Švýcarsko – Finsko 3:4 (po pr.) | Kanada – USA 3:2 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 – 0:1)
Finsko
Středa 12.02.2014, 09:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pro tuto chvíli se s Vámi loučím. Za dvě hodiny ale v Šajba aréně odstartuje první mocně očekávaná zámořská bitva, u které se budu znovu těšit na počtenou! (11:29:44)
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Švýcarsko – 0 (27)
    Finsko – 4 (34)
     
    Na finské straně tedy nakonec přišly dva dvougólové výkony. Rozhodl ten v podání kapitánky Hiirikoskiové, která je vedle brankářky Rätyové jednoznačným tahounem týmu. Reprezentantky helvétského kříže přitom předvedly opravdu vynikající výkon a nebýt špatné první třetiny, třeba by dnes dokázaly sebrat víc než jeden bod. I ten jim ale výrazně pomůže zvednout sebevědomí!

    Finky si ve čtvrtfinále zahrají proti horšímu z dvojice Rusko – Švédsko, Švýcarky naopak čeká vítěz tohoto duelu. Teprve se ukáže, zda výsledek dnešního utkání znamená pro svého vítěze skutečnou výhodu.
     
    Konec zápasu.
     
    62:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen Finky podle očekávání seberou třetí příčku ve skupině a lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále! Klobouk dolů, co předvedly obě dvě hráčky, které se zasloužily o rozhodující gól. Linda Välimäkiová narýsovala od hrazení fantastickou přihrávku na kapitánku JENNI HIIRIKOSKIOVOU, která si svým tradičním způsobem sjela z obranných řad až dopředu a parádní tečí poslala puk pod víko brány bezmocné Schellingové – 3:4 po prodloužení! Asistence: Linda Välimäkiová, Anna Kilponenová.
     
    61:51
    Rantamäkiová dostala výbornou přihrávku do jízdy a dlouhou kličkou si roztáhla Schellingovou. Z velkého úhlu už ale zakončila jen do boční konstrukce!
     
    61:36
    Švýcarky málem ujely do brejku dvě na jednu, ale nakonec jim kotouč utekl daleko od hokejek.
     
    60:59
    Karvinenová se mezi kruhy pěkně obtočila kolem obránkyně a okamžitě vypálila na druhou tyčku. Schellingové beton byl ale ještě rychlejší.
     
    60:34
    Hra čtyř proti čtyřem by samozřejmě mohla nabídnout zajímavé okamžiky, tak uvidíme.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 7 (27)
    Finsko – 7 (30)
     
    Poprvé na letošních olympijských hrách nerozhodlo o vítězi šedesát minut hry! Švýcarky se po špatné první části skvěle vrátily do hry a ztrátu dokázaly dotáhnout i ve třetí třetině, jejich výkon nás od druhé třetiny velmi pozitivně překvapil. Jde se na prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Finsko v plném počtu.
     
    59:33
    Müllerová dostala přihrávku od Julie Martyové, ale skákající puk nedokázala poslat k bližší tyčce, kde bylo místo!
     
    59:08
    Ne, teď to Švýcarkám zdaleka nejde tak dobře jako před chvílí.
     
    58:32
    Lutzová číhala volná před bránou, bekhendem nezakončila přesně. Na druhé straně zase prchala dopředu Hiirikoskiová, jenže bránu také minula.
     
    58:12
    Ale finské hokejistky se osvobozují, k tomu navíc nesmírně aktivně forčekují a šetří vteřinky.
     
    57:35
    Americká rozhodčí to teď Finkám spočítala i s úroky, znovu je posílá do čtyř! Saija Tarkkiová (FIN) – 2 minuty za nedovolené bránění, další obrovská možnost pro Švýcarsko.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 24. Eggimannová (Bullová), 28. Stanzová (Lutzová), 57. S. Martyová (Bullová) – 8. Hiirikoskiová (Jalosuová, Karvinenová), 10. Karvinenová (Tapaniová, Kilponenová), 36. Karvinenová (Tapaniová, Hiirikoskiová), 63. Hiirikoskiová (Välimäkiová, Kilponenová)


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – L. Benzová, Thalmannová, Forsterová, Bullová, J. Martyová "C", Frautschiová, Altmannová – S. Benzová, Müllerová, Stiefelová – Nabholzová, Raselliová, Eggimannová – S. Martyová, Lutzová, Stanzová – Waidacherová. Trenér: Rene Kammerer.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villiläová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová. Trenér: Mika Pieniniemi.

    Rozhodčí: Blairová – Johnsonová (obě USA), Kúdelová (SVK).

    Diváci: 4211
    bahis siteleri