Hr. Králové – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Třinec – Orlová 1:1 (kon.) | Opava – Skalica 1:0 (kon.)
Nové Mesto n/V – Zlín 1:7 (kon.) | Karviná – Prostějov 4:0 (kon.) | Vlašim – Králův Dvůr 6:2 (kon.)
Rostov – Jablonec 0:2 (kon.) | Štěchovice – Český Brod 4:2 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (0:0)
FK Slavia Orlová - Lutyně
Středa 16.07.2014, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Přípravný zápas
     
    Třineckým fotbalistům letní příprava pomalu končí a poslední přátelské utkání odehrají v sobotu v Uherském Hradišti proti ligovému Slovácku. Utkání bude mít výkop ve 20:15 a pokud chtějí Slezané pomýšlet na úspěch, budou muset oproti dnešku hodně přidat. To Orlovou čeká ve stejný den od 10:00 na domácí půdě juniorka Baníku Ostrava. Z prosluněného Třince je to ode mě vše, přeji příjemný zbytek dne a někdy příště na počtenou! (18:54:18)
     
    V Třinci je pro dnešek dobojováno a spokojenější musejí být rozhodně hosté z Orlové. Ti otevřeli skóre hned v úvodu druhé půle, když Třinečtí neuhlídali Uhera přihrávajícího na volného Vlka, který už měl pozici jednoduchou a trefil se k pravé tyči. Další obrovskou šanci Orlové měl Michal, když postupoval sám na Rohela a ten musel jeho střelu vytáhnout na rohový kop. Třinec byl jako opařený. Postupem času přece jen Orlovou zatlačil a v 73. minutě bylo vyrovnáno. Švábík využil chyby obrany Slavie, přihrál Málkovi, jenž si navedl balon na levou nohu a prostřelil Szarowského. Právě Málek mohl za deset minut dokonat třinecký obrat. Ale brankář Szarowski vytáhl jeho ránu pravačkou na břevno a udržel stav 1:1. V závěrečných minutách se už nic podstatného neudálo.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Jelluš nechtěl ztratit balon, a tak se rozhodl z třiceti metrů vystřelit a Rohelovu branku překopl. Vypadá to na remízu.
     
    90
    Nákop Rohela byl až moc dlouhý na Švábíka. Rozhodčí nastavuje nad rámec základního času jednu minutu.
     
    89
    Dnešnímu utkání přihlíží sympatická návštěva, a sice 120 diváků. Nyní sledovali standardní situaci Malíře z dálky, zákrok gólmana Szarowského a marný boj Trajkovského s obránci Slavie.
     
    88
    Orlová se nadechuje k závěrečnému náporu. Alespoň z posledních momentů to tak vypadá. Michal naštěstí pro domácí při střele netrefil míč dobře.
     
    87
    Uher vykoledoval faul na svou osobu, když tím provinilcem byl domácí Málek. Skoupého přímý kop ale doletěl jen na hlavu Malíře.
     
    86
    Onderkův dlouhý a vysoký nákop z poloviny hřiště si v pokutovém území našel hlavičkující Uher, ale byl bráněn Matouškem a Rohel zasahovat vůbec nemusel.
     
    85
    Sporysz přihrál do ulice Jancovi a ten se chystal uvolnit v ještě lepší pozici se nacházejícího Málka. Jancova přihrávka však postrádala přesnost.
     
    84
    Nakonec opravdu poslal balon před branku Malíř, ale Švábík z těžké pozice bránu minul. Na druhé straně to měl k balonu příliš daleko Jelluš.
     
    83
    Centr Malíře odvrátil jen na rohový kop orlovský obránce Skoupý, k rohovému praporku přišel rozehrát kapitán Malíř, asistuje mu Málek.
     
    82
    Málek byl blízko ke vstřelení druhé branky! Švábík přistrčil balon vzrůstem malému třineckému záložníkovi a ten pro změnu pravou nohou orazítkoval břevno branky Slavie! Míči však musel na horní tyč pomoci brankář Szarowski!
     
    81
    V dalším útoku už se Joukl k míči propracoval, připravil palebnou pozici pro Matouška, jenomže ten se ukopl a pro Orlovou z toho nebylo nic nebezpečného.
     
    80
    Matouškův dlouhý pas vypadal pro Třinecké zprvu nadějně, ale nakonec měl k míči blíže brankář Szarowski než Joukl.
     
    79
    Na Hupku se snažil dotáhnout Uher a visel třineckému obránci na zádech. Hupkovi nezbylo nic jiného, než zahrát ve spolupráci s Malířem do zámezí.
     
    78
    Michal ustrážil cestu balonu za brankovou čáru před dotírajícím Jancem a rozehrává Szarowski. Orlová rozehrála nakrátko a kombinuje vzadu.
     
    77
    Už je to přece jenom dlouho, co Slavia naposled ohrozila Rohela, a nejspíš jí začínají docházet síly. Ocitá se teď pod tlakem Třince a stačí pouze odkopávat.
     
    76
    Další útok Třince byl znovu docela pomalý a navíc jej zkazila nepřesná přihrávka Malíře na Matouška. Orlová vhazuje.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 73. Málek – 48. Vlk

    Karty:   29. Janso (ORL), 75. Kročil (ORL)


    FK Třinec: Bruk (46. Rohel) – Matoušek, Hupka, Čelůstka, Zawada (46. Janec) – Kundrátek (46. Malíř), Málek (46. Joukl), Motyčka (C) (46. Sporysz), Ceplák (63. Málek), Lukáš (46. Trajkovski) – Dedič (46. Švábík). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Trajkovski, Švábík, Sporysz, Malíř, Joukl, Janec.

    FK Slavia Orlová - Lutyně: Szarowski – Vlk (63. Kročil), Kaizar, Skoupý, Halan (46. Jelluš) – Michal, Vybíral (63. Halan), Pikulík (63. Sekiera), Janso – Urban (63. Onderka), Klimas (44. Uher). Trenér: Pavel Poledník.
    Náhradníci: Pacanovský – Kročil, Uher, Jelluš, Onderka, Sekiera.

    Diváci: 120
    bahis siteleri