Jablonec – Teplice 1:1 (kon.) | Brno – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Sparta – Znojmo 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
1. SC Znojmo FK
Neděle 30.03.2014, 19:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    84
    Sparťanský hrdina ze zápasu v Ostravě, Lukáš Juliš, se dnes také objeví na hrací ploše, když nahrazuje Davida Lafatu. Ten předal kapitánskou pásku Holkovi a následně je jeho jméno skandováno sparťanskými fanoušky.
     
    78
    To byl poslední dnešní zásah Krejčího do hry, neboť ještě před rozehráním Hrubého odkopu od branky jej nahrazuje Tiemoko Konaté.
     
    75
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další krásná fotbalová akce Sparty končí třetí brankou domácích a smolným momentem pro dosud výborného znojemského brankáře Hrubého.

    Dočkal vnikl do pokutového území pomocí narážečky s Krejčím, předložil přesnou přihrávku JOSEFU HUŠBAUEROVI, jenž si zasekl míč kolem soupeřova obránce a poté nepovedenou střelu nasměroval doprostřed branky, ovšem znojemskému brankáři míč proklouzl pod tělem do sítě a sparťané mohou potřetí slavit.
     
    74
    Reljić u středové čáry nedovoleně atakoval Costu a jeho počínání je sudím Fraňkem ohodnoceno žlutě.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Vácha, přichází Lukáš Mareček.
     
    69
    Dočkal pronikl do pokutového území, hledal v bezprostřední blízkosti Lafatu, proti kterému skvělým zákrokem zasáhl brankář Hrubý a dokázal míč vyrazit do bezpečí.
     
    64
    Další obrovská šance Sparty! Matějovský posunul míč Dočkalovi, jenž přesným pasem napříč pokutovým územím vybídl k zakončení zcela osamoceného Krejčího. Ten si zasekl míč kolem Mudry, čímž ale celou akci zbrzdil a následnou střelu zablokoval Jonov.
     
    62
    Znojemský trenér Kalvoda už těsně po hodině hry využil i třetí povolené střídání. Místo Cihláře posílá do boje Diarrassoubu.
     
    59
    Prvním žlutě napomenutým fotbalistou zápasu je Daniel Odehnal.
     
    58
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Nermin Crnkić, přichází Péter Gál-Andrezly.
     
    54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přetažený rohový kop Dočkala vracel před branku Costa, míč ale pouze znovu proletěl pokutovým územím zpět na pravé křídlo, odkud třetí centr během pár sekund vyslal před znojemskou branku Bořek Dočkal a tentokrát už našel PAVLA KADEŘÁBKA, jenž přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči překonává Hrubého.
     
    47
    Po ohromné minele mladého stopera Brabce, jenž ztratil míč ve vlastním pokutovém území, měl další stoprocentní šanci Vašíček, ovšem skvělým zákrokem proti němu zasáhl brankář Vaclík a ten si dokázal poradit i s nebezpečnou dorážkou Buchty.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vystřídali, Anese Haurdiče nahradil Miloš Reljić.
     
    45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přeci jen se domácí dočkali! Costův přízemní centr Hušbauer nádhernou patičkou posunul míč přímo do běhu DAVIDU LAFATOVI a sparťanský kapitán jej nezadržitelně zavěsil pod břevno znojemské branky!
     
    42
    Další z rychlých kontrů Sparty zakončoval z levého křídla Krejčí, brankář Hrubý ale jeho projektil vyrazil do bezpečí.
     
    40
    Největší šanci dosavadního průběhu zápasu měli paradoxně Moravané! Helísek odcentroval z pravého křídla, před brankou našel zcela osamoceného Vašíčka, ten ale z hranice malého brankového území nedokázal správně zasáhnout míč a místo do odkryté branky jej poslal k opačnému rohovému praporku.
     
    19
    Po Dočkalově centru k bližší tyči nebezpečně hlavičkoval Krejčí, míč těsně minul vzdálenější tyč Hrubého branky.
     
    12
    Matějovský napřáhl z dobrých dvaceti metrů a povedenou pumelicí směřující pod břevno pořádně protáhl znojemského brankáře Hrubého. Ten dokázal míč vytěsnit nad branku.
     
    7
    Ve finální fázi této akce centroval Krejčí, před brankou se do vzduchu zavěsil Dočkal a jeho střelecký pokus Lafata před brankou nadrazil nad hostující svatyni.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45. Lafata (Hušbauer), 54. Kadeřábek (Dočkal), 75. Hušbauer (Dočkal)

    Karty:   59. Odehnal (ZNO), 74. Reljić (ZNO)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 12:6.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha (72. Mareček), Matějovský – Dočkal, Lafata (C) (84. Juliš), Krejčí (78. Konaté).
    Náhradníci: Čech – Švejdík, Mareček, Vacek, Konaté, Juliš, Hybš.

    1. SC Znojmo FK: Hrubý – Helísek, Odehnal, Jonov (C), Mudra – Cihlář (62. Diarrassouba), Hnaníček, Haurdič (46. Reljić), Buchta, Crnkić (58. Gál-Andrezly) – Vašíček.
    Náhradníci: Drobisz – Hříbek, Zeba, Gál-Andrezly, Diarrassouba, Reljić.

    Rozhodčí: Franěk – Hájek, Pospíšil

    Diváci: 7 661
    bahis siteleri