Ženy - 1500 metrů (rozjížďky) 1. J. ter Morsová (NED) (kon.) | Muži - 1000 metrů (čtvrtfinále) 1. Sin Da-Woon (KOR) (kon.)
Ženy - 1500 metrů (semifinále) 1. Čou Jang (CHN) (kon.) | Muži - 1000 metrů (semifinále) 1. V. An (RUS) (kon.)
Ženy - 1500 metrů (finále) Vítězka: Čou Jang (CHN) (kon.) | Muži - 1000 metrů (finále) Vítěz: V. An (RUS) (kon.)
konec
Ženy - 1500 metrů (rozjížďky)

1. J. ter Morsová (NED)

Sobota 15.02.2014, 11:00 • Ledový palác Iceberg (Soči) • Zimní olympijské hry - Short track
     
    V posledním kole Kim A-Lang předjela Rusku Borodulinovou a nakonec dojela na druhém místě. Korejka si vše zkušeně pohlídala. První skončila Scottová, třetí postupující je poté Windischová – pokud tedy rozhodčí nerozhodnou jinak.
     
    Novotné se rozjížďka vůbec nepovedla a skončila na posledním místě. Vypadává nám i Kanaďanka St-Gelaisová. Postupuje světová rekordmanka Čou Jang, Jessica Smithová i Yara van Kerkhofová.
     
    Tohle byla hodně slabá rozjížďka. Lockettová ani Talajevová absolutně nestíhaly, Perettiová byla rovněž v uctivé vzdálenosti postupující trojce. Ter Morsová, Heidumová a Sereikaitéová jdou do semifinále.
     
    Korejka Cho Ha-Ri dojela první, druhá skončila Maltanisová, třetí dojela olympijská vítězka z pětistovky Li Ťien-žou. Tohle je tak trojice postupujících do semifinále.
     
    Tak Christieová je nakonec penalizována stejně jako na pětistovce. Velké zklamání musí prožívat britská reprezentantka. Místo ní tak do semifinále postoupila Japonka Itoová.
     
    Christieová s Fontanovou dojely na stejné úrovní, třetí dojela Ruska Beljakovová. Rozhodčí ještě závod přezkoumají, ale nemyslím si, že bude potřeba s pořadím tentokráte míchat. Slovenka Bodová skončila pátá.
     
    Je to tak! Pierronová se stává čtvrtou postupující, Rezniková totiž byla penalizována.
     
    Poslední kolo přineslo přece změny! Co se týče prvních dvou míst, tam žádná změna nenastala, Droletová s Shim Suk-Hee si postup pohlídaly. V předposlední zatáčce spadla Pierronová a Rezniková následně ztratila třetí příčku. Postupovat tak bude pravděpodobně mladičká Seidelová.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri