Francie – Norsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
Bělorusko – Německo 5:2 (kon.) | Slovensko – Itálie 4:1 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 6:2 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:4 (1:3, 0:1, 0:0)
Rusko
Sobota 17.05.2014, 11:45Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:56
    Ruské nesrovnalosti na modré čáře vrcholí vyloučením Sergeje Plotnikova (RUS), který dostává dvě minuty za podražení.
     
    57:45
    Ještě si navíc svěřenci Olegse Znarokse, který mimo jiné zažívá zvláštní zápas – proti své rodné zemi na střídačce cizího národního týmu, zahrají přesilovku. Ronalds Keninš (LAT) dostává dvě minuty za hákování.
     
    54:00
    Medveděv trefuje od modré čáry levou tyčku lotyšské branky!
     
    53:16
    Na záchodě třikrát večer spláchnout. Tuto hokejovou terminologii by použil jeden z nejmenovaných trenérů. Protože co teď zahodil Sergej Širokov, to je opravdu obdivuhodné. Sám před již bezmocně ležícím Gudlevskisem měl snad pět vteřin na to, aby usměrnil kotouč za jeho záda. Trefil jen jeho nataženou lapačku!
     
    46:34
    Jevgenij Medveděv bude po komerční pauze pykat dvě minuty, je vyloučen za hákování. Šance pro Lotyše na snížení.
     
    44:00
    Velký rozruch před lotyšskou brankou. Gudlevskis čelil několika dorážkám od Kalinina, brankář Tampy se rozštěpem ubránil. Ubránil tak i svůj tým od páté inkasované branky.
     
    43:32
    Arťjom Anisimov ve své další šanci. Tentokrát ruská dvaačtyřicítka uháněla sama na lotyšskou branku, ovšem Gudlevskis byl pozorný a kotouč zastavil hrudí. Útočník sborné pak sestřelil lotyšského brankáře a zbořil i branku.
     
    39:25
    Po mnoha chybách obou stranách se ke kotouči na bodu pro vhazování dostal Alexander Ovečkin. Útočník Capitals střílel do lapačky Gudlevskise.
     
    35:15
    Sergej Širokov se zjevil na bodu pro vhazování po levici Gudlevskise zcela sám. O několik centimetrů míjí lotyšskou klec!
     
    34:07
    Alexander Burmistrov ve velké šance před Gudlevskisem jen těsně minul lotyšskou branku! Rusům se prostě hraje lépe při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.
     
    28:51
    Nepříjemné, opravdu nepříjemné pro Lotyše. Zemgus Girgensons (LAT) totiž Burmistrova píchnul hokejkou, za což je automaticky udělován pětiminutový trest. Nynějšek není výjimkou – mladý útočník Buffala Sabres a trest 5+ do konce utkání.
     
    28:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vstřelit branku se však Rusům nakonec povedlo. Vedou 4:1. Po chytré nahrávce Kutuzova si elegantně před Gudlevskisem stáhl kotouč SERGEJ KALININ, který po krátké otočce zakončil přesně nad Gudlevskisův beton. Asistence: Alexander Kutuzov.
     
    26:19
    Fantazie, i když trošku očekávaná s ohledem na dosavadní návštěvnost. Dnešnímu prvnímu utkání v Minsk Areně přihlíží 14 427 diváků!
     
    23:59
    Ruští hráči se společně s fanoušky již radovali ze čtvrtého gólu, ovšem rozhodčí jasně rozpažil. Kotouč po střele Ovečkina sice prošel za lotyšským brankářem, ale následně šel těsně vedle branky!
     
    22:15
    Danis Zaripov krásnou přihrávkou od mantinelu našel najetého Kalinina, který svou ranou z voleje rozduněl Gudlevskisovy betony.
     
    19:25
    Po několika šancích svého týmu však odchází na trestnou lavici Danis Zaripov (RUS). Dvě minuty za nedovolené bránění a první početní výhoda pro Lotyše.
     
    19:18
    Před brankou se opět ocitl zcela nehlídaný ruský hráč. A znova to byl Anisimov, který svůj pokus bekhendem namířil pouze do klečícího Gudlevskise!
     
    18:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jsou to zabijáci. První útočná formace Rusů patří k největším ozdobám letošního šampionátu. Ovečkin zavezl kotouč do útočného pásma, posunul na Plotnikova, který našel hůl VIKTORA PLOTNIKOVA a ten z voleje trefil přesně k tyči. Gudlevskis, ač se snažil, se již nestačil přesunout. Sborná si po předchozím obratu ve skóre bere dvoubrankové vedení. Asistence: Sergej Plotnikov, Alexander Ovečkin.
     
    17:16
    Takzvaná checking line si svým pohybem vynutila dnes již třetí přesilovou hru pro svůj tým. Na trestnou odjíždí Rodrigo Lavinš (LAT) na dvě minuty za hákování.
     
    15:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát se to už Rusům povedlo a otáčejí stav utkání! Po střele Medveděva od modré čáry na chvíli kotouč zmizel Gudlevskisovi z dohledu. Ten si našel před již prázdnou brankou SERGEJ ŠIROKOV, který jej v klidu doklepl za záda bezmocného brankáře pobaltského týmu! Asistence: Jevgenij Medveděv, Viktor Tichonov.
     
    15:03
    Ovečkin nezištnou přihrávkou zpoza branky našel úplně nekrytého Tichonova, který byl tak překvapen, že neskóroval!
     
    13:39
    V přečíslení dva na jednoho pálil opět Arťjom Anisimov, který jen těsně minul lotyšskou branku!
     
    11:43
    Rusové budou mít další možnost otočit dosavadní průběh zápasu. Vyloučen je Maris Jass (LAT) za podražení.
     
    11:25
    Další velká šance Rusů, kteří mohli jít po tom, co se ke kotouči před poloodkrytou brankou dostal Anisimov. Brankář v bílém opět předvedl neuvěřitelně bystrý přesun, což doplnil o skvělý zákrok lapačkou!
     
    10:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hala bouří, hraje skladba Kaťuša, což znamená, že máme srovnáno. Na modré čáře se dostal ke kotouči VIKTOR TICHONOV, který se po přechodu do útočného pásma prezentoval krásnou ranou nad Gudlevskisův beton. Bez asistence.
     
    07:30
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    My Lotyši zatím na favority umíme. Je tady překvapivé vedení pobaltského celku, které zařídil po krásné nahrávce Štalse z mezikruží pálící MIKS INDRAŠIS. Lotyšská sedmdesátka trefila přesně mezi Bobrovského betony. Asistence: Juris Štals.
     
    04:10
    Po velké šanci Ovečkina, který trefil tváří v tvář Gudlevskisovi jen boční síť, je následně vyloučen Juris Štals (LAT). Dvě minuty za podražení.
     
    04:00
    Velká šance Lotyšů! Sotnieks zvedl na modré čáře hlavu a našel střílenou přihrávkou hůl Mikse Indrašise, který tečoval jen těsně vedle!
     
    00:18
    Drtivý nástup první formace ruských hráčů! Po přihrávce Ovečkina pálil Plotnikov a Kristers Gudlevskis musel hned po osmnácti vteřinách tasit skvělý přesun doplněný o ještě pohlednější zákrok!

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 8. Indrašis (Štals) – 11. Tichonov, 16. Širokov (Medveděv, Tichonov), 19. Tichonov (Plotnikov, Ovečkin), 29. Kalinin (Kutuzov)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Pujacs, Lavins, Sotnieks, Jaks, Štals, Redlihs, M. Jass – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Daugavinš, Redlihs, Keninš – Berzinš, Girgensons, Indrašis – Dzerinš, Meia, K. Jass
    Rusko: Bobrovskij (Vasilevskij) – Denisov, Chudinov, Kutuzov, Medveděv, Jakovlev, Bělov – Ovečkin, Plotnikov, Tichonov – Kuljomin, Anisimov, Širokov – Zaripov, Kalinin – Dadonov, Burmistrov, Kuzněcov.

    Rozhodčí: Lars Brüggemann (GER), Aleksi Rantala (FIN) – Paul Carnathan (USA), Jon Kilian (NOR).

    Diváci: 14 427.
    bahis siteleri