Jihlava – Litoměřice 3:2 (1:0 po s.n.) | Benátky n/J – Kadaň 3:0 (kon.) | Most – Šumperk 3:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Havířov – Beroun 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 0:3 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 6:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 08.01.2014, 17:30 • Horácký zimní stadion • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci 38. kola druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže přivítá domácí Dukla Jihlava celek Litoměřic. Jihlavští hokejisté přišli v předchozím kole o druhou příčku, a tak jsou nyní se 79 body třetí. Stadion si letos vede velmi dobře. Posbíral 60 bodů, za což mu patří pátá pozice. Kdo si odnese pomyslné vavříny? Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v tradičních 17:30.
     
    Utkání bude zajímavé z mnoha aspektů. Pravděpodobně největším lákadlem je účast Niko Kapanena, který se v Litoměřicích, jenž jsou třetím celkem na ose Lev – Sparta, rozehrává po zranění.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Kaláb, Štebih – Hubáček, Vysloužil, Haluza, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Velecký, Prokš, Čachotský, Důras

    HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Král) – Žovinec, Kolář, Drábek, Hrbas, Husák, Šulc, Míka – Z. Doležal, Suja, Rubeš, Čermák, T. Doležal, Hašek, Schwamberger, Budínský, Novák, Kapanen, Chlapík, Škop

    Rozhodčí: Doležal – J. Štětina, T. Štětina.
     
    Ledovou plochu již brázdí rolba, opodál se chystá maskot jihlavské Dukly. Utkání bude zanedlouho zahájeno. Kromě věhlasného Niko Kapanena nastoupí v litoměřickém dresu také v metropoli Vysočiny velmi dobře známý zadák Radek Míka.
     
    Před startem duelu obdrží Viktor Ujčík Cenu primátora, která bude udělena přímo z rukou Jaroslava Vymazala. "Viktor Ujčík skvěle reprezentoval naši zemi, ale také město Jihlavu a klub HC Dukla Jihlava, ke kterým se po celou kariéru hlásil. Je to ocenění jeho sportovních výkonů, propagace a patriotismu k městu a klubu,“ odůvodnil udělení ceny sám primátor.
     
    K padesátým narozeninám je rovněž přáno lodivodu Dukly Jihlava Petru Vlkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Po Kalábově nahození se první jihlavské útočné trio vydalo do útoku. Velmi aktivní napadání ale branku nepřineslo, hosté se osvobodili.
     
    01:21
    Martin Vysloužil na modré přišel o kotouč, vinou čehož se Litoměřice dostaly do dobré střelecké pozice. Rána z hranice levého kruhu ale úspěch neslavila. Stejně tak následný protiútoku, při kterém Haluza ztroskotal na Přikrylovi.
     
    02:14
    A opět první lajna domácích v akci. Adam Zeman bleskově přejel modrou čáru a vypálil švihem. Gólman hostí byl pozorný. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:38
    Bude se vylučovat. První početní výhodu si zahraje Stadion. Roman Mikeš (JIH) je potrestán za podražení.
     
    02:49
    První lehké nahození Čermáka Rittich kryje bez větších problémů. Následně raději přerušuje hru. Buly stále v jihlavském obranném pásmu.
     
    03:14
    V akci se objevil také Niko Kapanen, který nyní diriguje přesilovou hru Litoměřic. Hosté dobře kombinují, avšak do vážnějších příležitostí se zatím nedostávají.
     
    04:07
    Litoměřice velmi dlouho kombinují. Zakončit tuto sekvenci se pokusil ranou z téměř nulového úhlu Jaroslav Hašek. Rittich si skulinu mezi betony pohlídal.
     
    04:28
    Další dělovku od modré zblokoval Zeman. Následně se domácí osvobodili, toto oslabení již zřejmě přežijí bez úhony.
     
    05:21
    Michal Důras se ve středním pásmu rozmýšlel, co s kotoučem. Nakonec jej nahodil a sám dobruslil, čímž vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    05:59
    Duklu zastavuje ofsajd, který je posouzen jako úmyslné. Buly tak bude provedeno až před Rittichem, konkrétně po jeho pravici. Stále čekáme na výraznější šanci.
     
    06:10
    Další postavení mimo hru domácího celku. Obě družiny se prezentují velice opatrným hokejem, kterému chybí moment překvapení či jakákoliv zápletka.
     
    07:10
    Michal Velecký se po sklepnutí kotouče ve středním pásmu vydal do samostatného úniku, avšak Petr Přikryl zřejmě využil své zkušenosti a bekhendový blafák vystihl. Následně se hosté provinili faulem.
     
    07:10
    Dlouho se na trestnou lavici nikomu z litoměřických borců nechtělo. Za podražení je nakonec potrestán Petr Přikryl (LTM). Trest odsedí Vít Budínský.
     
    07:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí dlouho neotáleli a početní výhodu využili. Po učebnicově sehrané kombinaci a přesném pasu jihlavského kapitána uklidil touš do odkryté části brány ADAM ZEMAN. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    08:14
    Dukla je i nadále v ofenzivě, kde důkladně zaměstnává hostující borce. Do další šance se ale zatím nedostává.
     
    09:18
    Na druhé straně ledové plochy se snažil probít do šance Tomáš Doležal. Čerstvě nominovaný reprezentat Slovinska Matic Podlipnik jej odzbrojil.
     
    09:33
    Vzápětí jde Dukla opět do čtyř. Za faul loktem putuje na lavici hanby Michal Velecký (JIH).
     
    10:02
    Domácí se brání dobře, Jiří Dobrovolný vyhazuje přes všechny čáry. Litoměřice budou muset zahájit útok zpoza své svatyně.
     
    11:10
    Až nyní se hosté usadili v pásmu. Toto sevření ale končí ranou Haška, která si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    12:08
    Na ledové ploše zůstává ležet Martin Vysloužil. Nakonec se mladý forvard v červenožlutých bravách zvedá a za pomoci spoluhráčů odjíždí do kabiny.
     
    12:50
    Stadionu se nepodařila rozehrávka, a tak následuje zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici zkušeného Přikryla.
     
    13:54
    Tentorkáte icing Dukly. Sledujeme skutečně hokejově prachbídné utkání. Doufejme, že nastane zlepšení. Oba celky spoléhají především na nahazované kotouče.
     
    14:25
    Ofenzivní výpad Litoměřic brzdí ofsajd. Vhazovat se bude v neutrální zóně, kde ani jednomu z brankářů nebezpečí nehrozí.
     
    15:02
    Po delší době pohledný moment, Zeman si narazil s Čachotským a vydal se vstříc hostující brance. Vynikající individuální akce ale brankou nekončí, bekhend mladého jihlavského centra si litoměřický mág pohlídal.
     
    15:40
    Nechybělo mnoho a Dukla mohla přidat druhou branku. Najíždějící Michal Důras obdržel z pravého rohu nabídku, kterou posléze poslal do pravé tyče. Přikryl se stihl pouze ohlédnout.
     
    16:08
    Hosté uháněli do přečíslení dvou na jednoho, které ale zastavil včasným vložením hole do přihrávky David Rittich.
     
    16:53
    Zatuhlá kola utkání se začínají pomalu roztáčet. Z pozice pravého kruhu nyní vyslal táhlou střelu Roman Mikeš. Trajektorie letu rány jihlavského šikuly ale poslal kus gumové pryže pouze do Přikrylovy hrudi.
     
    17:32
    Na teč Drábkovy střely si před Ritticha nebezpečně sjížděl Suja. Kotouč ale naštěstí pro domácí netrefil.
     
    18:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tlak Stadionu končí zaslouženým vyrovnáním. Jihlavští hokejisté při aktivním bránění zcela zapomněli na před brankou stojícího JAKUBA ŠULCE, který přesnou ranou z voleje nad Rittichovo rameno rozsvítil červené světlo. Asistence: Miloslav Čermák.
     
    19:34
    Červenožlutí aktivně napadají, leč zatím se o branku pokusil pouze Tomáš Kaláb. Následně přidal další ránu Seman. Ani on ale na Přikryla nevyzrál. Hosté poté vyhodili přes všechny čáry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, která přinesla spíše opatrný hokej. Branky jsme však nakonec viděli dvě. Nejprve poslal domácí do vedení brilantně sehranou přesilovou hrou Adam Zeman, v závěru dějství pak vymazal nepříznivý stav Jakub Šulc. Jak se souboj bude vyvíjet nadále?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Dukla se hned v úvodu periody vydala do útoku, avšak Zeman trefil pouze brusle hostujícího zadáka. Litoměřice se poté osvobodily.
     
    21:28
    Od modré čáry vypálil do chumlu hráčů Petr Mocek. Nejlépe se po zásahu Přikryla zorientoval Radek Hubáček, leč ani on nedokázal dorazit kotouč za brankovou čáru.
     
    21:58
    Nyní se ale Dukle rozehrávka nepodařila, touš zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se bude před Rittichem.
     
    22:20
    Tomáš Doležal se ocitl zcela sám před Rittichem, ale z levé strany jej tvrdým příklepem překonat nedokázal. Domácí strážce svatyně raději přerušil hru.
     
    23:17
    Adam Zeman pelášil směrem k hostující brance, načež z pozice levého kruhu vypálil. Litoměřický muž v masce zasáhl levým betonem.
     
    24:11
    Znovu se bude vylučovat na jihlavské straně. Za hákování odjíždí na trestnou lavici Miha Štebih (JIH).
     
    24:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Rovněž hosté ukazují, že umí s početní výhodou patřičně naložit. Po poměrně dlouhém hledání ideální pozice se puk dostal k JAKUBU SUJOVI, který přesným švihem trefil prostor mezi betonem a vyrážečkou Ritticha. Asistence: Vít Budínský.
     
    25:33
    Litoměřice jsou při chuti. Po bleskovém přejezdu útočné modré pálil z pravé strany Marek Hrubas. Rittich touš lapil a ve své výstroji jej ponechal.
     
    25:49
    Protiútok červenožlutých barev končí postavením mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    26:36
    Litoměřice jsou jasně lepším celkem, i nadále kombinují v útočné třetině, kde se o největší rozruch postarala bomba Drábka. Svěřenci Petra Vlka se zatím brání.
     
    27:18
    Přesilová hra pro Duklu. Za nedovolené bránění je potrestán Tomáš Doležal (LTM). Podaří se jihlavským hokejistům vymazat nepříznivý stav?
     
    28:02
    Filip Seman si sjel na Důrasovu přihrávku, ale ze zcela ideální pozice netrefuje. Na druhé straně se v samostatném úniku neprosadil Čermák.
     
    28:48
    Domácí si zahrají dvojnásobonou početní výhodu. Patrik Husák (LTM) se provinil vysokou holí.
     
    29:00
    Kaláb pálil od modré vedle, Dukla je nadále v pásmu.
     
    29:18
    V útočné třetině Dukly to vypadá jako u Verdunu, na Přikryla míří jeden pokus za druhým. Hostující mág je ale bezchybný. Nyní je již stadion ve čtyřech.
     
    30:07
    Domácí aktivně kombinují, ale stále chybí střelba. Litoměřice brání velmi dobře, a to především díky vynikajícímu pohybu.
     
    31:38
    Dukla se snaží rozbít defenzivu Stadionu, ale hosté zatím odolávají.
     
    32:15
    Michal Důras se probojoval do pásma, kde poté hledal nenápadnou přihrávkou Semana. Dráhu kotouče ale přerušil pád hostujícího obránce, který poté ponechal touš pod sebou.
     
    32:50
    Opět v akci Michal Důras! Tváří v tvář Přikrylovi však tento hbitý forvard neuspěl. Zkušený gólman Litoměřic si stihl povyjet a ránu zlikvidovat.
     
    33:11
    Úmyslný ofsajd Stadionu vrací hru před jeho brankáře. Dukla začíná šlapat na plyn, tempo duelu se zvedá.
     
    35:06
    Přesilová hra pro domácí. Miloslav Čermák (LTM) dostává dvě minuty za faul loktem.
     
    35:56
    Ránu Zemana Přikryl vyrazil pouze k Čachotskému, který však nedokázal volný puk dorazit do sítě.
     
    36:30
    Domácím se nepovedl přechod přes útočnou modrou, Stadion opět vyhazuje do bezpečí. Tuto přesilovou hru si Dukla za rámeček nedá.
     
    37:06
    Hosté v plném počtu. Jihlavští hokejisté si příliš nebezpečných situací nevytvořili. Stále tak musí dohánět jednobrankové manko.
     
    37:54
    Niko Kapanen vyjel zpoza brány a nabil Šulcovi. Hostující zadák pak z voleje nechal vyniknout rukavici Davida Ritticha. Buly po levé ruce jihlavského brankáře.
     
    38:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Po pěkné kombinaci se FILIP SEMAN z mezikruží prosazuje přesně mířenou ranou k levé tyči. Asistence: Tomáš Čachotský, Radek Hubáček.
     
    38:56
    Tomáš Čachotský se nyní snažil dotlačit kotouč za brankovou čáru doslova silou vůle. Nakonec hostující brankář zabránil dalšímu rozsvícení červeného světla za svými zády.
     
    39:36
    Marek Prokš se pokoušel stahovačkou obejít protihráče, ale naneštěstí pro domácí se mu na kobylku nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Taktéž druhé dějství skončilo smírně. Vedení se nejprve ujaly Litoměice, když se trefil Jakub Suja. Odpověď v podobě vstřelené branky pak přinesl Filip Seman. Utkání je tak stále otevřené na obě strany. Jak tento souboj dopadne?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Tomáš Čachotský vybruslil z levého rohu a poslal kotouč na modrou čáru. Napřáhnuvší se Kaláb ale trefil pouze ochrannou síť za hostující brankou.
     
    41:50
    Rovněž druhá formace domácích byla velmi aktivní. Do nebezpečné příležitosti se ale nedostalal. Následně svěřence Petra Vlka zastavil ofsajd.
     
    42:52
    Hosté velmi dobře brání střední pásmo. Nyní navíc vyrazili do protiútoku, který zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude v neutrální zoně.
     
    43:43
    Šulcovo lehké nahození sráží domácí zadák do rukavice Davida Ritticha. Vhazovat se bude po pravici jihlavského brankáře.
     
    45:18
    Tomáš Čachotský naslepo nahazoval před branku, kde ale jeho výzvu nikdo nevyslyšel.
     
    46:31
    Jiří Dobrovolný pouze nahodil na Přikryla, domácí potřebují vystřídat. Pokračuje dobývání litomřické defenzivní linie.
     
    47:49
    Marek Prokš prudkou ranou jen těsně míjí pravou tyč hostující brány. Litoměřický protiútok rovněž úspěch neslavil.
     
    48:58
    Radek Hubáček po obkroužení branky hledal Semana, leč neúspěšně. Domácí forvard již mířil k hráčské lavici.
     
    49:41
    Po delší době se dostal do akce také David Rittich. Domácí muž v masce kryje ránu z pozice levého kruhu. Buly po jeho pravici.
     
    50:34
    Michal Důras má dnes smůlu. Také další pokus rychlonohého útočníka končí na levém betonu Přikryla.
     
    51:46
    Litoměřice rozbíjejí jednu jihlavskou rozehrávku za druhou, Defenziva hostí je skutečně propracovaná.
     
    52:22
    Lehké nahození Prokše Přikryl bez problémů ukrývá do lapačky. Vhazovat se bude po levii litoměřického brankáře.
     
    53:17
    Po výborné individuální práci Veleckého pálil z první Petr Haluza. Dělovka od levého mantinelu končí v náručí Přikryla.
     
    54:43
    Stále s hraje především ve středím pásmu, ani jedno z mužstev se nikam nežene.
     
    55:15
    Litměřice se sami vyhnaly do vlastního pásma. Další útok tak zahajují zpoza své svatyně.
     
    56:49
    Tomáš Čachotský se nečekanou kličkou uvolnil, načež se pokusil zakončit ze značného úhlu. Hostující brankář byl na svém místě.
     
    57:52
    Václav Jaroš se vydal na útočný výlet, který zakončil nepřesným pasem před bránu. Nebezpečně poskakující puk pak hosté z brankoviště odklidili.
     
    58:51
    Dukla stále svírá svého soupeře, leč do šancí se nedostává.
     
    59:07
    Dukla má velkou šanci rozhodnout. Za vyhození puku mimo hrací plochu odchází na trestnou lavici Marek Hrbas (LTM). Petr Vlk si vyžádal oddechový čas.
     
    59:21
    Důrasovu bombu se pokoušel dorážet Filip Seman. Přikryl ale puk nevypustil.
     
    59:45
    Hosté se osvobozují.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi třetí třetina, která branku nepřinesla. Následovat tak bude prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Přesilovkovou kombinaci zakončoval tvrdou ranou od modré Tomáš Kaláb, kterému však rána příliš nesedla.
     
    61:06
    Totožně si počínal také jihlavský kapitán Tomáš Čachotský, jenž pro změnu ztroskotal na Přikrylovi.
     
    61:57
    Hosté se snaží také útočit, ovšem narážejí na dobře postavenou obranu Dukly. Oba celky jsou pochopitelně velice obezřetné.
     
    63:24
    Tomáš Doležal se pokusil vypálit skrz brusle domácího zadáka, který tuto ránu srazil do středního pásma.
     
    64:26
    Přechod Dukly do pásma zastavuje ofsajd. Buly ve středním pásmu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Taktéž o zisku bonusového bodu nerozhodlo. Na řadu tak přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první se vydal k samostatnému nájezdu Tomáš Čachotský, který otevírá skóre rozstřelu. Opět typickým bekhendovým blafákem – 1:0.
     
    Niko Kapanen zamířil vedle levé tyče – 1:0.
     
    Michal Velecký Přikryla nevymíchal, kotouč mu v rozhodující chvíli utekl – 1:0.
     
    Miloslav Čermák ztroskotal na výborném rozkleku Ritticha – 1:0.
     
    Radek Hubáček neproměňuje, Litoměřice musí skórovat – 1:0.
     
    Dukla právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ ČACHOTSKÝ.
     
    Je dobojováno. Jihlavští hokejisté získávají bonusový body, když se jediným úspěšným exekutorem stal Tomáš Čachotský. Já vám děkuj iza pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (20:09:56)
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 8. Zeman (Čachotský), 39. Seman (Čachotský, Hubáček), rozh. náj. Čachotský – 19. Šulc (Čermák), 25. Suja (Budínský)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Kaláb, Štebih – Čachotský, Zeman, Prokš – Seman, Hubáček, Důras – Haluza, Vysloužil, Velecký – Mikeš, Kuřítko
    HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Král) – Žovinec, Kolář, Drábek, Hrbas, Husák, Šulc, Míka – Kapanen, Čermák, Chlapík – Novák, Hašek, Z. Doležal – Suja, Budínský, T. Doležal – Schwamberger, Škop, Rubeš

    Rozhodčí: Doležal – J. Štětina, T. Štětina
    bahis siteleri