Brazílie – Rakousko 0:8 (kon.) | Velká Británie – USA 3:10 (kon.) | Lotyšsko – Slovinsko 4:9 (kon.)
Kanada – Německo 3:1 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 2:4 (kon.) | Slovensko – Česko 2:5 (kon.)
Maďarsko – Japonsko 4:3 (po s.n.) | Finsko – Švédsko 7:4 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (1:1, 0:0, 1:0, 1:0)
Německo
Neděle 01.06.2014, 16:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:00
    Konec zápasu. (17:22:14)
     
    47:52
    Ještě sice jedna střela na bránu v podání Němců, ale tohle už na vyrovnání stačit nebude.
     
    47:23
    Trenér Kanady si vyžádal oddechový čas.
     
    47:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je nejspíš úplně hotovo. Němci sice zkoušeli založit útok, ale následná chyba je stojí další kotouč ve vlastní síti. CHRIS TERRY už stál pouze proti samotnému a bezmocnému Owerovi, kterému prošel touš mezi betony. Stav utkání je 3:1. Asistence: Dave Hammond, Kyle Henderson.
     
    46:43
    Navíc teď javorové listy nelístostně tlačí soupeře před brankou a skvělý zákrok betonem musel znovu tasit pozorný Thomas Ower.
     
    46:02
    Byly ohlášeny poslední dvě minuty čtvrté čtvrtiny, Německu se čas na vyrovnání začíná pořádně zkracovat.
     
    45:43
    Německo zkouší ještě najít poslední síly na vyrovnání, jenže teď vyhazuje puky a z toho určitě moc šancí pramenit nebude.
     
    44:52
    Kanaďané už očividně nikam nespěchají. Před malou chvílí mohli vyrazit dopředu, ale raději v klidu pohlídali puk na svých holích a počkali na vystřídaní spoluhráčů.
     
    44:04
    Delší dobu si ani jeden gólman nemusel připisovat výraznější zákrok, až teď po kličce za brankou v podání Kanaďana Carlsona. Ower opět připraven a stále drží naděje svého týmu na úspěch.
     
    42:58
    Němci teď nebezpečně kroužili kolem svatyně skvěle chytajícího Bretta Leggata, jenže ten ani teď nedovolil projít puk po důrazu na brankovišti.
     
    42:03
    Kanada sice zase dostala puk do sítě, ale už druhý gól ji dnes není uznán. Tentokrát rozhodčí nemohl připsat gól kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Stav je tedy stále 2:1.
     
    41:10
    Teď konečně pálil Foote, jenže zase našel pouze výborně připraveného Owera v brance soupeře. Dnes odvádí oba gólmani vskutku znamenitý výkon.
     
    41:00
    Nyní už ale Kanaďané v klidu kombinují v pásmu soupeře a hledají volné prostory pro nahrávku a hlavně střelu.
     
    40:53
    Německo se ale vůbec ničeho nezaleklo a také ve vlastním oslabení zkouší dostat daleko od své branky. Zatím se to Němcům dokonale daří.
     
    40:20
    Uvidíme další vyloučení, tentokrát první v závěrečné čtvrtině. Kanada hrála skoro minutu ve výhodě, když rozhodčí signalizoval trest, ale nevyužila ji. A tak za katr míří odpykat trest německý hokejista Horka Sekesi. Dobrá šance pro javorové listy.
     
    38:26
    Puky teď létají často z jedné hokejky na druhou. Ale bez toho, aniž by někdo nějak výrazně ohrozil gólmana jedné či druhé strany barikády.
     
    37:10
    A tak se není čemu divit, že jsou to právě červení muži, kdo drží většinou puk jistě na polovině soupeře, ke střele se málem dostal Thomas Woods.
     
    36:39
    Kanada dobře ví, že pokud chce tento výsledek minimálně uhlídat, nemůže hrát příliš dozadu, aby zbytečně neriskovala ztrátu.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    34:54
    Německo se ale nevzdává a otevírá hru směrem do útoku. Z toho pochopitelně musí pramenit "okna" a díry v obraně, Draper teď mohl jednu využít, ale nedohnal puk na útočné části hřšitě.
     
    33:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už ale vidíme ruce zdvižené nad hlavami hokejistů. Jsou to hráči Kanady, kdo slaví vedení 2:1. Sice javorové listy zrovna nepředváděli nějak senzační tlak, ale rychlé usazení na útočné polovině a pohotová střela zápěstím v podání hráče jménem JOSH FOOTE přinesly úspěch. Je to 2:1 pro Kanadu. Asistence: Thomas Woods.
     
    33:05
    Puk přeskočil kanadskému obránci hokejku v nepravou chvíli a mohlo z toho být hodně nepříjemností pro javorové listy. Vše zažehnala nepřesnost Němců.
     
    32:58
    Dokonce tři hráči v bílých dresech teď kroužili nebezpečně kolem branky Kanady, ale Fabio Carciola nedokázal zasunout touš pod lapačku připraveného Leggata.
     
    31:35
    Zákrok gólmana Owera nyní patřil k dalším úspěšným, když neměl se střelou Hendersona z pravého kruhu nijak velké problémy.
     
    30:16
    Už zase na druhou stranu uháněli z protiakce Němci, v přečíslení tři na dva ale nedokázali poslat přesně kotouč za brankovou čáru.
     
    28:54
    Nádherný zákrok v podání kanadského brankáře Bretta Leggeta, který vymazlil libový zásah lapačkou pro fanoušky!
     
    28:30
    Hra ubrala hodně na tempu a spíše sledujeme nahazování kotoučů z jedné strany na druhou, dost možná oba celky šetří síly na závěrečné mintuy duelu.
     
    27:10
    Kanaďané stále nemohou najít pohodu pro usazení se v útočném pásmu, French v klidu chtěl nahodit puk na bránu, ale když to udělal, nikdo jej netečoval ani nestínil gólmanovi.
     
    26:16
    Když už Němci konečně napřahovali na střelu, tak Kanada vložila hokejky do rozehrávky. Foote potom mohl dokonce sám uhánět sám na branku, ale kotouč mu sjel z hole.
     
    25:23
    Hokejisté obou celků nevtrhli do druhé polovinu duelu tak aktivně Pfleger sice teď dostal kotouč za polovinu, ale nic jiného už s ním nevymyslel.
     
    24:37
    Kanada se určitě bude chtít převtělit zpět do svého předchozího výkonu, který v průběhu druhé čtvrtiny ztratila.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Máme za sebou polovinu utkání mezi Kanadou a Německem. Zatímco v doposud odehraných ostatních duelech jsme viděli spoustu branek, aktuálně hrající celky zatím s trefami do sítě šetří. Šancí je ale dostatek na obou stranách a vyrovnaný výsledek 1:1 svítí na kostce hlavně díky dvěma skvěle chytajícím gólmanům.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:52
    Ještě jedna pořádně ostrá příležitost pro kanandské dravce, jenže Ower včas položil beton na led proti možnost Freda Corbeila.
     
    23:36
    Ne, tohle už Kanaďanům opravdu vyjít nemohlo. Němci v klidu vyhazovali kotouče i z červené čáry a nyní hrají v plném počtu.
     
    23:20
    Zatím ale zámořský výběr nemá moc šancí k zakončení v pásmu, protože Nemci výborně blokují přihrávky i střely ze všech pozic.
     
    21:19
    Ve stejném čase navíc Německo bude hrát oslabení, protože Adriano Carciola odjíždí do boxu trestoměřičů pykat za podražení . Následuje nebezpčená přesilovka Kanady.
     
    21:19
    Teď už sice Kanada opět hraje v plném počtu hráčů na ploše, jenže Němci nevyužili tutovku, když Huba Sekesi v bílém trikotu minul odkrytou svatyni!
     
    20:40
    Už to létá ze všech stran. Nejdříve pálil zleva připravený Aleš Jiřík, po něm taky Fabio Carciola. Ani jeden z nich ale netrefil branku Bretta Leggata.
     
    19:18
    Vyloučení Kanady je skutečností. Německo bude hrát další přesilovou hru, protože Kyle Sheen držel protihráče a musí tedy odpykat trest za katrem.
     
    19:21
    Hodně rychlý hokej ze strany na stranu se musí přítomným divákům líbit, už zase se hraje před svatyní kanadských bojovníků.
     
    18:40
    Už ale zase hrají Němci a po dobré kombinaci v útočném pásmu se střelecky zaskvěl Mark Streicher. Ani on ale nehledal přesně místo v brance Leggata.
     
    18:01
    Jordan Draper pořádně drapl puk a protlačil ho k brance, jenže jeho tvrdé zakončení těsně minulo pozici u horní tyče. Kanada má nyní veliké problémy v zakončení a doplácí na to.
     
    17:07
    Až teď Kyle Sheen poslal střelu na branku, ovšem nebyla důrazná a navíc z veliké dálky.
     
    06:39
    Opět proběhne buly před gólmanem ze země s javorovým listem na dresu. Kdepak se poděla kandská častá aktivita z první čtvrtiny duelu?
     
    16:00
    Delší dobu byl sváděn souboj o kus černé gumy v jednom z rohů hřiště, nakonec těšné zápolení o puk vyhráli Kanaďané, šanci si však nevytvořili.
     
    15:09
    Zatímco ještě před chvílí puk často létal u branky Owera, teď zase Němci sebraly síly a útočí. Šance Aleše Jiříka ovšem nenašla správný směr v zářízení.
     
    14:38
    A teď zase prozměnu a druhé straně skvěle tasil lapačku pohotový Thoma Ower, který u své levé tyče zabránil naprosto tutové příležitosti!
     
    14:08
    Navíc se toho ani jeden tým nebojí, hraje se hodně agresivně a obě účastnící se strany dávávají jasně najevo, že body už z dnešního klání mohou patřit mezi důležité.
     
    13:19
    Zase žádná zázračná pumelice, jen nahozený kotouč do lapačky Leggata, který si tento puk mohl radostně vychutnat.
     
    12:56
    Teď už ale také kotouč zavítal na malý výlet před gólmana Bretta Leggata, který v pohodě vystavil letící černé gumě svou výstroj a zařídil další vhazování.
     
    12:38
    Obrázek hry zatím zůstává bez jakékoli změny, Kanada figuruje často před Owerem, který má určitě co dělat, nenudí se.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    11:59
    Ještě jedno vhazování po zásahu v rozkleku v podání brankáře Owera.
     
    11:34
    Poslední půlminuta hry probíhá v klidu za brankou javorových listů, už asi moc branek v této čtvrtině nepadne.
     
    10:50
    Kanada už je v plném počtu a ubránila druhé oslabení v zápase. Němci přesto ještě nadále tlačí a chtějí si uzmout své vedení zpět.
     
    10:15
    Hráči německého celku se už usadili v pásmu, ale dlouho se neohřáli, protože o kotouč přišli. Kanaďané následně hned dvakrát vyhazují.
     
    9:38
    Kanada bude hrát další oslabení, protože jeden z jejich hráčů se provinil nedovoleným bráněním. Konkrétně šlo o Kylea Hendersona.
     
    9:21
    Žádné dlouhé zdržování rozhodně nevidíme, gólmani se snaží rozehrát z každé pozice u branky.
     
    8:47
    Němci po delší době okupují útočnou polovinu a Leggat vykukuje zpoza hráčů, aby vůbec něco viděl. Střely na něj jsou ale většinou hodně nepřesné.
     
    8:00
    Hra se mezi mantinely trošku sklidnila a tempo mírně polevilo, přesto je to stále zámořský výběr, kdo udává směr duelu.
     
    6:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže netrvalo dlouho a skóre na kostce v hale je opět srovnané. Kanadští konečně využili svého mírného tlaku na branku, když nakonec přesnou přhrávku na levou stranu dostal THOMAS WOODS. Jmenovaný střelec potom poslal touš do sítě o tyč. Asistence: Kyle Sheen, Brendan Baumgartner.
     
    5:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jak paradoxní! Kanada sice doposud opticky přehrávala svého soupeře po délce celého hřiště, ale doplatila hned na první vyloučení. Evropané dlouho neotáleli s nějakým zakončením a MARCO PFLEGER krásnou ranou od modré čáry nedal brankáři Kanady šanci. Využitá přesilovka. Asistence: Marcel Brandt, Aleš Jiřík.
     
    4:38
    Následuje první vyloučení utkání Kanada – Německo. Kirk French inkasuje dvě minuty za podražení a Německo dostává k dobru početní výhodu.
     
    4:18
    Německo konečně vybojovalo kotouč na své hokejky před gólmanem soupeře, ale Brandt nezakončil mezi betony.
     
    3:42
    Tohle už byla daleko větší příležitost na druhé straně barikády, Terry vyprášil připravenou výstroj Owera z dálky, ale pořádnou ranou.
     
    3:18
    Ofsajd evropského celku, který se provinil technickým prohřeškem v nepravou chvíli.
     
    3:02
    Až nyní si musel gólman kanadského celku Brett Leggat zachytat, když vyrazil první pokus Němců betonem.
     
    2:59
    Německo zatím nevytváří ofenzivní možnosti a vypadá to, že spíše bude spoléhat na nějaké rychlé a nebezpečné výpady z vlastního pásma.
     
    2:23
    Woods hledal na červené čáře ještě voollného spoluhráče, ale už musel střílet, protože neměl komu přihrát. A rána od poloviny mu nesedla.
     
    0:58
    Německi se ještě stále nedostalo ke kotoučit, hráči v červených dresech trpělivě hraj z obrany a vyčkávají na volný prostor po mantinelech.
     
    0:17
    Úvodní vhazování vyhráli na své hokejky hokejisté Kanady a Ower hned musel zapsat na své konto zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou již na hrací ploše, za malou chvíli proběhne úvodní vhazování.
     
    Přeji hezké odpoledne ze sportovně vyladěné ČEZ Areny v Pardubicích. Tribuny se sice pořádně začnou plnit až na zápas domácích Čechů v derby se Slovenskem, ale už teď je k vidění kvalitní inline hokej. Za několik okamžiků vypukne souboj mezi reprezentací Kanady a Německa.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Hammond, Henderson, French – Foote, Woods, Corbeil, Sheen – Baumgartner, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe

    Německo: Ower (Eisenhut) – Sturm, Brandt, F. Carciola, A. Carciola, – Seifert, Streicher, Pfleger, Hu. Sekesi – Jiřík, Jeske, Brazda, Baier – Ho. Sekesi, Poetzel

    Rozhodčí: Morrison, Walsh.
     
    První hrací den světového šampionátu v inline hokeji chystá hned několik zajímavých duelů. Mezi nimi najdeme také souboj dvou hokejově konkurenceschopných celků – Kanady a Německa. Zatímco zaoceánské barvy září také v lední verzi tohoto sportu, Němci mají příležitost ukázat svůj um zejména při podnicích světového inline hokeje. Využijí této nabídky hned při úvodním nastoupení v pardubické hale?
     
    KANADA

    Mužstvo javorových listů patří tradičně ke středům zájmu na světových šampionátech, nejinak by tomu mělo být také při východočeském mistrovství v Pardubicích. Kanaďané dokázali minulý rok na německé půdě uhrát bronzové medaile, což rozhodně mohli na severu amerického kontinentu řadit k úspěšným kouskům svého průběžného počínání. Nemusíme ale pátrat hluboko v historii, abychom narazili na kanadský mezinárodní primát. Na předešlém mistrovství, v roce 2012, získali červenobílí hned zlaté kovy na svůj krk. Kanadští za poslední tři roky pokaždé dosáhli na některou z medailí, motivace pokračovat jim nebude chybět ani letos.
     
    NĚMECKO

    Německo přitáhlo zejména mediální pozornost na svou stranu v předchozím roce, když dostalo příležitost uspořádat světový podnik na vlastní půdě. K medailovým pozicím před domácím publikem ovšem nezamířilo a muselo sledovat jiné, jak přebírali oblíbené kulaté kousky do svých rukou. Přesto západoevropská družina má za úkol vykázat co nejlepší výsledek, vždyť od roku 2007 do roku 2009 Německo pokaždé získalo bronzové medaile. Nečeká je ale snadný začátek, Kanada bude pro nedaleké sousedy České republiky hbitou prověrkou. Třeba právě úvod turnaje může hodně napovědět o dalších výkonech Němců.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Woods (Sheen, Baumgartner), 34. Foote (Woods), 48. Terry (Hammond, Henderson) – 6. Pfleger (Brandt, Jiřík)


    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Hammond, Henderson, French – Foote, Woods, Corbeil, Sheen – Baumgartner, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe
    Německo: Ower (Eisenhut) – Sturm, Brandt, F. Carciola, A. Carciola, – Seifert, Streicher, Pfleger, Hu. Sekesi – Jiřík, Jeske, Brazda, Baier – Ho. Sekesi, Poetzel

    Rozhodčí: Morrison, Walsh
    bahis siteleri