Honduras – Ekvádor 1:2 (kon.) | Argentina – Írán 1:0 (kon.) | Německo – Ghana 2:2 (kon.)
konec
Argentina
1:0 (0:0)
Írán
Sobota 21.06.2014, 18:00 • Estadio Mineirao • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Přichází taktické střídání Argentiny. Ze zápasu odstupuje di María, který bude nahrazen Biglaiem.
     
    90+1
    Argentina právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak Írán nakonec neustál. LIONEL MESSI obdržel přihrávku za hranici velkého vápna. Míč si přehodil na levačku a střelou přes obránce poslal balón nádhernou tažnou ranou k pravé tyči, čímž s největší pravděpodobností rozhodnul o osudu tohoto zápasu.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    87
    Teď už to bude opravdu o každé vteřině. V poslední výměně asijského týmu nahradí R. Haghighi vyčerpaného Hajsafiho.
     
    86
    Argentina to hraje na velký risk! Téměř všichni hráči pruhovaných jsou na útočné polovině. Toho mohl využít Reja, který málem běžel sám na branku. Nakonec se střetl se dvěma stopery, ale i přes to dokázal vypálit. Opět výborný Romero ale zneškodnil ránu, která mířila k jeho levé tyči.
     
    85
    Írán přichystal další střídání. V závěru utkání si zahraje Alireza, který nahradí nejlepšího hráče Íránu Dejagaha.
     
    78
    Hned na to odstupuje další útočník jihoameričanů. Higuaín si odpočine. Zastoupí ho Palacio.
     
    77
    A krátce na to mění hráče v poli také Argentina. Ze hřiště je stažen Agüero. Toho nahrací ploše nahradí Lavezzi.
     
    76
    Až teď přichází první střídání. Ze hřiště odstupuje Shoajei, který ve zbylé části hry přenechá své místo pro Heydariho.
     
    73
    A tohle je hodně slibná pozice pro Messiho! Ten bude z nebezpečné vzdálenosti zahrávat standarní situaci.
     
    72
    Těsně před hranicí velkého vápna byl faulován di María. Za tento prohřešek dostane Shojaei žlutou kartu.
     
    67
    Další tutovka Íránu! Dejagah si naběhl na centr ze strany do velkého vápna, v němž vyhrál hlavičkový souboj a už už posílal míč pod břevno. Skvělý Romero ale vytasil nádherný zákrok a balón v poslední možné chvíli vytěsnil nad svou branku.
     
    64
    Opravdu nevím, co Argentici dělají, ale i v obranných řadách mají obrovské potíže! Ghoochannejhad se málem dostal k zakončení v malém vápně. Až v poslední možné chvíli mu houf stoperů dokázal balón odkopnout od nohy.
     
    60
    Pokusil se to změnit Messi, který nabral rychlost ve středu hřiště, naběhl si blíže s míčem k velkému vápnu, kde poté vypálil pravačkou. Útočník Barcelony minul branku jen velmi těsně.
     
    54
    Přichází první žlutá karta v zápase. Tu inkasuje Nekounam po ostrém faulu.
     
    53
    Íránci mohli jít do vedení! Tak tohle byla největší šance utkání. Argentici zůstali ve větším množství na útočné polovině a ponechali svého soupeře jít do akce, v níž Ghoochannejhad hlavičkoval nikým nehlídán ve velkém vápně. Romero v poslední chvíli vytasil svkělý zákrok a pokus íranského hráče zneškodnil.
     
    42
    Dejagah krásně odcentroval ke středu šestnáctky, v níž se k hlavičce propracoval Nekounam. Ten zůstal nepokrytý a mohl ideálně zakončovat. Jen těsně minul břevno argentinské branky.
     
    36
    Opět se ke kulatému nesmyslu postavil Messi, který tentokrát zvolil centr ke vzdálenější tyči, kde Garay zůstal zcela nepokrytý, jenže hlavičkou svatyni soupeře trestuhodně minul.
     
    24
    Agüero napálil Hosseiniho a vybojoval rohový kop pro svůj tým. Ten poté rozehrál di María, jenž vyslal tažný centr ke středu vápna, kde se k hlavičce dostal Rojo. Ten minul levou tyč jen o pár centimetrů.
     
    22
    Následně se prezentoval velmi dobrým zákrokem Haghigi, který musel zakročit proti dobré ráně Agüera. Včasným skokem do strany jeho střelu zneškodnil.
     
    13
    První vážnější nebezpečí. Higuaín dostal krásnou přihrávku do pokutového území, v němž se pokoušel útočník Neapole propálit vybíhajícího Haghighiho. Íranský gólman ale včasným výběhem z branky zmenšil střelecký úhel a ránu vytěsnil.

    Martin Doležal

    Branky: 90+1. Messi (Lavezzi)

    Karty:   54. Nekounam (IRN), 72. Shojaei (IRN)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:4.
    Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, di María (90+3. Biglia) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio), Agüero (77. Lavezzi).
    Náhradníci: Orión, Andújar – Campagnaro, Demichelis, Basanta, A. Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio, Lavezzi.

    Írán: A. Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Dejagah (85. Jahanbakhsh), Timotian, Shojaei (76. Heydari), Nekounam (C), Hajsafi (87. R. Haghighi) – Ghoochanneijhad.
    Náhradníci: Ahmadi, Davari – Heydari, Mahini, Alnameh, Beitashour, R. Haghighi, Hadadifar, Rahmani, Beikzadeh, Jahanbakhsh, Ansarifard.

    Rozhodčí: Mažič – Djurdjevič (oba SRB), Hautata (TAH)
    bahis siteleri