Německo – Švédsko 0:4 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:1 (kon.)
konec
Německo
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Švédsko
Úterý 11.02.2014, 11:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě vše, ale od 16 hodin můžete na Onlajnech sledovat druhý zápas dnešního programu mezi domácím Ruskem a Japonskem. Příjemné odpoledne! (13:15:56)
     
    Střely na bránu ve 3. třetině:

    Německo 9 – Švédsko 9

    Celkem:

    Německo 21 – Švédsko 29
     
    Vítězství švédského týmu je zasloužené, to naprosto bez debat. Nechybělo ale moc a mohlo to dopadnout úplně jinak! Němky v úvodu třetí části sahaly po vyrovnání, jenže místo toho inkasovaly z přečíslení klíčový druhý gól a pak už se do zápasu nezvládly vrátit.

    Švédky tak na olympijském turnaji vítězí i ve druhém zápase, opět bez inkasovaného gólu, a mají takřka jistý postup do čtvrtfinále. Němky naopak budou s maximální pravděpodobností hrát pouze o umístění a čekat na poražené čtvrtfinalisty.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Německá početní výhoda není na ledě vůbec znát, Švédky to už zvládnou bez inkasování.
     
    59:05
    V rohu švédského pásma se bojuje hodně tvrdě. Fyzická hra v dnešním zápase je podle mého názoru občas mimo rámec pravidel, ale když to rozhodčí ukočíruje, proč ne.
     
    58:42
    I další průběh zvládá vítězná strana bez sebemenších potíží.
     
    58:08
    Paradoxně ale mohly skórovat Švédky. Erika Grahmová ujela do sóla, chtěla si Harssovou rozhýbat, ta ale zasáhla bezchybně ramenem.
     
    57:58
    Ale dlouho to nevydrželo. Emma Eliassonová (SWE) je po souboji za svou brankou potrestána dvěma minutami za faul loktem. Němky zkusí zkorigovat skóre.
     
    57:51
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    57:26
    Další útok směřoval z druhé strany, Švédka se ovšem nedokázala s pukem natlačit až do samotného brankoviště.
     
    56:51
    Lina Westerová to vzala na sebe a prohnala se po levém křídle, aby prověřila funkci vyrážečky Jennifer Harssové.
     
    55:38
    Tak se omlouvám, Michelle Löwenhielmová (SWE) je také vyloučena za hrubost. Asi za to, že se pak bránila. Každopádně jdeme hrát čtyři na čtyři.
     
    55:38
    Švédská mladice byla dohrána mimo rámec pravidel a ještě je tu přesilovka pro Seveřanky. Tanja Eisenschmidová (GER) – 2 minuty za hrubost. Tohle bylo hodně zbytečné – mám na mysli faul, nikoli trest.
     
    55:38
    Němky ale chybují a nabízejí favoritkám další pozici. Před brankovištěm tečovala kotouč Löwenhielmová, ale neměla ho kudy protlačit do sítě.
     
    55:21
    Švédské hokejistky aktuálně nejsou vůbec nebezpečné, soupeřky tak mají docela prostor.
     
    54:37
    Nahození až od červené čáry Jennifer Harssová raději přikryla pod lapačkou a přerušila hru.
     
    53:57
    Němky vedly s elánem rychlý protiútok, ten byl ale zastaven ofsajdem.
     
    52:40
    Obrovsky studená sprcha pro Němky, které se v prostřední části zvedaly a i zkraje té třetí útočily na vyrovnání. Teď se jim podařilo vystihnout švédskou rozehrávku, ale obránkyně stihly Martinové vypomoci.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Nordinová (Eliassonová, Grahmová), 48. Östbergová (Borgqvistová), 51. Olofssonová (Östbergová, Löwenhielmová), 52. Winbergová (Borgqvistová)


    Německo: Harrerová (Schröderová) – Götzová, Fellnerová, Lanzlová, Eisenschmidová, Hammerlová, Weisserová – Seilerová, Schusterová, Beckerová – Anwanderová, Janzenová, Buschová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová – Kratzerová, Eversová, Zornová. Trenér: Peter Kathan.
    Švédsko: Martinová-Hassonová (Wallnerová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová. Trenér: Niclas Hogberg.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR) – Gagnonová (CAN), Kúdelová (SVK).

    Diváci: 4015
    bahis siteleri