Švýcarsko – Česko 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Los Angeles Kings
Neděle 27.04.2014, 04:10 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:11
    Quick dokázal vyrazit střelu Demerse od modré, ale kotouč se odrazil na pravou stranu, kde byl Nieto, který však nedokázal vstřelit puk do odkryté brány hostů.
     
    55:36
    Couture poslal kotouč před bránu Kings, kde jej tečoval Nieto, ale jeho teč končí na brankové konstrukci hostující klece!
     
    54:22
    San Jose bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává Justin Williams (LAK).
     
    50:19
    Jason Demers (SJS) dostává dvě minuty za podražení, když sestřelil Gáboríka, který by se jinak dostal až před Stalocka.
     
    47:05
    Los Angeles bude hrát další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za sekání poslán na trestnou lavici Patrick Marleau (SJS).
     
    41:08
    A je tu další vyloučení. Tentokráte však na straně Kings, když dvě minuty za nedovolené bránění Stalocka dostává Anže Kopitar (LAK).
     
    40:16
    Přesilovka Sharks je u konce, protože Brett Burns (SJS) podrazil jednoho z hostujících hráčů, a dostává tak dvě minuty.
     
    39:24
    Dvě minuty za hrubost však dostává Jeff Carter (LAK), který tak oslabuje svůj celek v závěru druhé třetiny.
     
    35:20
    Burns dostal křižnou přihrávku na levou stranu, kde se pokusil ihned vystřelit, ale Quick se parádně přemístil a zastavil střelu domácího útočníka.
     
    33:24
    Výhoda končí a na trestnou lavici putuje Kyle Clifford (LAK), který dostává dvě minuty za podražení.
     
    32:24
    Martinez vystřelil od modré čáry a jeho pokus ještě tečoval Pearson a Stalock dokázal na jeho teč zareagovat na poslední chvíli, když puk nakonec končí v lapačce domácího brankáře.
     
    27:12
    Los Angeles však přece jenom bude hrát přesilovou hru, když je na dvě minuty vyloučen právě Dan Boyle (SJS), jenž si odpyká svůj trest za podražení.
     
    24:03
    Na trestnou lavici míří Dwight King (LAK) a Jason Demers (SJS), kteří oba dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    20:22
    Sharks střídají své brankáře, když Anttiho Niemiho střídá v bráně San Jose Alex Stalock.
     
    20:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings využívají přesilovou hru! Hosté se dostali do útočného pásma, kde nakonec Gáborík nahrál na levou stranu JEFFU CARTEROVI, jenž se mu pokusil vrátit puk před bránu Sharks, ale kotouč si do vlastní sítě srazil domácí obránce Stuart. Asistence: Marián Gáborík, Drew Doughty.
     
    19:29
    A je tu také první vyloučení na domácí straně, když je na dvě minuty za podražení vyloučen Justin Brown (SJS), a tak budou hrát Kings svou první přesilovou hru v utkání.
     
    14:09
    Máme tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za hrubost poslán na trestnou Jarret Stoll (LAK), a Sharks tam mají možnost se vrátit do utkání.
     
    12:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nedáš dostaneš platí na druhé straně. Kings se vydali do rychlého protiútoku, kde si Kopitar vyměnil kotouč s D. Brownem, který mu nakonec přihrál až před prázdnou bránu, a tak poslal ANŽE KOPITAR Kings už do dvoubrankového vedení. Asistence: Dustin Brown.
     
    12:44
    Burns nahrával před bránu na zcela osamoceného Thorntona, ale tomu kotouč přeskočil v ten nejdůležitější okamžik hokejku.
     
    09:39
    Torres nahrál na levou stranu, kde byl najetý M. Brown, který už měl před sebou větší část odkryté brány, ale domácí útočník nezvednul puk, a trefil tak ležícího Quicka.
     
    08:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se následně dostali do rychlého protiútoku, kde nakonec Pearson nahrál na modrou TYLERU TOFFOLIMU, jenž svou střelu schoval za obránce Shark a jeho pokus zapadnul přesně k pravé tyči domácí klece. Asistence: Tanner Pearson, Alec Martinez.
     
    07:08
    Gáborík si sjel s pukem na střed útočného pásma, kde jeho střelu zblokoval Boyle, ale kotouč se málem snesl do brány Sharks, kde musel Niemi zasahovat na poslední chvíli.
     
    04:19
    D. Brown vystřelil od levého mantinelu a Niemi jeho pokus vyrazil před sebe, kde vznikla před domácím brankáře menší skrumáž a k puku se opět dostal hostující kapitán, který svou dorážku schoval za několik hráčů, ale finský brankář vyrazil i jeho druhé zakončení.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 9. Toffoli (Pearson, Martinez), 13. Kopitar (D. Brown), 21. Carter (Gáborík, Doughty)


    San Jose Sharks: Niemi (21. Stalock) – Vlasic, Demers, Stuart, Braun, Hannan, Boyle – Pavelski, Thornton, Burns – Marleau, Couture, Nieto – Hertl, Sheppard, Wingels – Torres, Desjardins, M. Brown.
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Regehr, Vojnov, Mitchell, Martinez – Gáborík, Kopitar, D. Brown – Pearson, Carter, Toffoli – King, Stoll, Williams – Clifford, Richards, Lewis.

    Rozhodčí: Joannette, Pollock – Heyer, MacPherson

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri