Benfica – Alkmaar 2:0 (kon.) | Juventus – Lyon 2:1 (kon.) | Valencia – Basilej 5:0 (po pr.)
Sevilla – Porto 4:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
4:1 (3:0)
FC Porto
Čtvrtek 10.04.2014, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji dobrou noc. (23:00:52)
     
    Dnešní utkání rozhodl jeho začátek, když během třiceti minut vstřelila Sevilla tři branky a udělala velmi velký krok k postupu. Ovšem její situace se v 54. minutě zkomplikovala, když Coke dostal druhou žlutou kartu a Porto hrálo v početní převaze. Hosté ovšem svojí převahu zúročit nedokázali a sami v 79. minutě inkasovali zřejmě rozhodující čtvrtou branku, která definitivně rozhodla o jejich nepostupu do semifinále. V závěru utkání se sice přesně trefil Quaresma, který upravil výsledek na konečných 4:1 pro Sevillu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z velké vzdálenosti se ke střele dostal Kelvin, ale jeho pokus branku netrefil. Beto bude odkopávat od své branky.
     
    90+3
    Po rohovém kopu se hosté prosadit nedokázali, ale nadále zůstávají u míče.
     
    90+3
    Porto nadále útočí. Na malém vápně se dostal ke střele Ghilas, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    90+2
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto se nakonec také vstřelené branky dočkalo. Z dvaceti metrů se do míče opřel RICARDO QUARESMA a jeho pokus skončil v pravé šibenici. Velmi krásná branka.
     
    90+1
    Nad rámec utkání budou nastaveny 4 minuty.
     
    90
    Sevilla rozehrála rohový kop logicky nakrátko a snaží se šetřit čas u rohového praporku.
     
    89
    Rychlý protiútok Sevilly nakonec brankou neskončil. Gameiro se dostal zpoza pokutového území k dobré střele, kterou musel jeden z obránců Porta srazit na rohový kop.
     
    87
    Porto se ještě snaží na útočné polovině něco vymyslet. Z dvaceti metrů se do míče opřel Defour, ale ten skončil vysoko nad brankou.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Piotr Trochowski.
     
    85
    Fanoušci Sevilly vytváří na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán velmi skvělou atmosféru, když už oslavují postup svého celku do semifinále. Porto už na nějaký zázračný zvrat nevypadá.
     
    84
    Volný kop Sevilly rozehrál centrem před branku Porta Rakitić, jenž dokázal najít hlavu Fazia, ale ten poslal míč vysoko nad branku.
     
    83
    Sevilla i v deseti hráčích kombinuje na útočné polovině a hosté se nemohou dostat k míči. Fotbalisté Porta by už zřejmě chtěli mít dnešní utkání za sebou.
     
    81
    Fotbalisté Porta jsou velmi frustrovaní z průběhu utkání, když ve druhém poločase měli jasnou převahu, ale nepodařilo se jim vstřelit branku.
     
    79
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se prosazuje i v oslabení a zřejmě potvrzuje svůj postup do semifinále. Z levé strany se do vápna dostal Vitolo, který tvrdou střelou donutil Fabiana k zákroku, který míč vyrazil pouze před malé vápno, kde se k němu dostal KÉVIN GAMEIRO a bezpečně uklidil míč do branky.
     
    77
    Domácí se velmi dlouho drželi na útočné polovině, kde si přihrávali a šetřili čas. Poté se pokusil do vápna proniknout Rakitić, ale tomu míč utekl do zámezí.
     
    75
    Ricardo dostává za útočný faul žlutou kartu.
     
    74
    Podél pravé lajny se pokoušel probít skrz obranu Sevilly Kelvin, ale jeden z bránících hráčů mu míč odkopl za postranní lajnu.
     
    72
    Quaresma vybojoval na útočné polovině míč a pokoušel se uvolnit přihrávkou mezi obránci Ghilase, ale u míče byl nakonec první Beto, který chytil míč do rukavic a snaží se podržet čas.
     
    70
    Kombinační hrou se hosté dostali k pokutovému území, odkud velmi dobře střílel Herrera. Ovšem míč nasměroval vedle branky.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Kévin Gameiro.
     
    68
    Fotbalisté Porta mají výraznou herní převahu, ale nedaří se jim dostat k přímému ohrožení branky Beta. Obrana Sevilly hraje velmi pozorně a zatím drží čisté konto.
     
    66
    Bacca se na chvíli vžil do role herce a nafilmoval pád v souboji s Mangalou. Rozhodčí jej potrestal žlutou kartou.
     
    65
    Sevilla se odhodlala k rychlému protiútoku, který ale byl nakonec ukončen kvůli útočnému faulu Vitola. Porto rychle rozehrává a tlačí se na útočnou polovinu.
     
    64
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Danilo, přichází Kelvin.
     
    62
    Chvíli byla hra přerušena, když zůstal na trávníku ležet Carriço. Vše ale vypadá v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    61
    Velká šance Porta branku nepřinesla. Střela Herrery z pravé strany pokutového území byla sražena k nohám Quaresmy, který z hranice velkého vápna poslal míč těsně vedle branky.
     
    59
    Na útočné polovině se k míči dostal u levé lajny Quaresma, jenž se dokázal zbavit bránícího hráče a poslal do vápna dobrý centr, který dokázal Beto zlikvidovat.
     
    58
    Sevilla už toho dnes zřejmě moc směrem dopředu nevymyslí. Porto hraje velmi aktivně a snaží se držet s míčem na útočné polovině.
     
    56
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází José Antonio Reyes, přichází Diogo Figueiras.
     
    55
    A Beto musel hned vytáhnout jeden velmi dobrý zákrok. Před pokutovým územím se dostal k míči Quintero, který si míč dobře zpracoval a okamžitě vystřelil k levé tyči, u které dokázal na poslední chvíli zasáhnout Beto.
     
    54
    Dnešní utkání nám přináší jednu velmi velkou zápletku. Coke se dopustil na vlastní polovině zbytečného faulu a dostává druhou žlutou kartu v utkání. Sevilla tedy bude dohrávat dnešní utkání v desíti a Porto má velkou šanci s utkáním něco udělat.
     
    53
    Obrana Sevilly si po rohovém kopu hostí velmi dobře rozebrala hráče ve vápně, takže se Porto do žádné šance nedostalo.
     
    52
    Porto mělo k dispozici volný kop, který rozehrával Quaresma. Tento technický hráč se pokusil o přímé zakončení a Beto musel míč vyrážet na rohový kop.
     
    51
    Sevilla už ve druhém poločase nemusí nikam spěchat a hraje ve velké herní pohodě. Momentálně kombinuje s míčem na útočné polovině.
     
    49
    Trenér fotbalistů Porta Luís Castro si neodpustil okomentovat rozhodnutí hlavního rozhodčího a ten ho vykázal na tribunu.
     
    48
    Porto do druhého poločasu vstoupilo ve vysokém tempu. Po centru z pravé strany se ve vápně dostal k míči Herrera, jehož hlavičku dokázal jeden z bránicích hráčů zablokovat a následně Ghilas branku z dorážky přestřelil.
     
    47
    Na levém křídle se dostal k centru do vápna Porta Reyes, jenž se snažil najít hlavu Rakitiće, jenž se nacházel na malém vápně. Ovšem hostující brankář dokázal míč vyboxovat do bezpečí.
     
    46
    Sevilla rozehrávkou zahájila druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Carlos Eduardo, přichází Juan Quintero.
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Silvestre Varela, přichází Ricardo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sevilla je po prvním poločase jednou nohou v semifinále, když rozebrala Porto na malé kousky a vstřelila mu tři branky. Fotbalisté Porta se dokázali po strašidelné půlhodince dostat zpátky do hry, ale vstřelit branku se jim zatím nepodařilo. Nutno podotknout, že Porto potřebuje v tuto chvíli k postupu vstřelit branky dvě. Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ze zvýšené aktivity Porta pramenil v tento moment útočný faul Herrery, který podrazil v souboji svého soka. První poločas se blíží ke svému konci.
     
    45+1
    K zahrání přímého kopu se postavil Quaresma, kterému se střela vůbec nepovedla, když poslal míč po zemi vedle branky.
     
    45+1
    Nastaveny budou 2 minuty.
     
    45
    Herrera se odhodlal k velkému sólu, které nakonec přineslo pro Porto přímý kop, když byl záložník Porta faulován těsně před velkým vápnem.
     
    44
    Fotbalisté Porta jsou v závěrečných minutách prvního poločasu lepším týmem. Na útočné polovině se dostal k míči Quaresma, jenž se po pravé straně přiblížil k pokutovému území a tvrdou střelou branku těsně přestřelil.
     
    42
    Největší šance Porta v prvním poločase! Hosté rozehráli volný kop nakrátko, z čehož pramenila nebezpečná střela Defoura, který se dostal k míči před pokutovým územím a tvrdou střelou jen těsně minul levou tyč.
     
    41
    Na levé straně se ovšem faulu dopustil Navarro, když stáhl ze dres k zemi Sandra. Volný kop pro Porto.
     
    40
    Sevilla se nyní musela v posledních chvílích bránit, ale Porto se velmi těžké dostává k brance Beta. Obrana Sevilly pracuje na výbornou.
     
    39
    Porto zahrávalo volný kop a mohlo se dočkat snížení. Na hranici velkého vápna se dostal k míči Herrera, ale technickou střelou branku netrefil.
     
    37
    Ofenzivní hráči Porta jsou dnes zatím úplně bezbranní, když se nedokáží prosadit v soubojích jeden na jednoho. Sevilla má utkání ve své moci.
     
    35
    Rakitić vyhrál na útočné polovině souboj s Defourem a okamžitě chtěl přihrávkou za obranu uvolnit Baccu, ke kterému se míč ovšem nedostal.
     
    34
    Sevilla s útočením nepřestává ani za této situace a drží míč na útočné polovině. Fotbalisté Porta jsou s psychikou velmi nízko.
     
    32
    Poté se do strkanice dostal Coke s Quaresmou a rovněž oba dostávají žlutou kartu.
     
    31
    Varela velmi tvrdým skluzem poslal k zemi Navarra a dostává žlutou kartu.
     
    30
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla nadále ničí svého soupeře, který je v rozkladu. Ve vápně se dostal k odraženému míči CARLOS BACCA, který si jej zpracoval a tvrdou střelou po zemi dostal míč do sítě. Fabiano nedokázal zasáhnout.
     
    29
    Mangala zasáhl u pravé lajny rukou do obličeje Mbiu a dostává zaslouženě žlutou kartu.
     
    28
    Sevilla je po dvou vstřelených brankách velmi nabuzená a nadále se tlačí do útoku. Portu se dnes vůbec nic nedaří.
     
    26
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla je momentálně postupujícím týmem do semifinále. Rychlý protiútok domácích zakončil bez problémů VITOLO, jenž se dostal za hostující obranu a střelou k levé tyči nedal Fabianovi šanci.
     
    25
    Od rohového praporku centroval dvakrát po sobě Quaresma, ale oba centrované míče dokázala obrana Sevilly odvrátit.
     
    24
    Z levé strany pokutového území se na útočné polovině Porta dostal k tvrdé střele na branku Quaresma, který prověřil pozornost Beta, jenž musel zasahovat a míč vyrazil na rohový kop.
     
    23
    Na útočné polovině úřadoval Reyes, který se nejprve pokoušel vyslat do šance Mbiu, ale když hostující obrana míč srazila zpátky k němu, tak se pokoušel uvolnit Baccu, ale ani ten se k míči nedostal. Obrana Porta nyní působí velmi pevně.
     
    22
    Sevilla se dlouho držela s míčem na středu hřiště, ale poté se Mbia pokusil o zrychlení hry a hledal přihrávkou za obranu rozběhnutého Reyese, kterému je nakonec odpískán ofsajd.
     
    20
    Porto se na útočnou polovinu dostává spíše výjimečně, když obrana Sevilly je hodně vysunutá a získává všechny míče blízko středu hřiště. Nutno podotknout, že jedna povedená akce Porta může mnohé změnit.
     
    18
    Po rohovém kopu domácí kombinovali před brankou Porta, ale po centru Vitola z levé strany se k míči dostal Fabiano, jenž uklidnil hru a míč podržel.
     
    17
    Fabiano si na své konto připisuje další obtížný zákrok. Zpoza pokutového území vystřelil velmi tvrdě Reyes, ale brankář Porta dokázal míč vyrazit na rohový kop.
     
    16
    Hosté si na útočné polovině vůbec nerozuměli. Před pokutovým územím se dostal k míči Eduardo a také tvrdě vystřelil. Ovšem trefil pouze svého spoluhráče, od kterého se dostal míč do zámezí.
     
    14
    Fotbalisté Porta jsou z úvodních minut zaskočení, když jsou pod tlakem Sevilly, která hraje velmi dobře. Hosté mají zatím značné problémy ve středu hřiště.
     
    12
    Krásná kombinace Sevilly nakonec druhou brankou nekončí. Mbia vyslal do vápna Cokeho, který střílenou přihrávkou na vzdálenější tyči hledal Vitola, jenž na míč o pár centimetrů nedosáhl a ten proletěl okolo pravé tyče.
     
    11
    Z levé strany poslal tedy centr do vápna Rakitić, ale Fabiano se k míči dostal jako první a udržel jej ve svých rukavicích.
     
    10
    Sevilla využívá dobrého vstupu do utkání a je velmi nebezpečná. Podél levé lajny pronikal Rakitić, ale ten byl zastaven nedovoleně Defourem.
     
    9
    Na středu hřiště se míče zhostil Mbia, jenž rychlou přihrávkou dopředu hledal Baccu, kterému míč nakonec utekl do zámezí.
     
    8
    Quaresma rozehrával volný kop Porta centrem do vápna, ale domácí obrana dokázala tento centr odvrátit.
     
    7
    Porto se snaží na inkasovanou branku zareagovat útočením a kombinuje s míčem na útočné polovině.
     
    5
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se dostává do vedení. Exekuce pokutového kopu se ujal IVAN RAKITIĆ, jenž poslal míč k levé tyči. Fabiano nedokázal trefit stranu.
     
    4
    Bacca byl ve vápně stažen k zemi a domácí se mohou dostat do vedení.
     
    4
    Sevilla bude zahrávat pokutový kop!
     
    4
    Sevilla se mohla dočkat kýžené branky hned v úvodu utkání. Bacca se dostal po levé straně do vápna, kde tvrdě vystřelil po zemi. Fabiano velmi dobrým zákrokem míč vyrazil.
     
    3
    Na středu hřiště zastavil rychlejší útok Porta faulem Mbia, jenž přidržel svého soupeře. Hosté budou mít rozehrávku.
     
    2
    O první útok se také pokusilo Porto. Z pravé strany se dostal do pokutového území Varela, který si ale míč při pokusu o kličku ukopl a ten skončil v zámezí.
     
    1
    Na pravé straně se dokázal dostat k míči Vitolo a hned jej posílal do vápna, kde ovšem někoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    1
    Porto se ujalo úvodního výkopu a zahájilo utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Beto – Coke, Pareja, Fazio, F. Navarro – J. Reyes, Carriço, Mbia, Rakitić (C), Vitolo – Bacca.
    Náhradníci: Varas – Figueiras, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro, Jairo.

    FC Porto: Fabiano – Danilo, Reyes, Mangala (C), Sandro – Varela, Eduardo, Defour, Herrera, Quaresma – Ghilas.
    Náhradníci: Kadu – Maicon, Josué, Licá, Quintero, Ricardo, Kelvin.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly se dokázali ze čtvrteční prohry o víkendu oklepat když v rámci Primera Division porazili na vlastním hřišti Espanyol 4:1. Nechme se překvapit, jak se bude Seville dařit dnes.

    FC Porto

    O Portu se dá říci to samé. O víkendu vyhrálo v portugalské lize na vlastním hřišti 3:1, když porazilo Académicu. Dnes jede Porto do Španělska s jednobrankovým vedením, ale nedá se očekávat, že by pouze bránilo.
     
    Přeji krásný večer u sledování textového přenosu z odvetného čtvrtfinálového utkání Evropské ligy. První zápas Sevilla FC – FC Porto vyhrál portugalský celek 1:0, takže dneska Sevilla bude muset podat lepší výkon, aby mohla slavit postup do semifinále.

    Úvodní výkop je naplánován na 21:05.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Jan Šlapáček

    Branky: 5. Rakitić (pen.), 26. Vitolo (Bacca), 30. Bacca, 79. Gameiro (Vitolo) – 90+2. Quaresma

    Karty:   32. Coke (SEV), 66. Bacca (SEV) – 29. Mangala (PRT), 31. Varela (PRT), 32. Quaresma (PRT), 75. Ricardo (PRT)   54. Coke (SEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:12.
    Sevilla FC: Beto – Coke, Pareja, Fazio, F. Navarro – J. Reyes (56. Figueiras), Carriço, Mbia, Rakitić (C) (86. Trochowski), Vitolo – Bacca (69. Gameiro).
    Náhradníci: Varas – Figueiras, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro, Jairo.

    FC Porto: Fabiano – Danilo (64. Kelvin), Reyes, Mangala (C), Sandro – Varela (46. Ricardo), Eduardo (46. Quintero), Defour, Herrera, Quaresma – Ghilas.
    Náhradníci: Kadu – Maicon, Josué, Licá, Quintero, Ricardo, Kelvin.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini

    První zápas: Porto - Sevilla 1:0
    bahis siteleri