Francie – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Švýcarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bělorusko – USA 1:6 (kon.)
po s.n. (1:0)
Francie
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Kanada
Pátek 09.05.2014, 15:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Francie.
    PIERRE-EDOUARD BELLEMARE volil střelu z prostoru mezi kruhy a trefil se přesně do pravého horního rohu Reimerovy branky. Francouzi tak v prvním utkání získávají proti favoritovi dva body!
     
    52:35
    Francie právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a je vyrovnáno! STEPHANE DA COSTA se ocitl nikým nehlídaný před Reimerem, udělal mu kličku do bekhendu a bez problémů zakončil do odkryté branky.
     
    50:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Videorozhodčí potvrdil zásah ERIKA GUDBRANSONA jako gólový a Kanada se necelých deset minut před koncem třetí třetiny ujímá vedení. Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    19:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Také Kanaďané skórují v přesilové hře. BRAYDEN SCHENN dostal puk ideálně mezi kruhy a šikovný útočník Philadelphie tvrdou střelou švihem nedal Huetovi šanci. Asistence: Cody Hodgson, Jason Garrison.
     
    17:03
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi využívají přesilovku a outsider jde do vedení! Hráči v modrých dresech se sice dlouho nemohli dostat do pásma, ale nakonec z první šance udeřili. Po střele Auvitua dorážel STEPHANE DA COSTA puk do odkryté Reimerovy branky. Asistence Yohann Auvitu, Pierre-Edouard Bellemare.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jakub Mezlík

    Branky a nahrávky: 18. S. Da Costa (Auvitu, Bellemare), 53. S. Da Costa, rozh. náj. Bellemare – 20. Schenn (Hodgson, Garrison), 51. Gudbranson (MacKinnon)


    Francie: Huet (Hardy) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Dieude Fauvel – Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, S. Da Costa, Bellemare – Roussel, Guttig, T. Da Costa – Tardif, Henderson, Ritz – Raux.
    Kanada: Reimer (Scrivens) – Bieksa, Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Turris, Burrows, MacKinnon – Hodgson, Brouwer, Kadri – Schenn, Huberdeau, Read – Monahan, Chimera, Ward – Scheifele.

    Rozhodčí: Kaval, Patafie (oba USA) – Fluri (SUI), Schrader (GER)