Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (4:3 po s.n.) | Švýcarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Česko
Sobota 15.02.2014, 18:00 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:46
    Jágr si najel zpoza brány a hledal mezírku kudy byl překonal Hillera, ale kdepak. Tomu dnes zvoní tyče, duní betony, ale aby se zatřepal puk v síti, to ne.
     
    59:20
    Ondřej Pavelec zůstává na střídačce, Alois Hadamczik si bere oddechový čas. Na vyrovnání máme ještě čtyřicet vteřin. Na ledě Voráček, Gudas, Jágr, Krejčí, Plekanec a Židlický.
     
    59:05
    Už běží poslední minuta a hrajeme v šesti. Jenže nemůžeme si stále vytvořit nějaký tlak.
     
    58:18
    Mohlo být hotovo, sám na Pavelce se řítil Plüss, naštěstí vypálil bekhendem mimo českou klec.
     
    53:27
    Radko Gudas vyloučen za držení. Z toho nemůžeme mít radost.
     
    53:00
    Gudas vypálil od modré a zase nic. Poté je naštvaný Tomáš Plekanec, který si dnes vytvořil další tutovku, snad již třetí, ale jen se zoufale dívá na Hillera, jak tu jeho bombu chytil. Neuvěřitelné, nadávat může jako špaček, ale nic platné.
     
    49:07
    Až teď se do toho pořádně opřel Plekanec a fantastický Hiller vymrštil lapačku a neuvěřitelně dostal puk mimo svou bránu. Přesilovka pokračuje a vypadá daleko lépe, než ta předešlá.
     
    48:18
    Další faul a další přesilovka. Wick zablokoval Nedvěda, který se dostal ke kotouč po Frolíkově střele. Jasné držení, respektive podražení. Tak vyhodnotili rozhodčí přestupek švýcarského hráče.
     
    45:26
    Zároveň je tedy vyloučen Streit za krosček. Začíná naše další přesilovka.
     
    45:26
    Tak to je škoda. Opět zvoní u Hillera tyč. Parádní bombu vyslal kapitán Plekanec a soupeř měl znovu obrovskou dávku štěstí.
     
    32:24
    Menší šarvátka poprvé v tomto zápase. Plekanec si něco vyřizoval s Niederreiterem, pak tam ještě dojel Gudas udělat pořádek. Zapojil se i Šmíd. Bude se samozřejmě vylučovat, ale na obou stranách.
     
    29:07
    Plekancova rána nebyla vůbec špatná, pěkná pumelice přes obránce a Hiller vůbec nic neviděl. Nakonec puk pocítil na své helmě, kam se český kapitán trefil naprosto přesně. Švýcarský gólman si zahrál na fotbalistu a hlavičkou dostal puk mimo své pracoviště.
     
    25:53
    Druhá přesilovka pro český tým. Severin Blindenbacher fauloval Jaromíra Jágra a už sedí za katrem. Rozhodčí vyhodnotili zákrok jak držení.
     
    22:23
    Teď jsme měli štěstí. Cunti nahazoval puk na bránu a bylo to spíš na náhodu, ale takové momenty nebo náhodné pokusy občas končí gólem. Pavelec však přiložil v klíčový moment beton a ucpal díru u své pravé tyče.
     
    19:55
    Jágr podražen čtyři vteřiny před koncem a na trestnou už putuje Diaz. První naše přesilovka bude zřejmě rozdělena do druhé třetiny.
     
    16:45
    To je smůla a pech. Soupeře jsme dostali pod tlak a vytvořili si skvělou šanci. Krejčí poslal puk na pravou stranu, kde vypálil Milan Michálek a trefuje pro změnu boční tyč. Hiller se vůbec nestihl přesunout, trefit to lépe, už byl kus černé gumy musel lovit ze své sítě.
     
    14:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A tak udeřilo na druhé straně. SIMON BODENMANN dostal přesný pas na levý kruh a počínal si skvěle. Měl mnoho prostoru nachystat si kotouč a trefil se parádně do levého horníhu růžku Pavelcovy svatyně. Naše obrana na něj úplně zapomněla a třináctá švýcarská rána končí v síti. Asistence: Denis Hollenstein, Kevin Romy.
     
    13:17
    ...český útočník Jaromír Jágr měl fantastické střídání. Nejprve si najel před Hillera, který jeho střelu s obtížemi dokázal vytěsnit mimo, následně dnešní oslavenec vypálil znovu a orazítkoval tyč Hillerovy brány.
     
    09:27
    Už jsme v pěti a Červenka s Plekancem šli do rychlého brejku. Nakonec zakončil prvně jmenovaný, který to vzal celé na sebe, ale nezamířil přesně. Následně se kotouče ujal Jaromír Jágr a jeho rána zápěstím končí těsně vedle.
     
    07:18
    Radko Gudas vyloučen za nedovolené bránění. Svůj reprezentační start tedy nezačal příliš dobře. Musíme se i nadále bránit, tentokrát ve čtyřech.
     
    06:38
    Po komerční pauze už se zase hraje. Mnohem aktivnější jsou Švýčaři, kteří štípou, koušou a neustále otravují naší obranu před Pavelcem. Důkazem rána Segera nebezpečná teč Mosera, který to udělal šikovně. Moc nechybělo, puk nakonec míjí českou klec.
     
    04:17
    Náš brankář čaruje i dál. Švýcaři se pořádně zakousli do českého lva. Cunti s Brunner dvakrát v rychlém sledu ostřelovali Pavelce, který předvedl další dva skvělé zákroky. Chtělo by to reakci také v našem útočném pásmu. Tam je to zatím hodně opuštěné.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy)


    Švýcarsko: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický (A), Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec (C), Jágr (A) – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Nedvěd, Palát, Frolík, Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Daniel Piechaczek (GER), Kevin Pollock (CAN) – Brad Kovachik (CAN), Chris Woodworth (USA)

    Diváci: 10253
    bahis siteleri