Velká Británie - Kanada 4:6 (kon.) | Švédsko - Švýcarsko 7:5 (kon.)
Švédsko - Velká Británie 5:6 (kon.) | Kanada - Čína 10:6 (kon.)
konec
Semifinále ženy: Švédsko - Švýcarsko

7:5

Středa 19.02.2014, 11:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (13:54:21)
     
    Podobně jako duel Kanady a Velké Británie i ten mezi Švédskem a Švýcarskem byl nesmírně napínavý. A jak to tak bývá, rozhodl o finalistovi až ten poslední kámen celého zápasu, který však Švýcarky pokazily. Švédsko si tak zahraje finále s Kanadou, Švýcarsko se popere o bronz s Velkou Británií.
     
    Utkání právě skončilo.
     
    10
    Ottová potřebovala vyrazit těžký kámen nacházející se za tee-line na červeném kruhu, jenže byl příliš dlouhý. Kdyby byl vyražený, Švýcarsko by mělo dvojku, takhle získalo Švédsko naopak jedničku. A zahraje si o zlatou medaili.
     
    10
    Ottová chtěla zahrát kámen za guard, ale to se jí nepodařilo. Byl příliš pomalý, úplně schovaný není. Je vidět z perspektivy zhruba ze své poloviny.
     
    10
    Prytzová vyrazila švýcarský kámen, který byl schovaný za guardem. Pěkný hit švédské fourth.
     
    10
    Švýcarky mají pouze jeden kámen na kruzích, který je navíc schovaný za guardem. Švédky se radí, jak s celou situací teď naloží. Na řadu přicházejí Prytzová a Ottová.
     
    9
    Švýcarsko udělalo v závěru tohoto endu obrovskou hrubici! A Prytzová toho náležitě využila. Švédsko uhrává dva body ujímá se vedení. Ještě jednou připomeňme, že výhodu posledního kamene bude mít v 10. endu Švýcarsko. Dočkáme se navíc i extra endu?
     
    9
    Ottová situaci pokazila! Pokusila se double take-out, jenže neúspěšně. Prytzová má snadnou pozici pro to uhrát dvojku!
     
    9
    Prytzová sice zahrála kámen do středu, který vyrazil jeden švýcarský, pořád je ale ten freezovaný od soupeřek docela blízko středu. A to znemožňuje Švédsku uhrát dvojku.
     
    9
    Švédkám se stále nepodařilo zasadit nějaký direkt, který by sebral Švýcarsku očividnou výhodu. V cílových kruzích má soupeř celkem čtyři kameny. A teď navíc Ottová zahrála parádní freeze, který Švédsku znemožňuje uhrát více než jeden bod.
     
    9
    Kámen měl prostě malou rychlost. Bertrupová měla odhodit kámen více, směr byl totiž dobrý.
     
    9
    Švédky si berou time-out. Prytzová si vzala time-out. Radila se s trenérem, zda-li se nepokusit o double take-out. Jenže ten bude hodně složité zahrát, švýcarské kameny jsou daleko od sebe.
     
    9
    Švýcarsko nenechává Švédsku žádný prostor. Má guard a jeden kámen za ním. A ten se navíc nyní Wennerströmové ani nepodařilo vyrazit. Tyhle chyby možná budou v tomhle utkání klíčové.
     
    8
    Měření ukázalo, že Švýcarsko získalo dvojku! To je hozená rukavice soupeřkám. Připomeňme, že výhodu posledního kamene bude mít v 10. endu země helvétského kříže.
     
    8
    Bude se měřit – buď to bude švýcarská jednička, nebo dvojka. Na řadu přichází rozhodčí, který rozsoudí tuto otázku.
     
    8
    Zase je to dost ošemtná situace pro Švýcarsko. Těžko říci, který z kamenu je blíže ke středu – zda-li švýcarský, nebo švédský. Kažopdáně Ottová svým posledním kamenem bude určitě vyrážet.
     
    8
    Prytzová měla těžkou pozici a double take-out se jí nepodařil. I tak situave nevypadá špatně, Švýcarky by měly uhrát maximálně jedničku.
     
    8
    Bertrupová vyrazila švýcarský kámen a zarolovala za guard. Švýcarky následně nezahrály příliš dobrý kámen, byl trošku kratší. A Švédkám se nabízí šance na double take-out.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri