Itálie – Norsko 0:3 (kon.) | Kazachstán – Německo 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko – Dánsko 3:0 (kon.)
Finsko – Lotyšsko 2:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Švýcarsko 3:2 (kon.)
konec
Itálie
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Norsko
Sobota 10.05.2014, 11:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:29
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je však pravděpodobně rozhodnuto. Výbornou přihrávku na modrou čáru dostal kapitán Norů ANDERS BASTIANSEN a k tomu snad není co dodávat. To byla parádní rána, která byla umístěná k pravé tyči. Bellissimo se jen tak ohlédl za sebe a nezbylo mu nic jiného, než aby lovil puk ze sítě potřetí. Asistence: Mathis Olimb.
     
    52:47
    Sedm minut před koncem základní hrací doby mohlo být definitivně jasno. Norové si krásně rozebrali soupeře a do zakončení se před bránou dostal Hansen. Nejprve trefil tyč, posléze boční sít.
     
    51:45
    Obrovská šance Italů a další důkaz toho, že produktivita opravdu v tomto týmu pokulhává. Někdy je to samozřejmě i o štěstí, ale Scandella byl nyní v jasné pozici a sám před Haugenem, ale ani netrefil jeho bránu.
     
    41:16
    Obrovská šance Itálie ve vlastním oslabení. Borrelli pádil společně s Ihnacakem proti jednomu obránci a druhý jmenovaný dokonce zakončil. Haugen však působí velice jistě a klidně. Toho jen tak něco nerozhodí a i tento pokus bezpečně kryje.
     
    39:11
    Ještě je tu jedno vyloučení, na trestnou putuje Gander za hákování.
     
    33:26
    Norsko je v pěti a rázem si vytvořilo dobrou střeleckou pozici. Ken Andre Olimb z pravé strany vypálil na Bellissima, který si vůbec nebyl jistý, kde má kotouč. Nakonec se došoural mimo brankovou čáru.
     
    32:28
    A v ní registrujeme řadu tutovek. Nejprve byl sám před bránou Vincent Rocco, jehož teč končí v Haugenově výstroji a následně pálil tvrdě Nocoletti, dopadl prakticky stejně. Norský mág zaslouží pochvalu za výtečný výkon, především v této druhé třetině pochytal řadu těžkých střel.
     
    31:19
    Místo z radosti z norského gólu vznikla před italskou bránou strkanice a nakonec je překvapivě poslán za katr Skröder. To tedy znamená jediné, další přesilovka pro Itálii.
     
    31:19
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl dar z čistého nebe, Norsko snad poprvé v této třetině vyrazilo před Bellissima a hned je z toho druhá pohroma pro italský výběr. Olden na modré čáře poslal zpětnou přihrávku na MORTENA ASKA, který na sebe stáhl hráče a svižnou střelou poslal ránu mezi betony gólmana. Autor branky byl ještě nebezpečně dohrán a nějaký čas trvalo, než se postavil na vlastní nohy. Asistence: Sondre Olden, Per-Age Skröder.
     
    28:01
    Přesilovky Italů jsou velice nebezpečné. Ukazují velkou sehranost, tohle byl vyloženě signál. Scandella poslal krásnou nabídku před bránu, kde byl Sullivan a jeho pumelice z mezikruží těsně minula norské zařízení.
     
    27:19
    Itálie si zahraje druhou dnešní přesilovku, přičemž ta první nebyla vůbec špatná. Norský hokejista a zároveň kapitán Bastiansen už míří na trestnou – menší trest nedovolené bránění.
     
    25:14
    Tak nakonec zůstává stav stejný, dobrých pět minut se tato situace řešila, ale nakonec rozhodčí ponechávají stav stejný. Norsko tak stále drží hubený náskok.
     
    25:14
    Až teď se hra přerušila a sudí Fraňo šel prohlížet video. Samozřejmě se jedná o tu již zmíněnou tyč, kterou Itálie z našeho pohledu trefila. Nicméně jak kostka nad ledem ukazuje, mohlo by se jednat o gól.
     
    22:05
    Obrovská šance Itálie, která měla možnost vyrovnat. Ihned po vhazování se dostal ke střele obránce Vincent Rocco a orazítkoval tyč Haugenovy brány. Vypadalo to dokonce, že puk přešel za brankovou čáru.
     
    21:49
    První přesilovku zápasu si zahrají také Italové. Za katr už putuje Jonas Holos, jehož přestupek byl klasifikován jako podražení.
     
    13:14
    Největší šance Itálie přichází přibližně sedm minut před koncem třetiny. Fontanive si nejprve najel zpoza brány před Haugena, ale kotouč nedokázal pod jeho beton protlačit. Poté se ten stejný hráč dostal ke střele a těsně minul norskou klec. Mohlo být vyrovnáno a nutno pochválit papírově slabší tým za hezkou akci.
     
    07:44
    Za nedovolené bránění je potrestán Scandella. Norsko si tak poprvé v zápase zahraje přesilovku.
     
    05:42
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové se zaslouženě dostávají do vedení. Už předchozí akce volala po brance. Nahození Aska šikovně tečoval Olden, ovšem těsně vedle. O pár chvil však udeřil NIKLAS ROEST, který si najel před bránu s pomocí tyče zasunul puk do sítě bezmocného Bellissima. Italský brankář se natahoval jak nejlépe mohl, neměl šanci zakročit. Asistence: Andreas Stene.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. Roest (Stene), 32. Ask (Olden, Skröder), 54. Bastiansen (M. Olimb)


    Itálie: Bellissimo (Andreas Bernard) – Eger (C), Nicoletti, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, Johnson, Trivellato – Scandella, di Casmirro, Kostner – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Ramoser, Fontanive (náhradníci: Caffi – Anton Bernard, Boba). Trenér: Tom Pokel.
    Norsko: Haugen (Volden) – Holös, Ödegaard, Espeland, Trygg, Sörvik, Bonsaksen – Hansen, Röymark, Forsberg – Bastiansen (C), K. Olimb, M. Olimb – Olden, Skröder, Ask – Martinsen, Roest, Dahlström. (náhradník: Soberg). Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Vinnerborg (SWE) – Carnathan (USA), Hull (USA)

    Diváci: 4200
    bahis siteleri