Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Pondělí 07.04.2014, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:19
    Šanci využít početní výhodu dostanou také hosté, Fjodor Tjutin (CBJ) obdržel menší trest za vražení na hrazení.
     
    51:29
    John Persson (NYI) posílá hosty do oslabení, provinil se totiž naprosto nesmyslným úderem pěstí do obličeje Prouta. Hostům začínají docházet nervy.
     
    50:46
    A Matt Carkner (NYI) dnes ještě nemá dost, nyní na souboj vyzval Jareda Bolla (CBJ). Mnohem zajímavější střetnutí ocenili také diváci, hráči s úsměvem na trestných lavicích přijali pětiminutové tresty.
     
    45:46
    Máme zde bitku mezi Mattem Carknerem (NYI) a Mattem Calvertem (CBJ)! Rozhodčí je však velmi rychle rozdělili, tudíž to vypadalo na dvě minuty pro každého. Z nespecifikovaného důvodu dostává hráč Islanders o dvě minuty navíc, domácí si tedy znovu zahrají v početní výhodě.
     
    38:24
    Tak nakonec ne, Matt Martin (NYI) dostává trest do konce utkání, čímž posílá svůj tým do oslabení. Columbus má tak další dobrou šanci udeřit.
     
    38:24
    Tak nakonec to nebude tak horké, čtyři hráči si odnesou po dvouminutových trestech. Jmenovitě se jedná o Matta Martina a Matta Carknera za Islanders, na straně Blue Jackets to nakonec odnesli James Wisniewski a RJ Umberger. Pokračovat se bude v pěti hráčích na obou stranách.
     
    21:42
    Kevin Czuczman (NYI) dává domácí třetí možnost přesilové hry, provinil se totiž hákováním.
     
    18:50
    Mnohem nebezpečněji vypadal průnik Nielsena, který se natlačil do brankoviště. Jeho průnik nedovoleně ukončil David Savard (CBJ), který nabízí soupeři první přesilovou hru.
     
    12:31
    Lavice u časoměřičů se nám znovu zaplní, opět se bude vylučovat na hostující straně. Thomas Hickey (NYI) zastavil Bolla nedovoleným bráněním, za což si posedí dvě minuty za katrem.
     
    02:56
    Tlak Columbusu přináší také první ovoce, křídlo čtvrté formace Jonas Sundström (NYI) dostává za zbytečné držení v útočném pásmu dvě trestné minuty. Domácí mají šanci otevřít střelecký účet zápasu.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Jenner (Letestu, Johansen), 14. Johnson (Wisniewski, Dubinsky), 31. Letestu (Jenner, Frattin), 39. Murray (Atkinson, Dubinsky)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Prout, Johnson, Wisniewki, Tjutin, Savard, Murray – Frattin, Johansen, Jenner – Atkinson, Anisimov, Dubinsky – Comeau, Letest, Calvert – Boll, MacKenzie, Umberger
    New York Islanders: Nilsson (Nabokov) – Hamonic, Donovan, Hickey, Czuczman, Carkner, Mayfield – Bailey, Nielsen, Lee – Clutterbuck, Nelson, Persson – McDonald, Strome, Martin – Halmo, Cizikas, Sundström

    Rozhodčí: Peel, St. Laurent – McElman, Knorr
    bahis siteleri