Buffalo – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Anaheim – Chicago 0:2 (kon.) | San Jose – Dallas 2:1 (po pr.)
konec
Anaheim Ducks
0:2 (0:0, 0:1, 0:0)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 06.02.2014, 04:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Brandon Saad mohl definitivně rozhodnout, jenže svou střelou trefil Handzuše. Naopak na druhé straně mohl snížit Perry, který už se hnal na brankáře Hawks. Bylo mu však odpískáno postavení mimo hru, a to dokonce úmyslné, takže se Hiller bude muset vrátit do klece.
     
    58:39
    Beleskey dorážel na Crawforda, který musel přikrýt kotouč. Jonas Hiller už je na střídačce, Anaheim to zkusí v šesti!
     
    58:15
    Jistou naději mohl domácím dát obránce Beauchemin, ten ale v dobré pozici na pravém kruhu střílel pouze nad branku Coreyho Crawforda.
     
    57:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A tohle vhazování se nakonec stalo klíčové, žřejmě rozhodlo celé utkání! Fowlerovu špatnou rozehrávku zachytil Marián Hossa, který ihned předal JONATHANU TOEWSOVI, který proskočil mezi třemi hráčemi a střelou k bližší tyče překonává Hillera! Tohle už bude pro Ducks těžké. Asistence: Marián Hossa.
     
    55:21
    Poměrně nenápadný, avšak velice důležitý zákrok Crawforda. Getzlaf byl zády k brankáři Hawks, puk chtěl mezi bruslemi nahrát na vzdálenější tyč Perrymu, Crawford ale zasáhl svou širokou holí, čímž dopředu zabránil nebezpečí.
     
    54:07
    Hillerova vyrážečka včas na místě! Kris Versteeg v přečíslení dva na jednoho předal na Patricka Kanea, který však bekhendem narazil právě na tuto část výstroje švýcarského brankáře.
     
    51:30
    Winnik mohl s trochou štěstí ve vlastním oslabení vyrovnat! Dvojice hráčů Chicaga udělala před svou klecí chybu, následně ji však alespoň z části dokázala napravit, když Winnikovi nedovolila ideálně zakončit.
     
    49:48
    Beleskey byl ve slibné šanci, možná mohl zkusit střílet forhendem. Domácí forvard však chtěl obejít Leddyho, což se mu povedlo jen z části, protože následná bekhendová příležitost nebyla tak nebezpečná. Matt Beleskey (ANA) se poté ještě natlačil na Crawforda, nutno podotknout, že s mírnou pomocí Leddyho. Domácí hráč však bude vyloučen.
     
    43:15
    Bickell nahrál na modrou čáru Keithovi, který vypálil z první směrem na Hillerovu klec. Dobrou pozici před švýcarským gólmanem zaujal Shaw, který puk tečoval dokonce do tyče!
     
    39:37
    Getzlaf nalezl na levém kruhu chvíli nehlídaného Perryho, tomu ale kotouč neúplně sedl, proto se stihl hostující brankář včas přesunout.
     
    37:23
    Crawford má teď těžkou šichtu! Selänneho pokus v těsné blízkosti před brankou však dokázal brankář Chicaga také zlikvidovat.
     
    36:11
    Nyní se však domácím naskýtá velká šance. Maroon byl za brankou Crawforda zasažen holí Michala Rozsívala (CHI) přímo do obličeje, a vzhledem k tomu, že se na ledě objevila i krvavá stopa, dostává český bek čtyřiminutový trest.
     
    31:07
    Teemu Selänne byl u obranné modré čáry podseknut útočníkem Chicaga Andrewem Shawem (CHI), který dnes už podruhé navštíví trestnou lavici.
     
    30:41
    Je tu třetí zakázané uvolnění domácího celku v krátkém časovém sledu. Bruce Boudreau si proto vybral time-out. Tentokrát ne z taktických důvodů, ale opravdu proto, aby si jeho celek oddechl.
     
    29:14
    Překonává se však i Jonas Hiller! Rychlá akce Hawks byla zakončena střelou kapitána Toewse, na konci všeho však byla pohotová lapačka švýcarského gólmana!
     
    27:15
    Kris Versteeg mohl poslat svůj celek do dvoubrankového vedení, když dostal parádní přihrávku bekhendem v podání Kanea. Na místě byl však v pravou chvíli Hillerův beton! U zrodu celé akce byl znovu Rozsíval, který vybojoval kotouč u hrazení.
     
    24:18
    Emerson Etem si vyměnil se Sakem Koivem role z předchozí situace. Zkušený Fin byl možná ještě ve větší šanci než před chvílí druhý jmenovaný. Puk se však mezi tři tyče opět nevlezl!
     
    20:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se chvíli po přestávce dostává do vedení! Getzlaf ztratil v souboji s Rozsíval kotouč, obránce Hawks posunul puk na Sharpa, který následně nalezl mezi kruhy volného MARIÁNA HOSSU. No a posléze to byla individuální paráda v podání slovenské hvězdy. Ta dvakrát naznačila střelu a až poté poslala kotouč za záda Hillera. Asistence: Patrick Sharp, Michal Rozsíval.
     
    19:49
    Etem byl pod tlakem hráčů, proto pouze odpálil kotouč do středního pásma, ovšem z této situace se najednou stala gólovka pro Cogliana. Ten ukázal svou rychlost, když přebruslil Keitha, levou tyčku ale jen těsně minul.
     
    15:25
    Když už byli hosté v plném počtu, chytil podle mého Crawford jasnou šanci na vstřelení branky! Perreault už dorážel téměř do odkryté klece, ale kanadský brankář se dokázal na brankové čáře roztáhnout a puk chytit!
     
    13:21
    Čtyřicet vteřin dlouhý přesilovka pět na tři čeká Anaheim! Brent Seabrook (CHI( za brankou podrazil Palmieriho a jde na dvě minuty ven.
     
    12:00
    První přesilovka v zápase čeká také Anaheim. Na trestné lavici už sedí Andrew Shaw (CHI), který se provinil hákováním.
     
    09:03
    Je tu první vyloučení utkání. Kyle Palmieri (ANA) půjde na dvě minuty za nedovolené bránění. I když se zdálo, že v souboje s Versteegem do toho šli oba hráči stejně.
     
    07:38
    Vypadá to, že se Kačeři začínají probouzet, další šance kterou musel likvidovat hostující brankář Corey Crawford.
     
    06:45
    Po reklamní přestávce hned po buly předal Keith kotouč na Teemua Selänneho, který se najednou zjevil sám před Crawfordem, nedokázal se však trefit mezi tři tyče!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 21. Hossa (Sharp, Rozsíval), 58. Toews (Hossa)


    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Lindholm, Beauchemin, Lovejoy, Fowler, Vatanen, Sbisa – Perry, Getzlaf (C), Penner – Selänne, Perreault, Maroon – Cogliano, Koivu, Beleskey – Etem, Winnik, Palmieri.
    Trenér: Bruce Boudreau.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Rozsíval, Brookbank, Leddy – Hossa, Toews (C), Sharp – Kane, Handzuš, Versteeg – Saad, Shaw, Bickell – Smith, Krüger, Bollig.
    Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Hebert, Sutherland – Cvik, Nansen

    Diváci: 17 446
    bahis siteleri