Muži - 1500 metrů (rozjížďky) 1. N. Kerstholt (NED) (kon.) | Ženy - 500 metrů (rozjížďky) 1. Fan Kche-sin (CHN) (kon.)
Muži - 1500 metrů (semifinále) 1. Ch. Hamelin (CAN) (kon.) | Štafeta žen - 3000 metrů (semifinále) 1. Jižní Korea (kon.)
Muži - 1500 metrů (finále) Vítěz: C. Hamelin (CAN) (kon.)
konec
Ženy - 500 metrů (rozjížďky)

1. Fan Kche-sin (CHN)

Pondělí 10.02.2014, 11:27 • Ledový palác Ajsberg, Soči • Zimní olympijské hry - Short track
     
    Korejka Shim Suk-Hee nakonec zkušeně a hlavně čistě předjela Windischovou a raduje se spolu s první Maltaisovou z postupu do čtvrtfinále.
     
    Hewittová skončila v tomhle heatu druhá, málem byla i před největší favoritkou na prvenství Fan Kche-sin, která nakonec triumfovala. Rezniková třetí, Smithová závod nedokončila.
     
    Fontanová udržela na uzdě Číňanku Li Ťien-žou, obě dvě nakonec postoupily do čtvrfinále. Maliszewská své vedení neudržela a skončila třetí, přetavit v postup ale svůj výkon nakonec přece dokázala! Pomohli jí totiž rozhodčí, kteří penalizovali její soupeřku Dudekovou.
     
    St-Gelaisová si postup pohlídala, van Kerkhofová nakonec urvala druhé místo. Třetí skončila o pár setin sekundy Itoová.
     
    Francouzka Pierronová upadla v polovině závodu, první nakonec dojela Park Seung-Hi. Sereikaitéová nakonec skončila třetí, a napodobuje tak Valcepinovou z předchozí jízdy, které postup rovněž unikl o kousek, ačkoli byla po startu první. Do čtvrtfinále jde místo ní Scottová.
     
    Valcepinová nakonec jízdu výrazně pokazila, Nizozemka ter Morsová dojela první, druhá o píď skončila Gilmartinová. Poslední skončila Sakuraiová.
     
    Prosvirnovovou tlačilo dopředu domácí publikum a Ruska nakonec skončila druhá. Britka Christieová ze čtvrtého místa postoupila do čtvrtfinále dokonce z prvního placu, na které se probojovala! Uvidíme, zda-li rozhodčí nesáhnou k nějaké penalizaci, tahle rozjížďka totiž byla hodně o loktech.
     
    Liou Čchiou-chung v klidu postoupila do čtvrtfinále, Korejka Kim A-Lang skončila druhá. Černý petr zbyl na Lari van Ruijvenovou.
     
    Hned první rozjížďka se bude kvůli dvěma ultým startům bude opakovat! A Ruska Tatjana Borodulinová je nakonec podle pravidel diskvalifikovaná. I přes nevoli domácího publika.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri