Dunajská Streda – Trnava 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Nitra 2:1 (kon.) | Senica – B. Bystrica 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Trenčín 1:3 (kon.) | Žilina – Myjava 1:0 (kon.) | Košice – Ružomberok 1:2 (kon.)
konec
MFK Košice
1:2 (1:1)
MFK Ružomberok
sk Úterý 20.05.2014, 17:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Andrej Lovás.
     
    90
    Tawamba to ešte skúšal prechodom na opačnú stranu trávnika. Aj keď tam loptu dlho neudržal, aspoň získal niekoľko desiatok cenných sekúnd. Následne sa jeho spoluhráči dostali aj do vyloženej šance, no v nej sa prezentoval Ružinský, ktorý sa hodil do dráhy lopty.
     
    82
    Brankár Koníček sa našťastie dokázal pozviechať a pokračujeme v hre. Stav je 1:2, Ružomberok hrá naďalej s desiatimi hráčmi.
     
    81
    Gól neplatí! Lopta z kopačiek domácich hráčov síce skončila v sieti, ale bolo to po ofsajdovej pozícii. Navyše na zemi ostáva ležať aj brankár Koníček, ktorý neustál náročný súboj.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Kavka, prichádza Lazar Dordevič.
     
    72
    Obrovská šanca Košíc! Po centri z pravej strany sa k lopte pred bránkou dostal Diaby, no ukážkovým nožničkám chýbala iba presnosť. Lopta skončila nad brvnom.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Michal Horodník.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Nermin Haskič.
     
    66
    Ružomberok dal gól!

    Tawamba odviedol kus práce a loptu potiahol na útočnú polovicu. Tam ju ponúkol Ďubekovi, ktorý ju vysoko podvihol ponad obranu, za ktorou už našiel ADAMA ZREĽÁKA. Jeho zakončenie oblúčikom skončilo v sieti.
     
    51
    Po pravej strane s loptou na kopačke vletel do vápna Novák, no loptu napálil iba do hostí. Neodrazila sa za čiaru, a tak z toho roh nebude.
     
    45+2
    Košičania zahrali štandardku od zástavky iba nakrátko, čo im želané ovocie neprinieslo. Následne ale vybojovali autové vhadzovanie, po ktorom sa lopta dostala až do vápna k DIabymu. Ten ju v rýchlosti hlavou poslal tesne vedľa pravej žrde bránky.
     
    43
    Po tomto rohovom kope takisto nebolo Košičanom všetko jedno. Lopta poskakovala vo vápne, až sa napokon ocitla priamo pred stredom bránky. Ružinský nezaváhal ani sekundu a hodil sa po nej.
     
    42
    Po rohovom kope letela lopta k bližšej žrdi, no nebezpečenstvo so sebou nepriniesla. Košičania ju dokázali odvrátiť, no museli sa aj naďalej brániť. Z tlaku hostí vyústila tvrdá bomba z hranice šestnástky, ktorú Ružinský vo výskoku iba vyrazil na ďalší roh pre hostí.
     
    39
    Košičania mali výhodu priameho kopu z miesta faulu a takmer z toho bol gól! Do lopty sa zrejme oprel Pačinda, no nový muž v bránke sa prezentoval a v páde loptu dokázal vytlačiť.
     
    38
    Za brankára Kováča musí odísť Mário Almaský, do bránky sa postaví Koníček.
     
    36
    Hosťujúci brankár Kováč pôjde pod sprchy! Vysoko si vybehol proti unikajúcemu hráčovi Košíc, hrubo ho fauloval a oslabuje svoj tím!
     
    21
    Tak na toto sa vôbec nepozerá príjemne! Maslo doslova zlikvidoval domáceho Nováka, ktorý sa iba v bolesti zvíja na zemi. Maslo inkasuje žltú kartu.
     
    20
    Ďalšia dobrá šanca Hostí! Ružomberok ešte ostal na útočnej polovici a pokúsil sa loptu centrovať do šestnástky, čo by zrejme skončilo gólom. Košičania sa ale dokázali ubrániť.
     
    19
    Hostia mohli byť opäť vo vedení! Zreľák mal dobre nakročené za vysunutou loptou, no proti nemu bol Ružinský. Košický gólman dokázal byť rýchlejší ako jeho útočiaci súper, a tak sa stav nemení.
     
    17
    Košice dali gól!

    Košičania vyrovnávajú stav zápasu. Viazanko sa pohral s defenzívou, ale na strelu sa neulakomil. Loptu za šestnástkou posunul JOZEFOVI SKVAŠÍKOVI, ktorý nezaváhal a ukážkovo vymietol pavučinu v ružomberskej bránke.
     
    16
    Košičania v ďalšej gólovej príležitosti! Diaby potiahol loptu do vápna a ešte ju posúval spoluhráčovi v lepšej pozícii, ktorým bol zrejme Novák. Brankár Kováč ale veľmi dobre zasiahol a gól do siete nepustil.
     
    11
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Bol to zrejme Pačinda, kto sa po ľavej strane dostal vo vápne až takmer na hranicu bránkovej čiary, no po následnom pokuse o zakončenie lopta iba preskákala popred bránku pár centimetrov od čiary.
     
    8
    Košičania sa okamžite pokúsili o vyrovnanie. Vo vápne bol pri lopte Diaby a mal skutočne dobrú pozíciu, no proti obrancovi sa neodhodlal k strele. Následne loptu získal VIazanko, no jeho center cez klbko stojace pred bránkou neprešiel.
     
    7
    Ružomberok dal gól!

    Tak tento gól padol ako z jasného neba! Ružomberok sa natlačil do útoku, hostia úplne obsadili šestnástku súpera a jediné čo akcii chýbalo bola domáca defenzíva. Ružomberok si vo vápne urobil čo chcel a loptu do siete poslal MÁRIO ALMASKÝ.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Košíc. Tí sa okamžite pustili do útočenia a bola z toho veľká šanca! Viazanko vnikol s loptou až k šestnástke, centroval ju Pačindovi, no ten ju tvrdo napálil len do brankára Kováča.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 17. Skvašík – 7. Már. Almaský, 66. Zreľák

    Karty:   21. Maslo (RUZ)   36. Kováč (RUZ)


    MFK Košice: Ružinský – Ostojić, Kavka (79. Dordevič), Sekulić, Korijkov – Viazanko, Skvašík, Šinglár (C) (68. Haskič), Diaby – Novák, Pačinda (71. Horodník).
    Náhradníci: Tofiloski – Dordevič, Huk, Urban, Horodník, Haskič, Kubík.

    MFK Ružomberok: Kováč – Maslo, Nosek, Bartoš, Kružliak – Nagy, Lupták, Kana, Már. Almaský (38. Koníček) – Ďubek (C) (90+3. Lovás), Zreľák.
    Náhradníci: Koníček – Szöke, Almaský, Ferenčík II., Čurma, Serečin, Lovás.

    Rozhodčí: Hracho – Lieskovský, Vindiš

    Diváci: 1550
    bahis siteleri