Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Francie
Čtvrtek 15.05.2014, 19:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Za faul na Fleuryho byl potrestán menším trestem obránce Ekholm. Francie se dožadovala trestného střílení, ale nakonec z toho švédský hokejista vyšel relativně dobře.
     
    59:58
    Tak to je neuvěřitelné, Fleury se vřítil za švédskou obranu a bohužel pro svůj tým ani nadvakrát nedokázal překonat ležícího Nilssona. Neskutečný závěr, Francie byla blízko vyrovnaní a prodloužení.
     
    59:50
    Hardy zůstává na střídačce, Francie to zkusí v šesti.
     
    57:59
    Tak to byla rána jako z děla. Od modré se opřel do puku obránce Ekholm a Hardy se svalil k zemi. Kotouč má však pod sebou a v bezpečí.
     
    56:09
    To už je špatné. Bellemare vyloučen za podražení, Švédové tak hrají přesilovku.
     
    50:58
    Obrovská šance Francie a v ní Bellemare, který se prohnal až před Nilssona, ten však zasahuje levým betonem. Každopádně velká možnost galského kohouta.
     
    48:08
    Přesilovka pro Švédsko, Manavian je potrestán za hru vysokou holí.
     
    47:43
    Francie je v plném počtu a nyní si může oddechnout, protože švédský tlak byl obrovský. Hardy však pochytal několik těžkých ran a drží svůj tým v naději na minimálně vyrovnání nepříznivého stavu.
     
    45:40
    Švédové si zahrají přesilovku, Fleury je vyloučen za vysokou hůl.
     
    44:52
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie je zpátky ve hře. V signalizované výhodě se parádně trefuje STEPHANE DA COSTA. Ten si od modré čáry najel až před Nilssona a krásným bekhendovým blafákem vykřesal pro svůj tým naději. Bez asistence.
     
    39:50
    Osobní desetiminutový trest dostává francouzský útočník Roussel.
     
    35:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přidávají po několika vteřinách druhou branku, to je velká rána pro francouzský tým, který jinak předváděl sympatický výkon. Andersen našel na levém kruhu zcela volného OSCARA MÖLLERA, který sám před brankářem Hardym nedal francouzskému muži s maskou žádnou šanci. Asistence: Niclas Andersen, Joakim Lindström.
     
    35:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové konečně prolomili tu nepříjemnou francouzskou hráz. Od modré napřáhl Rasmussen a před brankářem Hardym tečoval puk do jeho sítě kapitán JOEL LUNDQVIST. Trefil se pěkně mezi betony a je to 1:0! Asistence: Dennis Rasmussen, Linus Klasen.
     
    33:20
    Obrovské zmatky před francouzskou bránou po střele Nygrena. Hardy vůbec nevěděl, kde má kotouč. Vlastně nevěděl vůbec nic a jen čekal, co se bude dít. Se štěstím si nakonec poradil a hra je přerušená. I rozhodčí nevěděli, kam se kus černé gumy zatoulal.
     
    33:01
    Nicolas Besch (FRA) – menší trest hákování.
     
    32:06
    Podívejme se na Francii, která měla další tutovku. Roussel si najel z mezikruží sám na Nilssona a v jasné pozici míjí jeho bránu. Neskutečné, Švédové asi nečekali, že je potká takhle houževnatý a nepříjemný tým.
     
    31:17
    Na obou stranách registrujeme dvě dobré šance. Nejprve střílel z pravého kruhu Klasen do Haryho ramene, aby o pár chvil později přihrál Roussel svému parťákovi Bellemaremu do gólové příležitosti. Ač byl zaparkovaný u levé švédské tyče, puk nedokázal zvednout nad Nilssonovy betony.
     
    24:03
    Třetí přesilovka pro Francii v tomto zápase. Za sekání odchází na trestnou Danielsson.
     
    19:16
    Málem to vyšlo. Bellamare si najel na pravý kruh a ranou z první pořádně protáhl přesunujícího se Nilssona. Švédský brankář to stihl a kotouč má pod svým mohutným tělem. Ovšem pěkná šance Francie, která nebyla blízko gólu.
     
    18:30
    Následovat bude další přesilovka pro Francii. Andersen je potrestán za sekání.
     
    16:27
    První přesilovka také pro Francii, Erixon inkasuje menší trest za podražení.
     
    12:20
    Na trestné sedí kapitán Meunier, Švédsko si zahraje první přesilovku v tomto zápase.
     
    10:48
    O pár chvil později se šikovně protáhl přes dva obránce Sjögren, nakonec mu gólovou radost znemožnil gólman Hardy. Tak na obou stranách velice dobré šance, zatím je to vyrovnaný souboj.
     
    10:06
    Francie mohla otevřít skóre a v podstatě se dostala do největší šance zápasu. Stephane da Costa pádil ve dvojici s Bellemarem a poslal mu luxusní nabídku před volnou švédskou bránu. Poslední instancí však byl brankář Nilsson, který svým levým betonem fantastický zasáhl.
     
    06:38
    Tak teď měl Hardy obrovský kus štěstí. Backlundova střela z mezikruží propadla francouzskému brankáři výstrojí a šourala se před brankovou čáru, nakonec si galský kohout může oddechnout, puk nakonec šel těsně vedle.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 36. Lundqvist (Rasmussen, Klasen), 36. Möller (Andersen, Lindström) – 45. S. da Costa


    Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Burström, Andersen, Erixon, Nygren – Lindström, Möller, Backlund – Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Lundqvist (C), Axelsson, Rasmussen – Danielsson. Trenér: Pär Marts.
    Francie: Hardy (Quemener) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Fauvel – Treille, Meunier (C), Desroisiers – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Henderson, Ritz – Raux. Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Rantala (FIN) – Carnathan (CAN), Hull (USA)

    Diváci: 7045
    bahis siteleri