Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Francie
Čtvrtek 15.05.2014, 19:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezký čtvrteční večer přeji z haly Čižovka, kde dnes budeme sledovat druhý zápas mezi Švédskem a Francií. Tedy doposud neporaženého týmu a štiky mistrovství světa v Minsku. Galský kohout udivuje soupeře, kteří si na něj musí dávat velký pozor. Své o tom ví Kanada nebo Slovensko.
     
    Francie patří k příjemným překvapením tohoto mistrovství a stále patří mezi týmy, jenž bojují o postup do čtvrtfinále. Trenér Dave Henderson však krotí emoce a spíše hráče upozorňuje, že jejich cílem je stále záchrana. Cokoliv jiného bude nad plán. Dnes se jeho svěřenci pokusí utlumit rozjeté Švédy.

    Nabízí se otázka, proč by se to nemohlo podařit, Francie hraje v běloruském Minsku s velkou chutí, nechybí jí odvaha a velké srdce. Díky tomu přišla výhra nad Kanadou, byť v nájezdech a také neskutečný obrat proti Slovensku, které vedlo 3:1, nakonec ale padlo 3:5. Francouzští hokejisté rozhodli o své výhře čtyřmi góly v poslední periodě.

    Stále je může mrzet smolná prohra s Itálií, přičemž ještě osmapadesát vteřin před koncem byl stav 1:1. Pak ale rozhodl soupeř Ganderem a bylo vymalováno. I přes tuto ztrátu je zisk dosavadních pěti bodů celkem slušným počinem.
     
    Švédové pozvolna nabírají formu a momentálně se jim daří, vždyť na celém turnaji ztratili jediný bod. Jistě si vzpomenete, že v nájezdech porazili Českou republiku a získali druhý bonusový bod.

    Jinak je jejich herní projev konzistentní, tedy bez nějakých přílišných výpadků. Před tímto zápasem měli Švédové na svém kontě osm bodů za dvě výhry po šedesáti minutách a za jednu v nájezdech. Díky tomu vévodili skupině "A". Nutno poznamenat, že měli lehčí los, taková Kanada je teprve čeká, konkrétně v neděli.
     
    Produktivita a statistiky:

    Všechny tři dosavadní zápasy Francie odchytal Christobal Huet s úspěšností 90.54%. Jeho protějšek Anders Nilsson je na tom podstatně lépe – 94.12%.

    Kanadského bodování Francie vede Antoine Roussel, jenž si doposud připsal dva góly a jednu asistenci.

    U Švédů dominuje Joakim Lindström, který posbíral celkem šest bodů za tři góly a tři asistence. V celkovém hodnocení šampionátu je na osmém místě. Jen pro zajímavost, kanadské bodování ovládá Viktor Tichonov za (4+4).
     
    Rozhodčí utkání:

    Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Carnathan (CAN), Hull (USA).

    Dnešní zápas bude řídit český rozhodčí Antonín Jeřábek, který dostal od komise rozhodčích důvěru. Rodák z Velkého Meziříčí byl na MS nominován spolu s plzeňským Vladimírem Šindlerem, příbramským Martinem Franěm a ostravským Vítem Ledererem.
     
    Žhavou novinkou z francouzského tábora je možná překvapivá neúčast prvního brankáře Christobala Hueta. Toho nahradí Florian Hardy, který si tak připíše první minuty na turnaji.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Burström, Andersen, Erixon, Nygren – Lindström, Möller, Backlund – Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Lundqwist (C), Axelsson, Rasmussen – Danielsson. Trenér: Par Marts.

    Francie: Hardy (Quemener) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Fauvel – Treille, Meunier (C), Desroisiers – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Henderson, Ritz – Raux. Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Carnathan (CAN), Hull (USA).
     
    V běloruské hale Čižovka skončilo rozbruslení, po ledě krouží rolba a za zhruba patnáct minut vyjedou hráči Švédska a Francie na led. Favoritem jsou samozřejmě Švédové, ale jejich soupeř během turnaje ukázal, že dokáže potrápit i mnohem silnější mužstvo.
     
    V prvním zápase čtvrtečního programu mezi Dánskem a Kanadou bylo v hale přítomno přes sedm tisíc diváků. Uvidíme, kolik fanoušků si najde cestu na tento jistě zajímavý duel.
     
    Hráči obou týmů nastupují na led, za pár chvil tento zápas odstartuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První vhazování vyhrála Francie, která je hrstkou svých příznivců povzbuzována za brankářem Nilssonem.
     
    01:38
    Od modré prověřil pozornost Nilssona obránce Amar, ale pro švédského brankáře to nebylo nic složitého. Každopádně podle soupisky měl od začátku nastoupit Ullmark, nakonec dostal příležitost počtvrté na tomto turnaji čahoun Anders Nilsson.
     
    02:43
    Na druhé straně střílel Fransson, ale jeho pokus byl sražený do ochranné sítě. Hardy na svůj první zákrok na turnaji stále čeká.
     
    03:16
    Utkání je prozatím hodně rozhárané a plné nepřesností. Ojedinělou střelu vyslal Roussel, ale ta nemohla Nilssona ohrozit.
     
    04:01
    Další střelecký pokus vyslal obránce Amar, ale sestřelil jen dobře postaveného Švéda.
     
    04:37
    Stále se nepřerušovalo, hraje se v rychlém tempu, jen tomuto duelu chybí nějaká zajímavá akce, potažmo šance.
     
    05:02
    Přišla právě teď. Z levého křídla si najel Nyquist a mířil do horního růžku Hardyho brány, francouzský brankář však výtečně vykryl prostor.
     
    05:40
    Do zajímavého pokusu se dostával Bellemare, jenže v z dobré pozice nedokázal trefit poskakující kotouč. Podle této šance bylo jasně slyšet, komu fanoušci v tomto mači fandí.
     
    06:38
    Tak teď měl Hardy obrovský kus štěstí. Backlundova střela z mezikruží propadla francouzskému brankáři výstrojí a šourala se před brankovou čáru, nakonec si galský kohout může oddechnout, puk nakonec šel těsně vedle.
     
    07:16
    Poté pálil příklepem Erixon a hra je přerušena pro další Hardyho zákrok.
     
    07:37
    Na druhé straně zaměstnal Nilssona ve švédské bráně Teddy da Costa, rameno Nilssona bylo proti změně stavu.
     
    08:11
    Hardy zalehl kotouč po nájezdu Nyquista, který se srdnatně tlačil do brankoviště. Francouzská obrana si i s tímto výpadem dokázala poradit.
     
    08:54
    Na modrou si pohodlně najel Tim Erixon a vyzkoušel pozornost Hardyho, ten si byl tentokrát se svým zákrokem jistý.
     
    09:37
    Puk mimo hřiště a vhazování po levici francouzského brankáře Hardyho. Diváci se v hledišti dobře baví, opět jich zde může být kolem sedmi tisíc.
     
    10:06
    Francie mohla otevřít skóre a v podstatě se dostala do největší šance zápasu. Stephane da Costa pádil ve dvojici s Bellemarem a poslal mu luxusní nabídku před volnou švédskou bránu. Poslední instancí však byl brankář Nilsson, který svým levým betonem fantastický zasáhl.
     
    10:48
    O pár chvil později se šikovně protáhl přes dva obránce Sjögren, nakonec mu gólovou radost znemožnil gólman Hardy. Tak na obou stranách velice dobré šance, zatím je to vyrovnaný souboj.
     
    11:26
    Hraje se výborný hokej, který má tempo a náboj. Švédové si nyní vytvořili solidní tlak a budou z toho profitovat. Antonín Jeřábek pošle za katr jednoho z francouzských hokejistů.
     
    12:20
    Na trestné sedí kapitán Meunier, Švédsko si zahraje první přesilovku v tomto zápase.
     
    12:39
    Meunier byl pod tlakem a kotouč smolně zalehl v brankovišti. Rozhodčí usoudili, že to bylo zdržování hry. Každopádně Francie první okamžiky oslabení zvládá.
     
    13:25
    Danielssonova rána od modré končí v Hardyho lapačce. Francie si může oddechnout, že v nebezpečném prostoru před bránou nebyl nikdo na teč.
     
    14:15
    Kotouč je až u Nilssonovy brány, Švédové to musí zkusit zase znovu. Přesilovka jim však vůbec nejde.
     
    14:45
    Francie je v plném počtu a po krátké pauze se bude vhazovat po levici brankáře Nilssona.
     
    15:09
    Slibné přečíslení Francie končí ofsajdem, o něco rychleji v pásmu byl útočník Fleury.
     
    15:51
    Opět byl u kotouče Damien Fleury, který do útočného pásma vtrhl jako velká voda. Dokonce se dostal i k nebezpečnému pokusu, ten však Nilsson ukryl do své výstroje.
     
    16:27
    První přesilovka také pro Francii, Erixon inkasuje menší trest za podražení.
     
    16:58
    Početní výhoda galského kohouta nevypadá vůbec špatně, Auvitu vyslal od modré pořádnou pumelici a Nilsson měl plné ruce práce, aby kotouč zachytil do lapačky. Moc toho přes clonící hráče neviděl.
     
    17:23
    Útok Francie přerušen pro postavení mimo hru, ještě minutu budu sedět Erixon na trestné lavici.
     
    18:05
    Francie měla územní převahu, ale Švédové dobře bránili a dokonce se mohli dostat do rychlého brejku Hjalmarssonem. Ten už ale neměl dostatek sil, aby se řítil sám na Hardyho.
     
    18:30
    Následovat bude další přesilovka pro Francii. Andersen je potrestán za sekání.
     
    18:48
    To už je v podstatě druhá přesilovka Francie v řadě, ke konci třetiny by se gól určitě hodil.
     
    19:16
    Málem to vyšlo. Bellamare si najel na pravý kruh a ranou z první pořádně protáhl přesunujícího se Nilssona. Švédský brankář to stihl a kotouč má pod svým mohutným tělem. Ovšem pěkná šance Francie, která nebyla blízko gólu.
     
    19:48
    Víc už se zřejmě nestane, Švédové vyhazují puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po první třetině:

    9:9.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:32.
     
    Máme za sebou pěkný a hlavně vyrovnaný hokej, který se divákům musí líbit. Na gól však stále čekají, blíž k němu byla Francie. Dvě přesilovky v řadě nevypadaly vůbec špatně a nebýt gólmana Nilssona, který měl být dle zápisu jako dnešní dvojka za Ullmarkem, stav by se jistě měnil. Na druhé straně se v dobré příležitosti neprosadil Sjögren a stav je proto nerozhodný 0:0.
     
    Pokud někdo čekal, že Švédové budou svého soupeře jednoznačně přehrávat, tak to zatím neplatí. Francie hraje opět velice dobře a drží se silným hokejovým velikánem krok.
     
    Francie je evidentně hladová po dalším úspěchu, tři minuty před konce přestávky sedí na své lavičce a první formace už krouží po ledě. Švédové jsou stále ve své kabině.
     
    Přichází i rozhodčí a Švédové stále nikde.
     
    Tak přeci jen se otevřela vrátka od jejich kabiny a jako první přichází na led gólman Nilsson, jenž si v první části připsal devět zákroků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Francie dohrává svou přesilovku z úvodní třetiny, puk je však u brankáře Hardyho. Švédové nemusí nic složitého řešit.
     
    20:38
    Navíc jsou v pěti hráčích.
     
    21:15
    Nahození Oscara Möllera propadlo až před Hardyho bránu, kde si ale tento drobný gólman dokázal poradit.
     
    21:38
    Poté se Švédové dopustili zakázaného uvolnění, hrát se bude v jejich obranné třetině.
     
    22:05
    Teddy da Costa se málem dostal ke střele, v poslední chvíli mu vložil do rány hokejku obránce Andersen.
     
    22:37
    Na opačném konci hřiště pálil nebezpečně Järnkrok a brankář Hardy se jen ohlédl, puk letěl těsně nad jeho hlavou.
     
    23:03
    Další střelecký pokus vyslal Ekholm, trefil však přesně postaveného Hardyho. Na gól tak stále čekáme, divákům to ale rozhodně nevadí, baví se právě probíhající mexickou vlnou.
     
    24:03
    Třetí přesilovka pro Francii v tomto zápase. Za sekání odchází na trestnou Danielsson.
     
    24:06
    Švédové ihned vyhazují kotouč ze svého pásma.
     
    24:18
    Ofsajd Francie, která se nemůže na delší dobu usadit v útočném pásmu.
     
    25:00
    Halou stále běží mexická vlna, k tomu všemu zde není slyšet vlastního slova. Parádní atmosféra, takhle by to na mistrovství světa mělo vypadat.
     
    25:57
    Dva pokusy v řadě vyslal Stephane da Costa, ale vytloukl bloky švédským obráncům.
     
    26:17
    Už se hraje v pěti a Ritz měl dobrou střeleckou pozici. Najel si na levý kruh a trefuje vyjetého Nilssona, který perfektně zmenšil úhel.
     
    27:48
    Švédové se po delší době dostali do útočné třetiny, ale střelu Rasmussena srazil nad obránce Amar. Brankář Hardy mohl zůstat v klidu.
     
    28:56
    Teď už to bylo horší, zpoza brány si nabruslil Hjalmarsson a snažil se procpat puk pod pravý Hardyho beton. Naštěstí pro Francii neuspěl.
     
    29:03
    Po komerční pauze se bude vhazovat po pravici francouzského brankáře.
     
    29:31
    Besch dohrál ve tvrdém souboji u mantinelu Ericssona, vše zůstalo v rámci pravidel.
     
    30:20
    Jsme za polovinou utkání a stále sledujeme tuhý boj o každy metr ledu. Výsledek je stále stejný, tedy 0:0.
     
    30:51
    Zakázané uvolnění Francie, hra se stěhuje před Hardyho klec.
     
    31:17
    Na obou stranách registrujeme dvě dobré šance. Nejprve střílel z pravého kruhu Klasen do Haryho ramene, aby o pár chvil později přihrál Roussel svému parťákovi Bellemaremu do gólové příležitosti. Ač byl zaparkovaný u levé švédské tyče, puk nedokázal zvednout nad Nilssonovy betony.
     
    32:06
    Podívejme se na Francii, která měla další tutovku. Roussel si najel z mezikruží sám na Nilssona a v jasné pozici míjí jeho bránu. Neskutečné, Švédové asi nečekali, že je potká takhle houževnatý a nepříjemný tým.
     
    32:48
    Švédové si zahrají přesilovku. Hjalmarsson sice pálil nepřesně, ale poté byl zahákován Beschem.
     
    33:01
    Nicolas Besch (FRA) – menší trest hákování.
     
    33:20
    Obrovské zmatky před francouzskou bránou po střele Nygrena. Hardy vůbec nevěděl, kde má kotouč. Vlastně nevěděl vůbec nic a jen čekal, co se bude dít. Se štěstím si nakonec poradil a hra je přerušená. I rozhodčí nevěděli, kam se kus černé gumy zatoulal.
     
    34:26
    Ve vlastním oslabení se před švédskou bránu dostal Meunier, ale nic kloudného nevymyslel.
     
    35:11
    Francie je v plném počtu, přežila i tvrdou ránu Klasena, která šla těsně nad.
     
    35:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové konečně prolomili tu nepříjemnou francouzskou hráz. Od modré napřáhl Rasmussen a před brankářem Hardym tečoval puk do jeho sítě kapitán JOEL LUNDQVIST. Trefil se pěkně mezi betony a je to 1:0! Asistence: Dennis Rasmussen, Linus Klasen.
     
    » Lundqvist otevírá skóre utkání.
     
    35:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přidávají po několika vteřinách druhou branku, to je velká rána pro francouzský tým, který jinak předváděl sympatický výkon. Andersen našel na levém kruhu zcela volného OSCARA MÖLLERA, který sám před brankářem Hardym nedal francouzskému muži s maskou žádnou šanci. Asistence: Niclas Andersen, Joakim Lindström.
     
    » Möller vzápětí zvyšuje na 2:0.
     
    36:37
    Francie je rázem v šoku. Během krátké chvíle inkasovala dva góly.
     
    37:48
    Galský kohout neskládá zbraně a snaží se do konce třetiny s výsledkem malinko pohnout. Meunier se šikovně háčkoval před bránu, ale ke střele se nedostal.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny, Švédové jsou podstatně klidnější a najednou jich je na ledě plné hřiště.
     
    39:41
    Nepříjemný pokus Backlunda musel nadvakrát likvidovat francouzský brankář.
     
    39:50
    Osobní desetiminutový trest dostává francouzský útočník Roussel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:20.
     
    I ve druhé třetině se hrál zajímavý hokej plný rušivých momentů. Francie dlouho vzdorovala a měla i šance, aby se dostala do vedení, jenže je nevyužila a přišel hned dvojitý trest. V rozpětí sedmnácti vteřin se postupně prosadili Lunqwist s Möllerem a Hardy nestačil věřit vlastním očím. To byla smršť, která se přiřítila na jeho bránu. Po druhé třetině je tak stav 2:0, Francie opět podává sympatický výkon, ale selhává v koncovce.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách:

    20:13 (9:9, 11:4)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Švédové se ihned usadili v útočné třetině.
     
    41:07
    Francie s obtížemi vyhazuje do středního pásma. Vypadá to, že Švédové nechtějí nic podcenit, od začátku třetiny drží kotouč.
     
    42:23
    Prudká střela Franssona šla vyloženě na teč před bránu, kde byl Backlund, puk však netrefil.
     
    43:13
    Špatná francouzská rozehrávka, vhazovat se bude před Hardyho bránou.
     
    43:27
    Opět to byl Johan Fransson, který pálil ihned po buly. Trefuje však nastavenou lapačku gólmana Hardyho.
     
    43:56
    Nahození Meuniera od modré tečoval velmi nebezpečně Desroisiers, jen to halou zahučelo. Nilsson měl štěstí, zasahovat nakonec nemusel.
     
    44:52
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie je zpátky ve hře. V signalizované výhodě se parádně trefuje STEPHANE DA COSTA. Ten si od modré čáry najel až před Nilssona a krásným bekhendovým blafákem vykřesal pro svůj tým naději. Bez asistence.
     
    » Stephane da Costa snižuje a dává kontaktní branku.
     
    45:40
    Švédové si zahrají přesilovku, Fleury je vyloučen za vysokou hůl.
     
    47:00
    Švédové ve své početní výhodě přehodili na vyšší rychlostní stupeň a Hardy se musel činit. Především po střele Ericssona a také Hjalmarssona.
     
    47:43
    Francie je v plném počtu a nyní si může oddechnout, protože švédský tlak byl obrovský. Hardy však pochytal několik těžkých ran a drží svůj tým v naději na minimálně vyrovnání nepříznivého stavu.
     
    48:08
    Přesilovka pro Švédsko, Manavian je potrestán za hru vysokou holí.
     
    48:59
    Francie se tak musí znovu bránit, po snížení se do dalších svých šancí nemůže dostat.
     
    49:26
    Teď ovšem vyhazuje přes všechny čáry a může jít střídat.
     
    49:49
    Hardy vůbec nic neviděl, od modré střílel nebezpečně Ekholm, ale do zadního mantinelu.
     
    50:26
    Francie je v plném počtu a má ještě něco kolem devíti minut na vyrovnání. Pomoci by mohl i navrátilec z trestné Roussel, kterému vypršel desetiminutový trest.
     
    50:58
    Obrovská šance Francie a v ní Bellemare, který se prohnal až před Nilssona, ten však zasahuje levým betonem. Každopádně velká možnost galského kohouta.
     
    51:48
    A další pokus, tentokrát pálil přes obránce Fleury a jistý zákrok Nilssona přerušuje osm minut před koncem hru.
     
    52:10
    Po komerční přestávce se bude vhazovat ve francouzském útočném pásmu.
     
    52:38
    Francie pokračuje v tlaku a soupeř pouze vyhazuje puky ze své třetiny.
     
    53:02
    Kouskování hry by mohlo Švédům vyhovovat, nyní v ofsajdu Axelsson.
     
    53:57
    Švédové stále drží hubený náskok, sice se ho teď snažil navýšit střelou z pravého kruhu Sjögren, ale to by musel trefit zařízení. Následně obrana Francie vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    54:07
    Po buly se dostal ke střele Nyquist, Hardy si od diváků zasloužil potlesk za perfektní zákrok.
     
    54:50
    Pět minut do konce třetí třetiny a borci modrých dresech usazeni v útočném pásmu. Auvitova bomba od modré prosvištěla těsně nad bránu.
     
    55:27
    Švédové chodí do rychlých brejků, obrana Francie hraje na veliké riziko a zkouší otevřít hru.
     
    56:09
    To už je špatné. Bellemare vyloučen za podražení, Švédové tak hrají přesilovku.
     
    56:16
    Franssonova střela od modré konči v Hardyho lapačce, kterou si musí následně upravovat.
     
    56:48
    Halou zase běží mexická vlna, diváci v Čižovce dělají tomuto zápasu důstojnou kulisu.
     
    57:17
    Švédové drží kotouč a nikam nepospíchají, do nějakého zakončení se prozatím nedostali.
     
    57:37
    Až teď pálil od modré Möller a Hardy si připisuje další zákrok, tentokrát betony.
     
    57:59
    Tak to byla rána jako z děla. Od modré se opřel do puku obránce Ekholm a Hardy se svalil k zemi. Kotouč má však pod sebou a v bezpečí.
     
    58:07
    Francie hraje v plném počtu a ještě má poslední dvě minuty na vyrovnání.
     
    59:00
    Jenže se nemůže usadit v pásmu, Švédové to hrají zkušeně.
     
    59:16
    Do dobré pozice se dostával Amar, který to zkusil bekhendem, ale v klíčový moment míjí švédskou klec.
     
    59:50
    Oddechový čas pro Francii deset vteřin před koncem. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:50
    Hardy zůstává na střídačce, Francie to zkusí v šesti.
     
    59:58
    Tak to je neuvěřitelné, Fleury se vřítil za švédskou obranu a bohužel pro svůj tým ani nadvakrát nedokázal překonat ležícího Nilssona. Neskutečný závěr, Francie byla blízko vyrovnaní a prodloužení.
     
    59:58
    Za faul na Fleuryho byl potrestán menším trestem obránce Ekholm. Francie se dožadovala trestného střílení, ale nakonec z toho švédský hokejista vyšel relativně dobře.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Niclas Burström (Švédsko) – Florian Hardy (Francie)
     
    Švédsko tak podruhé v řadě vítězí těsným výsledkem 2:1. Po Norsku jim dala pořádně zabrat i Francie, která znovu ukázala velký charakter a v závěru zápasu sahala dokonce po vyrovnání. Znovu neodehrála špatný duel, ale ve druhé třetině ztrácela v koncovce. Zatímco své šance nedokázala proměnit, soupeř během sedmnácti vteřin dvakrát udeřil. Ve třetí části sice snížil Stephane da Costa, ale to bylo z francouzské strany vše.
     
    Švédsko se tak vrací na první místo tabulky před Kanadu, která je rázem druhá. Toliko tedy z dnešního programu v hale Čižovka, z běloruského Minsku se pro dnešní večer loučím a přeji dobrou noc.
     
    Střely na bránu celkem:

    34:18 (9:9, 11:3, 14:6)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7045 diváků.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 36. Lundqvist (Rasmussen, Klasen), 36. Möller (Andersen, Lindström) – 45. S. da Costa


    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Burström, Andersen, Erixon, Nygren – Lindström, Möller, Backlund – Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Lundqvist (C), Axelsson, Rasmussen – Danielsson. Trenér: Pär Marts.
    Francie: Hardy (Quemener) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Fauvel – Treille, Meunier (C), Desroisiers – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Henderson, Ritz – Raux. Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Carnathan (CAN), Hull (USA)

    Diváci: 7045
    bahis siteleri