USA – Česko 3:4 (kon.) | Rusko – Francie 3:0 (kon.) | Kanada – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
USA
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Česko
Čtvrtek 22.05.2014, 15:00 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Uf, uf uf! Tak tohle bylo těsné! V poslední vteřině skočil do nebezpečné rány z pravého křídla obránce Kolář a výraznou mírou napomohl svému brankáři. Český tým tak nakonec velmi hektickou minutu přečkal a postupuje!
     
    59:05
    Thomas je znovu na střídačce, Američané znovu v šesti!
     
    59:03
    USA právě vstřelilo branku!
    Krušné chvíle pro český národní tým, Američané snižují na rozdíl jedné trefy, z prostoru před bránou se prosadil TYLER JOHNSON. Rázem máme zcela opačný průběh zápasu a poslední minuta bude ještě velmi zajímavá! Asistence: Craig Smith, Peter Mueller.
     
    58:50
    USA právě vstřelilo branku!
    Zároveň s návratem vyloučeného českého hráče Američané snižují. Na levém kruhu se do přihrávky z první opřel TYLER JOHNSON a puk uklidil do prázdné brány Alexandra Saláka. Ten se nestihl přesunout. Asistence: Seth Jones, Peter Mueller.
     
    57:41
    Jordán od vlastní modré čáry netrefuje prázdnou bránu!
     
    56:49
    Není na co čekat. Amerika to zkusí bez brankáře a bude hrát v šesti!
     
    56:49
    Poslední šance pro USA. Klepiše (CZE) je vyloučen za podražení.
     
    55:30
    Několik šancí českého týmu, po akci Rolinka a Sekáče se do puku na pravém kruhu opřel Hudler, Thomas ale předvedl pohotový zákrok a puk vyrazil mimo.
     
    53:10
    Další z tutovek Romana Červenky, útočník ruského Petrohradu se zjevil s pukem sám před bránou, bohužel ho však poslal těsně mimo pravou tyč Thomasovy brány.
     
    51:30
    Další velká šance USA! Po střele Donovana se k dorážce tlačil neobsazený Jimmy Hayes, skvěle chytajícího Saláka ale nepřekonal. Ten opět zasáhl skvěle betonem.
     
    50:20
    Hertl (CZE) je vyloučen za podražení. Šance pro USA snížit.
     
    49:52
    Dvě velké šance na obou stranách! Američané se neprosadili ze skrumáže před Salákem, na druhé straně neskóroval ani Červenka ze své velmi dobré střely z pravého kruhu.
     
    48:29
    Wingels dostal až příliš prostoru na levém křídle. Američan si nabruslil na kruh, střelou švihem ale trefil jen nastavenou lapačku Saláka. Důležitý zákrok českého brankáře.
     
    47:29
    Vyloučení na obou stranách. Gaudreau (USA) je vyloučen za hákování a Zámorský (CZE) za podražení.
     
    45:55
    Sekáč našel mezi kruhy volného Zaťoviče, ten však z dobré pozice přestřelil!
     
    39:34
    Bude se znovu vylučovat. Za vysokou hůl je potrestán Kindl (CZE).
     
    37:33
    Shore a Jimmy Hayes ve dvou velkých šancích před brankářem Salákem. Pokus prvního vyřešil obětavý Rolinek, střelu druhého pak zlikvidoval z bezprostřední blízkosti Salák. Amerika ještě nechce nic vzdávat, touží před přestávkou alespoň snížit.
     
    36:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají třetí přesilovou hru v zápase a navyšují svůj náskok na rozdíl tří branek! To vypadá velmi nadějně pro postup do semifinále! Jágr našel na modré čáře ONDŘEJE NĚMCE, který napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jaromír Jágr, Jiří Novotný.
     
    34:35
    Přesilová hra pro Českou republiku. Nelson (USA) je vyloučen za krosček.
     
    34:14
    Jágr našel před bránou volného Červenku, ten ale pod tlakem obránce poslal puk tečí těsně mimo!
     
    30:20
    Češi již hráli v plném počtu, následně jdou ale znovu do čtyř. Jágr (CZE) je vyloučen za sekání.
     
    28:14
    Novotný (CZE) je vyloučen za vysokou hůl. Bude se hrát 4 na 4.
     
    28:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    První branka mu uznána nebyla, tahle už ale ano! ROMAN ČERVENKA se na hranici brankoviště zorientoval jako první a pohotovou střelou poslal puk do prázdné části americké brány. Češi tak během vyloučení amerického kapitána střílí druhou branku a navyšují své vedení. Asistence: Petr Zámorský, Jan Kolář.
     
    27:55
    A vzápětí další velká šance Česka! Hertl však tentokrát nedokázal z hranice brankoviště dopravit puk do americké brány. Thomas vytasil těžký zákrok.
     
    27:19
    Gól neplatí! Puk byl dle sudích doopravdy dopraven do brány úmyslným kopnutím.
     
    27:19
    Záběry na kostce ukazují, že puk v bráně byl, otázka ovšem je, jestli Červenka puk do brány nekopl úmyslně. Šel mu do americké brány totiž od brusle.
     
    27:19
    Česká republika se raduje z dalšího gólu, bude se ale telefonovat rozhodčímu! Červenka s Jágrem dotlačili puk do brány, bude se ale posuzovat, jestli puk překročil brankovou čáru, a jestli nebyl kopnut bruslí.
     
    26:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika bleskově využívá přesilovou hru a obrací průběh utkání! Chvíli po vyhraném buly uplatnil svůj důraz na brankovišti soupeře mladíček TOMÁŠ HERTL, který natřikrát dopravil puk do americké brány. Česká přesilová hra bude však pokračovat i dále! Asistence: Jiří Novotný.
     
    26:41
    Bude se vylučovat. Abdelkader (USA) inkasuje trest 5 + do konce utkání. Zápas tak pro amerického kapitána skončil, to je citelné oslabení pro tým USA. Trest odpyká McDonald.
     
    26:41
    Sobotka nakonec míří do kabin, ovšem po svých. Rozhodčí se dohadují, jestli budou udělovat tresty. Zákrok na Sobotku by si však vyloučení zasloužil, byl totiž veden do oblasti hlavy a krku!
     
    25:51
    Johnson si od pravého křídla sjel před bránu Česka a nenápadnou střelou trefil brankáře Saláka. Ten delší dobu vůbec netušil, kde má puk, až mu ho pomohli najít jeho obránci a sudí přerušuje hru.
     
    23:07
    Nelson (USA) inkasuje desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    22:32
    Další velká šance Česka a v ní opět gólová čtvrtá formace! Rolinek se vymotal s pukem na hranici brankoviště, kde ho přenechal Kováři, který přestřelil prázdnou část americké brány!
     
    21:42
    Zaťovič se snažil u pravé tyčky zaskočit brankáře Thomase, ten měl ale prostor u své tyče dobře pokryt.
     
    19:45
    Češi vyhráli buly a Jágr střílel z velmi dobré pozice, bohužel pro něj však nepřekonal amerického brankáře, kterému vydatně sekundoval i jeden z amerických beků. Česká 68 navíc při své snaze utržila sekeru přes ruku, kterou však hlavní sudí přehlídli.
     
    14:46
    Po nahození Shoreho se k volnému puku před brankářem Salákem dostal Jimmy Hayes, z první ale touš napálil jen do padajícího gólmana České republiky. To byla další nenápadná, ale velmi nebezpečná šance USA!
     
    12:15
    USA mohly udeřit ve vlastním oslabení po chybě Zámorského. Nelson a Johnson však svůj samostatný nájezd na brankáře Saláka k dokonalosti nedovedli!
     
    10:51
    Abdelkader (USA) je vyloučen za napadení.
     
    09:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně! Český tým předvedl agresivní a důraznou hru na hranici brankoviště soupeře a srovnává stav zápasu na 1:1. Po střele Jana Kováře se v brankovišti k volnému puku dostal kapitán TOMÁŠ ROLINEK, který ho lehkým přiťuknutím nasměroval do prázdné brány Ameriky. Bez asistence.
     
    08:09
    Zajímavá šance Česka, Červenka si sjel až na hranici brankoviště, bekhendem se ale neprosadil.
     
    06:54
    USA právě vstřelilo branku!
    Amerika využívá přesilovou hru a otevírá skóre zápasu! Tým USA vyhrál buly, ihned předložil puk na modrou čáru obránci Muellerovi, jehož dělovku tečoval ještě BROCK NELSON. Asistence: Peter Mueller, Seth Jones.
     
    06:15
    Sobotka (CZE) je vyloučen za krosček. První přesilovka pro USA.
     
    05:52
    První velká šance Česka v zápase! Červenka vybojoval u mantinelu puk a následně ho se štěstím propasíroval mezi kruhy na volného Jágra. Ten zavřel oči, opřel se plnou silou do puku, trefil však jen povyjetého Thomase!
     
    02:42
    Smith hledal na pravém kruhu zcela volného Jonese, tomu naštěstí puk přeskočil hokejku. Jinak by měli Američané velkou šanci na ohrožení brány Saláka!

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 7. Nelson (Mueller, Jones), 59. Johnson (Jones, Mueller), 60. Johnson (Smith, Mueller) – 10. Rolinek, 27. Hertl (Novotný), 29. Červenka (Zámorský, Kolář), 37. Němec (Jágr, Novotný)


    USA: Thomas (Leggio) – Jones, Dekeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – Stapleton, Gaudreau, Abdelkader (C) – Trocheck, Wingels, Mueller – J. Hayes, K. Hayes, McDonald – Shore.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Růžička, Jan Kovář, Rolinek – Vondrka.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Nord, Winnerborg (oba SWE) – Hull (CAN), Suominen (FIN)

    Diváci: 8234
    bahis siteleri