Třinec – Karviná 3:2 (kon.)
konec
FK Třinec
3:2 (2:1)
MFK Karviná
Čtvrtek 01.05.2014, 16:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní sváteční den je v Třinci dobojováno. 25. kolo Fotbalové národní ligy bude dohráno zbývajícími utkáními o víkendu a za dalších sedm dní bude samozřejmě pokračovat. V sobotu 10. května čeká na Třinecké zápas v Pardubicích, fotbalisté Karviné přivítají o den později žižkovskou Viktorii. Já se s vámi loučím, přeji příjemné prožití prvomájového večera a někdy příště na počtenou! (17:58:11)
     
    Slezské derby mezi Třincem a Karvinou je u konce. Hráči předvedli pohledný fotbal v příjemném počasí a před důstojnou návštěvou. Třinec vstupoval do druhé půle s hubeným vedením 2:1, v 69. minutě zvýšil náskok Ceplák, když dostal míč od Málka po chybě Oforiho. Karviná byla aktivnější tak, jako v prvním poločase, ale gólové šance nepřicházely. Až v 78. minutě hlavičkoval nebezpečně Fiala. Paleček vyrazil na roh, z něhož však domácí inkasovali. Ofori orazítkoval zakončením hlavou tyč a Kurušta dorazil do sítě. V závěru si Třinec vítězství pohlídal a nedopustil žádný výraznější vzruch před brankou Palečka. V tabulce se tak hráči trenéra Kuly posunou na 10. místo, zatímco Karviná zůstává na 6. pozici. Víkendové zápasy však tabulkou jistě zacloumají.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Třinec kombinuje na útočné polovině, ale minimálně ještě jednou bude muset dozadu. Wojnarův oblouček na Malíře totiž skončil v zámezí.
     
    90+2
    Juřena prodlužoval balon hlavou na své spoluhráče, ale nikoho z nich nenašel. Pro Karvinou už to vypadá s bodovým ziskem zle.
     
    90+2
    Mikula neprostřelil zaclánějícího Kubáně, Eismannův centr Třinečtí odvrátili a Malíř byl při rozehrávání faulován.
     
    90+1
    Nad rámec hrací doby jsou nastaveny tři minuty, nepřesnou přihrávku Puchela zachytil Ceplák a odkopává dopředu.
     
    90
    Zraněný Roman Haša je odnesen na nosítkách za čáru, na poslední chvilky ho nahradí Slovák René Dedič. Karviná se stále nemůže dostat k bráně Palečka.
     
    89
    Hra se drží okolo půlící čáry, Třinec hraje s míčem a nikam nespěchá. Naopak Karviná musí čas honit. Do konce chybí minuty.
     
    88
    Kubáň dostal přihrávku od Wojnara, neváhal a nakopl míč dopředu. Byl ještě dohrán Davidem Mikulou (KAR) a kapitán hostí si taktéž vysloužil žluté napomenutí.
     
    87
    Radek Gulajev (TRI) bránil rozehrávce karvinské standardní situace a po zásluze je oceněn žlutou kartou. Míč uvede do hry Pindroch.
     
    86
    Z karvinského tlaku vymanil třinecké fotbalisty Ceplák, který přešel přes Mikulu a následně vrátil balon na stopery. Ti založili akci, na jejímž konci stál neúspěšný pokus Haši o lob.
     
    85
    Puchel unikl po levé straně, odcentroval a míč se pokoušel před branku dostat Juřena, ale Palečka nepřehodil, i když k tomu moc nechybělo.
     
    84
    Po nákopu Kubáně shodil Mikula na zem Hašu, ale o faul se podle sudího nejednalo. V útočném snažená už však muž v černém zastavil Juřenu, který nedovoleně odstavil Čelůstku.
     
    83
    Malíř vyslal do brejku Gulajeva, ale jeho únik neměl dlouhého trvání. Cestu třineckému útočníkovi zkřížil Koutný a v pohodě ho obehrál.
     
    82
    Karviná dnes naposledy střídá. Ze hřiště odchází Richard Vaněk, novým mužem na hrací ploše je Erik Puchel.
     
    81
    Wojnar přihrál do běhu Gulajevovi, ten si zasekl před Oforim a užuž napřahoval ke střele, v souboji rameno na rameno ho však čistě odstavil Mikula.
     
    80
    Nepřesnosti na půli hřiště stály Třinec balon a poklidnou rozehrávku. Naštěstí pro ně byla průniková přihrávka na Fialu příliš dlouhá.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 2. Haša, 45+1. Gulajev (pen.), 69. Ceplák – 37. Gonda, 79. Kurušta

    Karty:   31. Kubáň (TRI), 73. Haša (TRI), 87. Gulajev (TRI) – 62. Vaněk (KAR), 74. Kurušta (KAR), 88. Mikula (KAR)


    FK Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka (C) (46. Motyčka), Čelůstka, Kubáň – Malíř, Hupka, Málek (74. Wojnar), Ceplák – Gulajev, Haša (90. Dedič). Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Wojnar, Matoušek, Motyčka, Gavlák, Janec, Dedič.

    MFK Karviná: Pindroch – Mikula (C), Ofori, Koutný, O. Cverna (68. Svatonský) – Vaněk (82. Puchel), Fiala, Gonda, Eismann – Halaška (74. Kurušta), Juřena. Trenér: Josef Mazura.
    Náhradníci: Lipčák – V. Cverna, Puchel, Kurušta, Svatonský, Holek.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ladislav Gallo, Milan Plesar

    Diváci: 1062
    bahis siteleri