Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Norwich – West Brom 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke 3:0 (kon.)
konec
Newcastle United
0:4 (0:1)
Manchester United
Sobota 05.04.2014, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    A mohlo to být o pět branek! Nani se uvolnil ve vápně, následně se pokusil i o zakončení, ale poslal míč pouze do boční sítě.
     
    90+2
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Tak to byl fantastický gól Manchesteru United! ADNAN JANUZAJ si ve vápně krásně narazil s Juanem Matou, následně poslal přesnou ránu k levé tyčky Elliotovy branky.
     
    85
    Tak to opravdu není možné, co dnes Cissé nedá. Lindegaard mu musí připadat jako něco, přes co prostě nejde poslat míč! Obrana Manchesteru doslova zaspala, Cissé se na malém vápně zmocnil míč. Nikým nenapadaný a se spoustou času vyslal pěknou střelu, Lindegaard ji však reflexivním zákrokem zneškodnil!
     
    73
    Adnan Januzaj mohl nabídnout Chicharitovi lehkou pozici k zakončení, hráči běželi téměř dva na nikoho, ale mladičký talent míč vůbec netrefil tak, jak by si sám představoval a poslal ho pouze do zámezí. Velká škoda pro Manchester United.
     
    72
    Branka se domácím vstřelit z rohu nepodařila. O několik vteřin poté se však domácí dostali do skvělé příležitosti, přesněji pronikl za obranu Cissé. Jeho nádhernou ránu vyrazil ještě lepším zákrokem Lindegaard! Cissé si na hostujícím brankáři vylámal snad všechny zuby.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marouane Fellaini, přichází Luis Nani.
     
    65
    Manchester United právě vstřelil branku!
    A je nejspíše rozhodnuto. Manchester přidává třetí branku, i tentokrát v ní měl prsty JAVIER HERNÁNDEZ. Tentokrát však ne jako asistent, ale jako střelec! Kagawa ho přesnou přihrávkou našel před brankou a Mexičan již měl lehké pořízení. Z bezprostřední blízkosti prostřelil Elliota.
     
    64
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Patrice Evra, přichází Alexander Büttner. Kapitánskou pásku si převzal Fletcher.
     
    63
    Gouffran se již mohl téměř radovat, letěl k němu totiž přesný centr a nic mu nebránilo k tomu, aby rozvlnil síť. Pod jeho nohy se však na poslední chvíli vrhl Smalling a míč poslal do zámezí. Následný rohový kop pro domácí dobře nedopadl, Fellaini odhlavičkoval míč do bezpečné vzdálenosti od Lindegaardovy branky.
     
    61
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Hatem Ben Arfa.
     
    52
    Tioté poslal zbytečně k zemi Chicharita, za což vidí žlutou kartu.
     
    50
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Manchester United vede 0:2! Chicharito pronikl do vápna a skvělou přihrávkou našel JUANA MATU. Tomu se vrhl pod nohy Coloccini, ale Španěl se ho efektivní zasekávačkou zbavil a poslal ho, jak se říká, na párek. Z malého vápna bez menších problémů obstřelil Elliota.
     
    44
    Chicharito se po pěkné přihrávce Kagawy dostal za obranu Newcastelu, proti Ellitovi sice uspěl, ale jeho rána doputovala pouze k pravé tyčce, od které se míč odrazil zpět do hřiště. Velká smůla pro Manchester United.
     
    39
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v závěru druhé půle do vedení! Exekutorem přímého kopu byl JUAN MATA, jehož milimetrová rána zaplachtila do pravého horního rohu branky. Elliot neměl šanci.
     
    38
    Fletcher již pronikal do vápna, ale byl zastaven Goslingem. Manchester United bude zahrávat standardní situaci z hranice velkého vápna. Míč si postavila dvojice Mata, Januzaj.
     
    25
    O několik vteřin poté však domácí málem skórovali! Na fantastický centr si naskočil Cissé, trkl hlavičkou do míče, ale Lindegaard skvělým reflexivním zákrokem míč vyrazil na rohový kop! Z něj se domácím nepodařilo ohrozit brankáře.
     
    18
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Adnan Januzaj.
     
    13
    Hosté sice síť rozvlnili, ale radost je zbytečná! Fellaini si totiž centrovaný míč zpracoval paží, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Branka nebyla uznána.

    Radim Sochor

    Branky: 39. Mata, 50. Mata (Hernández), 65. Hernández (Kagawa), 90+2. Januzaj (Mata)

    Karty:   52. Tioté (NEW)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:4.
    Newcastle United: Elliot – Santon, Williamson, Coloccini (C), Haidara – Gosling, Anita, de Jong (61. Ben Arfa), Tioté, Gouffran – Cissé.
    Náhradníci: Alnwick – Yanga-Mbiwa, Taylor, P. Dummett, Ben Arfa, Sh. Ameobi, Armstrong.

    Manchester United: Lindegaard – Valencia, Smalling, Jones, Evra (C) (64. Büttner) – Young (18. Januzaj), Fletcher, Mata, Fellaini (70. Nani), Kagawa – Hernández.
    Náhradníci: de Gea – Vidić, Büttner, Nani, Cleverley, Januzaj, Wilson.

    Rozhodčí: Friend – Flynn, West
    thejrc.org