Tisková konference 1. SC Znojmo (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Šachtar Doněck (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 19.02.2014, 14:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference v pražské Generali Areně vše, první zápas Sparta odehraje zde v pondělí s Brnem. Do té doby na přečtenou. (14:22:18)
     
    Vítězslav Lavička o fanoušcích

    "My všichni v klubu cítíme, že fanoušci nám už v minulosti pomohli k velmi dobrým výsledkům a chtěl bych je požádat, aby v jarní části, pokud přijde nějaká krize, zůstali při nás a stali se pak klíčovým faktorem v boji o titul."
     
    Josef Hušbauer o boji o nejlepšího střelce Gambrinus ligy

    "Určitě pro mě není cíl vyhrát tuhle soutěž, pro mě je cíl vyhrát letos ligu a jestli se k tomu povede i tohle, to zatím vůbec neřeším."
     
    David Lafata o zápase Sparta – Plzeň

    "Ten zápas bude důležitý, přeci jen hraje první s druhým, nicméně nebude rozhodující. Jak se ukázalo loni, musíme pak zvládnout i další zápasy."
     
    David Lafata o atmosféře v týmu

    "Těšíme se na soutěžní zápasy už, sedm týdnů přípravy bylo velmi dlouhých a všichni jsou natěšeni na úvodní zápas."
     
    Josef Hušbauer o srovnání s předchozími přípravami

    "Příprava byla, myslím, podobná jako loni, nicméně chceme zvládnout jaro určitě lépe než loni. Musíme to dokázat na hřišti."
     
    Vítězslav Lavička o zápase Sparta – Plzeň

    "Start jara je pro nás důležitý, ale loňská sezóna nám ukázala, že zápas s Plzní nemusí být samotný klíč v souboji o titul. Může napovědět, ale pak nás bude čekat ještě jedenáct zápasů, které musíme zvládnout, abychom se dostali k našemu cíli."
     
    Vítězslav Lavička o případných otaznících v základní sestavě

    "Pořád ještě zbývá několik dní do prvního jarního zápasu proti Brnu, ale v podstatě s trenérským týmem máme o složení základní jedenáctky na zápas s Brnem poměrně jasno, nicméně stále se toho může hodně udát."
     
    Vítězslav Lavička o zápase Sparta – Brno

    "Jak jsme sledovali Brno v průběhu přípravy, tak měli dobré výsledky a mají dobrou organizaci hry. Čekáme tak, že proti nám bude stát organizovaný soupeř s velmi dobrou defenzivou a mají velmi dobré hráče na protiútoku. Nesmíme dopustit, aby nás překvapili nějakým protiútokem."
     
    Vítězslav Lavička o selháních v jarní fázi uplynulých sezón

    "Snažíme se připravovat do detailu a poctivě. Víme z minulosti, že zápasy proti možná relativně slabším, nebo týmům ne z vrchu tabulky, nás připravily o to, že jsme si na tu trofej v minulosti nesáhli a nechceme to dopustit a pevně věřím, že letošní jaro bude jiné."
     
    Vítězslav Lavička o pozici favorita v jednotlivých zápasech, zejména už v prvním proti Brnu

    "Jsme si vědomi toho, že podzimní část Gambrinus ligy se nám vydařila podle představ a chceme na ni navázat. Moc dobře víme, jakou komplikaci nám Brno způsobilo v minulé sezóně a nechceme nic podcenit. Chceme se připravit tak, abychom do jara odstartovali vítězně."
     
    Vítězslav Lavička o zdravotním stavu týmu a spokojenosti s přípravou

    "Co se týče zdravotního stavu hráčů, tak pár dní před startem jara nemáme problém a děláme vše proto, abychom šli do prvního zápasu v plné zbroji a s využitím všech hráčů.

    Stará pravda říká, že až soutěžní zápasy ukáží, jaké byly přípravné zápasy. Přálo nám počasí, absolvovali jsme dva kempy, kondiční v Třeboni a herní ve Španělsku. Oproti loňské sezóně jsme udělali změnu v počtu přípravných zápasů, kterých jsme měli více a kluci tak měli možnost se více ukázat v zápasech. Potěšilo mě také, že jsme odehráli větší počet zápasů během kondičních testů a ty výsledky vyšly velmi dobře, což je především zásluha hráčů, jak o sebe pečují a také trenérského týmu. Měli jsme tak více prostoru během přípravy se věnovat herní složce. Nechci herní přípravu přehnaně chválit, ale jsem poměrně spokojen s průběhem."
     
    Ondřej Kasík o vstupenkách a permanentkách

    "Interně jsme spokojeni s průběhem prodeje permanentek na jarní část soutěže. Na zápas s Plzní budou vstupenky přednostně prodávány permanentkářům."
     
    Účastníci dnešní tiskové konference:

    Vítězslav Lavička: trenér A-týmu
    Ondřej Kasík: ředitel komunikace
    David Lafata: kapitán týmu
    Josef Hušbauer: záložník
     
    Přípravné zápasy Sparty v zimě 2014:

    Sparta – Žižkov 7:0
    Sparta – Vlašim 1:3
    Sparta – Trenčín 6:3
    Sparta – Trenčín 5:1
    Sparta – Ružomberok 3:0
    Sparta – Ružomberok 1:1
    Sparta – Banská Bystrica 3:1
    Sparta – Lech Poznaň 1:2 (hráno ve Španělsku)
    Sparta – Lokomotiv Moskva 2:1 (hráno ve Španělsku)
    Sparta – PFK Ludogorec Razgrad 0:1 (hráno ve Španělsku)
    Sparta – FK Krasnodar 1:1 (hráno ve Španělsku)
    Sparta – Jablonec 2:1
     
    Příjemné odpoledne z pražské Letné, kde se uskuteční tisková konference AC Sparta Praha před startem jarní části Gambrinus ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Tomáš Kohlmann