Toronto – Buffalo 4:3 (3:1 po s.n.) | Pittsburgh – Washington 4:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 9:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Washington Capitals
Čtvrtek 16.01.2014, 02:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Neuvirth (WSH) 59 minut, 33 zákroků, 4 gólů, 89,2%
    Martin Erat do utkání nezasáhl. (04:44:22)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Olli Määttä (PIT) 1+1
    2. Jussi Jokinen (PIT) 1+1
    3. Alexander Ovečkin (WSH) 1+0
     
    Je za námi utkání, ve kterém měli brankově dlouho navrch hosté, kteří třikrát vedli. Rozhodující branku nakonec vsítil necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem Olli Määttä. Pittsburgh tak zdolal Washington těsně 4:3.

    Střely na branku: 37:28
    Vhazování: 23:24
    Hity: 33:22
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Washington šok. Hosté v utkání třikrát vedli, ale nyní to již budou mít obtížné. Vedení na straně Penguins totiž strhává OLLI MÄÄTTÄ. Asistence: Jevgenij Malkin, Matt Niskanen.
     
    51:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je opět vyrovnáno. Přesnou tefu zaznamenal JUSSI JOKINEN. Asistence: Brandon Sutter, Matt Niskanen.
     
    50:02
    Bude znovu vylučovat na straně Pens. Za nedovolené bránění odchází pykat Jevgenij Malkin (PIT).
     
    49:41
    Mike Green (WSH) odchází na trestnou lavici za podražení.
     
    48:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se jž potřetí v utkání ujímají vedení. Třetí branku Washingtonu přidává ALEXANDER OVEČKIN. Asistence: Marcus Johansson, Mike Green.
     
    47:02
    Bude se vylučovat, a to na obou stranách. Za hru vysokou holí putuje na trestnou lavici Jevgenij Malkin (PIT), hrubostí se provinil John Erskine (WSH).
     
    40:32
    Přesilová hra pro Pittsburgh. Za podražení odchází pykat Mike Green (WSH). Podaří se Tučňákům strhnout vedení na svou stranu?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 25:23
    Vhazování: 14:19
    Hity: 24:28
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens přicházejí s odpovědí hnedle vzápětí. O vyrovnání napínavého duelu se postaral TAYLOR PYATT, který tak ve svých statistikách vymazal nulu v kolonce vstřelených branek. Asistence: Olli Määttä, Jussi Jokinen.
     
    34:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Mužstvo z hlavního města USA znovu strhává vedení na svou stranu. Svou devátou trefu v právě probíhajícím ročníku přidává útočník, který během loňské výluky okusil také nejvyšší českou hokejovou soutěž, a to v dresu chomutovských Pirátu. Ano, tušíte správně, šťastným střelcem je JASON CHIMERA. Asistence: Marcus Johansson, Dmitrij Orlov.
     
    29:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok. Přesnou ranou rozvlinil síť za Neuvirthem KRIS LETANG. Asistence: Sidney Crosby, Tanner Glass.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 17:10
    Vhazování: 6:9
    Hity: 13:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    15:27
    Početní výhodu si zahrají také hosté. Za podražení odchází pykat Nick Drazenovic (PIT).
     
    13:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. Ve vlastním oslabení rozvlnil síť za Fleurym. BROOKS LAICH. Asistence: Karl Alzner.
     
    12:48
    Přesilová hra pro Pittsburgh. Na trestnou lavici usedá Joel Ward (WSH).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Kdo je ve formě?

    Brankář Philipp Grubauer pustil v posledních dvou zápasech za svá záda pouhé dva kotouče. Ve velké formě hraje v útoku ruský sniper Alexandr Ovečkin (šest bodů za šest zápasů). I na druhé straně chytající Marc-Andre Fleury předvádí špičkové výkony, které pomáhají týmu převádět zápasy na vítězné. Dalším hráče, jenž si v dresu Penguins aktuálně drží solidní postavení, je bezesporu Chris Kunitz a obránce Matt Niskanen.
     
    Washington Capitals

    Capitals čeká dlouhý venkovní trip, když hned osm z následujících devíti zápasů odehraje na kluzištích soupeřů. Zároveň Washington nastoupí do druhého zápasu ve dvou dnech. Na odpočinek tak po včerejším utkání se San Jose (1:2sn.) moc času není. "Dneska hrajem zápas o hodinu později než normálně, takže budeme mít o trochu více času na regeneraci," řekl médiím Brooks Laich.

    Ten samý hráč prozradil i přípravu svého týmu na svého nejblizšího soupeře z Pittsburghu. "Víme, že nás budou chtít prvních deset minut zápasu tlačit, tak, jak to často praktikují. Oni si po čtyřdenní pauze možná myslí, že budeme bez šťávy, ale abych řekl pravdu, cítíme se jako tým skvěle. Nemám tedy o dnešním zápase žádné pochybnosti. Bude to skvělá bitva proti našemu velkému rivalovi".

    Ab ovšem Capitals proti Tučňákům uspěli, budou muset výrazným způsobem zvýšit svou střeleckou produktivitu. Ta jim především v posledních zápasech dělala nemalé problémy. Vždyť hned ve čtyřech z předešlých osmi duelů rozvlnili Capitals síťku branky soupeře jen jednou.

    "Moc dobře víme, že se nám nedaří často střílet branky, ale snažíme se dělat na ledě dobré věci proto, aby se k nám nějaký ten kotouč odrazil a my byli schopní skórovat. Je to jen otázka času, takže musíme nadále plnit to, co v posledních zápasech," řekl útočník Nicklas Backstrom. V brance Washingtonu dostává v poslední době největší důvěru Philipp Grubauer, kdo však ale nastoupí do dnešního zápasu, je otázkou. Může to být kdokoliv z brankářské trojice Grubauer, Neuvirth nebo Holtby.
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci se vrací zpátky na led po čtyřdenní pauze a toto zápasové volno hodlají využít pro lepší zabudování nových nebo vracejících se hráčů do sestavy. "Pár hráčů se nám vrací zpět po zranění. Moc jsme toho s Jevgenijem Malkinem a Krisem Letangem nenatrénovali a to samé platí s našimi nováčky. Teď jsme však během volna dostali skvělou příležitost se se všema sehrát," zní z úst Brookse Orpika.

    Jední z nových hráčů v sestavě Tučňáků je útočník Taylor Pyatt, které si tato organizace vyhrábla z tzv. "Waiwer listu," kde jej umístil tým New York Rangers. Na tréninku se Pyatt zařadil do lajny s Malkinem a Jokinenem. "Byl to pro mě hodně důležitý týden. Na trénincích jsem se cítil dobře. Jedna věc je ovšem porozumět hernímu systému týmu, a druhá je jej umět praktikovat v samotném zápase," podotýká čerstvá posila Tučňáků – Taylor Pyatt.

    Také útočník Nick Drazenovic dostal pozvánku do hlavního týmu, když jej generální manažer Penguins – Ray Shero, povolal ze záložního celku Wilkes-Barre.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášt! Vítejte u dnešního nočního zápasu kanadsko-americké NHL, kde se proti sobě střetnou dva rivalové – Pittsburgh Penguins a Washington Capitals.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 30. Letang (Crosby, Glass), 37. Pyatt (Määttä, Jokinen), 52. Jokinen (Sutter, Niskanen), 59. Määttä (Malkin, Niskanen) – 14. Laich (Alzner), 35. Chimera (Johansson, Orlov), 49. Ovečkin (Johansson, Green)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Bortuzzo, Niskanen, Määttä – Sutter, Crosby, Kunitz – Letourneau-Leblond, Malkin, Jokinen – Adams, Drazenovic, Glass – Engelland, Sill, Pyatt
    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Carlson, Alzner, Green, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Grabovskij, Fehr – Brouwer, Bäckstrom, Laich – Ward, Johansson, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti

    Rozhodčí: Sutherland, Pollock – Amell, Cvik

    Diváci: 18 667
    bahis siteleri