Hr. Králové – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Třinec – Orlová 1:1 (kon.) | Opava – Skalica 1:0 (kon.)
Nové Mesto n/V – Zlín 1:7 (kon.) | Karviná – Prostějov 4:0 (kon.) | Vlašim – Králův Dvůr 6:2 (kon.)
Rostov – Jablonec 0:2 (kon.) | Štěchovice – Český Brod 4:2 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (0:0)
FK Slavia Orlová - Lutyně
Středa 16.07.2014, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké červencové odpoledne, vítejte u sledování textového online přenosu z letního přípravného utkání. Do začátku jednotlivých ligových soutěží zbývají pouze týdny, a tak už mužstva pomalu chystají základní jedenácty a zkouší hráče, kteří jsou na hraně. V dnešním zápase se střetnou týmy FK Fotbal Třinec a FK Slavia Orlová – Lutyně. Zatímco Třinečtí už mají za sebou čtyři přípravné souboje a dolaďují poslední detaily, fotbalisté Orlové odehráli doposud pouze dvě střetnutí. Vzájemný zápas mezi zástupci druhé a třetí nejvyšší soutěže začne v 17:00 na Městském stadionu v Třinci. Pokud nebudete v hledišti, jste srdečně zváni ke sledování tohoto přenosu!
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinec hrál vloni po postupu ze třetí nejvyšší soutěže ve Fotbalové národní lize roli nováčka a v konečném účtování obstál velice dobře. Po podzimní části byli Slezané sice namočení v sestupových vodách, ale na jaře se jim podařilo zabrat především před vlastním publikem a po odehrání posledního zápasu jim patřila solidní 9. pozice. Co se týče cílů do dalších let, chce se Třinec ve Fotbalové národní lize stabilizovat a časem možná pomýšlet na postup mezi českou smetánku.

    Změny v kádru

    Třinec vyměnil těsně po úvodu letní přípravy trenéra a Karla Kulu nahradil Marek Kalivoda, jenž před tím trénoval starší dorost Třince. Hráčský kádr opustili Roman Haša, Tomáš Gavlák, Marek Kyselý a Petr Wojnar. Třineckému vedení se naproti tomu podařilo podepsat Benjamina Vomáčku a Tomáše Vovese z Baníku Ostrava, kteří byli v týmu do té doby jen na hostování.

    Zbrusu novými posilami se pak stali Ondřej Smetana z německého Elversbergu, Jan Lukáš ze Slovácka, junioři Marek Švábík, Dino Trajkovski a Radek Hála, a konečně dvojice Jan Zawada, Patrik Kundrátek z Baníku Ostrava. Na zkoušce neuspěl Slovák Ľuboslav Laura, jeho krajan Filip Molnár utrpěl zranění kotníku, bude se připravovat na Slovensku a Třinec by ho měl kontaktovat během zimní přípravy.

    Přípravná utkání

    Jak už bylo uvedeno, Třinec stihl během období letní přípravy odehrát již čtyři přátelská utkání. To první se hrálo v Závažné Porubě na Slovensku a soupeřem Slezanů byl druholigový Liptovský Mikuláš. Liptáci se dostali rychle do vedení a Třinec dokázal srovnat až na konci utkání. Liptovský Mikuláš – Třinec 1:1. Další zápas hráli svěřenci kouče Kalivody v Ostravě proti Baníku. Účastník Synot ligy soupeře z Třince jednoznačně přehrál a zvítězil lehce o tři branky. Baník Ostrava – Třinec 3:0.

    Před týdnem hostil Třinec dalšího soupeře z druhé slovenské ligy. Juniorské mužstvo Trnavy vzdorovalo Slezanům jen v první půli, ve druhém poločase jej srazily dva rychlé góly a trnavské snížení na konci už přišlo pozdě. Třinec vyhrál a střelecky se prosadili postupně Smetana, Dedič a Ceplák z penalty. Třinec – Trnava B 3:1. V sobotu absolvovali třinečtí fotbalisté třetí souboj se slovenským protivníkem, tentokrát s Nitrou. Nitra v poslední sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže na Slovensku a v Žimrovicích na Třinec vůbec nestačila. Góly nastříleli Čelůstka, Trajkovski a Lukáš a jejich celek si připsal druhý triumf v přípravě. Třinec – Nitra 3:0.
     
    FK SLAVIA ORLOVÁ – LUTYNĚ

    Orlová je účastníkem třetí nejvyšší české soutěže. V roce 2012 dokázala ovládnout Divizi E a postoupit o patro výše. V sezoně 2012/13 se Slavia v Moravskoslezské fotbalové lize potkávala také s Třincem a v konečném účtování se zachránila, když skončila na 12. příčce. O rok později se svěřenci trenéra Poledníka ještě zlepšili a výsledkem bylo umístění na 10. místě. Sezonu po sezoně se Orlová zlepšuje a v příštích letech by se měla stát stabilním týmem Moravskoslezské fotbalové ligy.

    Hráčský kádr

    Orlová v posledních letech vřele spolupracuje právě s třineckým klubem. Třinec posílá do Slavie často své mladé hráče na rozehrání, nejčerstvějším příkladem je obránce Martin Sporysz, který působil v Orlové během jarní části a nyní je v letní přípravě zpět v třineckém týmu. Členem orlovského kádru je také Daniel Klimas, ten je rovněž odchovancem třineckého fotbalu.

    Nově se stala Orlová zároveň jakousi farmou Karviné, a proto jsou někteří karvinští hráči nyní na zkoušce v třetiligové Slavii. Ta zkouší i několik fotbalistů ze Slovenska a z Orlové B.

    Přípravná utkání

    Orlová odehrála doposud ve své letní přípravě dvě přípravná utkání. To první v Chlebičově proti Opavě B. Rezerva Slezského FC postoupila v loňské sezoně z Divize E do Moravskoslezské fotbalové ligy, a tak se bude s Orlovou potkávat. V Chlebičově Orlová dlouho o jednu branku vedla, ale Opavě se podařilo deset minut před koncem srovnat. Opava B – Orlová 1:1.

    Hodně divoké utkání sehráli Orlovští v sobotu na půdě divizního Havířova. Brzy se dostali do tříbrankového vedení, jenomže Havířov stačil ještě do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky dvěma góly snížit na 2:3. Do druhého poločasu bylo množství hráčů obou týmů vystřídáno, Orlová nastřílela ještě čtyři branky, nakonec zvítězila jasně a před zápasem s Třincem se zdá být v dobré pohodě. Havířov – Orlová 2:7.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Mužstva Třince a Orlové se střetla v Moravskoslezské fotbalové lize, konkrétně v ročníku 2012/13. Třinečtí hráli v říjnu proti Slavii na domácím hřišti a už od 2. minuty vedli po brance Gavláka. Orlová vyrovnala Kovářovým gólem z penalty a po vyloučení třineckého Cigánka dohrávala proti desíti. Avšak Třinec ještě do poločasu uklidnil svou brankou Prokeš a ve druhé půli dokázali domácí vítězství ubránit. Třinec – Orlová 2:1.

    Na jaře se hrálo v Orlové a Třinec se tehdy vezl na vítězné vlně. Slavii dostal do vedení v 31. minutě Kopel a toto těsné vedení vydrželo Orlové až do 84. minuty. Tehdy se podařilo Gavlákovi vyrovnat na 1:1 a strhující obrat dokonal dvě minuty nato Malíř. Třinečtí zvítězili, udrželi se před Prostějovem a Frýdkem-Místkem a později Moravskoslezskou fotbalovou ligu vyhráli. Orlová – Třinec 1:2.

    Oba týmy to k sobě mají hodně blízko, a tak se střetávají prakticky v každém přípravném období. Vloni v létě skončilo utkání v Orlové bezbrankovou remízou 0:0, v zimě byli na domácí půdě úspěšnější Třinečtí a soupeře rozmetali 7:1.

    STADION

    Utkání se bude hrát na Městském stadionu v Třinci, který je především atletickým stánkem a v tomto ohledu patří mezi nejhezčí v celé republice. Nesplňuje bohužel podmínky pro Fotbalovou národní ligu. Třinečtí fotbalisté na něm naposled hráli Pohár České pošty proti Baníku Ostrava, a to na podzim roku 2012. Zrodilo se šokující vítězství 1:0 a postup Třince do osmifinále soutěže.

    ZRANĚNÍ

    Do zápasu s Nitrou nenaskočil útočník Třince Ondřej Smetana, který cítil jakýsi problém v tříselní oblasti. Uvidíme, zda nastoupí v duelu proti Orlové. V posledních dvou zápasech Třince se neobjevili ani Benjamin Vomáčka a Petr Lisický.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému zápasu mezi Třincem a Orlovou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Nakonec došlo ke změně a utkání mezi Třincem a Orlovou nebude odehráno na Městském stadionu, ale hostit jej bude stadion Rudolfa Labaje, tedy stánek, na kterém hrají třinečtí muži své zápasy běžně.
     
    Úvodní sestava Třince:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Matoušek, Hupka, Čelůstka, Zawada – Kundrátek, Málek, Motyčka (C), Ceplák, Lukáš – Dedič. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Trajkovski, Švábík, Sporysz, Malíř, Joukl, Janec.

    Sestava Orlové bude doplněna z technických důvodů v průběhu zápasu.
     
    Třinci dnes schází brankář Lukáš Paleček, kterého nahradil Pavel Rohel, ale ten začne pouze na lavičce. Domácí se musí i nadále obejít bez Benjamina Vomáčky, Petra Lisického, Radka Gulajeva, Lukáše Kubáně, Ondřeje Smetany a Michala Velnera.
     
    Obě mužstva jsou nastoupena na hřišti, Třinečtí budou hrát v červeno-bílých dresech, Orlová zvolila pro své odění kombinaci světlé a tmavé modré barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinec začal rozvážnou a klidnou rozehrávkou a zatím Orlové nepůjčuje balon. Domácí však kombinují především vzadu.
     
    2
    Levý obránce Orlové zablokoval centrujícího Matouška a chystá se první roh utkání. U míče jsou Málek a Ceplák, kopat bude první jmenovaný.
     
    3
    Nalezl hlavu Motyčky, jehož zakončení z těžké pozice však hosté zneškodnili. Obrana Orlové si poradila i s následným obloučkem Zawady na Málka.
     
    4
    Slávisté vedou svůj první nebezpečnější útok po pravé straně, ale nemohou se dostat do zakončení. Motyčka zbytečně přišel o balon a mírný nápor hostí pokračuje.
     
    5
    Akci Orlové nakonec zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, a tak mohou Třinečtí v klidu rozehrát. Musí se však potýkat s nepříjemným napadáním v podání Orlové.
     
    6
    Hosté připravili o míč Málka v útočné fázi a přešli do rychlého protiútoku. Ten ovšem skončil malou domů z hlavy Zawady.
     
    7
    Ceplákova rána úspěšně zablokována hosty. Podruhé už si Ceplák na ránu netroufl a rozehrál na Lukáše, i s jeho centrem si ale Orlová poradila.
     
    8
    Kundrátek si nezpracoval balon ideálně, ale naštěstí pro něj a celý Třinec odpískal sudí faul jednomu z hráčů Slavie. Jinak by šli hosté do nebezpečného brejku.
     
    9
    Kundrátek zachytil výkop orlovského gólmana a posunul míč na Dediče. Jeho přihrávka na Málka už byla nepřesná a na tom celá třinecká akce ztroskotala.
     
    10
    Po divočejší pasáži se hra zase trochu uklidnila a Třinec pozvolna rozjíždí ofenzivní akci. Zatím se mu ale nedaří prokombinovat přes obranu hostí.
     
    11
    V první vážnější šanci se octla Orlová. Její dva hráči postupovali sami na Hupku, míč si vzal do správy Urban, zasekl si na pravou nohu a přízemní střelu vyrazil Bruk na roh.
     
    12
    Rohový kop Třinečtí přečkali, avšak Orlová zůstává nastěhována v útoku. Po Matouškově bloku následuje další rozehrávka od rohového praporku.
     
    13
    Když už se domácí mohli dostat z orlovských kleští, přišla velmi špatná nahrávka Málka na Lukáše, míč se jako bumerang vrátil před Bruka a Hupka zahrál na další roh.
     
    14
    Orlová je v posledních okamžicích lepším mužstvem a daří se jí tlačit Třinecké před brankáře Bruka. Stoprocentní příležitost si však ještě nevypracovala.
     
    15
    Po Ceplákově centru se do zakončení tlačil na druhé straně Dedič, ale svou kličkovanou si na hostujícího stopera nepřišel.
     
    16
    Dynamickou útočnou akci teď předvedli domácí fotbalisté, Matoušek přihrál z prvního doteku do běhu Kundrátkovi, jeho centr prolétl až na Cepláka, ale ten netrefil míč podle svých představ a o zbytek se postarali obránci Orlové.
     
    17
    Hra se teď přesouvá ze strany na stranu, Třinec se oklepal z chvilkového tlaku Orlové a nyní je aktivnější znovu on. Orlová se musí bránit.
     
    18
    Hosté nepokryli dlouhý nákop na Málka, následně přišel přesný centr na hlavu Cepláka, který zakončoval z penaltové úrovně, ale znovu svou šanci promarnil!
     
    19
    Málek často sbíhá na pravé křídlo a vyměňuje se s Kundrátkem. Tyto třinecké rošády motají orlovským obráncům hlavy a centry zprava jsou hodně nebezpečné.
     
    20
    Motyčka byl faulován při zakládání postupného třinecké útoku, a tak se začíná znovu odzadu, od obránců. Dedičova přihrávka zamířila na Motyčku, stojícího jen v ofsajdu.
     
    21
    Orlovská Slavia začíná kupit chyby v rozehrávce a ocitá se pod tlakem Třince, jenž je stále drtivější a drtivější.
     
    22
    Skoupého odkop opět nenalezl nikoho z hráčů Orlové, Třinečtí založili bleskurychle nový útok a centr Kundrátka odvracel hlavou Kaizar.
     
    23
    Dedič sklepl Motyčkův oblouček na Kundrátka a ten ranou levačkou otestoval pozornost brankáře Szarowského. Třinecký tlak sílí.
     
    24
    Szarowski vyrazil balon jen před sebe, Kundrátek se k němu dostal znovu a přihrál na druhou stranu Lukášovi! Ten se zakončení zalekl, rozehrál na další spoluhráče a celé hýření okolo orlovské šestnáctky skončilo ranou Matouška těsně vedle!
     
    25
    Matoušek se v obranné práci octl sám proti hostujícímu Klimasovi, ale naneštěstí pro Orlovou měl k míči blíže a odkopl do bezpečí.
     
    26
    V Třinci dnes panuje opravdu nepříjemné horko, a rozhodčí proto nařizuje krátkou přestávku, aby se fotbalisté mohli osvěžit.
     
    27
    Hra byla před pauzou přerušena po faulu na Cepláka na půli hřiště. Rozehrává Málek a Třinec pokračuje s míčem pod kontrolou.
     
    28
    Janso nečekal dlouhý křižný pas z kopačky Vlka, musel se po balonu hodně natahovat a nakonec stačil hlavou prodloužit jen do zámezí.
     
    29
    Janso (ORL) obdržel první žlutou kartu dnešního utkání, a to zcela po zásluze. V souboji byl ve skluzu později než Hupka a svého protivníka tvrdě skosil.
     
    30
    Málek si na druhé straně před Szarowským naváděl balon tak dlouho na levou nohu, až nakonec vystřelil. Střela mu ideálně nesedla, navíc trefila spoluhráče Dediče.
     
    31
    Hupka při rozehrávce školácky chyboval a Orlová postupovala do rychlého brejku. Kundrátek musel unikajícího Jansa faulovat a Pikulík rozehraje přímý kop z levé strany.
     
    32
    Samotnou standardní situaci Třinečtí ubránili, ale problémy měli s akcí následující. Po centru zprava se natahoval Urban a po něm i Janso, oba neúspěšně.
     
    33
    Klimas se octl v nadějné pozici, ale nedokázal rychle přihrát a slibnou šanci svého týmu prováhal. Zezadu jej o míč obral Motyčka a provedl to čistým způsobem.
     
    34
    Orlová teď Třinec pořádně kouše. Michalovy pobídky využil Klimas a hnal se sám na Bruka, v poslední chvíli mu zakončení znemožnil Matoušek. S hlavičkou aktivního Jansa si gólman Třince poradil bez problémů.
     
    35
    O pár chvil nato si však Orlová počínala velmi riskantně při rozehrávce a brankář Szarowski téměř nabídl míč soupeři Dedičovi. Pikulík naštěstí pro Orlovou vše včas stihl.
     
    36
    Halan přerušil narážečku Kundrátka s Matouškem ostrým skluzem a rozhodčí odpískal nedovolený zákrok. Z pravé lajny rozehraje Ceplák.
     
    37
    Ceplákův centr našel Motyčku, ale ten se k zakončení neprobil. Kontrujícího Klimase na půlce zastavil Zawada a následně došlo k dalšímu faulu ze strany hostů.
     
    38
    Balon si opět postavil Ceplák a znovu poslal neomylně přesný míč před Szarowského. Marně natahujícímu se Lukášovi chybělo ke střele půl kroku.
     
    39
    V posledních minutách ze hry vymizely střely na branku, a logicky tak i šance. Třinec hraje s míčem častěji, ale Orlová poctivě brání.
     
    40
    Dlouho trvající třinecký útok se rozhodla zakončit dvojice Matoušek a Ceplák. První jmenovaný přistrčil Ceplákovi a rána slovenského záložníka prosvištěla kolem tyče.
     
    41
    Orlovská obranná linie byla krátká na pas Málka, míč si zpracoval Dedič a postupoval úplně sám na Szarowského! Chtěl zamířit do horní části branky, ale přestřelil! To byla dosud největší příležitost zápasu.
     
    42
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku po delší dobu Klimas a Třinečtí přerušili hru. Slavia jim nyní balon sportovně vrátila a pokračuje se dál.
     
    43
    O balon z kopačky Hupky si řekl Kundrátek, ale utekl svému spoluhráči z místa určení přihrávky. Takže je z toho míč zadarmo pro Orlovou.
     
    44
    Klimasovi zřejmě zranění z předchozího střetu nedovolí pokračovat ve hře, jelikož je ještě před koncem první půle vystřídán Uherem.
     
    45
    Matouškův centr od rohového praporku sebral ze vzduchu Szarowski a rozehrál jednu z posledních akcí prvního poločasu. Na jejím konci byl nový muž Uher zachycen v ofsajdu.
     
    45+1
    Možná kvůli občerstvovací pauze nebo kvůli zranění Klimase se nastavuje minuta navrch. Málek zkazil jednoduchou přihrávku a Matoušek musel faulovat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:06.
     
    Máme za sebou prvních pětačtyřicet minut a nutno uznat, že favorit utkání Třinec má s Orlovou značné potíže. Třetiligová Slavia vzadu poctivě brání a čas od času dokáže i ohrozit třineckého brankáře Bruka. První vážnější šance měl Ceplák, když zakončoval z úrovně penaltového puntíku nejdříve nohou, pak hlavou, ale ani jedna střela na branku neprošla. O pár minut později střílel těsně vedle Matoušek a největší šanci půle spálil Dedič, když šel sám na Szarowského a přestřelil. Orlové se na konci poločasu zranil Klimas a do hry musel Uher. Třinec bude muset v druhé části pořádně přidat, aby ze zápasu odešel jako vítěz. Orlová zatím podává velmi solidní výkon.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinec posílá do druhého poločasu všechny hráče ze střídačky. Na hřiště přišel brankář Rohel, Janec, Malíř, Joukl, Sporysz, Trajkovski a Švábík. Odešli Bruk, Zawada, Kundrátek, Málek, Motyčka, Lukáš a Dedič. Novým kapitánem je Malíř.
     
    46
    Střídá i Orlová. Do druhé půle již nenastoupí Halan, nahradil ho Jelluš.
     
    47
    Orlová začala druhou půli aktivně a zatlačila Třinec na jeho obranné polovině. Teď dokonce Slavia vybojovala rohový kop.
     
    48
    Orlová právě vstřelila branku!
    A Orlová jde do vedení! Třinečtí roh ustáli, ale nepohlídali si odražený balon! Uher přihrál obloučkem na úplně volného RADOMÍRA VLKA a ten uklidil balon k pravé tyči – 0:1!
     
    49
    Nutno podotknout, že Orlová si branku za svůj dosavadní projev zasloužila. Třinci je více než vyrovnaným soupeřem.
     
    50
    Švábík se v útočné akci možná zbytečně ukvapil, místo přihrávky volil střelu, ale tou vůbec neohrozil hostujícího Szarowského.
     
    51
    Slavia se teď může v klidu soustředit na poctivou obranu, která je dnes její silnou stránkou. Noví hráči Třince kombinují a seznamují se s trávníkem.
     
    52
    Jansův centr chtěl hlavou posunout na brankáře Rohela Čelůstka, ale o něco se přepočítal, a Orlová proto rozehraje rohový kop.
     
    53
    Po rohovém kopu odhlavičkovali Třinečtí pouze k Vybíralovi a ten okamžitě vracel míč před branku. Rohel zasahovat nemusel, o vše se postaral Hupka.
     
    54
    Trajkovski zbytečně přišel o balon a snažil se i za cenu faulu zastavit unikajícího Vlka. Rozhodčí ponechali výhodu, Vlk ztratil kvůli své nepřesnosti míč sám.
     
    55
    Za Třinec se do šance probíjel Švábík, ale nedokázal poslat centr před Szarowského, protože mu v tom zabránil skluzující Skoupý.
     
    56
    Třinec se ani po inkasované brance nedokáže dostat k přímému ohrožení Szarowského. Orlová naopak pokračuje v sebevědomém výkonu.
     
    57
    Nyní se domácí fotbalisté museli bránit náporu Vlka a Jelluše na pravé straně. Nakonec se úspěšně ubránili a vyvážejí míč dopředu.
     
    58
    Joukl se Švábíkem narazili na orlovské obránce a to byl pro jejich útočné snažení konec. Třinečtí to dnes budou mít velmi těžké proti houževnatému soupeři.
     
    59
    Slavia se dostala k rohu, rozehrála jej nakrátko a celá akce skončila nepřesným centrem Michala, který vyboxoval Rohel pryč.
     
    60
    Uher vybojoval v rámci rychlého protiútoku faul na svou osobu a u míče zůstává i nadále Orlová. Ta poněkud překvapivě Třinec v posledních chvílích přehrává.
     
    61
    Střílený centr Skoupého z levého křídla nalezl hlavu útočníka Urbana, ten míč jemně tečoval, ale balon zamířil o pár metrů vedle.
     
    62
    Po Ceplákově chybě vymyslel přesnou přihrávku do běhu na Michala Pikulík. Michal uháněl s míčem z levé strany zcela sám na Rohela, ale ten vytáhl povedený zákrok a vytáhl míč na roh!
     
    63
    Ceplák je po své chybě, která mohla znamenat druhou branku, vystřídán. Místo něho nastupuje Málek. Orlová z rohového kopu nezahrozila.
     
    63
    Je tady masové střídání na straně Orlové. Hřiště opouštějí Vlk, Urban, Pikulík a Vybíral. Nahrazují je Kročil, Onderka, Sekiera a Halan.
     
    64
    Třinec se probral a snaží se donutit orlovskou obranu k chybám. Zatím se mu to nedaří a hostující celek stále v pohodě brání.
     
    65
    Kaizar za pomoci Skoupého odvrátil i Jouklův centr, který tak nenašel nikoho z ofenzivních fotbalistů Třince.
     
    66
    Třinec se přece jenom dostává do jakéhosi mírného tlaku, ale zatím to pro Slavii Orlovou není nic vážného.
     
    67
    Kaizarův pas z pozice středního obránce na nabíhajícího Jansa byl příliš dlouhý, Orlová se však alespoň dostala na útočnou polovinu.
     
    68
    Třineckým se nedaří překvapit orlovskou obranu nějakou rychlou přihrávkou, rychlým zvratem. Pomalé útoky domácích slávisté v pohodě tupí.
     
    69
    Jelluš se skácel k zemi po souboji s Jancem, ale ačkoliv by si to hosté přáli, o faul se v žádném případě podle sudího nejednalo.
     
    70
    Také v druhém poločase přichází pauza na občerstvení. Do konce zápasu zbývá dvacet minut a Orlová stále drží hubený náskok.
     
    72
    Do poslední dvacetiminutovky přicházejí hráči čerstvější. Trajkovského centr kryl s menšími obtížemi Szarowski.
     
    73
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Orlová zcela zbytečně chybovala, konkrétně to byl Sekiera, a nabídla Třinci velkou šanci! Švábík posunul míč na JAROSLAVA MÁLKA, ten si připravil míč pečlivě na levou nohu a střelou na přední tyč překonal Szarowského – 1:1!
     
    74
    Sekiera dostal za svou chybu od trenéra Poledníka pořádně vyčiněno, ale stav je z pohledu Orlové stále docela příznivý. Uvidíme, kdo se bude radovat na konci utkání.
     
    75
    Matouška zastavil daleko za hranou dovoleného způsobu Kročil (ORL) a vidí druhou žlutou kartu Orlové v dnešním utkání.
     
    76
    Další útok Třince byl znovu docela pomalý a navíc jej zkazila nepřesná přihrávka Malíře na Matouška. Orlová vhazuje.
     
    77
    Už je to přece jenom dlouho, co Slavia naposled ohrozila Rohela, a nejspíš jí začínají docházet síly. Ocitá se teď pod tlakem Třince a stačí pouze odkopávat.
     
    78
    Michal ustrážil cestu balonu za brankovou čáru před dotírajícím Jancem a rozehrává Szarowski. Orlová rozehrála nakrátko a kombinuje vzadu.
     
    79
    Na Hupku se snažil dotáhnout Uher a visel třineckému obránci na zádech. Hupkovi nezbylo nic jiného, než zahrát ve spolupráci s Malířem do zámezí.
     
    80
    Matouškův dlouhý pas vypadal pro Třinecké zprvu nadějně, ale nakonec měl k míči blíže brankář Szarowski než Joukl.
     
    81
    V dalším útoku už se Joukl k míči propracoval, připravil palebnou pozici pro Matouška, jenomže ten se ukopl a pro Orlovou z toho nebylo nic nebezpečného.
     
    82
    Málek byl blízko ke vstřelení druhé branky! Švábík přistrčil balon vzrůstem malému třineckému záložníkovi a ten pro změnu pravou nohou orazítkoval břevno branky Slavie! Míči však musel na horní tyč pomoci brankář Szarowski!
     
    83
    Centr Malíře odvrátil jen na rohový kop orlovský obránce Skoupý, k rohovému praporku přišel rozehrát kapitán Malíř, asistuje mu Málek.
     
    84
    Nakonec opravdu poslal balon před branku Malíř, ale Švábík z těžké pozice bránu minul. Na druhé straně to měl k balonu příliš daleko Jelluš.
     
    85
    Sporysz přihrál do ulice Jancovi a ten se chystal uvolnit v ještě lepší pozici se nacházejícího Málka. Jancova přihrávka však postrádala přesnost.
     
    86
    Onderkův dlouhý a vysoký nákop z poloviny hřiště si v pokutovém území našel hlavičkující Uher, ale byl bráněn Matouškem a Rohel zasahovat vůbec nemusel.
     
    87
    Uher vykoledoval faul na svou osobu, když tím provinilcem byl domácí Málek. Skoupého přímý kop ale doletěl jen na hlavu Malíře.
     
    88
    Orlová se nadechuje k závěrečnému náporu. Alespoň z posledních momentů to tak vypadá. Michal naštěstí pro domácí při střele netrefil míč dobře.
     
    89
    Dnešnímu utkání přihlíží sympatická návštěva, a sice 120 diváků. Nyní sledovali standardní situaci Malíře z dálky, zákrok gólmana Szarowského a marný boj Trajkovského s obránci Slavie.
     
    90
    Nákop Rohela byl až moc dlouhý na Švábíka. Rozhodčí nastavuje nad rámec základního času jednu minutu.
     
    90+1
    Jelluš nechtěl ztratit balon, a tak se rozhodl z třiceti metrů vystřelit a Rohelovu branku překopl. Vypadá to na remízu.
     
    Konec zápasu.
     
    V Třinci je pro dnešek dobojováno a spokojenější musejí být rozhodně hosté z Orlové. Ti otevřeli skóre hned v úvodu druhé půle, když Třinečtí neuhlídali Uhera přihrávajícího na volného Vlka, který už měl pozici jednoduchou a trefil se k pravé tyči. Další obrovskou šanci Orlové měl Michal, když postupoval sám na Rohela a ten musel jeho střelu vytáhnout na rohový kop. Třinec byl jako opařený. Postupem času přece jen Orlovou zatlačil a v 73. minutě bylo vyrovnáno. Švábík využil chyby obrany Slavie, přihrál Málkovi, jenž si navedl balon na levou nohu a prostřelil Szarowského. Právě Málek mohl za deset minut dokonat třinecký obrat. Ale brankář Szarowski vytáhl jeho ránu pravačkou na břevno a udržel stav 1:1. V závěrečných minutách se už nic podstatného neudálo.
     
    Třineckým fotbalistům letní příprava pomalu končí a poslední přátelské utkání odehrají v sobotu v Uherském Hradišti proti ligovému Slovácku. Utkání bude mít výkop ve 20:15 a pokud chtějí Slezané pomýšlet na úspěch, budou muset oproti dnešku hodně přidat. To Orlovou čeká ve stejný den od 10:00 na domácí půdě juniorka Baníku Ostrava. Z prosluněného Třince je to ode mě vše, přeji příjemný zbytek dne a někdy příště na počtenou! (18:54:18)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 73. Málek – 48. Vlk

    Karty:   29. Janso (ORL), 75. Kročil (ORL)


    FK Třinec: Bruk (46. Rohel) – Matoušek, Hupka, Čelůstka, Zawada (46. Janec) – Kundrátek (46. Malíř), Málek (46. Joukl), Motyčka (C) (46. Sporysz), Ceplák (63. Málek), Lukáš (46. Trajkovski) – Dedič (46. Švábík). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Trajkovski, Švábík, Sporysz, Malíř, Joukl, Janec.

    FK Slavia Orlová - Lutyně: Szarowski – Vlk (63. Kročil), Kaizar, Skoupý, Halan (46. Jelluš) – Michal, Vybíral (63. Halan), Pikulík (63. Sekiera), Janso – Urban (63. Onderka), Klimas (44. Uher). Trenér: Pavel Poledník.
    Náhradníci: Pacanovský – Kročil, Uher, Jelluš, Onderka, Sekiera.

    Diváci: 120
    bahis siteleri