Maďarsko – Japonsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Rakousko – Slovinsko 1:3 (kon.) | J. Korea – Ukrajina 2:8 (kon.)
po s.n. (3:2)
Maďarsko
5:4 (1:1, 2:2, 1:1- 0:0)
Japonsko
Sobota 26.04.2014, 05:30 • Goyang Ice RInk • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Maďarsko.
    Autorem branky je MÁRTON VAS.
     
    Márton Vas do třetice a opět úspěšný! Tentokrát uspěl se střelou mezi Narisawovu lapačku a levý beton – 3:2!
     
    Obrovská odpovědnost ležela na Dajsuke Obarovi. Ten si skvěle položil Hetényho a pak po ledě bekhendem zasunul puk do branky – 2:2!
     
    Po prvních třech se pořadí jezdců otáčí. Za Maďarsko to zkusil opět Márton Vas a prostřelil Narisawu mezi betony – 2:1!
     
    Jeden z nejlepších hráčů utkání Márton Vas následně trefil prostor mezi Narisawou a jeho levou tyčí – 1:1!
     
    Jako první jel Šuhej Kudži. Po rychlém rozjezdu trefil levý horní růžek maďarské branky – 0:1!
     
    64:59
    Kellerova střela od modré se snad otřela o pravou tyč! Velká japonská smůla.
     
    64:42
    Maďarský tým je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě dvouminutovým trestem.
     
    58:55
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    To je zlý sen pro Japonce, podruhé za sebou inkasují vyrovnávací branku v samém záběru třetiny! Nahození MÁRTONA VASE od modré Narisawa vytěsnil na pravou tyč, odkud se puk odrazil zpátky do jeho betonu a následně za brankovou čáru. Asistence: János Vas.
     
    58:38
    Hetényi míří z branky, Maďaři to zkouší v šesti!
     
    57:14
    Japonci jeli do přečíslení tři na jediného obránce, avšak Jamašita po stahovačce nedokázal přihrát!
     
    55:08
    Japonci mohli stvrdit své vítězství! Takahaši ale ani nadvakrát zblízka Hetényho nepřekonal.
     
    54:30
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonci jsou v tuto chvíli opravdu velmi blízko postupu do elitní skupiny! HIROKI UENO si vzal volný puk u hrazení, vjel před Hetényho a trefil se přesně mezi jeho betony. Asistence: Takeši Sajto.
     
    50:04
    Takahaši si srovnal puk na forhend a pak se pokusil prostřelit Hetényho mezi betony, avšak místo toho trefil ten levý a stav zůstává stejný!
     
    50:04
    Bylo nařízeno trestné střílení. Takahaši se dostal mezi kruhy před dva Maďary, János Vas jej zezadu zahákoval a Japonci mají velkou šanci jít do vedení!
     
    48:42
    Je to tak a je to pro Japonce hodně nepříjemné! Jutaka Fukufudži si zřejmě přivodil zranění nohy a do branky místo něj musí Juta Narisawa.
     
    48:35
    Na druhé straně zase operují Maďaři! Fukufudži už se zdál být překonán, avšak mohlo se hrát dál a nahození Mártona Vase jen tak tak neprošlo do branky.
     
    48:10
    Japoncům se dlouho nedařilo dostat do útočného pásma, až si Janadori sjel z pravého křídla doprostřed a pořádně prověřil Hetényho!
     
    45:43
    Japonský brankář měl velké štěstí i o chvíli později, kdy Sofronovi nesedl puk na čepel hole a netrefil tak poloprázdnou branku! Místo toho se puk dokutálel k japonskému brankáři.
     
    45:34
    Szirányi jen tak nahodil před branku a Fukufudži vůbec nevěděl, kde je puk!
     
    38:53
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    O chvíli později už byl na ledě první maďarský útok a ten to sehrál opravdu skvěle. Bartalis prošel po pravím mantinelu, za brankou našel Hariho a ten inicioval přihrávku prakticky mezi kruhy ISTVÁNU SOFRONOVI, jenž stejně jako při první brance propálil Fukufudžiho mezi betony. Asistence: Janos Hari, Istvan Bartalis.
     
    38:06
    Naprosto sám se před Fukufudžim zjevil Mihaly, avšak byl nakonec příliš blízko a tak z pozice před brankovištěm nedokázal zasunout puk do branky! Japonskému brankáři stačil nastavit pravý beton, který člen čtvrtého maďarského útoku nepřehodil.
     
    34:40
    Attila Orbán potom zvedl ruce vysoko u hrazení, což odnesl Takahaši. Jasné 2+10 pro maďarského obránce za zákrok na hlavu.
     
    34:28
    Skvělou přihrávku od Mihalyho dostal mezi kruhy Orbán, jenomže z velice výhodné pozice trefil jen přesunujícího se Fukufudžiho!
     
    31:21
    Dvě minuty za hákování dostává Šun Sakata.
     
    30:39
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Vteřinu po skončení japonské přesilovky se Japonci prosazují. ŠUHEJ KUDŽI dostal možnost sjet si na okraj kruhu pro vhazování, odkud propálil nic nevidícího Hetényho. Maďarském brankáři tentokrát zakryl výhled skvěle postavený Kawaj. Asistence: Aaron Keller, Go Tanaka.
     
    28:38
    To se ale může změnit, protože Balint Magosi dostává dvě minuty za držení a Japonci tak mají šanci napravit dojem z prvních dvou nepovedených přesilovek.
     
    26:50
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Avšak Japonci vrací nerozhodný stav prakticky z ničeho. Už to vypadalo, že se japonská jízda tři na tři skončí obligátním výsledkem, jenomže Maďaři se pak stáhli na jedno místo, čehož využil skvělou zpětnou přihrávkou Obara a MASAHITO NIŠIWAKI prostřelil pravděpodobně nic nevidícího Hetényho. Asistence: Dajsuke Obara, Sejdži Takahaši.
     
    20:49
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    To byla libová kombinace Maďarů! Ti se pokusili dostat puk až do kuchyně. Následně ale od modré nepřesně vystřelil Márton Vas, avšak János Vas situaci dohrál, dostal puk před branku na ISTVANA BARTALISE, ten se otočil kolem svého strážce Sasakiho a zasunul puk do prakticky prázdné branky. Takto se tedy využívají přesilovky. Asistence: János Vas, Márton Vas.
     
    19:54
    Japonci si navíc komplikují i vstup do druhé třetiny. Hiroši Sato je vyloučen šest vteřin před koncem na dvě minuty za podražení Magosiho.
     
    18:54
    János Vas skvěle projel mezi Japonci, dostal se před Fukufudžiho a z bezprostřední blízkosti nevyužil obrovskou šanci!
     
    17:29
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    To, o co si Japonci v posledních minutách koledovali, je tady. ISTVÁN SOFRON vjel mezi dva japonské beky, na modré převzal puk po přihrávce Mártona Vase, dostal se mezi kruhy a odtud mezi Fukufudžiho betony srovnal. Asistence: Márton Vas.
     
    11:11
    Za nedovolené bránění je na dvě minuty vyloučen Daniel Kóger. Velká škoda pro Maďary, kteří se postupně dostávali do hry.
     
    11:09
    Sofron si skvěle vyjel po dlouhém sóle mezi kruhy, měl ideální střeleckou pozici, jenomže pálil jen do Fukufudžiho.
     
    08:41
    A mohlo to být o dvě branky! Obara ujel do přečíslení s Takahašim, který ale pálil u pravé tyče jen do Hetényho.
     
    05:04
    Obara se už po kličce řítil do jasné šance, Márton Vas ale v souboji nechal koleno, kterým fauloval a poskytl tak Japoncům první dnešní přesilovku.
     
    02:59
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát ale maďarského brankáře vůbec nemůžeme pochválit. Jamašita zamotal maďarské beky u zadního mantinelu, pak našel TAKEŠIHO SAJTA a ten o pravé Hetényho rameno poslal do maďarské sítě uklidňující branku. Asistence: Takuro Jamašita.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 18. Sofron (M. Vas), 21. Bartalis (J. Vas, M. Vas), 39. Sofron (Hari, Bartalis), 59. M. Vas (J. Vas), rozh. náj. Vas – 3. Sajto (Jamašita), 27. Nišiwaki (Obara, Takahaši), 31. Kudži (Keller, Tanaka), 55. Ueno (Sajto)


    Maďarsko: Hetényi (Sevela) – Gröschl, Szirányi, Tokaji, M. Vas, Pozsgai, Hüffner, Varga, Orbán – Sofron, Hari, Bartalis – Sebok, Benk, Azari – Kovács, Nagy, Magosi – Kóger, J. Vas, Mihaly
    Japonsko: Fukufudži (49. Narisawa) – Akimoto, Jamašita, Sasaki, Janadori, Keller, Hašimoto, Sakata – Nišiwaki, Obara, Takahaši – Sajto, Ueno, Jamašita – Kawaj, Tanaka, Kudži – Sato, Mitamura, Takagi – Osawa

    Rozhodčí: Müllner (SVK), Sylvain (CAN) – Čchae (KOR), Kaderli (SUI)
    bahis siteleri