Bohemians - NE – Liberec 4:3 (po pr.)
po prodl.
FbŠ E.P. Bohemians
4:3 (1:0, 1:0, 1:3 - 1:0)
Crazy girls FBC Liberec
Středa 12.03.2014, 20:00 • SH Děkanka, Praha • ČEZ Extraliga žen
     
    Pro dnešní večer se s vámi loučím a budu se těšit při sledování dalších online přenosů, tentokráte ze semifinálových bojů.
     
    Jen připomínám, že Bohemians se v semifinále utkají s obhájkyněmi titulu, s Herbadentem.
     
    Statistiky utkání:
    Poměr střel na branku: 32:20
    Zásahy brankářek: 17:28
    Vyloučení: 1:1
    Využití: 0:0
     
    Komentář trenéra domácích, Jana Kaňkovského: Po dvou dobře zvládnutých třetinách jsme si v té třetí poněkud zahrávali s ohněm. Jsem rád, že nás to nestálo zápas. Těšíme se na Herbadent.
    Komentář trenérky a hráčky Liberce, Lenky Bartošové: Je konec.
     
    Komentář střelkyně domácích Gabriely Žůrkové: Začátek první třetiny se mi zdál z naší strany trochu laxní. Opět jsme se navíc trápili v koncovce, což se s námi táhne už od druhého domácího zápasu. Postupem času jsme ale dokázali přidat na aktivitě a zpřesnit střelbu a dosáhli jsme tak důležitého vítězství, za které jsme hodně rády.
    Gabriela také se smíchem okomentovala svoji neproměněnou tutovku na konci třetí třetiny: Holky už si ze mě dělaly srandu. Pravda je, že jsem míček viděla na poslední chvíli a byla jsem ráda, že jsem ho vůbec trefila. Nicméně takové šance musím proměňovat. Dnes to nakonec nevadilo, ale proti Herbadentu by nás to mohlo hodně mrzet.
     
    Liberecké hráčky se v kroužku loučí se sezonou, která pro ně končí stejně jako minulý rok, vyřazením ve čtvrtfinále z holí Bohemians. Ve vedlejším kruhu se radují domácí hráčky a halou zní vítězný pokřik.
     
    Nejlepší hráčkou Liberce je zcela po zásluze vyhlášena gólmanka Alena Vokatá, za domácí střelkyně postupové branky Adéla Bočanová.
     
    Tak nakonec to bylo drama se vším všudy. Liberecké hráčky dokázaly vyhrát třetí třetinu poměrem 3:1 a poslaly tak zápas do prodloužení, ve kterém rozhodla Adéla Bočanová. Zápas měl i skvělou diváckou kulisu, za což fanouškům obou týmů patří velký dík.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    61:47
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Vítězkami dnešního zápasu i celé série se stávají hráčky Bohemians. Po střele Hyršlové se míček obloučkem odrazil před prázdnou branku, kde ho s trochou štěstí trefuje ADÉLA BOČANOVÁ a posílá svůj tým do semifinále. Asistence: Iveta Hyršlová.
     
    60:26
    Domácí se snaží co nejdříve utkání rozhodnout a hned ze začátku prodloužení se derou dopředu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Neuvěříte, co teď neproměnila Gabriela Žůrková. Bočanová našla přesně Hyršlovou, proti které vyjela Vokatá. Hyršlová přes ní poslala míček na Žůrkovou, která číhala na malém brankovišti. Žůrková letící míček zasáhla, ale branku trefit nedokázala a teď se drží za hlavu.
     
    58:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec znovu vyrovnává. TEREZA HUBÁČKOVÁ dostala od své sestry skvělou přihrávku na střed, otočila se a trefuje se náramně. V levém růžku domácí branky se hodně dlouho žádný pavouk neobjeví. Asistence: Zuzana Hubáčková.
     
    58:12
    Liberecká kombinace je hodně nervózní, v sázce je hodně.
     
    57:10
    Míček se teď kutálel podél branky Vokaté, její spoluhráčky ale nikomu zakončit nedovolily.
     
    56:57
    Brunclíková si sáhla pro nahození Bartošové.

    Lukáš Vacuška

    Branky a nahrávky: 17. Žůrková (Bočanová), 38. Hyršlová (Žůrková), 51. Žůrková (Černá), 62. Bočanová (Hyršlová) – 41. Leierová (TS), 50. Bartošová (Moťková), 59. T.Hubáčková (Z.Hubáčková)


    FbŠ E.P. Bohemians: Brunclíková (Christianová) – Nemravová, Zielenkiewicz, Černá, Jelínková, Chelstowska, Zemanová, Burdová, Nguyen – Bočanová, Hyršlová (C), Žůrková, Poláková, Šmídová, Satýnková, Vavrečková, Křížová. Surá, Jarešová, Vojnarová
    Crazy girls FBC Liberec: Vokatá (Hrubá) – Dostalíková, Kosová, Bartošová, Leierová (C), Koníčková, Hubáčková Z., Hubáčková T., Krauskopfová, Čílová, Moťková, Urbanová, Kabeláková, Mlejnková

    Rozhodčí: Čížek, Baloun

    Diváci: 145