Honduras – Ekvádor 1:2 (kon.) | Argentina – Írán 1:0 (kon.) | Německo – Ghana 2:2 (kon.)
konec
Německo
2:2 (0:0)
Ghana
Sobota 21.06.2014, 21:00 • Estadio Castelao, Fortaleza • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny příznivce kopané. Mistrovství světa v Brazílii má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Německem a Ghanou. Favoritem tohoto duelu je Německo, ak uvidíme, zda roli potvrdí, nebo jestli Ghana zabojuje a získá nějaké ten bodík.
     
    SKUPINA G

    V této skupině je kromě Německa a Ghany ještě celek USA a také Portugalsko.

    První zápasy ve skupině:
    Německo – Portugalsko 4:0 (3:0)
    USA – Ghana 2:1 (1:0)
     


    • První zápas na šampionátu zvládlo Německo skvěle, protože porazilo nevyzpytatelné Portugalsko vysoko 4:0. Hvězdou zápasu byl jednoznačně Thomas Müller, který se blýskl hattrickem. Uvidíme, zda dnes Němci přidají na své konto další cenné tři body a posunou se do vyřazovací fáze.

    • Německý celek byl v kvalifikační skupině s označením C a počínal si velmi suverénně. Z deseti zápasů jich hned devět vyhrál a jednou remizoval. Remíza přišla v domácím duelu se Švédskem, kdy Německo vedlo už 4:0, ale zápas nakonec skončil nerozhodně 4:4.

    • Joachim Löw má k dispozici řadu kvalitních fotbalistů, ale jedna ztráta německého kouče přeci jen velmi mrzí. V posledním přípravném utkání se totiž zranil Marco Reus, který si nakonec v Brazílii nezahraje.

    • Hodně zajímavé je, že v nominaci je pouze jeden typický útočník, a to Miroslav Klose. Jenže v útoku může nastoupit Mario Götze, Thomas Müller, Lukas Podolski či Andre Schürrle.

    • Německu bude určitě chybět obránce Mats Hummels, který se zranil v prvním duelu s Portugalskem.

    Zápasy Německa v základní skupině:
    16. června 18:00 Německo – Portugalsko 4:0
    21. června 21:00 Německo – Ghana
    26. června 18:00 Německo – USA

    Nominace Německa:

    Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover).

    Obránci: Jerome Boateng, Philipp Lahm (oba Bayern Mnichov), Kevin Grosskreutz, Erik Durm, Mats Hummels (všichni Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke), Per Mertesacker (Arsenal/Angl.).

    Záložníci: Julian Draxler (Schalke), Matthias Ginter (Freiburg), Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (všichni Bayern Mnichov), Christoph Kramer (Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil, Lukas Podolski (oba Arsenal/Angl.), Andre Schürrle (Chelsea/Angl.), Shkodran Mustafi (Janov).

    Útočník: Miroslav Klose (Lazio/It.).
     
    Poslední trénink německého celku na stadionu Estádio Governador Plácido Aderaldo Castelo.


     


    • Ghana v úvodním duelu s USA nehrála vůbec špatně, měla více ze hry a byla aktivnější, ale nakonec to na body nestačilo. Američané spoléhali hlavně na rychlé brejky a nakonec vytěžili z minima maximum, protože vyhráli 2:1.

    • Ghana má v Brazílii velice mladý tým, jehož věkový průměr je pětadvacet let. Někteří hráči jsou ale hodně zkušení, protože například Muntari či Gyan jsou už na třetím mistrovství světa. Nechybí ale ani Essien či bombarďák Kevin-Prince Boateng.

    • Na mistrovství světa je Ghana potřetí v historii a zároveň potřetí v řadě. Ani na jednom šampionátu se Ghana neztratila, protože v roce 2006 došla do osmifinále a v roce 2010 dokonce do čtvrtfinále.

    • Ghaně bude v tomto duelu zřejmě chybět zraněný Abdul Waris, který podle posledních informací stále není fit.

    Zápasy Ghany v základní skupině:
    17. června 00:00 Ghana – USA 1:2
    21. června 21:00 Německo – Ghana
    26. června 18:00 Portugalsko – Ghana

    Nominace Ghany

    Brankáři: Stephen Adams (Aduana Stars), Fatau Dauda (Orlando Pirates), Adam Kwarasey (Stromsgodset).

    Obránci: Harrison Afful (ES Tunis), John Boye (Rennes), Samuel Inkoom (Dněpropetrovsk), Jonathan Mensah (Evian), Daniel Opare (Standard Lutych), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns).

    Záložníci: Afriyie Acquah (Parma), Albert Adomah (Middlesbrough), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Kwadwo Asamoah (Juventus), Christian Atsu (Chelsea), Kevin-Prince Boateng (Schalke), Michael Essien (AC Milán), Wakaso Mubarak (Rubin Kazaň), Sulley Muntari (AC Milán), Mohammed Rabiu (Kubaň Krasnodar).

    Útočníci: Andre Ayew (Marseille), Jordan Ayew (Marseille), Asamoah Gyan (Al Ain), Abdul Majeed Waris (Valenciennes).
     
    Stadion

    Dnešní duel mezi Německou a Ghanou se odehraje na stadionu Estadio Castelao. Jedná se o nádherný fotbalový stánek, který má kapacitu 63 903 míst.
     
    Dotáhne se Klose na Ronalda?

    Hodně sledovaný bude na tomto šampionátu útočník Lazia Řím Miroslav Klose. Německý reprezentant totiž na světových šampionátech vstřelil už 14 branek a pokud se v Brazílii trefí alespoň jednou, dotáhne se na legendárního Brazilce Ronalda, který má na svém kontě 15 přesných zásahů.

    Pokud tedy Miroslav Klose vstřelí v Brazílii dvě branky, bude historicky nejúspěšnějším střelcem na světových šampionátech a za sebou by nechal takové hvězdy, jako jsou Ronaldo, Pelé či Gerhard Müller.
     
    Obránce Per Mertesacker představil nové kopačky, ve kterých by chtěl v Brazílii určitě odehrát co nejvíce zápasů.


     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím tohoto duelu je Sandro Ricci z Brazílie. Na lajnách mu budou pomáhat krajánci Emerson De Carvalho a Marcelo Van Gasse. Čtvrtým rozhodčím je Víctor Carrillo z Peru.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky na sebe narazily pouze jednou. Bylo to na šampionátu před čtyřmi lety a vyrovnané utkání nakonec zvládlo lépe Německo, které po velkém boji vyhrálo 1:0.
     
    Jerome Boateng versus Kevin-Prince Boateng

    Dnes bude k vidění i souboj nevlastních bratrů Boatengů. Obránce Jerome totiž hraje za německou reprezentaci a jeho bratr Kevin-Prince obléká dres Ghany. "Pro mě je to jednoduchý zápas, protože mi je jedno, jak to dopadne. Já mohu pouze zvítězit. Jediným mým přáním je, aby se ani jeden nezranil. Oba budou hrát naplno, ale jsou to bratři a jsem si jistý, že ani jeden by druhého nezranil," uvedl otec reprezentantů.

    "Na zápas proti Německu se velmi těším, hlavně tedy proto, že nastoupím proti svému bratrovi," řekl s úsměvem Kevin-Prince. "Hrát proti bráchovi na MS, to bude velký zážitek. Není to sice poprvé, ale pořád je to pro nás velká událost," doplnil Jerome.
     
    Zápas mezi Německem a Ghanou si nenechá ujít ani známý karikaturista Omar Momani, který opět pobavil fotbalové fanoušky.


     
    Hráči Ghany se před utkáním vydali na procházku městem Fortaleza.


     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Neuer – J. Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Özil, Khedira (69. Schweinsteiger), Lahm (C), Kroos, Götze (69. Klose) – T. Müller.
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mustafi, Schweinsteiger, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski, Klose.

    Ghana: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Atsu (73. Wakaso), Rabiu (77. Badu), K-P. Boateng (53. J. Ayew), Muntari, A. Ayew – Gyan (C).
    Náhradníci: Adams, Kwarasey – Inkoom, Opare, Sumaila, Essien, Afriyie, Badu, Adomah, Wakaso, J. Ayew, Waris.

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Van Gasse.
     
    Překvapením v základní sestavě je obránce Mats Hummels, který měl dnes kvůli zranění chybět, ale nakonec se dal dohromady.
     
    Obránce Per Mertesacker dnes odehraje 100. zápas za německou reprezentaci.


     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků přicházejí na trávník. Utkání mezi Německem a Ghanou tedy začne za malý okamžik. Na řadě jsou ale státní hymny.
     
    Bývalý anglický reprezentant Gary Lineker glosuje – Uvěřili byste tomu, že Anglie vypadla dříve, než Němci odehrají dva zápasy? Úplně nová úroveň potupy.


     
    Úvodní oficiality jsou za námi a utkání tedy může začít. Jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali Němci, kteří zatím v klidu kombinují na své polovině a nikam nepospíchají.
     
    1
    Ghana na chvíli získala míč, ale po nepřesné přihrávce o opět sebrali zadáci Německa.
     
    2
    Nakonec to Německo zkusilo po levé straně, ale kolmá přihrávka na Müllera byla nepřesná a od své branky bude rozehrávat Dauda.
     
    3
    Khedira fauloval na polovině hřiště a Ghana i nadále zůstává u kulatého nesmyslu.
     
    3
    Ale ani z tohoto útoku nic nebylo, protože Kevin-Prince Boateng si v souboji ve vápně pomohl faulem.
     
    4
    Po dlouhé přihrávce se hnal dopředu Höwedes, ale na poslední chvíli ho dobrým obranným zákrokem zastavil pozorný Mensah.
     
    5
    Němci kombinují na své polovině a fanoušci pískají.
     
    6
    Borci v bílém dlouho kombinovali, ale nakonec nic nevymysleli. Ghana ale velmi dobře napadá a Němci s tím mají velké problémy.
     
    7
    Atsu dostal dlouhou přihrávku za obranu, na malém vápně našel Gyana, který ale v těžké pozici branku netrefil a míč poslal vysoko nad břevno!
     
    Bude i dnes slavit německá kancléřka Angela Merkelová vítězství svých krajanů v souboji s Ghanou?

     
    8
    Němcům se zatím příliš nedaří. Hráči Ghany bojují a zatím jsou nebezpečnější.
     
    8
    Ale nyní Ghana nic nevymyslela a Hummels zkušeně poslal míč na Neuera.
     
    9
    Na druhé straně z toho byl dlouhý nákop na Thomase Müllera, ale ten byl zdvojen a k míči se vůbec nedostal.
     
    10
    Lahm zkoušel vysunout Özila, ale obránci Ghany společně s brankářem Daudou to zvládli skvěle a kulatý nesmysl sebrali.
     
    11
    Nyní Němci zahrozili. Kombinovali před velkým vápnem, poté se dostali i k několika střelám, ale ani jedna nakonec na branku Ghany neprošla.
     
    12
    Další akci Německa zastavil útočný faul. U míče je tedy Ghana, která nikam příliš nepospíchá.
     
    Takto sleduje utkání španělská fotbalistka Amanda Sampedrová (Atlético Madrid)

     
    13
    Nakonec Kevin-Prince Boateng našel Atsa, který to zkusil z dálky, ale Manuel Neuer byl pozorný a s tímto projektilem si poradil!
     
    14
    Atsu je na pravé straně hodně nebezpečný. Nyní se zase hnal dopředu, ale míč se k němu tentokrát nedostal.
     
    14
    Z rohu velkého vápna nyní centroval Ayew, ale na malém vápně kraloval Mertesacker, který míč uklidil do bezpečí.
     
    16
    Nyní se nic zajímavého neděje a hraje se především uprostřed hrací plochy. U míče jsou Němci.
     
    17
    Německo opět trpělivě kombinovalo a nakonec to vzal na sebe Hummels, ale jeho kolmá přihrávka k ničemu nevedla a míč sebral Boye.
     
    18
    Özil našel na velkém vápně Khediru, ale po jeho placírce neměl Dauda žádný problém a s přízemní střelou si poradil.
     
    19
    Ghana se usadila na polovině svého soupeře a snaží se něco vymyslet.
     
    20
    Kevin-Prince Boateng to nakonec zkusil z velké dálky, ale rána se mu nepovedla a míč skončil daleko od branky, kterou střeží Manuel Neuer.
     
    20
    Rychlou akci Německa ukončil pomezní rozhodčí, protože Thomas Müller byl v ofsajdu.
     
    21
    Özil vymyslel parádní přihrávku a poslal míč na malé vápno, ale Thomas Müller ho nedokázal usměrnit za Daudu!
     
    Thomas Müller v šanci

     
    22
    Němci opět trpělivě kombinují na své polovině. Ghaňané napadají od půlky, ale zatím se k míči nedostali.
     
    23
    Nakonec se Německo vydalo dopředu a byl z toho zajímavý oblouček do vápna Ghany, ale tam vystřihl skvělé obranné nůžky zkušený zadák Mensah.
     
    24
    U míče jsou opět fotbalisté Německa, ale Ghana stále velmi dobře brání a drží remízový stav.
     
    25
    Kroos dokázal odcentrovat z pravé strany, ale Müller nedokázal zakončit. I tentokrát se Ghana tedy v pohodě ubránila.
     
    26
    Tony Kroos si přehodil míč z pravačky na levačku a po jeho dělovce skončil kulatý nesmysl zhruba metr vedle pravé šibenice.
     
    27
    Nyní v klidu kombinuje Ghana. Zatím je to hodně opatrné utkání a na první branku stále čekáme.
     
    28
    A ani tentokrát se branky nedočkáme, protože útočník Gyan byl v ofsajdu.
     
    I ghanský prezident John Dramani Mahama zasahuje do předzápasové přípravy – Mluvil jsem s BlackStars po telefonu těsně před tímto zápasem. "Můžete vyhrát. Můžete to dokázat. Můžete porazit Německo", řekl jsem jim.

     
    29
    Boateng našel za obranou Götzeho, který se z pravé strany řítil sám na branku, hledal ještě Müllera, ale ten zakončit nedokázal! Roh pro Německo.
     
    30
    Z rohu ale nic nebylo, protože pro míč si výborně došel brankář Dauda.
     
    31
    Na levé straně se odehrál zajímavý souboj, protože Kevin-Prince Boateng se snažil projít přes svého bratra Jeromeho, který byl nakonec úspěšnější.
     
    32
    Ghana to nyní nesehrála vůbec špatně, ale nakonec vše skončilo hodně nepřesným centrem a od své branky bude rozehrávat Neuer.
     
    33
    Po další akci to zkusil z hranice velkého vápna Muntari a Manuel Neuer měl co dělat, aby míč vyrazil! Nakonec to ale německý brankář zvládl a stav zápasu se nemění.
     
    Střela Muntariho

     
    34
    Gyan se nyní skvěle uvolnil a z levé strany se hnal sám na Neuera, který ale výborně vyběhl a vytlačil útočníka Ghany do zámezí.
     
    35
    Držení míče: 55% – 45%. Držení míče je na straně Německa, ale nebezpečnější je zatím Ghana.
     
    36
    Mesut Özil dostal od Kroose parádní přihrávku za obranu, ale ani tentokrát jeho přihrávka Müllera nenašla. Roh pro Německo.
     
    37
    Německo se dostalo k několika centrům, ale ani z jednoho nic nebylo. Ghana se ale ubránila pouze za cenu dlouhého odkopu.
     
    38
    Götze se zjevil na velkém vápně, ale poslal míč pouze do míst, kde byl připravený Dauda.
     
    38
    Atsu si naběhl za obranu, ale nezvládl zpracování a míč se od něj odrazil do zámezí.
     
    39
    Němci opět kombinují na polovině svého soupeře, ale zatím daleko od branky, kterou střeží Dauda.
     
    40
    A i tentokrát se Ghana v pohodě ubránila. Německu se zatím vůbec nedaří.
     
    41
    Následnou bleskovou akci Ghany zastavil opět pomezní rozhodčí, protože Gyan byl v ofsajdu.
     
    I během dnešního utkání se stadion Unionu Berlin proměnil v obří obývací pokoj.


     
    42
    Po přihrávce z levé strany proletěl míč celým malým vápnem, ale žádný německý hráč ho nedokázal usměrnit do branky!
     
    43
    Do šance se nyní hnal Atsu, ale ani z této akce nic nebylo, protože ghanský rychlík byl v ofsajdu.
     
    44
    Ghana přidala a v závěru prvního poločasu je aktivnější. Němci se ale zatím v pohodě brání.
     
    45
    Rohový kop pro Ghanu.
     
    45
    U míče byl jako první Manuel Neuer, který ho vyboxoval ze svého vápna.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Sledujeme opatrné utkání, které zatím branku nenabídlo a Německo tak hraje s Ghanou 0:0. Německo se snaží kombinovat, ale zatím se mu to příliš nedaří. Ghana spoléhá na rychlé akce a už se dostala do několika zajímavých šancí, ale žádná neskončila brankou. Druhý poločas tak slibuje hodně zajímavou podívanou.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Držení míče: 56% – 44%
    Střely: 5:8
    Střely na branku: 3:3
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 1:3
    Fauly: 4:6
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    Hráči obou celků se vrací zpět na trávník. Druhý poločas tedy začne za malý okamžik.
     
    Vše je připraveno, jdeme na druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Německo v poločase střídalo. Na trávník se nevrátil Jerome Boateng a zahraje si obránce Sampdorie Janov Mustafi.
     
    46
    Ghaňané jsou u míče a tlačí se před branku Německa.
     
    47
    Ale z tohoto útoku nic nebylo a na tahu je Německo.
     
    48
    Götze se zkoušel prodrat do vápna, ale Afful zahrál výborně tělem a získal míč. Dobrá práce obránce Ghany.
     
    49
    Němci jsou opět u míče, ale kombinují pouze okolo středového kruhu.
     
    50
    Druhý poločas je zatím plný nepřesností a hraje se hlavně uprostřed hřiště. Na první střelecký pokus stále čekáme.
     
    Německo má sličné fanynky, což jim ale nyní není nic platné, na gól stále čekáme!

     
    51
    Před branku Ghany se hnal aktivní Lahm, ale nakonec se k míči nedostal, protože ho sebral pozorný Dauda.
     
    51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Thomas Müller vymyslel parádní centr z pravé strany, mezi obránce si skvěle naběhl MARIO GÖTZE, který se štěstím překonal brankáře Ghany a poslal svůj celek do vedení.
     
    Mario GÖTZE – 1 : 0

     
    53
    Ghana střídala. Dohrál Kevin-Prince Boateng a zahraje si Jordan Ayew.
     
    54
    Německo se tedy dostalo do vedení, tak uvidíme, jak na to zareaguje Ghana, která v tomto duelu potřebuje bodovat.
     
    54
    Ghana právě vstřelila branku!
    No, je vyrovnáno. Z pravé strany odcentroval Afful, na míč si skvěle naskočil ANDRÉ AYEW, který povedenou hlavičkou překonal Neuera.
     
    André AYEW – 1 : 1

     
    56
    Ghana se opět vydala dopředu a dostala se i k několika střelám, ale ani jednou nemusel Neuer zasahovat.
     
    57
    Muntari to zkusil z velké dálky, ale rána mu vůbec nesedla a kulatý nesmysl skončil několik metrů vedle německé branky.
     
    58
    Ghana je nyní aktivnější a stále se tlačí dopředu, ale Němci velmi pozorně brání.
     
    59
    Po ztrátě míče se hnal dopředu Khedira, ale skvěle ho zastavil Jordan Ayew.
     
    60
    Je před námi posledních třicet minutek, tak uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké branky.
     
    60
    Po rychlé akci odcentroval z pravé strany Mustafi, ale pro míč si výborně došel brankář Dauda.
     
    61
    Po útočném faulu jsou u míče opět hráči Německa, kteří trpělivě kombinují na své polovině.
     
    62
    Nakonec z toho byl dlouhý nákop, ale tomu scházela přesnost a míč skončil v zámezí.
     
    63
    Ghana právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro německý celek, protože po další akci jde Ghana do vedení. GYAN ASAMOAH dostal přihrávku za obranu a šel sám na Neuera, kterého parádně prostřelil.
     
    Gyan ASAMOAH – 1 : 2

     
    65
    Německo se usadilo na polovině svého soupeře a snaží se něco vymyslet, ale zatím marně.
     
    66
    Ghana velmi dobře brání a Němci s tím mají obrovské problémy. No, bude to ještě hodně zajímavé.
     
    67
    Po bleskové akci se dostal ke střele z velkého vápna Jordan Ayew, ale s jeho pokusem si Neuer v pohodě poradil.
     
    68
    A málem to bylo 3:1 pro Ghanu. Na centr si naběhl André Ayew, ale z malého vápna nedokázal zakončit! Následuje roh pro Ghanu.
     
    68
    Z následného rohu ale nebylo vůbec nic. U míče jsou Němci, kteří pochopitelně pospíchají dopředu.
     
    69
    Německo střídá. Dohrál Mario Götze a zahraje si Miroslav Klose.
     
    Wow! parádní zakončení Gyana! Parádní oslava! Parádní zápas!


     
    69
    A ještě jedno střídání. Khediru nahradil Schweinsteiger.
     
    70
    Po sraženém centru je tu rohový kop pro Německo.
     
    71
    Německo právě vstřelilo branku!
    Střídající MIROSLAV KLOSE se zapsal do historie! Útočník Lazia Řím totiž dokázal dopravit míč do branky a vyrovnal na 2:2. Německý střelec vsítil patnáctou branku na světových šampionátech a dotáhl se na legendárního Brazilce Ronalda!
     

     
    Miroslav KLOSE – 2 : 2

     
    Miroslav KLOSE slaví svůj patnáctý gól v historii MS

     
    73
    Ghana střídala. Dohrál Atsu a zahraje si Wakaso.
     
    75
    Němci jsou při chuti a stále se tlačí dopředu. Po vyrovnávací brance se Ghana pouze brání.
     
    76
    Opět se hraje na polovině afrického celku, tak uvidíme, zda se dočkáme další branky.
     
    77
    Z přímého volného kopu to zkusil Schweinsteiger, ale jeho dalekonosný pokus nebyl přesný.
     
    77
    Ghana střídá. Dohrál Rabiu a zahraje si Badu.
     
    78
    Z obrovské dálky to zkusil Wakaso a po jeho ráně je tu nakonec rohový kop pro Ghanu.
     
    79
    Po rohu to vyzkoušel Badu, ale jeho pokus nebyl přesný a Neuer tedy nemusel zasahovat.
     
    80
    Je před námi posledních deset minutek, tak uvidíme, zda se dočkáme páté a zřejmě i rozhodující branky.
     
    81
    Lahm si naběhl do vápna, ale místo střely ještě přihrával a nic z toho nakonec nebylo.
     
    82
    Na druhé straně to zkusil André Ayew, ale jeho střele scházela razance a Neuer s ní neměl žádný problém.
     
    83
    Thomas Müller dostal přihrávku za obranu a šel sám na Daudu, ale se střelou váhal Mensah míč odkopl na roh!
     
    84
    Z následného rohu ale německý celek nevytěžil vůbec nic a stav zápasu se tedy nemění.
     
    85
    Özil dostal přihrávku do vápna a poslal míč na malé vápno, ale tam zasáhl Mensah, který míč uklidil na roh!
     
    Takto Klose oslavuje svůj ​​gól číslo 15 v historii MS, čímž vyrovnává rekord Ronalda.


     
    Brazilec Ronaldo

     
    86
    I tentokrát se ale Ghana v pohodě ubránila. Vzápětí fauloval Klose a u míče je celek z Afriky.
     
    87
    Jordan Ayew to také zkusil z dálky, ale s jeho přízemním pokusem si Neuer v pohodě poradil.
     
    88
    Oba celky se tlačí dopředu, konec zápasu bude ještě hodně zajímavý a máme se na co těšit.
     
    89
    Gyan vystřelil z velkého vápna, ale jeho přízemní střele chyběla přesnost a míč skončil vedle pravé tyče.
     
    90
    Na druhé straně našel Lahm Miroslava Kloseho, ale ani on z dobré pozice branku netrefil!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil tři minutky.
     
    90+1
    Rohový kop pro Německo.
     
    90+2
    Z rohu nic nebylo a Ghana šla do přečíslení tři na dva, ale vše skončilo ofsajdem.
     
    90+3
    Žlutou kartu uviděl faulující Muntari.
     
    90+3
    Ještě zajímavá standardní situace pro Německo, poslední šance v tomto utkání.
     
    90+4
    Ale Ghana se ubránila a nic dalšího se už nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Zákroky gólmana Neuera – 5.
     
    Zákroky gólmana Daudy – 3
     
    Je dobojováno. Sledovali jsme další parádní utkání, které nakonec skončilo nerozhodně 2:2. Německo tedy ani ve druhém utkání neprohrálo, naopak Ghana ani tentokrát nevyhrála. Utkání bylo velmi vyrovnané a remíza je zřejmě spravedlivá. Viděli jsme ale parádní duel. Do historie se zapsal Miroslav Klose, který na světových šampionátech nastřílel už patnáct branek a dotáhl se na vedoucího Brazilce Ronalda. Pokud se Miroslav Klose na tomto utkání ještě prosadí, bude historicky nejlepším střelcem světových šampionátů.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:10.
    Střely mimo: 5:10.
     
    Vítej v klubu Miroslave!

     
    To je z mé strany vše. Fotbal ale ještě nekončí, protože nás čeká zápas mezi Nigérii a Bosnou a Hercegovinou, který vám samozřejmě také nabídneme. Dobrou noc. (23:07:37)

    Jakub Kopřiva

    Branky: 51. Götze (T. Müller), 71. Klose (Höwedes) – 54. A. Ayew (Afful), 63. Gyan (Muntari)

    Karty:   90+3. Muntari (GHA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 5:10.
    Německo: Neuer – J. Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Özil, Khedira (69. Schweinsteiger), Lahm (C), Kroos, Götze (69. Klose) – T. Müller.
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mustafi, Schweinsteiger, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski, Klose.

    Ghana: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Atsu (73. Wakaso), Rabiu (77. Badu), K-P. Boateng (53. J. Ayew), Muntari, A. Ayew – Gyan (C).
    Náhradníci: Adams, Kwarasey – Inkoom, Opare, Sumaila, Essien, Afriyie, Badu, Adomah, Wakaso, J. Ayew, Waris.

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Van Gasse
    bahis siteleri