtí příznivci tak spokojeně odpočítali poslední vteřiny zápasu, jež chyběly do německého triumfu. Radost Němců je obrovská, Skandinávci naopak smutní a sestupují z elitní skupiny po prvním roce, když je nahradí postupující Dánsko. Na šampionátu ale nepředvedli vůbec špatný výkon a nemají se za co stydět.
     
    Nejlepším hráčem Norska je vyhlášen útočník Martin Ronnild. Z Němců oceněna největší hvězda Leon Draisaitl, který by měl být vysoko na draftu.
     
    Vyhlášení nejlepších hráčů týmů. Z Norů jsou to po zásluze gólman Joachim Svendsen, kapitán Erlend Lesund a Christoffer Rasch.
     
    z Němců jsou vybráni Markus Eisenschmid, Fabio Wagner a Dominik Kahun.
     
    Poslechneme si německou státní hymnu.
     
    Německá radost...
     
    ... a norský smutek.
     
    Němečtí hráči si před státní hymnou sundali rukavice, chytli se kolem ramen a zazpívali si. Naopak v tvářích Norů se zračí obrovské zklamání, vždyť nebyli daleko udržení v elitní skupině, když první zápas o záchranu vyhráli.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli z Malmö Isstadionu, který si po tomto zápasu odpočine, vše. Děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat na zlatý hřeb mistrovství světa ve Švédsku, který představují následující boje o medaile, jež se uskuteční v Malmö Areně. Na shledanou. (14:13:50)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. F. Tiffels (Draisaitl), 40. Kahun (Draisaitl, F. TIffels), 44. Klopper (Filin, Wagner) – 55. Fischer (Henriksen, Nielsen)


    Německo U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Tiffels, Kahun – Tuomie, Eisenschmid (A), Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Herpich.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš (SVK), Marcus Linde (SWE) – Kenji Kosaka (JPN), Joonas Saha (FIN)

    Diváci: 157
    bahis siteleri