Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (4:3 po s.n.) | Švýcarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Česko
Sobota 15.02.2014, 18:00 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Pěkný podvečer přeji u sledování již v pořadí třetího zápasu českého národního týmu, který se utká v posledním zápase ve skupině s vždy nepříjemným Švýcarskem. Naši si napravili reputaci po nevydařeném duelu se Švédskem a proti Lotyšsku dokázali vyhrál 4:2. Veterán Jaromír Jágr si připsal druhý gól na turnaji a dnes by určitě svou sbírku rád rozšířil, neboť slaví své dvaačtyřicáté narozeniny.
     
    Švýcarsko:

    Náš dnešní soupeř má za sebou dva zápasy. V tom prvním se utkal s Lotyšskem a dlouho to byla nesmírně vyrovnaná bitva. Co dlouho, až do téměř posledních vteřin. V čase 59:53 totiž udeřil Simon Moser, když nahodil kotouč před bránu a tam si ho do vlastní sítě smolně srazil Pujacs. Krutý okamžik pro Lotyšsko, které nebralo ani bod.

    Ve druhém mači narazali Švýcaři na silného protivníka ze Švédska a počínali si znovu víc než dobře. Především jejich obrana působí jako legendární prešovský beton. Ten odolal až do 53. minuty, kdy jedinou branku pátečního mače vstřelil Alfredsson. Pro loňské vicemistry světa to byla vůbec první inkasovaná branka na turnaji.
     
    Česko:

    Naši hráči se pozvolna rozjíždí. V podstatě od druhého "poločasu" zápasu se Švédskem jsme ukázali, že by tým měl mít sílu a kvalitu. Ačkoliv přišla prohra 2:4, dalo se hledat ve hře reprezentace mnoho pozitiv. Především v útoku na brankářském postu to zatím není vůbec špatné. Obrana má však ještě velké rezervy.

    Což ukázal zápas s Lotyšskem, které dlouho zlobilo. Za stav 2:2 se musel Pavelec neustále činit, aby udržel tento výsledek. Pak už ale naši v útoku zabrali a připsali si výhru po výsledku 4:2. Lehké to však nebylo a lehké to nebude ani dnes. Proti nás stojí vždy kompaktní a sehraní Švýcaři.
     
    Kouč Alois Hadamczik přiznal, že by rád ponechal pro tento zápas stejnou sestavu. Jednu změnu však bude muset udělat. Nemocný je totiž útočník Patrik Eliáš. Naopak do boje by měl poprvé vstoupit řízný obránce Radko Gudas, který se cítí podstatně lépe.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner. Trenér: Sean Simpson.

    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický (A), Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec (C), Jágr (A) – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Novotný, Palát, Frolík, Nedvěd. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Daniel Piechaczek (GER), Kevin Pollock (CAN) – Brad Kovachik (CAN), Chris Woodworth (USA).
     
    Vše se připravuje na začátek zápasu, který bude mimořádný především pro Jaromíra Jágra. Legenda českého hokeje slaví dvaačtyřicáté narozeniny. Dnes vstupuje do svého třetího zápasu na turnaji, zatím stihl v každém zápase skórovat.
     
    V bráně znovu Ondřej Pavelec, kterému bude krýt záda Alexandr Salák. Třináctým útočníkem by měl být Jiří Novotný.
     
    Teď už je vše připraveno, pro český tým může začít v pořadí třetí zápas na turnaji. Držme palce a jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Potřetí v turnaji začínáme v bílých dresech, dnes jsme vedeni jako hostující tým.
     
    00:28
    První přerušení zápasu, kotouč mimo hřiště. Vhazovat se bude před Pavelcem.
     
    00:48
    Diaz dostal mnoho prostoru v útočném pásmu, naštěstí se mu vystřelit nepodařilo.
     
    01:06
    Pozor na našeho soupeře, Niederreiter poprvé výrazněji prověřil Pavelce, který vykopl puk svým pravým betonem. Navíc kotouč tečoval Šmíd, o to to měl český brankář složitější.
     
    01:37
    Na druhé straně se tlačil do útočného pásma obránce Radko Gudas. Syn trenéra a bývalého hráče národního týmu Leo Gudase ale nedokázal nahodit a poté pískán ofsajd.
     
    02:17
    Erat to zkoušel zpoza brány, vybruslil si k levé Hillerově tyči, ale nadvakrát se mu poskakující kotouč nepovedlo protlačit do sítě. Třetí česká formace dobře zlobila protivníka.
     
    02:57
    Po bouřce, která byla ve zdejší hale odpoledne, je zde nyní poměrně klid. Fanoušků zde mnoho nezůstalo.
     
    03:27
    Ti, kteří zůstali mohli sledovat velkou šancí Niederreitera, který z mezikruží vypálil a Pavelec se už dostal do provozní teploty.
     
    04:17
    Náš brankář čaruje i dál. Švýcaři se pořádně zakousli do českého lva. Cunti s Brunner dvakrát v rychlém sledu ostřelovali Pavelce, který předvedl další dva skvělé zákroky. Chtělo by to reakci také v našem útočném pásmu. Tam je to zatím hodně opuštěné.
     
    05:01
    Pavelec musel zachytit i šestou střelu soupeře. Bodenmann z levého kruhu nemohl našeho brankáře překvapit. Co se týče našich pokusů, tak stále pouze jeden zápis. Honem rychle do útoku a zvýšit aktivitu.
     
    05:46
    Tak Petr Nedvěd přeci jen v zápase, nyní to zkusil z velké dálky, ale k Hillerovi se kotouč nedostal. Vzápětí střílel Roman Červenka, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    06:05
    To Pavelec má stále plné ruce práce. Plüssova formace nachystala další náboje a poté spustila na českého brankáře dělostřeleckou palbu, i tentokrát se stav nemění. Jsou to většinou rány z dálky, což Pavelec vidí.
     
    06:38
    Po komerční pauze už se zase hraje. Mnohem aktivnější jsou Švýčaři, kteří štípou, koušou a neustále otravují naší obranu před Pavelcem. Důkazem rána Segera nebezpečná teč Mosera, který to udělal šikovně. Moc nechybělo, puk nakonec míjí českou klec.
     
    07:18
    Radko Gudas vyloučen za nedovolené bránění. Svůj reprezentační start tedy nezačal příliš dobře. Musíme se i nadále bránit, tentokrát ve čtyřech.
     
    07:49
    Židlický vyhazuje do bezpečí, soupeř musí začít od svého brankáře.
     
    08:00
    Streit pálil od modré a naštěstí trefil jen svého spoluhráče Gardnera.
     
    08:28
    Další zákrok Pavelce po střele Webera. Ten stejný hráč to zkusil vzápětí znovu. To je sprška střel, kterou musí český brankář schytávat. Stále pokračuje naše oslabení a na ledě opět Marek Židlický.
     
    08:58
    Krejčí natlačil Mosera na mantinel a povedlo se mu vyhodit.
     
    09:27
    Už jsme v pěti a Červenka s Plekancem šli do rychlého brejku. Nakonec zakončil prvně jmenovaný, který to vzal celé na sebe, ale nezamířil přesně. Následně se kotouče ujal Jaromír Jágr a jeho rána zápěstím končí těsně vedle.
     
    10:03
    Nepřesná rozehrávka našeho týmu a je z toho zakázané uvolnění. Hrát se bude znovu u Ondřeje Pavelce.
     
    10:36
    Radko Gudas připisuje naše týmů teprve třetí střelu a nebyla vůbec špatná. Hiller ji musel vyrazit a pokračoval tlak Michálkovy formace. Milan si najel mezi kruhy a snažil se svižnou střelou překvapit švýcarského gólmana. Ten se rozhodit nenechal.
     
    11:06
    To bylo hodně dobré střídání této formace, další dobrou šanci měl Hanzal, ale měl to těžké. Josi k němu přistoupil hodně na těsno a nedovolil mu ideálně zakončit.
     
    11:48
    Erat nahazuje do útočného pásma a pospíchá střídat. Přeci jen jsme se dokázali vymanit z toho tlaku, který soupeř na nás od začátku vyvinul. Už je to přeci jen vyrovnanější utkání.
     
    12:55
    Stále čekáme na první gól. Blízko k tomu byl střílející Blindenbacher a poté tak Jaromír Jágr...
     
    13:17
    ...český útočník Jaromír Jágr měl fantastické střídání. Nejprve si najel před Hillera, který jeho střelu s obtížemi dokázal vytěsnit mimo, následně dnešní oslavenec vypálil znovu a orazítkoval tyč Hillerovy brány.
     
    14:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A tak udeřilo na druhé straně. SIMON BODENMANN dostal přesný pas na levý kruh a počínal si skvěle. Měl mnoho prostoru nachystat si kotouč a trefil se parádně do levého horníhu růžku Pavelcovy svatyně. Naše obrana na něj úplně zapomněla a třináctá švýcarská rána končí v síti. Asistence: Denis Hollenstein, Kevin Romy.
     
    15:26
    Takže zatím 1:0, platit to dlouho nemuselo. Petr Nedvěd ukázal přehled ve hře a také svou tvrdou střelu. Hiller byl však připraven a necelých pět minut před koncem stále drží přijatelný stav pro své mužstvo.
     
    15:48
    Jágr znovu před Hillerovou bránou, český útočník zůstal sám na brankovišti, ale jen kroutí hlavou co zase nedal. Měl to složité, tři obránci šli po něm jako po uzeném, vůbec mu ho nedokázali ubránit a Jágr nakonec vypálil mimo.
     
    16:45
    To je smůla a pech. Soupeře jsme dostali pod tlak a vytvořili si skvělou šanci. Krejčí poslal puk na pravou stranu, kde vypálil Milan Michálek a trefuje pro změnu boční tyč. Hiller se vůbec nestihl přesunout, trefit to lépe, už byl kus černé gumy musel lovit ze své sítě.
     
    17:46
    Pozvolna se blíží konec velmi rušné první třetiny a teď jsme měli štěstí, protože Wick se málem řítil sám na Pavelce. Odpískán ofsajd.
     
    18:05
    Nedvěd centroval před bránu, kde byl Palát, ten však nedokázal zpracovat puk. Liberecký útočník poté dvakrát naložil Brunnerovi, který se musel cítit jako pořádný otloukánek. Zkušený český mazák mu dal pár "výchovných".
     
    19:17
    Už běží poslední minuta a Hiller pro jistotu zalehl kotouč před dotírajícím Červenkou, který už se chystal zakončit. V závěru třetiny jsme aktivnější, jen tak produktivita. To už je horší.
     
    19:55
    Jágr podražen čtyři vteřiny před koncem a na trestnou už putuje Diaz. První naše přesilovka bude zřejmě rozdělena do druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prohrané buly a žádná střela. Tím končí první třetina, do které vtrhli velice dobře hokejisté Švýcarska. Prvních deset minut patřilo právě ji ma Pavelec musel vytahovat jeden zákrok za druhým. Poté se hra vyrovnala a i české mužstvo mělo velké šance. Především Jágr stále dokazuje, jaký je to formát a jaký je to světový hokejista. Kloubou dolů, bohužel zatím své velké šance nedokázal proměnit. V té největší trefil tyč.

    Až už se zdálo, že začínáme přebírat otěže zápasu, udeřil přesnou ranou do šibenice Simon Bodenmann. Nedá se nic dělat, stav po prvních dvaceti minutách je lepší pro Švýcarsko, které vede 1:0. Doufejme, že tento stav nebude mít dlouhého trvání.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Střely na bránu po první třetině:

    12:8
     
    Hráči se vrací na led a za chvíli půjdeme do druhé části zápasu.
     
    Druhá třetina odstartuje naší přesilovkou, která bude trvat minutu a pětapadesát sekund.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Weber odpálil puk do hlediště a rozhodčí se radí, kde se bude vhazovat.
     
    20:17
    Ve středním pásmu a český tým se musí pokusit dostat do útočného pásma.
     
    20:48
    Dostal se tam Jágr, který se výborně uvolnil na modré čáře a Ambühla poslal vyloženě na párek. Švýcarský hráč úplně zmizel ze hřiště, naopak český útočník prověřil pozornost Hillera.
     
    21:18
    Pokračuje přesilovka a Hiller musí řešit několik těžkých střel. Tomáš Kaberle pálil do ohně, kde byl na dorážku připravený Jágr s Michálkem, ale švýcarský gólman působil jako žula. Obě střely vyrazil a pevná obrana soupeře stále odolává.
     
    22:06
    Navíc jsou naši lonští přemožitelé ve čtvrtfinále v pěti a hned střílel Moser, ovšem pouze do ochranné sítě.
     
    22:23
    Teď jsme měli štěstí. Cunti nahazoval puk na bránu a bylo to spíš na náhodu, ale takové momenty nebo náhodné pokusy občas končí gólem. Pavelec však přiložil v klíčový moment beton a ucpal díru u své pravé tyče.
     
    23:15
    Hraje se stále za naší brankou, protivníka tato šance nakopla a dál zlobí v našem obranném pásmu. Nemůžeme se vymanit, před Pavelcem je stále rušno.
     
    24:02
    Teď už ne, ale bohužel slibné přečíslení Česka končí ofsajdem. Což je poměrně častý úkaz v dnešním zápase.
     
    24:17
    Erat poslal kotouč na Zbyňka Michálka, jeho pumelice byla sražená.
     
    24:47
    Zase ofsajd českého týmu. Švýcaři jako vždy výborně brání a nejsme jediným týmem, který na tomto turnaji jejich beton pocítil.
     
    25:26
    Je potřeba hrát trpělivě a věřit, že tam něco spadne. S výsledkem se pokusí něco udělat Palátova formace. Konkrétně pálil z dobré pozice Nedvěd a znovu Hiller, který dohání v úspěšných zákrocích svého kolegu na druhé straně hřiště.
     
    25:53
    Druhá přesilovka pro český tým. Severin Blindenbacher fauloval Jaromíra Jágra a už sedí za katrem. Rozhodčí vyhodnotili zákrok jak držení.
     
    26:38
    První minuta je téměř fuč, i ve čtyřech jsou Švýcaři mimořádně nepříjemní. Navíc se nám vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, protože chybí přesnější souhra.
     
    27:36
    Nedvěd střílel, Vorácek střílel, obě rány mimo a Seger vyhazuje.
     
    28:06
    Soupeř v plném počtu, nějaké výraznější starosti v oslabení rozhodně neměl.
     
    28:40
    Jágr zavezl kotouč do pásma, předal puk Milanu Michálkovi, který hned vystřelil, ale před Hillerem byla hned trojice hráčů v červených dresech. Kde se tam pořád ti beci berou, to našim útočníkům naše hlava určitě nebere.
     
    29:07
    Plekancova rána nebyla vůbec špatná, pěkná pumelice přes obránce a Hiller vůbec nic neviděl. Nakonec puk pocítil na své helmě, kam se český kapitán trefil naprosto přesně. Švýcarský gólman si zahrál na fotbalistu a hlavičkou dostal puk mimo své pracoviště.
     
    29:40
    Aktuálně 16:13 střely na bránu. Už se to trošku vyrovnalo, ale vzhledem k tomu, že už máme polovinu zápasu, není to z naší strany nějaká ofenzivní smršť.
     
    30:32
    Ale stále se snažíme střílet z každých pozic, Hiller jen vyráží před sebe a pokaždé tam má na pomoc své hráče. Našim se nedaří tlačit do předbrankového prostoru.
     
    31:28
    Špatné střídání málem využil Hollenstein, který šel ve dvojici s Bodenmannen, naštěstí to zakončení bylo velice nepřesné.
     
    32:24
    Menší šarvátka poprvé v tomto zápase. Plekanec si něco vyřizoval s Niederreiterem, pak tam ještě dojel Gudas udělat pořádek. Zapojil se i Šmíd. Bude se samozřejmě vylučovat, ale na obou stranách.
     
    32:58
    Na trestné nakonec Niederreiter a Šmíd. Hraje se ve čtyřech a hned zkusil využít prostoru Židlický a stejně z toho byla nepřesná rána.
     
    33:05
    Posléze byl na buly snad potřetí v životě Jaromír Jágr a vyhrál ho pro Židlického. Ani takhle střela z mezikruží nekončí v bráně. Hiller je maximálně klidný a soustředěný.
     
    33:16
    Platí to i po střele Voráčka, znovu pouze do jeho výstroje.
     
    34:10
    Hanzalova střela z ostrého úhlu končí také mimo, zatímco oba týmy jsou již v pěti.
     
    34:28
    Nápřah jako na golfu, Radko Gudas vypálil z voleje a jen zaduněl mantinel.
     
    35:25
    Po dlouhé době ohrozil Pavelce útočník Hollenstein, který jej trefuje do masky. Švýcaři celou druhou třetinu spíš brání a čekají na nějaký brejk.
     
    36:17
    Momentálně 17:17 střely na bránu, stále platí ta jediná přesná v podání Bodenmanna.
     
    37:16
    Zbyněk Michálek a zase sražená střela. Není kudy, žádný prostor nám nedává soupeř.
     
    37:57
    Josiho střelu kryje Pavelec, ale stále se hraje v našem obranném pásmu.
     
    38:26
    Naše čtvrtá formace toho má plné zuby, odchází honem rychle střídat. už se hrají poslední dvě minuty druhé třetiny a stále je protivník usazen v útočné třetině.
     
    39:17
    Puk na švýcarské střídačce. Vhazování ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Druhá část zápasu branku nenabídla. Bohužel se stále víc a víc potvrzuje, že hokejisté Švýcarska na tomto turnaji praktikují slavný prešovský beton, hrát to pěkně na nulu a občas vyrazit před soupeřu bránu. Těsně to vyšlo s Lotyšskem, dlouho se trápili také Švédové, ale nakonec tuhý odpor zlomili. Nám se to zatím nedaří, doufejme, že v posledních dvaceti minutách přijde protržení doposud pevné hráze a Hiller konečně něco pustí do své klece.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách:

    18:18 (12:8, 6:10)
     
    Dají se očekávat změny ve formacích, český tým potřebuje oživit svou hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Už se hraje, první formace zůstala ve stejném složení, Červenka si hledal místo, ale zase u něj bylo mnoho hráčů v červených dresech.
     
    41:06
    Vypadalo to na přihrávku rukou, Nieiderreiter však mohl pokračovat ve hře a vystřelil na Pavelce. Ten si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    41:28
    Švýcarům jejich úporná a hlavně úsporná hra stačí. Jen vyhodit puk do středního pásma a čekat na nějaké přečíslení.
     
    41:49
    Michal Barinka se dostal ke střele z lévého kruhu, vítkovický obránce ukázal, že má tvrdou ránu, ale v bráně je dnes naprosto jistý Hiller.
     
    42:26
    Zatím žádná změna v sestavě, obraz hry však zůstávají stejný. Tlačíme soupeře, zkoušíme střílet z každé pozice, jako teď Gudas a znovu nic. Diaz měl navíc ruce hodně nahoře a dal se pískat faul na našeho beka.
     
    43:22
    Michal Barinka je při chuti, udělal si prostor na modré čáře a šel směrem k Hillerově bráně, škoda té nepřesné střely.
     
    44:05
    Jágr s Plekancem šikovně zakombinovali, opět tomu chyběla přesnost. Pokračuje se v našem útočném pásmu.
     
    44:28
    Obránce Židlický nepostřelil od modré dobře clonící protihráče a musíme to zkusit zase od znovu.
     
    45:12
    Máme výhodu, Švýcaři budou hrát v oslabení.
     
    45:26
    Tak to je škoda. Opět zvoní u Hillera tyč. Parádní bombu vyslal kapitán Plekanec a soupeř měl znovu obrovskou dávku štěstí.
     
    45:26
    Zároveň je tedy vyloučen Streit za krosček. Začíná naše další přesilovka.
     
    46:16
    Švýcaři se však skvěle brání, přesilovka se vůbec nedaří.
     
    47:17
    Neujala se ani Voráčkova střela, přičemž v útočném pásmu bylo hodně prostoru. Ani teď to nevypadá, že bychom protivníka výrazněji zatlači. Ještě to zkoušel Kaberle, jen do Hillerových betonů.
     
    48:18
    Další faul a další přesilovka. Wick zablokoval Nedvěda, který se dostal ke kotouč po Frolíkově střele. Jasné držení, respektive podražení. Tak vyhodnotili rozhodčí přestupek švýcarského hráče.
     
    48:26
    Hrajeme po rozích, chybí střelba a především nějaká clona v brankovišti.
     
    49:07
    Až teď se do toho pořádně opřel Plekanec a fantastický Hiller vymrštil lapačku a neuvěřitelně dostal puk mimo svou bránu. Přesilovka pokračuje a vypadá daleko lépe, než ta předešlá.
     
    50:01
    Jenže ani tato početní výhoda nebude zhodnocena, Wick je zpět na hřišti.
     
    50:28
    Každopádně dál střílíme jednu ránu za druhou, máme šance, ale Hiller chytá v obrovské formě a pohodě.
     
    51:05
    Zase po dlouhé době nějaká šance Švýcarů. Wick si tak pozvolna najížděl na levý kruh a prověřil Pavelcovu pozornost. Ondra musel v této třetině krýt pouze tři střely, prakticky na něj nic nejde.
     
    51:38
    Švýcarsko stále brání hubený výsledek, jejich hra není příliš koukatelná, ale stačí to.
     
    52:17
    Komerční přestávka a poté vhazování před fantomem zápasu. Samozřejmě Hillerem.
     
    53:00
    Gudas vypálil od modré a zase nic. Poté je naštvaný Tomáš Plekanec, který si dnes vytvořil další tutovku, snad již třetí, ale jen se zoufale dívá na Hillera, jak tu jeho bombu chytil. Neuvěřitelné, nadávat může jako špaček, ale nic platné.
     
    53:27
    Radko Gudas vyloučen za držení. Z toho nemůžeme mít radost.
     
    54:18
    Prudká střela Diaze, kterou Pavelec naštěstí viděl. V brankovišti byl zaparkovaný Moser, ale k případné dorážce se nedostal.
     
    55:06
    Čas se stále krátí a čeká nás posledních pět minut.
     
    55:40
    Gudas je na ledě a hned se zapojil do akce, kterou málem zakončil Plekanec, ale ne. Zase tam byl dřív obránce Josi.
     
    56:42
    Švýcaři v pohodě kontrolují hru a český tým se vůbec nemůže dostat do nějakého závěrečného tlaku. Jako by tomu chyběla šťáva, nejde to. Hrát snad do půlnoci, tak Hillera nepřekonáme. Snad se to podaří, máme na to poslední tři minuty.
     
    57:57
    Nedaří se vůbec nic, pokažená rozehrávka a dokonce icing českého mužstva.
     
    58:02
    Už se hrají poslední dvě minuty třetí třetiny a jsme usazení v útočném pásmu.
     
    58:18
    Mohlo být hotovo, sám na Pavelce se řítil Plüss, naštěstí vypálil bekhendem mimo českou klec.
     
    59:05
    Už běží poslední minuta a hrajeme v šesti. Jenže nemůžeme si stále vytvořit nějaký tlak.
     
    59:20
    Ondřej Pavelec zůstává na střídačce, Alois Hadamczik si bere oddechový čas. Na vyrovnání máme ještě čtyřicet vteřin. Na ledě Voráček, Gudas, Jágr, Krejčí, Plekanec a Židlický.
     
    59:20
    Místo Plekance jde na vhazování Krejčí.
     
    59:46
    Jágr si najel zpoza brány a hledal mezírku kudy byl překonal Hillera, ale kdepak. Tomu dnes zvoní tyče, duní betony, ale aby se zatřepal puk v síti, to ne.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelné výsledky Švýcarska pokračují. Ze tří zápasů dvě výhry při skóre 2:1. Nám se dnes nepodařilo překonat Hillera ani z šestadvaceti pokusů a ofenzivní mizérie českého týmu v tomto roce, respektive sezóně pokračuje. Teď už bude velice těžká a trnitá cesta do čtvrtfinále. Musíme projít přes těžkou kvalifikaci a nezávahat. Na našeho soupeře si však budeme muset ještě počkat.
     
    Český tým tak zakončil skupinu "C", porazil pouze Lotyšsko, padl se Švédskem a Švýcarskem. Dnes by se dalo říct, že jsme měli i smůlu, hráči trefili tři tyče, Plekanec si několikrát vylámal zuby na výtečném Hillerovi, ale jak jsem psal níže, dnes hrát snad do půlnoci (našeho času), tak stejně tam nic nespadne. Byla vidět i absence takové lehkosti, strašně to drhlo, tak snad příště.
     
    Dnešní utkání sledovalo 10253 diváků.
     
    Střely na bránu celkově:

    26:26 (12:8, 6:10, 8:8).
     
    Pro tuto chvíli se s vámi loučím, díky za pozornost a s konstatováním, že Švýcarskou zásluhou Bodenmanna poraží Česko fotbalovým výsledkem 1:0 se loučím a přeji pěkný zbytek soboty. (20:28:48)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy)


    Švýcarsko: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický (A), Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec (C), Jágr (A) – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Nedvěd, Palát, Frolík, Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Daniel Piechaczek (GER), Kevin Pollock (CAN) – Brad Kovachik (CAN), Chris Woodworth (USA)

    Diváci: 10253
    bahis siteleri