Švýcarsko – Finsko 3:4 (po pr.) | Kanada – USA 3:2 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 – 0:1)
Finsko
Středa 12.02.2014, 09:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    62:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen Finky podle očekávání seberou třetí příčku ve skupině a lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále! Klobouk dolů, co předvedly obě dvě hráčky, které se zasloužily o rozhodující gól. Linda Välimäkiová narýsovala od hrazení fantastickou přihrávku na kapitánku JENNI HIIRIKOSKIOVOU, která si svým tradičním způsobem sjela z obranných řad až dopředu a parádní tečí poslala puk pod víko brány bezmocné Schellingové – 3:4 po prodloužení! Asistence: Linda Välimäkiová, Anna Kilponenová.
     
    56:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fantasticky sehraná přesilovka švýcarského týmu znamená vyrovnání, tenhle zápas zdaleka ještě nekončí! První střelu STEFANIE MARTYOVÉ ještě Räytová parádně chytla, ale útočnice pak zpoza brány protlačila puk zpátky do modrého půlkruhu, kde si ho Venla Hoviová nešťastně srazila za čáru – 3:3! Asistence: Nicole Bullová.
     
    35:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Půl minuty před koncem pětiminutové přesilovky se přece jenom Finky radují a berou si zpátky ztracené vedení. Tapaniová na brankové čáře chvíli zakvedlala s pukem a pak ho poslala na hokejku MICHELLE KARVINENOVÉ, která přesně nastavila hůl a puk zblízka ztečovala mezi betony Schellingové – 2:3! Asistence: Susanna Tapaniová, Jenni Hiirikoskiová.
     
    28:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No tak to je ze švýcarského pohledu velká paráda, z finského druhá velká facka. Máme vyrovnáno! První tvrdá střela od modré se odrazila k Jessice Lutzové, která puk posunula na hranu brankoviště k PHOEBE STANZOVÉ. Ta ho mezi bruslemi protihráček bleskově poslala do prázdné brány a jedeme od nuly – 2:2! Asistence: Jessica Lutzová.
     
    23:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No vida, Švýcarky snižují na rozdíl jediné branky! Jejisch soupeřky si totiž znovu nedokázaly pohlídat rychlý protiútok a dnes poprvé inkasují. Od mantinelu hledala ROMY EGGIMANNOVÁ hokejku Forsterové, která se kotouče pravděpodobně nedotkla, ale od brusle obránkyně Tarkkiové se puk nešťatně odrazil do finské brány. První švýcarský gól na olympiádě – 1:2! Asistence: Nicole Bullová.
     
    09:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No tak to byla od Finek velká paráda a díky gólu ve vlastním oslabení se ujímají už dvoubrankového vedení! Tapaniová chytře odrazila puk o mantinel do sóla pro MICHELLE KARVINENOVOU, která pak dokonale zakončila kolem vyrážečky Schellingové – 0:2! Asistence: Susanna Tapaniová, Anna Kilponenová.
     
    07:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je tady zasloužená odměna za finskou aktivitu! Klíčovou roli sehrály obránkyně. Mira Jalosuová nahodila puk od modré čáry do ohně, kde ho krásným způsobem tečovala kapitánka JENNI HIIRIKOSKIOVÁ mezi betony totálně bezmocné Florence Schellingové – 0:1! Asistence: Mira Jalosuová, Michelle Karvinenová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 24. Eggimannová (Bullová), 28. Stanzová (Lutzová), 57. S. Martyová (Bullová) – 8. Hiirikoskiová (Jalosuová, Karvinenová), 10. Karvinenová (Tapaniová, Kilponenová), 36. Karvinenová (Tapaniová, Hiirikoskiová), 63. Hiirikoskiová (Välimäkiová, Kilponenová)


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – L. Benzová, Thalmannová, Forsterová, Bullová, J. Martyová "C", Frautschiová, Altmannová – S. Benzová, Müllerová, Stiefelová – Nabholzová, Raselliová, Eggimannová – S. Martyová, Lutzová, Stanzová – Waidacherová. Trenér: Rene Kammerer.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villiläová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová. Trenér: Mika Pieniniemi.

    Rozhodčí: Blairová – Johnsonová (obě USA), Kúdelová (SVK).

    Diváci: 4211
    bahis siteleri