Třinec – Litvínov 6:2 (kon.) | Zlín – Slavia 4:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 3:8 (kon.) | Liberec – K. Vary 2:0 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 0:1 (po pr.)
Sparta – Kladno 6:0 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 04.02.2014, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
     
    Krásný úterní podvečer všem! Je mou milou povinností přivítat všechny sportovní nadšence u onlajn přenosu z východočeské metropole, kde se uskuteční zápas v rámci 46. kola Tipsport extraligy mezi domácím týmem Mountfield HK a hostující družinou z nedalekých Pardubic – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Derby, nebo chcete-li boj o titul vládce východních Čech určitě přinese nesmírně zajímavou zápletku!
     
    HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE: (8. místo, 68 bodů, skóre 127:123)

    Pardubickému mančaftu se od začátku nedaří přesně podle jeho představ a povedené výkony, které skončí jasnou výhrou pro pardubické hokejisty střídají překvapivě nepovedené duely, jakým byl například zápas v rámci 43. kola s Rytíři z Kladna, nad kterými Pardubičtí vedli po dvou třetinách 3:0, ale nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech a podle všeho si tak mysleli, že mají vyděláno. Na jejich obranu lze však říci, že v posledních dvou zápasech dominovali a porazili jak silné Ševce ze Zlína, tak Vítkovice, jimž patří prozatimní "titul" nejúspěšnějšího týmu na hostujících kolbištích.

    Královehradečtí hokejisté si musí dávat pozor hned na několik elitních střelců pardubického mančaftu. Tomu se obvzláště daří v útoku, kde řádí teprve jednadvacetiletý forvard Tomáš Nosek, jemuž patří první místo v kanadském bodování svého celku – ze 45 zápasů si na své konto připsal 36 bodů za 16 tref do černého a 20 asistencí. Stejně gólů jako on vstřelil ještě kanonýr Petr Sýkora, jenž se možná letos s optimální formou nepotkal, ale i nadále patří mezi největší postrachy soupeřových obránců.

    Obranné řady Pardubic táhnou Václav Benák (7+14) s Martinem Ďalogou (3+13). Oba tito beci nejenomže patří mezi defenzivní pilíře, kteří přes sebe jen tak někoho nepustí, zároveň však dokáží zahrozit i v útočné fázi. Ochrannou ruku nad pardubickou svatyní pak v průběhu sezóny převzal Július Hudáček. Slovenský gólman se do branky Pardubic postavil ve 22 případech a patří mu 7. místo v gólmanských statistikách. Průměr obdržených branek za zápas drží na čísle 2,42 a procentuální úspěšnost jeho zákroků činí 91,93 %.

    Poslední zápasy Pardubic:
    Litvínov – Pardubice 2:1
    Pardubice – Slavia 3:1
    Kladno – Pardubice 4:3 sn
    Zlín – Pardubice 1:4
    Pardubice – Vítkovice 4:2
     
    MOUNTFIELD HK: (3. místo, 81 bodů, skóre 112:95)

    Hráči zpod Bílé věže se kvůli poslední porážce na ledě litvínovské Vervy, která vstřelila rozdílovou branku 21 vteřin před koncem řádné hrací doby, se "propadli" zase o stupínek níže na třetí pozici s dvoubodovou ztrátou na Plzeň. V poslední době se úspěšnost hradeckých hokejistů na venkovních hřištích obrátila k horšímu, ale naopak na tom domácím jim to šlape jako švýcarské hodinky. Poslední dva duely pod Bílou věží přinesly vždy přesvědčivé výkony Mountfieldu a tříbodové vítězství. Výjimkou tak byla pouze smolná porážka s Energií 3:4 po samostatných nájezdech.

    Pokud na led vyjede úderná hradecká letka, pak by měli být Pardubičtí v tom největším pozoru. Kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek stále patří mezi tahouna jeho útočných řad. 23 gólů blýskajících se na jeho kontě (3. místo v extralize) budí značný respekt. Neměli bychom ani zapomínat na Jaroslava Kudrnu, jenž je opět v plné polní a za 24 zápasů posbíral úctyhodných 27 kanadských bodů (14+13).

    Obranné řady pak zápas co zápas vyztužuje René Vydarený, jenž však na derby bude chybět, jelikož si plní reprezentační povinnosti ve slovenském národním týmu připravujícím se na blížící se Olympiádu v Soči. Jistě ho však zaskočí jiní kvalití beci, jakým je například Peter Frühauf (4+14) nebo jeho jmenovec Peter Mikuš (2+13), oba schopní vyčnívat nejenom v obraně.

    Do královehradecké kasy se pak s největší pravděpodobností postaví Pavel Kantor, který se drží na 6. pozici mezi brankáři s procentuální úspěšností svých zákroků 92,23% a průměrem obdržených branek stlačeným pod 2 góly (1,83 = 3. místo).

    Poslední zápasy Hradce:
    Třinec – Hradec Králové 3:0
    Hradec Králové – Karlovy Vary 3:4 sn
    Hradec Králové – Slavia 3:1
    Hradec Králové – Kladno 4:0
    Litvínov – Hradec Králové 3:2
     
    Vzájemné duely vyznívají lépe pro Hradec.

    Z dosavadních třech vzájemných klání vytěžili více bodů hráči hradeckého Mountfieldu, kterým se podařilo dvakrát zvítězit, jednou však až po samostatných nájezdech, a to před zraky svých diváků. Jediné derby, které Pardubice v letošní sezóně zatím ovládly je vůbec první zápas po 20 letech v extralize mezi těmito týmy, a to 3:2 po prodloužení.

    Pomyslně tak na zápasy vede dnes domácí Hradec 2:1 a bude jistě zajímavé sledovat tento znovu vyprodaný duel, ve kterém půjde o cejch vládce východních Čech!

    7. kolo: HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Mountfield HK 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 9. Sýkora (Píša, Marha), 34. Somík (Kočí, Marha), 63. Benák (Sýkora, Somík) – 3. Rousek (Švihálek, Knotek), 31. Langhammer (Mikuš, Ptáček).

    19. kolo: Mountfield HK – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 11. Podlešák (Knotek), rozh. náj. Kudrna – 51. Radil (Gregorc, Kousal).

    33. kolo: HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Mountfield HK 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
    Branky a nahrávky: 13. Ďaloga (Nosek), 46. Nosek (Zohorna, Ďaloga), 49. Zohorna (Gregorc, Nosek) – 10. Frühauf (Švihálek), 10. Vydarený (Marha), 16. Langhammer, 37. Šimánek (Dej, Mertl), 41. Frühauf (Dej, Mertl).
     
    Do akce dnes na straně Pardubic nenaskočí slovenský reprezentační bek Marek Ďaloga, jemuž se proti Hradci celkem daří. Talentovaný obránce totiž ve středu odcestuje jako jeden ze sedmi náhradníků slovenského národního týmu do Soči, který se bude připravovat na olympijský turnaj s evropskými hráči, čekajícími na posily z NHL.

    Dalším hokejistou, který bude týmu s koněm ve znaku chybět je slovinský reprezentant Blaž Gregorc, jenž si na Olympiádě však se stoprocentní jistotou zahraje – a to například po boku útočníka Los Angeles Kings Anže Kopitara! Bude tato ztráta pro Pardubice v derby citelná?

    Do pardubické sestavy se dnes vrací dravý útočník Lukáš Endál, jenž se zařadí na pravé křídlo čtvrté formace. Na marodku se naopak odporoučela jiná velká útočná posila, a to slovenský forvard Radovan Somík, kterého na levém křídle úderné pardubické letky nahradí Jevgenij Mozer.
     
    To hradeckému Mountfieldu bude chybět René Vydarený, který se pod pěti kruhy v Soči bude rvát za slovenské národní barvy. V hradecké sestavě pak bude i nadále chybět duo útočných věží Martin Podlešák s Davidem Švagrovským. Jinak by vše mělo být při "starém".
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Marha, Květoň – Pospíšil, Tvrdík, Knotek – Švihálek, Červený, Rousek. Trenér: Peter Draisaitl.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček (Salfický) – Píša, Kočí "C", Benák, Zdráhal, Mocek, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Mozer – Kolář, Zohorna, Tybor – Radil, Nosek, Pjanov – Endál, Číp, Semorád. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Blümel, Barvíř.
     
    Máme tu necelou čtvrthodinku do začátku východočeského derby a oba kotle už jsou řádně zaplněny a probíhá jak jinak než pošťuchování mezi oběma tábory.
     
    Tak a je to tady! Hráči obou týmů už naskakují na ledovou plochu a utkání začne co nevidět!!!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Mozer se hned po buly prodral mezi kruhy, ale jeho puk na hradeckou svatyni nezamířil.
     
    00:28
    A byl to opět Mozer, který to netokrát zkoušel z ostrého úhlu.
     
    00:51
    Šimánek vyslal na u levé tyče stojícího Mertla žabičku, ale ten puk nedokázal ze vzduchu trefit.
     
    01:28
    Hráči obou týmů se snaží hrát co nejjednodušeji.
     
    01:55
    Pospíšil nahodil černou pryž do útočného pásma a na tahu je znovu hradecký mančaft.
     
    02:17
    Třetí lajna domácí družiny se však ke střele nedostala.
     
    02:31
    Je tu první přerušení dnešního utkání. Postavení mimo hru zastavilo hradecké hokejisty v postupu do útočné třetiny.
     
    02:34
    Jank vyprášil od červené čáry betony Hudáčka.
     
    02:50
    Hradec se dostal do další gólové příležitosi. Červeného střela z vrcholu kruhů však končí těsně mimo pardubickou klec.
     
    03:07
    Hosté si zahrají dnešní první přesilovou hru. Za zdržování hry odchází na lavici hanby Bohumil Jank, který vyhodil ze svého pásma puk mimo hrací plochu.
     
    03:21
    Sýkora vypálil z vrcholu kruhů, jeho dělovku však vystihl pravý beton Kantorovy výstroje.
     
    03:51
    Hradec se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    04:12
    Počet sil na ledové ploše se vyrovná. Zdráhal se totiž prezentoval zbytečným útočným faulem a odpyká si dvě minuty za podražení. Buly po levici Hudáčka.
     
    04:25
    Tomáš Nosek byl při svém slalomu do útoku zastaven postavením mimo hru.
     
    04:31
    To samé se na druhé straně "povedlo" Květoňovi.
     
    04:36
    Mikuš nahazuje kus černé gumy za pardubickou klec.
     
    04:52
    Píša se objevil ve velké šanci! Jeho bleskovou střelu z mezikruží však Kantor vystihl.
     
    05:09
    Domácí mužstvo hraje v plném počtu a začíná jeho necelou minutu trvající přesilovka.
     
    05:18
    Frühauf zakládá útok.
     
    05:30
    Tentýž hráč si vyměnil na modré puk se svými spoluhráči a těsně minul pardubickou klec.
     
    05:45
    Kudrna netrefil branku z bezprostřední blízkosti. Hledištěm to jen zahučelo.
     
    06:17
    Pláněk trefil od modré tyč !
     
    06:35
    Květoň se dostal do samostatného úniku, který zakončil střelou mezi betony, ale Hudáček je stačil bleskově secvaknout k sobě.
     
    06:35
    Po komerční pauze se bude vhazovat po levé straně pardubické klece.
     
    06:43
    Radil nesměle atakoval Janka, ten si ale s dotírajícím útočníkem poradil.
     
    06:57
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění. Následuje buly po pravici Hudáčka.
     
    07:16
    Pláněk to zkoušel kolem levého mantinelu, sudí ale hru přerušují pro postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    07:32
    Frühaufova dělovka od modré čáry prosvištěla jen těsně kolem levé tyče Hudáčkovy svatyně.
     
    07:58
    Domácí jsou natlačeni v útočné třetině a Pardubičtí mají nemalé problémy s jejich pohybem.
     
    08:24
    Ptáček uklidňuje hru za brankou Kantora.
     
    08:39
    Mertl atakuje na druhém konci kluziště pardubickou rozehrávku.
     
    08:54
    Šimánek nahazuje černou pryž za kasu Hudáčka a uhání střídat.
     
    09:17
    Pardubice se ne a ne dostat do útočné třetiny.
     
    09:36
    Pláněk prověřil pozornost Hudáčka nahozením od modré.
     
    09:55
    Hosté se po dlouhé době pokouší o rychlý protiútok, ten byl však zničen v již jeho zárodku.
     
    10:19
    Knotek rozlomil při své střele od levého mantinelu hokejku.
     
    10:49
    Pardubičtí nehorázným způsobem chybují při své rozehrávce, a z toho plyne jedna střela a šance Hradce za druhou.
     
    11:17
    K vidění je tuhý boj o puk za brankou Hudáčka, který nakonec vyhráli Pardubičtí a zásluhou Benáka se přesunuli na druhý konec ledové plochy.
     
    11:30
    Kantor pardubické nahození raději drží ve své moci a hra se přerušuje. Následuje vhazování po pravici Kantora.
     
    11:42
    Pardubice se dostaly až za svou branku, ale snaží se o bleskový výpad.
     
    12:06
    Cetkovský při hradecké útočné vlně raději vyhazuje puk až na zakázané uvolnění a po komerční pauze se bude vhazovat před Hudáčkem.
     
    12:13
    Hudáčkovi vypadla Ptáčkova bomba z vrcholu kruhů těsně vedle pardubické klece.
     
    12:36
    Kudrna se objevil zcela sám před Hudáčkem, na levo měl ještě volného Mertla, ale zvolil střelu švihem, kterou pardubický fantom zlikvidoval ukázkovým semaforem.
     
    12:41
    Květoň to zkoušel hned po buly z ostrého úhlu, ale černá pryž si cestu do pardubické klece nenašla.
     
    13:10
    Hradec svého soka opět nepříjemně tlačí.
     
    13:29
    Tybor se dostal po nahození jeho spoluhráčů ke střele, která však Kantora nikterak neohrozila.
     
    14:02
    Pardubice vystrkují růžky, ale chybí tomu střela.
     
    14:33
    Rousek uhání do rychlého protiútoku, ale jeho pas z vrcholu kruhů pardubického obranného pásma končí po odrazu od hostujícího hokejisty mimo hrací plochu.
     
    14:53
    Mertl se po nepřesném pasu musí vracet do obrany.
     
    15:01
    A musel se uchýlit k držení rychlonohého Koláře. Hradecký forvard si tak odsedí dvě minuty, a to je přesně ta doba, kterou budou hrát hosté přesilovou hru.
     
    15:18
    Ačkoliv se hra odehrávala v rohu hradeckého obranného pásma, Kantorovi se podařilo posunout při přesunu jeho svatyni a muži v pruhovaném musí zákonitě hru přerušit.
     
    15:18
    Vhazuje se po levici Kantora.
     
    15:30
    Kolář marně hledal někoho ze svých souputníků před brankou Kantora.
     
    15:50
    Pardubice pokračují v přesilovkových kombinacích a na konci jedné z nich stál z mezikruží zakončující Mozer, kterého však vyčapal hradecký muž v masce.
     
    16:11
    Šimánek postrčil na modré čáře puk na Červeného, který vyvezl puk daleko ven z hradeckého obranného pásma.
     
    16:46
    A je tu další osvobození domácího mančaftu.
     
    17:02
    Domácí se tlaku Pardubic ubránili a hrají již v plné síle.
     
    17:11
    Radil střílel z velkého úhlu a černá pryž vyslaná z jeho čepele si našla místo na tribunách. Vhazuje se tak před útočnou modrou Pardubic.
     
    17:33
    Hostující celek nahazuje kotouč do rohu útočné třetiny.
     
    17:48
    Tam se ho ale rychle zmocnili Hradečtí a peláší s ním na opačný konec hřiště.
     
    18:11
    Nahození Tvrdíka nadělala Hudáčkovi nemalé potíže.
     
    18:29
    Hradec pálí jednu střelu za druhou. Pardubický gólman si musí připadat jako na střelnici.
     
    19:03
    Hosté vyhazují kotouč až na druhý konec ledové plochy. Kantor toto ošemetné nahození na jeho branku raději drží a následuje buly po jeho pravici.
     
    19:11
    Cetkovského střela z voleje z mezikruží končí mimo.
     
    19:35
    Hradec se pokouší o poslední útočnou vlnu, ale hosté jsou na tento výpad připravení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v prní třetině:

    11 Hradec Králové – 7 Pardubice
     
    Úvodní fáze dnešního vyhecovaného derby naskytla spoustu dramatických chvil, a to především v obranném pásmu Pardubic, kde se většina první třetiny odehrávala. Hradečtí si však mohou žehrat na nespočet neproměněných šancí. Aby však bylo jasno, tak Pardubice především v úvodu utkání domácí hokejisty zatlačili v jejich obranném pásmu, ale žádná střela z hole hostujícího hokejisty se neujala. Posléze už za delší konec provazu tahali Hradečtí, ale žádný puk se v první třetině za zády ani jednoho gólmana nezavlnil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Hradec zahajuje i druhou třetinu velkým náporem.
     
    20:52
    V protiútoku byla střela Cetkovského zblokována hodně mimo a slovo mají opět domácí.
     
    21:18
    Květoňovi se rozehrávka nepovedla, ale hosté byli vystaveni ofsajdové pozici.
     
    21:50
    Ofsajd pardubických hokejistů a buly ve středním pásmu.
     
    21:58
    Mikuš posouvá za brankou Kantora puk na Pláňka, a ten s ním uhání do útoku.
     
    22:22
    Už to vypadala, že Radil pojede sám na hradeckou klec, ale puk mu od hokejky odskočil.
     
    22:35
    Na Hradec čeká přesilová hra. Dvě minuty slávy si na trestné lavici "užije" Mocek, který jde sedět za nedovolené bránění.
     
    22:42
    Kudrna střílel z pravé strany, ale Hudáček se stačil přesunout!
     
    23:03
    Frühaufova střela do modré čáry se od plexiskla odrazila do hlediště.
     
    23:11
    Cetkovský vyhazuje černou pryž přes celé hřiště.
     
    23:29
    Hradečtí jsou však záhy zpět v útoku.
     
    23:48
    Pardubičtí beci blokují jednu střelu za druhou.
     
    24:02
    Dělovka v podání Frühaufa končí na hrudi Hudáčka, před kterým nikdo neclonil a měl tak jednoduchou práci. Následuje buly po jeho pravici.
     
    24:22
    Pohledná kombinace Hradce končí střelou těsně vedle Hudáčkovy klece.
     
    24:41
    Pardubice hrají v plné síle.
     
    24:51
    Ptáček málem svoji bombou od modré načapal pardubického gólmana na hruškách.
     
    25:17
    Tak to byla šlamastika! Kolář si nejdříve před Kantorem pomohl faulem, který však odpískán nebyl, aby pak netrefil vůbec puk, avšak následně se před kasou Hradce objevil zcela osamocený Zohorna, který měl před sebou poloodkrytou klec, tu ale netrefil.
     
    25:48
    Na druhé straně se blýskl Knotek, jehož střela zpoza bránícího hráče ale skončila na hrudi Hudáčka.
     
    26:13
    Hradečtí nahazují do rohu útočného pásma.
     
    26:19
    Tam se k puku dostali hostující hokejisté a vyhazují kus černé gumy na zakázané uvolnění. Po komerční pauze se bude vhazovat po levici Hudáčka.
     
    26:33
    Hra se spíše odehrává ve středním pásmu, kde se bojuje o každý metr kluziště.
     
    27:02
    Pjanov vydatně zaměstnává hradeckou defenzívu.
     
    27:14
    Po mírném tlaku Pardubic následuje jejich početní výhoda. Dvě minuty za držení si odpyká Pláněk.
     
    27:20
    Hned po buly vypálil na Kantora svoji pověstnou dělovkou Sýkora, Hradecký mág však jeho atak ustál.
     
    27:45
    Pardubická souhra končí mimo ledovou plochu. Sudí hru vykazují ven z hradeckého obranného pásma.
     
    27:57
    Hosté jsou zpět v přesilovkovém postavení.
     
    28:15
    Kolář šibalsky hledal střílenou nahrávkou před brankou stojícího Cetkovského, jenž však černou pryž usměrnil jen do náruče pozorného Kantora.
     
    28:20
    Ptáčkovi se nepodařilo vyhodit puk ven z obranné třetiny.
     
    28:38
    Zohorna odstřeluje od modré hradeckou klec.
     
    28:54
    Mertl se dostával do samostatného úniku, ale o jeho brusli zavadil vracející se pardubický hráč. K nelibosti hradeckého publika se faul nepíská.
     
    29:17
    Hradečtí hrají v plném počtu.
     
    29:40
    A hned svého soka odzbrojili.
     
    29:55
    Nic naplat, hosté jsou zásluhou Noska zpět před Kantorem.
     
    30:09
    Květoň se excelentně zbavil na modré dvou protihráčů a po pravé straně si to mašíroval na Hudáčka, nicméně pak nahrál Dejovi a ten střílel na na zemi se převalujícího gólmana, který díky obětavým spoluhráčům nekapituloval.
     
    30:09
    Současně je vyloučen hráč Pardubic Jiří Vašíček za nedovolené bránění. Je tu další přesilovka pro Hradec.
     
    30:45
    Hosté se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    31:03
    Hradečtí musejí založit další útok.
     
    31:15
    Mikušovo odrazené nahození nadělalo před Hudáčkem pořádný zmatek. Nikdo z domácích hokejistů však puk zkrotit nedokázal.
     
    31:44
    Pardubice vyhazují přes všechny čáry. Na tahu je Hradec.
     
    32:09
    Hostující mančaft hraje v plné síle.
     
    32:26
    Ptáček se prodírá pardubickou obranou jako ledoborec a diváci ho odměňují hromadným potleskem.
     
    32:53
    Pospíšil to zkusil od modré, ale černá pryž míří mimo.
     
    33:14
    Na druhé straně se Radil podél pravého mantinelu prodral až před Kantora, který mu však efektivním zákrokem skórování zabránil.
     
    33:39
    Pardubickému týmu je odpískáno postavení mimo hru. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:42
    Mertl vyhrál buly a Hradec míří neohroženě do útoku.
     
    34:03
    Pláněk se s ničím nemazlil a vyzkoušel z ostrého úhlu pozornost Hudáčka.
     
    34:27
    Tak to je neskutečné, Hradec hraje nesmírně efektivně a jednoduše, už tomu chybí akorát gól.
     
    35:02
    Pardubičtí se však nechtějí nechat zahanbit a i oni se pokouší vystrkovat růžky rychlými protiútoky.
     
    35:11
    Po jednom z nich Hradec vyhazuje raději na icing a následuje buly po pravici Kantora.
     
    35:27
    Pospíšil zachytil pardubickou rozehrávku, ale vytěžit něco víc z toho se mu nepodařilo.
     
    35:44
    A zase ten pardubický protiútok, který nadělal hradecké obranně velké problémy. Kantor však Noskovu skrytou střelu z vrcholu kruhů zneškodnil.
     
    36:10
    Rousek si ve dvaceti letech dovolil tedy pořádnou parádu, kdy se před brankovištěm Kantora zbavil tří protihráčů a uháněl s ním do útoku.
     
    36:40
    Na ledě je hradecká úderná letka a Kudrna našel k brance si najíždějícího Šimánka, který jen těsně minul pardubickou klec.
     
    37:19
    Po domácí útočné vlně nastává chvilka klidu za brankou Hudáčka.
     
    37:31
    Pardubice se zásluhou Cetkovského dostaly až před Kantora, který jeho nahození raději drží ve své moci a následuje buly po jeho levici.
     
    37:41
    Cetkovský krouží v útočné třetině, ale nemůže najít nikoho ze svých souputníků.
     
    38:04
    Jeho nepřesná nahrávka nakonec končí až před jeho gólmanem.
     
    38:20
    Když se hosté dostanou jen do mírného tlaku, tak se Hradec s ničím nepáře a nahodí puk na druhý konec kluziště.
     
    38:51
    Tvrdík hledal dobře si mezi kruhy najíždějícího Haranta, k tomu se puk ale nakonec nedostal.
     
    39:16
    Na druhé straně se ke střele z dálky odhodlal Pjanov a Kantor hru přerušuje. Nyní může následovat jen vhazování po jeho pravici.
     
    39:36
    Šimánek míří do rychlého protiútoku. Střelou doprostřed branky Pardubic však Hudáčka nemohl překvapit. Buly po pravé straně hostující klece.
     
    39:54
    Sýkora se rychle prodral přes celé hřiště, ale Kantor se proti jeho střele mezi betony vytasil jejich rychlým secvaknutím.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině:

    9 Hradec Králové – 9 Pardubice

    Střely na branku celkem:

    20 Hradec Králové – 16 Pardubice
     
    Ani druhá část žádný gól nepřinesla, a to se prosím nehraje žádný obranný hokej! Ba naopak se oba týmy předhánějí v útočných kreacích. Je pravda, že šancí měl Hradec o něco více, ale ve výsledky to je úplně jedno, protože na světelné tabuli nad středovým kruhem svítí stále nerozhodný stav 0:0.
     
    Jak asi bude vypadat závěrečná část dnešní nesmírně dramatické zápletky? Třetí třetina otevře brány do svého dějství přibližně v 19:51 a vy u toho nesmíte chybět!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Pardubice útočí. Lukáš Radil dělal dlouhý oblouk, ale střela pak byla domácími zblokována.
     
    40:50
    Na druhé straně k Hudáčkovi Mertlova navštívenka prošla a gólman ji vyrazil levým betonem.
     
    41:16
    Hra se znovu rychle stěhuje ze strany na stranu, ani jeden maskovaný muž nemůže být chvíli v klidu.
     
    41:53
    Tomáš Knotek zachytil vyhození hostů a najížděl na jediného beka, jenže ten jeho pokus zblokoval.
     
    42:10
    Hradec jde do čtyř, protože hrál v šesti. Trest odpyká Tomáš Pospíšil.
     
    42:45
    Kantor s vypětím všech sil vyrazil dělovku, která šla snad ještě ze středního pásma. Hradec se osvobozuje.
     
    43:20
    Tentokrát ale Píšův pokus ztroskotal na prvním clonícím hráči, jímž byl Tomáš Knotek.
     
    43:32
    Hostům se rozehrávka vůbec nepovedla a píská se zakázané uvolnění. Buly před Hudáčkem.
     
    43:44
    Hradečtí se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    44:10
    Hradec hraje v plném počtu. Excelentně se ubránil.
     
    44:30
    Šimánek málem našel čepel k levé tyči si najíždějícího Pospíšila.
     
    44:42
    Po střele Mikuše se hra přerušuje, jelikož Hudáček puk raději drží ve své náruči.
     
    44:52
    Pardubičtí krátce po buly před svým gólmanem vyhazují na zakázané uvolnění a buly po pravici Hudáčka se opakuje.
     
    45:04
    Pláněk přenáší hru na Mikuše, který vysílá hradecké forvardy na zteč.
     
    45:35
    Kočího přihrávka na Sýkoru končí postavením mimo hru.
     
    45:58
    Pardubičtí, respektive Cetkovský a následně Píša nadělali Hradeckým velké problémy. Tečované střely však vždy skončili mimo Kantorovo posvátné území.
     
    46:15
    Hradec přenáší hru na druhý konec ledové plochy. Po komerční pauze se bude vhazovat po levé straně pardubické kasy.
     
    46:23
    Domácí si hlídají střední pásmo a čekají, co předvede jejich protivník.
     
    46:40
    Ten se dostal až ke Kantorovi, tam však úřadovali hradečtí beci a černou pryž střelhbitě vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    47:10
    Pjanovova střela z otočky z vrcholu kruhů měla pořádný říz. Kantor byl však na svém místě a odráží puk do rohu kluziště.
     
    47:38
    Více ze hry mají momentálně hosté.
     
    47:52
    Jako bych to zakřikl a na druhé straně se ke třem střelám dostal Pospíšil. Ani jedna z nich ale Hudáčka přímo neohrozila.
     
    48:29
    Oba celky střídají a čeká se na Hradec, co vymyslí.
     
    48:41
    Jiří Šimánek se však dostal jen na útočnou modrou čáru. Dál ho nepustil hviz čárového sudího, jehož verdikt zní jasně, a to postavení mimo hru.
     
    49:06
    Nejdříve pořádně Kantora vystrašil svoji bombou Zdráhal, aby se na druhé straně pokusil o zakončení Jiří Šimánek, jemož ale sjel puk z čepele.
     
    49:50
    Dej se prodral kolem pravého mantinelu a zamířil si to střemhlav na Hudáčka, jenž mu jeho svižnou střelu zápěstím zneškodnil.
     
    49:56
    Tvrdík to vzal hned po buly na sebe, ale ke střele se nedostal.
     
    50:17
    Kočí nahazuje kus černé gumy na Kantora.
     
    50:36
    Ten ho vyrazil do rohu kluziště a jeho spoluhráči přenesli okamžitě hru až k Hudáčkovi.
     
    50:58
    Pardubický gólman však oči na šťopkách mít nemusí, jelikož všechny střely z hradecké dílny míří mimo.
     
    51:06
    Rychlý protiútok Pardubic překazili domácí vyhozením na zakázané uvolnění. Následuje buly po levici Kantora.
     
    51:12
    Tak to je pro domácí celek nepříjemné. Pardubice si zahraji přesilovku, jelikož se Frühauf provinil vyhozením kotouče z obranného pásma mimo hřiště a odsedí si tak dvě minuty za zdržování hry.
     
    51:33
    Marha zachytil pardubickou nahrávku a vyhodil puk ven z pásma.
     
    51:51
    Pardubický hráč nestihl před Kantorem zastavit a napálil to celou svou váhou do jeho brankové konstrukce, která vypadla ze svého základního postavení. Rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    52:11
    Domácím se opět podařilo vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    52:27
    Nosek se vytočil z rohu hřiště, ale napálil jen boční brankovou konstrukci Kantora.
     
    52:59
    Hradec se znovu osvobozuje.
     
    53:12
    A domácí hokejisté jsou již v plné síle.
     
    53:23
    Vašíček čeká za Hudáčkem na své střídající spoluhráče a dřímá nad jednou věcí, a to co ukuje se svými souputníky dál.
     
    53:53
    Ti se nakonec zásluhou Koláře dostali do útočného pásma.
     
    54:10
    Hradec však rychle hru obrací a Mertl si vykoledoval faul. Na lavici hanby odchází Petr Mocek, jenž se provinil podražením. Využije Mountfield přesilovou hru? Nebo se Pardubice ubrání. To vše až po komerční pauze.
     
    54:10
    Následuje vhazování po pravici Hudáčka.
     
    54:17
    Šimánek našel před brankou stojícího Kudrnu, který střílel z první, ale Hudáček svým zázračným zákorokem betony vše Hradci zhatil!
     
    55:04
    Hradečtí pokračují ve velkém tlaku!
     
    55:18
    Šimánkova střela prosvištěla těsně kolem pardubické klece!
     
    55:34
    Hradečtí kombinují s přesností švýcarských hodinek.
     
    55:56
    Pardubická obrana vypadá už unaveně.
     
    56:06
    Jenomže Pláňkova střela z vrcholu kruhů končí mimo a puk je venku z útočného pásma.
     
    56:15
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    56:31
    Jejich následná útočná vlna byla zastavena postavením mimo hru.
     
    56:50
    Pardubičtí uzamkli Hradec v jeho pásmu.
     
    57:09
    Radilova zadovka však projela celým obranným pásmem Mountfieldu a Pardubice musí až za Hudáčka.
     
    57:31
    Hradečtí jsou opět zaměřeni hlavně na střední pásmo.
     
    57:43
    A jejich postavení jim pravděpodobně vytěžilo postavení mimo hru pardubických hokejistů.
     
    58:04
    Frühauf trefil od modré čáry před sebou prvního pardubického hráče.
     
    58:18
    Pospíšilovy finesy napříč obranným pásmem Pardubic sice střelou končí, ale ta se odráží od brusle jednoho z obránců hostujícího mančaftu mimo.
     
    58:30
    Pardubičtí vyhazují raději na zakázané uvolnění a následuje buly po levici Hudáčka.
     
    58:41
    Mikuš zaváží puk zpět do útočné třetiny.
     
    59:01
    Kolář míříl z rychlého protiútoku z pravé strany nad levé rameno Kantora, ten však černou pryž dokázal vytěsnit.
     
    59:28
    Kočí nahazuje puk na rychlonohého Sýkoru.
     
    59:42
    Toho však u hradecké střídačky obral Květoň a Hradec je rázem v útočném pásmu.
     
    59:48
    Chumel v rohu pardubického pásma sudí roztrhli a vykazují hru do středního pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku ve třetí třetině:

    8 Hradec Králové – 8 Pardubice

    Střely celkem:

    28 Hradec Králové – 24 Pardubice
     
    Tak to je neskutečné. Šance střídá šanci na obou koncích ledové plochy, ale že by padl už konečně nějaký gól? Tak to ani náhodou, řekli si podle všeho aktéři dnešního utkání, ve kterém se po dobu 60. minut činili hlavně muži v maskách. Tak co přinese pětiminutové prodloužení?
     
    Už jen necelá minutka zbývá do začátku prodloužení. To je drama!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Píša nahazuje od červené na Kantora puk a ten rychle hru rozherává do rohu kluziště.
     
    60:29
    Mertl se dere střemhlav do přední linie, ale tam jsou pozorní pardubičtí beci.
     
    61:04
    Květoňova zadovka našla hůl Jiřího Šimánka, tomu však neposlušný kotouč v tom nejdůležitějším momentě utekl.
     
    61:33
    Kolář přenesl hru na modrou čáru, kde stál Píša, a ten okamžitě vypálil. Jeho pokus však zneškodnil lapačkou fantom v brance Hradce Kantor.
     
    62:06
    Dej se prohání sem a tam, ale nemůže najít nikoho, komu by v útočné třetině přihrál.
     
    62:31
    Jank s Pláňkem se rozhodli pro uklidnění hry a počkají až vystřídají jejich spoluhráči z útoku.
     
    63:04
    Kudrna se prohnal kolem pravého mantinelu, ale jeho přihrávku vystihl Vašíček.
     
    63:24
    Jedna střela za druhou míří na Hudáčka!
     
    63:38
    Kudrna netrefil z ostrého úhlu úplně odkrytou klec Hudáčka!
     
    63:56
    Po vyhození Pardubic to na sebe vzal Šimánek, jenž přejel modrou čáru a napálil puk s vysokou razancí na Hudáčka. Ten hru raději přerušuje. Následuje buly po jeho pravé straně.
     
    64:06
    Hosté to zkouší individuálními akcemi. Na modré čáře jsou však připravení hradečtí beci.
     
    64:28
    Mocek tečoval Píšovu střelu od modré a černá pryž mířila jen těsně vedle Kantorovy klece.
     
    64:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak a je dobojováno. Pardubičtí v posledních vteřinách zatlačili hradecké hokejisty v jejich obranném pásmu a po velkém závaru před Kantorem, kde stáli tři hostující hráči, se nejlépe zorientoval LUKÁŠ RADIL, jenž po sérii dorážek dopravil kus černé gumy za záda bezmocně se natahujícího Kantora. Asistence: Petr Mocek, Tomáš Nosek.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku v prodloužení:

    2 Hradec Králové – 3 Pardubice

    Střely na branku celkem:

    30 Hradec Králové – 27 Pardubice
     
    Ceny za nejlepší hráče zápasu si po zásluze odnáši hradecký gólman Pavel Kantor (MHK) a střelec rozhodující branky Lukáš Radil (PCE).
     
    Dnes jsme byli svědky nesmírně atraktivního duelu, ve kterém byli sice aktivnější domácí hokejisté, ale ti doplatili na mizernou koncovku. Ta nebyla dobrá ani v podání pardubického mančaftu, ale hosté se zásluhou nesmírného důrazu v brankovišti Kantora na konci zápasu mohou radovat ze dvou bodů za vítězství 1:0 po prodloužení.
     
    Já se s Vámi pro dnešek z východočeské metropole, kde fanoušci hokejem přímo dýchají, loučím a přeji všem příjemný zbytek úterního večera. U onlajnu zpod Bílé věže zase někdy napočtenou. (20:41:16)
    Marken.cz

    Filip Červinka

    Branky a nahrávky: 65. Radil (Mocek, Nosek)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Marha, Květoň – Pospíšil, Tvrdík, Knotek – Švihálek, Červený, Rousek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Píša, Kočí "C", Benák, Zdráhal, Mocek, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Mozer – Kolář, Zohorna, Tybor – Radil, Nosek, Pjanov – Endál, Číp, Semorád. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Blümel, Barvíř.

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    bahis siteleri